Friday, May 8, 2015

ၾကက္ဥ ပူတင္း

အန္တီဆြိ ၾကက္ဥပူတင္း လုပ္စားေပါင္း မ်ားလွပါၿပီ။ တစ္ခါမွ recipe ကို မွတ္ထားတယ္ မရွိလို႔ လုပ္ခါနီးမွ ကမန္းကတမ္း ဂူဂဲမွာရွာ၊ အခ်ိဳးအစားၿပန္ၾကည္႔ရတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ဘယ္ရမလဲ။ မွတ္ေနက် ဘေလာ႔ဂ္ စာမ်က္နွာေလးမွာ လာမွတ္ထားလ္ိုက္ပါၿပီ။ အန္တီဆြိရဲ႔ ပိတ္သတ္ေတြလဲ အခ်ိဳပဲြေလး စားခ်င္ရင္ လုပ္စားလို႔ရတာေပါ႔။ လုပ္ရတာ လြယ္ကူၿပီး စားလို႔လဲ သိပ္ကို အရသာရွိတဲ႔ ၾကက္ဥ ပူတင္းေလးပါ။

ၾကက္ဥ ပူတင္း ၆ခုစာ အတြက္ လိုတဲ႔ ingredient ေတြကေတာ႕ ....

ၾကက္ဥ ၅လံုး
ႏြားႏို႔ ၅၅၀ ml
သၾကား ၈၀ ဂရမ္
Vanilla Essence 2 tea spoon
Bread Crumb ေပါင္မုန္႔ ၂ခ်ပ္စာခန္႔ ( ေပါင္မုန္႔ ၂ခ်ပ္ ကို bread crumb  လို ၿဖစ္ေအာင္ blender နဲ႔ ေမႊလိုက္ရင္လဲ ရပါတယ္။)
ဆား 1/4 tea spoon
----------------------------------------------------------------
သၾကား 8 table spoon (for caramel)

ပထမဆံုး oven ကို 200 deg C အေပၚမီး၊ ေအာက္မီးနဲ႔ pre-heat လုပ္ထားပါ။

အေပၚက ingredient ၆ မ်ိဳးကို mixing bowl ထဲကို ထည္႔ၿပီး ေမႊစက္ (mixer) ထဲကို အားလံုးသမသြားေအာင္ ၂ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးပါ။
Caramel အတြက္ သၾကား ၈ ဇြန္းကို ေရ ၃ ဇြန္းခန္႔ထည္႔ၿပီး ေညာင္ေစးက်ၿပီး ေရႊ၀ါေရာင္ေလး ရသည္အထိ က်ိဳလိုက္ပါ။ မီးအေနေတာ္ medium နဲ႔ က်ိဳပါ။ က်ိဳၿပီးၿပီးခ်င္း caramel အရည္ပ်စ္ပ်စ္ေလးကို ပူတင္းမုန္႔ေလးေတြ ဖုတ္မဲ႔ ပန္းကန္လံုးေလးေတြထဲကို စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔စီထည္႔ပါ။ ပန္းကန္လံုး ေအာက္ေၿခ မ်က္နွာၿပင္မွာ ညီသြားေအာင္ ပန္းကန္လံုးကို လက္ကေလးနဲ႔ လွည္႔ေပးပါ။ Caramel ေတြက ခ်က္ခ်င္းခဲသြားတတ္လို႔ အၿမန္လုပ္ရပါမယ္။

ပန္းကန္ ၆လံုး စလံုး ေအာက္ေၿခမွာ caramel ေလးေတြခဲသြားမွ အေပၚကေန ေစာနက ေမႊထားတဲ႔ မုန္႕ႏွစ္ရည္ ေလာင္းထည္႔ပါ။ ပန္းကန္လံုးရဲ႔ ေလးပံု သံုးပံုခန္႔ ၿပည္႔ေအာင္ မုန္႔ႏွစ္ရည္ေတြ ေလာင္းထည္႔ရပါမယ္။ ၾကက္ဥပူတင္းက ဖုတ္လိုက္ရင္ ပြၿပီး အေပၚတက္လာလို႔ ေနရာ ခ်န္ထားရပါတယ္။ ပန္းကန္လံုး ၆လံုး စလံုး မုန္႔ႏွစ္ၿဖည္႔ၿပီးရင္ မုန္႔ဖုတ္တဲ႔ သံလင္ပန္း ေဇာက္နက္နက္ထဲကို ေရ တစ္စင္တီမီတာ အနက္ခန္႔ ထည္႔၊ မုန္႕ပန္းကန္ ၆လံုးကို စီထည္႔ၿပၤီး oven ထဲထည္႔ အပူေပးရပါမယ္။ မိနစ္ ၄၀ေလာက္ဆိုရင္ ပူတင္းက်က္ပါၿပီ။ ပူတင္းကို မၾကာခဏ စစ္ေပးပါ။ oven တစ္ခုနဲ႔ တစ္ခု သိပ္မတူတတ္လို႔ တူးသြားမွာ ေၾကာက္လို႔ပါ။

ပူတင္းကုိ နည္းနည္း အေအးခံၿပီး ခပ္ေႏြးေႏြး အေနအထားက်ရင္ ပူတင္းေလးေတြကို ဓားအခြ်န္ေလးနဲ႔ အသာလွည္႔ထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ၿပားထဲထည္႔ကာ စားႏိူင္ပါၿပီ။ အန႔ံ အရသာနဲ႔ ၿပည္႔စံုတဲ႔ စားခ်င္စဖြယ္ ၾကက္ဥ
 ပူတင္း ရပါၿပီ။