tag:blogger.com,1999:blog-13247511049016216192024-03-06T02:19:12.115+11:00TTSweetဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ ရွယ္ေပးမယ္။
ရယ္စရာေလးေတြရွိရင္ လာေၿပာၿပမယ္။T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.comBlogger374125tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-43202235507230258132023-10-08T15:56:00.003+11:002023-10-08T16:44:56.981+11:00 Dumpling with red chilli oilပထမဆုံး dumpling အတွက် တွေ ပြင်ဆင်ပါမယ်။dumpling အတွက် လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့ Wanton wrapping (square shape) တစ်ထုပ်ဝက်သား အကြေ ၅၀၀ ဂရမ်chives တစ်စီး > နှုတ်နှုတ် စင်းထားပါပုဇွန် ၃၀၀ ဂရမ် အသားချည်း >နှုတ်နှုတ် စင်းထားပါပဲငံပြာရည် အကြည်ရည် 4 tea spoonသကြား 3 tea spoonငရုပ်ကောင်း မှုန့် 1/2 tea spoon5 spice powder 1/2 tea spooncorn T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-41137692190770471692022-04-19T22:46:00.009+10:002022-10-01T23:00:36.927+10:00ရွှေရင်အေး လုပ်နည်း နှစ်သစ်ကူး သင်္ကြန်အချိန်အခါမှာ ကိုယ်ဝါသနာပါတဲ့ မုန့်လုပ်နည်းလေး
ရှယ်လိုက်ပါဦးမယ်။
ရွှေရင်အေး လုပ်နည်းထဲကနေ အဓိက မုန့်လက်ဆောင်းဖတ် (cendol) လုပ်နည်း ကို ရှယ်ပေးချင်တာပါ။ အရင်က ထုံးရည်ကြည် နဲ့လုပ်တာ
၊ ခု ထုံးရည်ကြည် ကုန်သွားလို့ သူမပါပဲ လုပ်လဲ ကောင်းကောင်းဖြစ်ပါတယ်။မုန့်လက်ဆောင်းဖတ်
လူ အယောက် ၂၀ စာခန့် မုန့်လက်ဆောင်းဖတ်လုပ်ဖို့ လိုတဲ့ပစ္စည်းတွေက
ယိုးဒယား ဆန်မှုန့် - ဆန်ချင်ခွက်T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-15529628698117349252021-07-17T20:24:00.005+10:002022-01-16T16:19:27.722+11:00Singapore style fried carrot cake (Chai Tow Kway)လိုအပ်သော ပစ္စည်းများ Steam carrot cake အတွက် မုံလာဥဖြူ (radish) - 500 gm ( အခွံခွါပြီး သင်္ဘောခြစ်နဲ့ ခြစ်ထားပါ) ကြက်ပြုတ်ရည် (chicken stock) - 500 ml ဆန်မှုန့် - 250 gm
ဆီ စားပွဲဇွန်း - 3 table spoon ဆား - သင့်သလို
ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - စားပွဲဇွန်းမောက်မောက် တစ်ဇွန်း -----------------------------
Fried carrot cake တစ်ပွဲစာ အတွက်
Carrot cake - တစ်T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-64588515681438071052021-05-17T22:14:00.015+10:002021-05-18T23:09:11.207+10:00ရှမ်းမုန်ညင်းချဉ် (အလွယ်နည်း)
ပထမဆုံး ဆိုင်က မုံညင်းချဉ်နှစ်ထုပ်ကို တစ်လက်မကျော်ကျော် အရှည်လေးတွေ ဖြတ်ပြီး အချောင်းလေးတွေ ပြန်လှီးပါ။
ပြီးရင် မံညင်းချဉ်တွေကို ရေခဲသေတ္တာထဲ ခဏပြောင်းထည့်ထားပါ။
မုံညင်းချဉ် အရည်တွေကို လွှင့်မပစ်ပဲ မုံလာပန်းပွင့် တစိတ်၊ မုံလာဥနီ ၂ဥခန့် ပါးပါး အစိတ်လေးတွေလှီးပြီး ချဉ်အောင် ပြန်စိမ်ပါမယ်၊
.
အချဉ်ရည်မလောက်တတ်လို့ မုံလာဖတ်တွေ မြုတ်အောင် ရှာလကာရည် အနည်းငယ်၊ ရေ အနဲငယ် ရောထည့်နိူင်ပါတယ်။ T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-80361997183707832662020-12-04T19:15:00.011+11:002020-12-04T22:51:30.745+11:00Dan Dan Noodles Dan Dan Noodles အတွက် လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့ဝက်သားအကြေ ကြော်အတွက်ဝက်သားအကြေ ၄၀၀ ဂရမ်မုန်ညင်းချဉ် ( pickle mustard ) ၃၀၀ ဂရမ် - chop လုပ်ထားပါ။ဆီ 1/2 cupပဲငံပြာရည် အကြည် ပဲငံပြာရည် အနောက်သကြား စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်းငရုပ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝ က်ငရုပ်သီးအရောင်တင်မှုန့် စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်းကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာခန့် - chop လုပ်ထားပါ၊ပြုလုပ်ပုံဝက်သားအကြေ ကို T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-56980219951331980372020-11-30T21:08:00.019+11:002022-04-11T07:13:54.706+10:00စင်္ကာပူစတိုင် Fried fish soup စင်္ကာပူစတိုင် Fried fish soup အတွက် လိုတဲ့ ပစ္စည်းတွေက (လူ ၅ယောက်စာ အတွက်)Ling fish fillet (သို့) Basa fillet (ငါးအသားချည်း ) - ၅၀၀ ဂရမ်အကြော် မှုန့် - စားပွဲဇွန်း ၃ဇွန်းခ့န်ငရုပ်ကောင်းမှုန့် (white pepper) အနည်းငယ်ပဲပြား (soft tofu) - ၂ခုခန့်ခရမ်းချဉ်သီး - ၂လုံးဆလတ်ရွက် တစ်ထုတ် (Iceberg lettuce )မုန်ညင်းဖြူရွက် တစ်စည်း (Choy Sum)ကြက်ဟင်းခါးသီး အထူသီး တစ်လုံး- အစေ့ ထုတ် T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-32749292363646510232020-11-05T20:21:00.006+11:002020-11-30T20:09:49.565+11:00 Singapore စတိုင် Carrot cake လုပ်နည်းစင်္ကာပူမှာ fried carrot cake ဆိုတာ သိပ်နာမည်ကြီးပြီး စားလို့လဲ သိပ်ကောင်းတာ။ အိမ်က ဂျူဂျူလေးက သိပ်ကြိုက်လို့ ဒီရောက်မှ ခဏခဏ လုပ်စားဖြစ်နေတာ။ Carrot cake ဆိုပေမဲ့ မုန်လာဥနီလုံးဝ မပါပဲ radish - မုန်လာဥ အဖြူနဲ့ ပဲ လုပ်တာသာဖြစ်ပြီး မြန်မာပြည်က အော်််််််််််််််််််််််ကေ့ကြည်လုပ်နည်းနဲ့ တူတူပါပဲ။ လုပ်နည်းလေး အမှတ်တရဖြစ်အောင် မှတ်တမ်းလေး ရေးထားပါမယ်။Fried Carrot cake ၆ ပွဲစာလောက်အတွက် လိုအပ်တဲ့ T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-48264080300245071632020-04-21T20:48:00.007+10:002021-05-18T23:11:00.612+10:00မြန်မာ အကြိုက် မဆလာ ကြိတ်နည်း
မြန်မာ အကြိုက် မဆလာကြိတ်နည်း
မဆလာဆိုတော့ ဟိုးအရင် စင်္ကာပူမှာနေတုံးက ကုလားလေး မဆလာသုံးတယ်။ နောက် အဲဒါ သုံးရင်း ဟင်းချက်တိုင်း ဒီအနံ့ဆိုတော့ အနံ့က ငြီးငွေ့လာရော။ အဲဒီတော့ wet market တွေက မလေးဆိုင်တွေမှာ ရောင်းနေတဲ့ မဆလာ အစိုတွေ အရမ်းမွှေးတာ အဲဒါလေးတွေ ဝယ်သုံးတာ အဆင်ပြေလို့ပေါ့။ မျိုးစုံပဲ ဝယ်လို့ရတယ် လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်တွေ။
...
ဒီဖက်ရောက်တော့ မဆလာလိုရင် ကုလားဆိုင်က လေးထောင့် စက္ကူဗူးလေးတွေနဲ့ ရောင်းတဲ့ T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-36806210663564862522020-04-19T21:47:00.006+10:002020-11-05T20:49:35.468+11:00တရုတ် စတိုင် ဝက်စတူး
တရုတ်စတိုင် ဝက်စတူး ချက်နည်းဝက်သား သုံးထပ်သား ၆၀၀ ဂရမ်ခန့်ကို အတုံးလေးတွေ တုံးပြီး တရုတ်မဆလာ၊ ဆား၊ သကြား၊ တရုတ်ဟင်းချက်ဝိုင်၊ ပဲငံပြာရည် အပျစ်၊ အကျဲ တို့နှင့် သင့်အောင်နယ်ထားပါ။ဒန်အိုးထဲ ဆီ စားပွဲဇွန်းတစ်ဇွန်း ထည့်၊ မီး medium နဲ့တည်ပါ။ဆီကျက်ရင် သကြား စားပွဲဇွန်း ၂ဇွန်းခန့်ထည့်ပြီး သကြားတွေကို ထန်းလျှက်ရည်လို အညိုအရောင်သန်းလာသည်အထိ ပျော်သွားအောင်ထားလိုက်ပါ။ပြီးရင် ဝက်သားနယ်ထားတာရယ်၊ သစ်ဂျပိုးT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-2931085553342669022020-02-11T20:32:00.002+11:002020-02-11T21:19:00.824+11:00Egg and cheese tortilla
ဂျူဂျူ လုပ်ကျွေးတာ စားလို့ကောင်းသား၊
သူလုပ်တာကြည့်တာ လုပ်ရတာလဲ ပျော်စရာကြီး။
ပထမဆုံး ကြက်ဥ ၂ လုံးကို ဆား၊ ငရုပ်ကောင်းနဲ့ ရော ခေါက်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ ဒယ်အိုးအပြည့် အပြားလိုက်လေးဖြစ်အောင် ကြော်လိုက်တယ်၊
ကြက်ဥမကျက်တကျက်မှာ wrap လေးကို အပေါ်က အုပ်လိုက်တယ်၊
ကြက်ဥနဲ့ wrap နဲ့ကပ်သွားရင် wrap ကို အောက်ရောက်အောင် (flip) လှည့်လိုက်တယ်၊
ပြီးတော့ shredded cheese ကို ကြက်ဥပေါ်မှာ အပြည့်ဖြူးလိုက်ပြီး မုန့်T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-39587178109812506412020-02-06T17:30:00.006+11:002020-02-11T20:38:24.637+11:00ကြက်ကချင်ချက်
ကြက်ကချင်ချက် ချက်နည်း ကို ရေးပြီးသားမှတ်လို့ facebook မှာ memory ပေါ်လာတော့ ဒီဘလော့ဂ်ထဲ လိုက်ရှာမိတယ်၊ ရှာမတွေ့မှ မရေးရသေးဖူးပဲဆို ဒီထဲမှာ လာမှတ်သားပါတယ်၊
ကြက်ကချင်ချက် ချက်ဖို့ရာ အိမ်မှာ ပင်စိမ်းတွေကလဲ တော်တော်ရင့်နေတော့ အတော်ပဲ၊ မျှစ်ကလဲ တစ်ဗူး အိမ်မှာ အဆင်သင့်၊ ကြက်ပေါင်တွေကလဲ တစ်ကေဂျီ ဝယ်ထားတော့ ချက်ရုံပဲ။
လူ ၃-၄ ယောက်စာခန့် ကြက်ကချင်ချက် အတွက်လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-64493260924506903452019-08-05T10:21:00.000+10:002019-08-10T07:08:26.858+10:00ယေန႔ နံနက္စာ မုန္႔ၿပားသလက္
မုန္႔ၿပားသလက္ လုပ္မယ္ဆို ဘေလာ႔ထဲ အရင္ရွာတာ၊ ေရးၿပီးသားမ်ား ရွိမလားလို႔။
မေတြ႔ေတာ႔မွ မေရးရေသးပါလားဆို သတိရ။ ခုေတာ႔ ကမန္းကတမ္းေလး ေရးလိုက္ပါၿပီ။
မုန္႔ၿပားသလက္လုပ္နည္း (၁၀ခုစာခန္႔)
ဆန္မွဳန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၅ဗူး ကို ေရ ၾကက္သီးေႏြး ၆ဗူး (ဆန္မွဳန္႔ကို ခ်င္ရင္ ခြက္ထဲကို သိပ္ မထည္႔ပါနဲ႔)
Dry yeast လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဥ တစ္လံုးတို႔ကို ေရာၿပီး နွံ႕ေအာင္T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-65584641346916348602019-07-29T22:35:00.001+10:002021-08-24T16:10:03.212+10:00Takoyaki လုပ္စားရေအာင္
Takoyaki လူ ၃ေယာက္စာ အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔
မုန္ႏွစ္ေဖ်ာ္ရန္အတြက္
၁) ဂ်ံဳမွဳန္႔ Wheat Plain flour - 2 cup
၂) ေရ ၾကက္သီးေႏြး - Luke warm water- 720 ml
၃) ၾကက္ဥ - Egg - 4 - ၄ လုံး
၄) ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ေရ လဖက္ရည္ဇြန္း - Light soy sauce - 2 tea spoon
၅) Dried bonito flakes - 1 gm (ညက္ေနေအာင္ေခ်ထားပါ)
၆) Yeast - 1/4 tea spoon - လဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံု တစ္ပံု
၇) ဆား - T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-39239688070283378922019-03-24T20:58:00.000+11:002019-03-24T20:58:15.593+11:00တရုတ္ စတိုင္ ၀က္သား မိွဳ အခ်ိဳခ်က္
ဒီေနႊ ညေန ခ်က္စား ၿဖစ္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ။ ဆီလဲမပါပဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလို႔ ေနာက္ခ်က္ရင္ မွတ္မိေအာင္ ခ်က္နည္းေလး လာမွတ္ထားပါတယ္။
လူ ၅ေယာက္စာခန္႔ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြက
၀က္သား အဆီ အသား - တစ္ေကဂ်ီ
ၾကြက္နားရြက္မိွဳ - ၁၅ ခုခန္႔
Shiite mushroom - ၅ပြင္႔ကို ေရစိမ္ၿပီး ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။
ပဲလိပ္ - ၂ေခ်ာင္းခန္႔ ၄ပိုင္းခ်ိဳးၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္ဥ ၆ လံုး - ေရ ၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မိနစ္ T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-16264037538998111282019-03-24T16:47:00.000+11:002019-03-29T19:18:06.748+11:00မုန္႔လင္မယား
ဆရာ Eric ရဲ႔ နည္းနဲ႔လုပ္ထားတာ။
ဆရာရဲ႔ video က ရွည္လြန္းလို႔ အၿမန္နည္း ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။
အခ်ိဳမွဳန္႔မပါ၊ ေဆာ္ဒါမပါတာ ၾကိဳက္လို႔ သူ႔နည္းအတိုင္း လုပ္ၾကည္႔တာပါ။
မုန္႔လင္မယားလုပ္နည္း (ဆရာ Eric နည္း)
ဆန္မွဳန္႔ တစ္ခြက္ ၊ ပဲမွဳန္႔ တစ္ဇြန္း၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ တစ္ဇြန္း၊ အေၾကာ္မွဳန္႔ တစ္ဇြန္းကို ေရာၿပီး စကာ အရင္ခ်ပါ။
ၿပီးရင္ ေရ ၾကက္သီးေႏြး တစ္ခြက္ နဲ႔ အရင္ေရာၿပီး ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ တစ္ဖက္တည္းကို လွည္႔T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-66332013279118986792019-03-04T21:51:00.000+11:002019-03-04T22:17:51.019+11:00Hot Plate Tofu (သို႔) Tie Ban Tofu
ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္က စကၤာပူမွာတံုးက က်ဲပန္တို႔ဟူးဆိုၿပီး မွာစားရတဲ႔ တို႔ဖူးေၾကာ္ေလး အိမ္မွာ လုပ္စားတယ္။
ခ်က္နည္းေမးတဲ႔ သူေတြအတြကေ္ရာ ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္ မွတ္မိေအာင္ ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။
က်ဲပန္တို႔ဟူး ၆ေယာက္စာအတြက္
- ၀က္သား အေၾက - ၃၅၀ ဂရမ္ - ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔တစ္ဇြန္း ၊ႏွမ္းဆီ၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ဇြန္း၀က္၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ အT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-59545352324450850552019-02-13T22:59:00.000+11:002019-08-05T09:59:11.355+10:00ရန္ကုန္စတိုင္ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္
ေခါက္ဆဲြေၾကာ္ကို အားေပးတဲ႔သူမ်ားလို႔ ေၾကာ္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
အမွန္ကေတာ႔ ရန္ကုန္က တရုတ္ဆိုငေ္တြမွာလို မ်ိဳး ေခါက္ဆဲြေၾကာ္ၿဖစ္ဖို႔ဆို လွ်ိဳ႔၀ွက္ခ်က္ေတြ နည္းနိသရေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလိုပါတယ္။
-တရုတ္ဆိုင္ေတြကလို gas မီးဖိုၿပင္းၿပင္းရယ္၊ တရုတ္ေတြေၾကာ္တဲ႔ ဆီ၀ ေနတဲ႔ ဒယ္အိုး (wok) ကလဲ တကယ္ကိုလိုပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ႔ ဟင္းခ်က္၀ါသနာပါလို႔ အဲလို လိုတာေတြ၀ယ္ထားေတာ႔ အဆင္ေၿပတယ္။ ဒါေပမဲ႔ အဲT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-15151579515984917752019-01-19T19:06:00.001+11:002019-02-12T20:45:40.558+11:00၀က္စတူး ( Braised pork belly)
၀က္စတူးကို ၿမန္မာၿပည္ၿပန္ရင္ ေရႊဘဲတို႔လို စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာပဲ စားဖူးတာပါ။
ဒီမွာေတာ႔ ဆိုင္ေတြမွာ ရွာမရေတာ႔ အိမ္မွာပဲ စမ္းခ်က္ရတယ္။
၀က္စတူးကို နည္း၂မ်ိဳးနဲ႔ လုပ္ႏိူင္ပါတယ္။
steam လုပ္ၿပီး ေပါင္းတဲ႔နည္းနဲ႔ slower cooker နဲ႔ ေပါင္းတဲ႔နည္းပါ။
steam လုပ္တဲ႔နည္းက မုန္ညင္းခ်ဥ္ အေၿခာက္နဲ႔ ေပါင္းတာၿဖစ္ၿပီး အဆင္႔ေတြမ်ားတယ္။
ခုလုပ္တဲ႔နည္းကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးက slow cooker နဲ႔ပဲ အလြယ္ေပါင္းလိုက္တာပါ။
T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-9497070340085276962018-12-09T13:27:00.000+11:002019-02-12T20:41:03.984+11:00Singapore style prawn mee soup
ဒီေန႔ အိမ္မွာ စကၤာပူ အမွတ္တရ prawn mee soup ခ်က္စားတယ္။
ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္ လြယ္ေအာင္ ဒီမွာ လာၿပီး မွတ္ထားလိုက္ဦးမယ္။
လူ ၅ေယာက္စာအတြက္လိုတဲ႔ ပစၥည္းေတြက
ပုဇြန္ အလတ္ ၁၅ေကာင္ခန္႔
၀က္သား ၃၀၀ gm
၀က္ရိုး တစ္ေကဂ်ီ
ပဲပင္ေပါက္ တစ္ထုပ္
ကန္စြန္းရြက္ တစ္စည္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
နာနတ္ပြင္႔ ၃ပြင္႔
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ တစ္ခု
ေလးညွင္း (သိူ႔) clove 5 ခုခန္႔
ငရုပ္ေကာင္း ၁၀ ေစ႔ခန္႔
ထန္းလွ်က္ T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-24260672134072544872018-11-26T23:17:00.004+11:002020-12-29T16:42:17.289+11:00ဖာလူဒါ ၿပဳလုပ္ၿခင္း
ဖာလူဒါ လုပ္နည္းေလး ေမ႔သြားမွာစိုးလို႔ ဒီမွာ လာမွတ္ထားလိုက္ပါတယ္။
တီဆြိရဲ႔ ပိတ္သတ္ေတြလဲ လုပ္နည္းေလးသိေတာ႔ လုပ္စားလို႔ရတာေပါ႔။
လူ ၇၀ စာ ဖာလူဒါ အတြက္လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔
၁။ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္
၂။ ေဘဆယ္ေစ႔ (သို႔) ပင္ပြား
၃။ သာကူေစ႔
၄။ ေက်ာက္ေက်ာေခ်ာင္း ေရာင္စံုမ်ား
၅။ ၾကက္ဥပူတင္း
၆။ နွားနို့
၇။ သၾကားရည္
၈။ ႏိူ႔စိမ္း (သို႔) thick cream
၉။ vanilla ေရခဲမုန္႔
T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-44645673665549298922018-08-11T19:50:00.003+10:002018-08-13T19:32:31.063+10:00ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္
ဒီေန႔ည ဖက္ထုတ္ဆီခ်က္ေလး ရွိတာေလးေတြနဲ႔ ၿဖစ္သလို လုပ္စားတယ္။
ေနာက္တစ္ေခါက္လုပ္ရင္ ေမ႔သြားမွာစိုးလို႔ သတိရတံုးေလး ခ်ေရးလိုက္ဦးမယ္။ ဖက္ထုပ္ကေတာ႔ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္ကထဲက လုပ္ထားတာေလးေတြ က်န္ေနတာပါ။
ဖက္ထုပ္အတြက္
၀က္သား အေၾက - ၄၀၀ ဂရမ္ (အဆီပါတဲ႔ ၀က္သားအေၾကကိုေရြးပါ)
ပုဇြန္ - ၃၀၀ ဂရမ္ ( အခြံခြာၿပီးသားဆို ၁၅၀ ဂရမ္ခန္႔- ပုဇြန္ကို အခြံခြာ အညစ္အေၾကးေတြ သန္႔ရွင္းၿပီး ဆား၊ ဆိုဒါေလးနည္းနည္းထည္႔ ေရေအးေT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-42315604279588383502018-07-30T21:40:00.000+10:002019-02-13T00:01:58.194+11:00အုန္းႏိူ႔ သာကူၿပင္
သူငယ္ခ်င္းေတြ ေမးၾကလြန္းလို႔ "အုန္းႏိူ႔ သာကူၿပင္" လုပ္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။
သာကူၿပင္အတြက္
သာကူေစ႔ ၃၀၀ ဂရမ္
သၾကား ၁၅၀ ဂရမ္ ေရ တစ္လီတာခဲြအုန္းႏိူ႔ cream ၂၀၀ ml (cream ဗူးကိုသံုးပါတယ္)ဆား လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း----------------------------------------
အေပၚက အုန္းႏိူ႔ၿပင္အတြက္
အုန္းႏိူ႔ cream ၇၀၀ ml (cream ဗူးကိုသံုးပါတယ္)
ႏြားႏိူ႔ ၄၀၀ ml
သၾကား ၂၄၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမွဳန္႔ ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-28283973935126602392018-07-16T00:00:00.003+10:002018-07-16T00:00:48.263+10:00ပေလာင္ ေတာင္ယာဟင္းဒီေန႔ ေန႔လည္စာ ပေလာင္ေတာင္ယာဟင္း ခ်က္စားတယ္။တစ္ခါတစ္ေလ ခ်က္ေနက် ဟင္းေတြစားရတာ ပ်င္းလာလို႔ ခ်က္ၾကည္႔တာ ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းတာပဲ။ ဟင္းက ဆီလဲမပါပဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ အရည္ေသာက္ေလးဆိုေတာ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔လဲ ညီညြတ္၊ စားရတာလဲ အဆင္ေၿပတယ္။ ဦးၿခိမ္႔ကလဲ ၾကိဳက္တယ္တဲ႔။ခ်က္နည္းေလး အၾကမ္းပ်င္းေရးၿပဦးမယ္။ၾကက္သားကို ခပ္လတ္လတ္ေလးေတြတံုးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနဲနဲ၊စပါးလင္ပါးပါးလွီးထားတာေလးရယ္၊ ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဂ်င္းT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-71411810929520615942018-01-10T20:06:00.001+11:002020-11-05T20:50:07.435+11:00၀က္နံရိုး အၾကြတ္ေၾကာ္
၀က္နံရိုး ၅၀၀ ဂရမ္ ကို တစ္လက္မ ပတ္လည္ခန္႔ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးပါ။
ၿပီးလွ်င္ တရုတ္ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ၃ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ တစ္ဇြန္း၊ သၾကား၃ ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ဇြန္း ၁/၄၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ညက္ေထာင္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ပဲငံၿ႔ပာရည္ အၾကည္ ၄ ဇြန္း၊ ငါးငံၿပာရည္ တစ္ဇြန္း၊ ခရုဆီ တစ္ဇြန္း၊ ငရုပ္ေကာင္း ဇြန္း ၁/၄ ၊ five spices power ဇြန္း ၁/၄၊ Corn flour (သို႔) ႏွစ္သက္ရာ အေၾကာ္မွဳန္႔ ၈ဇြန္းခန္႔ တို႔နနယ္ၿပီး ၅နာရီခန္႔ နွပ္ထားT T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1324751104901621619.post-75314127001719228482018-01-08T14:04:00.005+11:002019-02-12T21:01:21.224+11:00ကိုရီးယားစတိုင္ ထမင္းေၾကာ္
ဒီထမင္းေၾကာ္ စတိုင္ေလးကေတာ႔ ဂ်ဴဂ်ဴေလးငယ္ငယ္ကထဲက ၾကိဳက္လို႔ ေၾကာ္ေကြ်းလာတာၾကာပါၿပီ။ ၀က္သားက teriyaki sauce ေလးနဲ႔ ခ်ိဳခ်ိဳေလးဆိုေတာ႔ ခေလးေတြ အရမ္းၾကိဳက္တာ။
ေၾကာ္နည္းေလးက
ပထမဆံုး ၀က္သားကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး teriyaki sauce ေလးရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းရယ္၊ သၾကားမ်ားမ်ားရယ္နဲ႔နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္ဥ၂လံုးကို ဆားငရုပ္ေကာင္းအနည္းငယ္နဲ႔ ေခါက္ထားပါ။
ေၿပာင္းဖူး နဲ႔T T Sweethttp://www.blogger.com/profile/03758185214022185318noreply@blogger.com0