Thursday, November 5, 2009

Ginger Chicken

ဒီေန႔ေတာ့ မဆိြတီ ဂ်င္းၾကက္သားေၾကာ္ (Ginger Chicken ) ဘယ္လိုေၾကာ္ရလဲ ေၿပာၿပမယ္ေနာ္ ... ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္နဲ႔ နဲနဲေတာ့ဆင္ပါတယ္ ... သူကဂ်င္းေလးေတြ ပိုမ်ားၿပီး ပိုေမႊးပါတယ္ ... ၀က္သားနဲ႔ ေၾကာ္ရင္လည္း ရပါတယ္ ...

ၿပင္ထားရမဲ႔ပစၥည္းေတြက

၁။ ၾကက္သားရင္ပံု တစ္ခုကို လက္မတစ္ဆစ္ေလာက္ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ ဆား သၾကား အခ်ိဳမွဳန္႔ သင့္သလိုနယ္ ၿပီးရင္နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ထား၊
၂။ ငရုပ္သီးေၿခာက္ ၁၀ေတာင့္ေလာက္ကို အညွာေခႊၽထား၊
၃။ ဂ်င္းလက္မအရြယ္၅ခုေလာက္ကို ပါးပါးရိတ္ရိတ္ေလးေတြလွီးထား
၄။ Sweet Bean လို႔ေခၚတဲ႔ ပဲသီး ၁၀ေတာင့္ ၁၅ေတာင့္ေလာက္ကို ဟိုဘက္ဒီဘက္ အညွာေခြ်ထား၊ (ေရႊပဲသီးအၿပားေလးေတြဆိုလဲရပါတယ္)
၅။ မံုလာဥနီ တစ္ပိုင္းေလာက္ကို ပါးပါးေလးေတြလွီးထား (လွခ်င္ရင္ေတာ့ ပန္းပြင့္ပံုေလးေတြလွီးေပါ့)
၆။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီးၾကီး၂လံုးေလာက္ကို ရွစ္စိတ္စီစိတ္ၿပီး အဖတ္ကေလးေတြခြါထား၊
၇။ Spicy black bean sauce တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ (စလံုးမွာေတာ့ ဘယ္ NTUC ဆိုင္မွာမဆို ၀ယ္လို.ရပါတယ္ KUM KEE တံဆိတ္ပါ ပံုမွာၾကည့္ပါ)
၈။ သၾကား စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း၊
၉။ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္္တစ္ဇြန္းေလ်ာ့ေလ်ာ့ (Tiger တံဆိတ္ အနီေရာင္ကိုသံုးပါတယ္၊ အစိမ္းေရာင္က အနီေလာက္မေကာင္းပါ)
၁၀။ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ရည္ (အေရာင္ေလး လွေအာင္ နဲနဲထည္႕ပါ)
၁၁။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၃-၄ပင္ေလာက္ကို ခပ္ရွည္ရွည္ေလး လွီးထား၊
၁၂။ ဆီ စားပဲြဇြန္း ၄ဇြန္း






အေပၚကပစၥည္းေတြ အားလံုး ၿပင္ၿပီးၿပီဆို ပထမ ဒယ္အိုးၾကီးၾကီးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး မီးၿပင္းၿပင္းနဲ႔ထားပါ ... ဆီက်က္ရင္ ငရုပ္သီးေၿခာက္ေလးေတြကို ညိဳၿပီး ကြ်တ္လာတဲအထိ ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ ...

ၿပီးရင္ အဲဒီဆီထဲမွာပဲ ဂ်င္းပါးပါး လွီးထားတာထဲက တစ္၀က္ေလာက္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ ... ဂ်င္းညိွဳးၿပီး ေမႊးနံ.ထြက္လာရင္ ၾကက္သားတံုးေလးေတြထည့္ၿပီး ဆက္ေမႊပါ ... ဂ်င္းနံ႔ေလးေတြၾကက္သားထဲကူးသြားေအာင္ပါ ...

၂မိနစ္ေလာက္ၾကာလို. ၾကက္သားတံုးေလးေတြ အေပၚရံတင္းၿပီးမာလာရင္ နံပတ္၃ကေန နံပတ္ ၁၀ထိ အစဥ္အတိုင္း တစ္ခုစီ ေရာထည့္ၿပီး ဖြဖြေလးေမႊေပးပါ ... ပဲသီးေလးေတ ြက်က္ၿပီဆို အားလံုးလဲက်က္ေလာက္ပါၿပီ ... ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးထည့္ အေပါ့အငံ ၿမည္း လိုရင္ထပ္ထည့္ၿပီး ခ်လို႔ရပါၿပီ ...
(ပဲသီးေလးေတြ စိမ္းေနတံုးခ်ပါ ... ပဲသီးအေရာင္ ၀ါသြားရင္ စားလို႔လဲမေကာင္း ၾကည့္လို႔လည္း မလွပါ) ... ေအာ္ ...ေမ့လို႔ စားခါနီး ငရုပ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ေလးလဲ ေရာထည့္လိုက္ပါအံုး ...





အႏွစ္နဲ. ၾကိဳက္တတ္ရင္ က်က္ခါနီး ေကာ္ရည္ေလးသင့္သလိုထည့္ၿပီး မွ ပ်စ္ပ်စ္ေလး ခ်ပါ ... သၾကားနဲ႔ ပဲငံၿပာရည္ေလး ပိုထည့္ေပါ့ ... မဆိြတီကေတာ့ ေကာ္ရည္မပါတာ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္ ...အခုခ်က္တာလည္း ေကာ္ရည္မထည့္ပါ ...


ကဲ ... စားလို.ရပါၿပီရွင္ ဂ်င္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ.ပါ ... ထမင္းၿဖဴေလးနဲ. လိုက္ပါတယ္ ...ၿပီးေတာ့ထံုးစံအတိုင္း ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ ေလႊးေပါ့ကြယ္ ...

7 comments:

  1. အဲဒါ ကုန္းေဘာင္ၾကီးေက်ာ္ပဲ မဟုတ္ဘူးလား...

    းဝ)

    ReplyDelete
  2. တီဆြိေရ.. စီးစီးေစာေစာ gnger chicken ေလးလာငမ္းသြားတယ္ ေမႊးေနမွာေသခ်ာတယ္။။

    ReplyDelete
  3. ကိုလူေထြးေရ ... ဟုတ္ပါတယ္။ နဲနဲဆင္ပါတယ္ ကုန္းေဘာ္ေၾကာ္နဲ႔။ သူကေတာ႔ ဂ်င္းပိုမ်ားတယ္။ ပံုမွန္ဆို ေကာ္ရည္နဲ႕ ရဲႊရဲႊေလးေပါ႕။ ေကာ္ရည္မၾကိဳက္လို႔ မထည္႔ေတာ႕ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္လိုၿဖစ္သြားတာ။ ဒါေပမဲ႔ ခ်က္ထားတာေလးေတာ႔ ၿမည္းသြားပါဦး း))

    ညီမေလး စႏၵကူး အ၀စားသြားေလ။ အားမနာနဲ႔ း)

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္ထွာ တီတီဆြိ ရက္စက္ဒယ္

    ReplyDelete
  5. ေက်းဇူးပါ တီတီဆြိေရ..NTUC သြားၿပီး ၀က္သားနဲ႔ ခ်က္ေကၽြးလိုက္တယ္ သားအဖေတြကို ... သူတို႔ သေဘာေတြက်လို႔ ...

    ReplyDelete
  6. သယ္ရင္းေရ… ခုပဲ ဒီပုိ ့စ္ေလးဖတ္ျပီး အမ်ိဳးသားကို ေျပာျပေနတာ… ဆိြက အခ်က္အျပဳတ္အေတာ္ေကာင္းပံုပဲလို ့…. ဆိုင္မွာသာ စားဖူးတာ… ကိုယ့္ဘာသာ မစားဖူးဘူး… ကုန္းေဘာင္ၾကီးေက်ာ္ေတာ့ ခ်က္ဖူးတယ္… ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးကေတာ့ ဆြိလက္ရာေတြ လြမ္းေနေတာ့မွာပဲ

    ReplyDelete
  7. တို႔လဲ ဟင္းခ်က္ဝါသနာပါတယ္ မဆြိရဲ႕ ...စမ္းၾကည့္အံုးမယ္...ခုေတာ့ငမ္းပဲငမ္းၾကည့္ သြားပါ၏ ........

    ReplyDelete