Monday, October 15, 2012

Japanese Golden Curry ...

မဆြိတီ စလံုးမွာ အလုပ္လုပ္တံုးက ေန႔ခင္းဖက္ကို အၿပင္ထြက္စားခဲပါတယ္။ လူက အၿမဲ ၀ိတ္ခ်ေနရတာေရာ၊ အလုပ္မ်ားတာေရာ ေန႔ခင္းဖက္ အလုပ္ေလးဆက္လုပ္ရင္းနဲ႔ အိမ္ကယူလာတဲ႔ အသီးဗူးေလး ဖြင္႔စားလိုက္တာပဲ။  တစ္ခါတစ္ရံ ထြက္ၿပီဆိုလဲ ေဘးက လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြနဲ႔ တေပ်ာ္ၾကီးသြားၾကတာ။ အမ်ားအားၿဖင္႔ေတာ႔ NUS ထဲသြားၾကတယ္။ သူတို႔အဖို႔ရာေတာ႔ ရံုး ေဘးနားက ဆိုင္ေတြကလဲ ေန႔စဥ္ စားရလြန္းလို႔ ၿငီးေငြ႕ၾကၿပီကိုး။ NUS ထဲ သြားတာေတာင္ ကန္တင္း မထပ္ေအာင္သြားၾကတာ။ ဒီေန႔ science canteen ဆို ေနာက္ေန႔ engineering ၊ ေနာက္ေန႔ Medical ေနာက္ေနက် အေဆာင္ ကင္တင္း အစရွိသၿဖင္႔ေပါ႔။ ကိုယ္ကေတာ႔ တစ္ခါတစ္ေလဆိုေတာ႔ ကိစၥမရွိေပမဲ႔ သူတို႔က ဒီေလာက္ေရြးစရာေတြမ်ားတာကို ၿငီးေငြ႔ၾကတယ္ဆိုပဲ။
NUS Arts canteen



ဒီလိုနဲ႔ တစ္ခါသားေတာ႔ ရံုးထိပ္နားမွာ ဂ်ပန္ဆိုင္တစ္ဆိုင္လာဖြင္႔တယ္ဆိုတာနဲ႔ ၀မ္းသားအားရ ဆိုင္အသစ္ဆီ သြားၾကတာေပါ႔။ ကိုယ္ကလဲ ဂ်ပန္စာၾကိဳက္ေတာ႔ ဆိုင္အသစ္ဆို စိတ္၀င္စားတာနဲ႔ လိုက္သြားတာ။ ဟမ္မေလး ဆိုင္လဲေရာက္ေရာဗ်ာ၊ တန္းစီေနတဲ႔ လူတန္းက ဆိုင္တံခါး အၿပင္ထိေတာင္  ထြက္ေနတာ အရွည္ၾကီးပဲ။ လူေတြကလဲ ဆာေနၿပီဆိုေတာ႔ တၿခားေနရာသြားၾကမလားဆို လာၿပီးမွမထူးဘူးဆို အကုန္ ၀င္တန္းစီၾကတယ္။  မွတ္မွတ္ရရ တန္းစီရတာလဲ နာရီ၀က္ေလာက္ၾကာတယ္ထင္တာပဲ။ 
NUS အေဆာင္ကင္တင္း

ကိုယ္႔အလွည္႔လည္းေရာက္ေရာ ကိုယ္စားခ်င္တဲ႔ ဆယ္လ္မြန္က မရွိေတာ႔ဘူးတဲ႕။ အဲမွာက်န္တဲ႔ golden curry ဆိုတာပဲ မွာစားရေတာ႔တယ္။ တၿခားသူေတြလဲ ဒီလိုပဲ။ သူတို႔ကေတာ႔ golden curry ၾကိဳက္ပါတယ္၊ ေကာင္းပါတယ္ ေၿပာၾကတယ္။ ကိုယ္ကေတာ႔ မစားဖူးေတာ႔ ဘာမွန္း မသိဘူးေပါ႔။  ေနာက္ဟင္းရလာေတာ႔ ဟင္းအန႔ံက ေတာ္ေတာ္ေမႊးသဗ်။ မဆလာတစ္မ်ိဳး အနံ႔ပဲ။ ကုလားဟင္းနံ႔လိုခပ္ဆင္ဆင္။ အာလူးေလးေတြ၊ မံုလာဥနီေလးေတြနဲ႔ ၀က္သားအတံုးေလးေတြကို အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ၿပီး ထမင္းေပၚက ဆမ္းေပးလိုက္တာပဲ။ ဟင္းအနံ႔ကလဲေမႊး၊ ဗိုက္ကလဲဆာနဲ႔ တစ္ဖဲြ႔လံုးစားၾကတာ ေခါင္းေတာင္ မေဖာ္ႏိူင္ၾကဘူး။ မွတ္မွတ္ရရ အဲဒီအခ်ိန္တံုးက မဆြိတီတို႔ Group မွာ လူသိပ္စံုတဲ႔ အခ်ိန္။ ၈ ေယာက္ -၉ေယာက္ေလာက္မ်ားရွိမလား တစ္ဖဲြ႔ၾကီးပဲ။ (ေနာက္ပိုင္းေတာ႕ ဌာနမွာလူေလွ်ာ႔ရင္း ၄ေယာက္ပဲ က်န္ေတာ႔တယ္)  အဲဒီေတာ႔ လူစံုတက္စံုနဲ႔ ဆင္တူစားခဲ႔ရတဲ႔ အဲဒီ golden curry ကို ခ်က္တိုင္း ကိုယ္႔ရဲ႔ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ အေဟာင္းေတြကို အလြန္ပဲ သတိရပါသဗ်ာ။ တစ္ေယာက္နဲ႔ တစ္ေယာက္ စၾက၊ ေနာက္ၾက၊ ဟာသေတြ ေၿပာၾက၊ ရံုးအေၾကာင္း၊  ေဘာ႔စ္အေၾကာင္း အတင္းေတြေၿပာၾကနဲ႔ အဲဒီအခ်ိန္ေတြကိုလဲ ၿပန္လြမ္းမိပါရဲ႕။
အန္တီဆြိရဲ႔ old colleagues ေတြနဲ႔ တစ္ခါတံုးက D&D မွာ
 
ေနာက္ပိုင္းေတာ႔ အဲဒီဟင္းကို ၾကိဳက္တာနဲ႔ အဲဒီဆိုင္ေလးေရာက္တိုင္း မၾကာခဏစားၿဖစ္တယ္။ ဒါေပမဲ႔ ဆိုင္မွာ ေရာင္းတဲ႔ ဟင္းဆိုေတာ႔ ဟင္းထဲမွာပါတဲ႔ အသားဟာ အင္မတန္နည္းတယ္။ အာလူးေတြ မံုလာဥနီေတြခ်ည္းပဲဆိုေတာ႔ ဒီေလာက္ေတာင္ၿဖစ္လွ အိမ္မွာအသားမ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္စားၾကည္ဦးမယ္ဆို စိတ္ကူးေနတာၾကာၿပီ။ အိမ္ကလူေတြလဲ စားရေအာင္ေပါ႔။  ေနာက္ေတာ႔ အဲဒီ Golden curry အႏွစ္ခဲေလးေတြကို giant ကေန၀ယ္လို႔ရလို႔ အိမ္မွာစမ္းခ်က္ၾကည္႔တာမွာ ဦးၿခိမ္႔ကလဲ အဲဒီဟင္းကို အနံ႔ေမႊးလြန္းလို႕ဆို ေတာ္ေတာ္ေလးကို အားေပးတယ္။ ခုဒီေရာက္ေတာ႔လဲ တစ္ခါတစ္ေလ ဟင္းခ်က္ရတာ ဘာခ်က္ရမွန္းလည္းမသိ၊ ဗမာဟင္း၊ တရုတ္ဟင္းၿငီးေငြ႕ၿပီဆို အဲဒီ ဂ်ပန္ေရႊေရာင္ အႏွစ္ဟင္းကို ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ထူးထူးဆန္းဆန္း သမီးကလဲ အဲဒီဟင္းက် ၾကိဳက္သဗ်ား။

အန္တီဆြိရဲ႔ ဘေလာ႔ဂ္ပိတ္သတ္ေတြလဲ အိမ္မွာ တၿခားဟင္းေတြ ၿငီးၿပီဆို ခ်က္စားရေအာင္ ဟင္း ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ခ်က္ရတာလဲ လြယ္တယ္။ စားလို႔လဲေကာင္းပါတယ္။ တစ္ခါေလာက္ စမ္းခ်က္ၾကည္႔ၾကပါဦး။

လူ၅ေယာက္စာခန္႔ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြက

၀က္သား အသားခ်ည္း (သို႔) အဆီနည္းတဲ႔ အပိုင္း ၄၀၀ ဂရမ္ခန္႔  (bite size ေလးေတြ လွီးၿပီး ၾကက္သားမွဳန္႔ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ႏွင္႔ နယ္ထားပါ။)
 
အာလူး အလံုးေသး ၃လံုးခန္႔  bite size ေလးေတြ လွီးထားပါ။

မံုလာဥနီ အၾကီးတစ္ခုကိုလဲ  bite size ေလးေတြ လွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး တစ္ဥ bite size ေလးေတြပဲ chop  လုပ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ဥ တစ္၀က္ခန္႔ကို ပါးပါးေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္ထားပါ။ (ဆီသတ္ရန္)

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥ ၅မႊာခန္႔ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။ (ဆီသတ္ရန္)
 

Golden curry အႏွစ္ခဲ ၅ ခဲခန္႔ (လူတစ္ေယာက္စာ တစ္ခဲခန္႔ တြက္လို႔ရပါတယ္) 

ဆီ စားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔ ၿဖစ္ပါတယ္။


ခ်က္ပံုခ်က္နည္း အဆင္႔ဆင္႔က 

ဒန္အိုး ေဇာက္နက္နက္ထဲကို ဆီထည္႔ပါ။

ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴထည္႔ၿပီး ေမႊးလာေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ၀က္သားနယ္ထားတာေလးေတြ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။

၀က္သားအရည္ကုန္လွ်င္ ၀က္သားႏူးသည္အထိ ေရထပ္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး တည္ထားပါ။ ၀က္သားက အတံုးေသးေလးေတြဆိုေတာ႔ ၁၅မိနစ္ေလာက္ဆို ရပါၿပီ။

၀က္သားႏူးရင္ အာလူးနဲ႔ မံုလာဥနီေတြကို ထည္႔ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ႏူးေအာင္ထပ္တည္ပါတယ္။

အာလူး၊ ၀က္သားနဲ႔ မုန္လာဥနီေတြ အားလံုးႏူးၿပီဆိုရင္ ေရေႏြး တစ္ခြက္ခန္႔ ဟင္းအိုးထဲထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီ လွီးထားတာေလးေတြလဲ ထည္႔၊ Golden curry အႏွစ္ခဲေလးေတြပါ ပစ္ၿပီး ေမႊေပးရပါတယ္။ 


 အႏွစ္ေတြ ပ်စ္ခဲလာရင္ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ႔ အပ်စ္အက်ဲ လိုသေလာက္အတြက္ ေရေႏြးလိုသေလာက္ထပ္ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။ အန္တီဆြိအၾကိဳက္ဆို ေရေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ထည္႔ရပါတယ္။ အႏွစ္ေတြ ဆူပြက္လာၿပီဆို ခ်လို႔ရပါၿပီ။

အန႔ံအရသာနဲ႔ ၿပည္႔စံုတဲ႔ Golden curry ရပါၿပီခင္ဗ်ား။


ဂ်ပန္ဟင္းနဲ႔ လိုက္ေအာင္ မီဆို soup ေလးပါ ၿပင္ဆင္ပါတယ္။

 ထမင္းပူပူေလးေပၚ golden curry အႏွစ္ေလးဆမ္းစား၊ မီဆို soup ေလးနဲ႔ အင္မတန္ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ဆိုလဲ ေကာင္းတာပဲ။
  

11 comments:

  1. အမဲသားႀကိတ္သား ၂ ကပ္၊ ဝက္သားႀကိတ္သား ၁ကပ္ ကိုေပါင္း hambagu (ဂ်ပန္အေခၚ) ေလးလုပ္ၿပီး curry အနွစ္ေလးနဲ ့ ဆမ္းစားလဲေကာင္းတာပဲ hambagu curry ေပါ့။ Miso ကေတာ့ တိုဖူးတံုးေလးေတြလွီးထည့္ၿပီး ခရုေသးေသးေလးေတြပါ ထည့္ရင္ ေကာင္းဆံုး။ ကိုယ့္အႀကိဳက္ေလးေတြ ေရးမိလိုက္တာပါ။

    ReplyDelete
  2. ္မမိုးOctober 15, 2012 at 5:46 PM

    လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္...Golden curry အနွစ္ေတာ့ ရမရ မသိဘူးကြယ္။ တခါမွေတာ့ ဆိုင္ေတြမွာ
    မျမင္မိဘူး။ ဂ်ပန္ဆိုင္ တဆိုင္ေတြ႕ထားတယ္..သြားေမးျပီး ၀ယ္ၾကည့္ဦးမယ္ တီဆြိေရ....

    ReplyDelete
  3. ဟီး..ဟီး..
    တံဆိပ္ေတာ့ မမွတ္ေတာ့ဘူး..အဲဒီလို ဗူးနဲ႔ curry အတံုးပဲ..
    ပါ၀င္ပစၥည္းကို ဖတ္ၾကည့္ေတာ့ MSG ပါလို႔ အသာ ျပန္ ထားခဲ့တယ္..
    မ်ားႀကီး မစားနဲ႔ေနာ္..=P
    -m

    ReplyDelete
  4. ကုုိယ္လည္းအဲဒီဟင္းၾကိဳက္တယ္။ ကုုလားဟင္းနဲ ့တူတယ္ေနာ္။
    အႏွစ္ေတြအမ်ားၾကီးနဲ ့ဆုုိေတာ့ကုုိယ့္ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးလည္းၾကိဳက္ပါ့။ း)
    အိုု္င္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. ဂ်ပန္ေတြထဲက ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက သူတုုိ.အေခၚ ခါေရး ကိုု ၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ တစ္ခ်ိဳ.မၾကိဳက္တဲ. ဂ်ပန္ေတြလဲရွိေသးတယ္။
    ညီမတုုိ.လဲ ၿမန္မာလွ်ာနဲ.လိုုက္ေတာ. ခါေရးကိုု အစပ္အေနေတာ္နဲ.အရသာကိုု ဝယ္ပီး ကိုုယ္.ဘာသာခ်က္စားၿဖစ္တယ္။
    တီဆြိကေတာ္တယ္ဗ်ာ။ ခ်က္ပီးသကာလ ဟင္းပံုုကိုုၾကည္.ပီး ဂ်ပန္လက္ရာမွီပါေသာေၾကာင္. ခ်ီးမြန္းခန္းဖြင္.သြားပါတယ္ :)

    ReplyDelete
  7. မစားဖူးေသးဘူး..ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..လြယ္လည္းလြယ္တယ္..ခ်က္စားဖို ့ တမယ္တိုးၿပီ..

    ReplyDelete
  8. ျကိုက္လို. ၀ယ္၀ယ္စား ျဖစ္တယ္...အိမ္မွာ စမ္းလိုက္အံုးမယ္...thanks for sharing..ဒံေပါက္ခ်က္နည္းေလး လုပ္ပါအံုး..

    ReplyDelete
  9. တီဆြိ..ဒီပို႔စကို ခုမွျပန္ဖတ္လို႔ ....
    တီဆြိစ္ ဂ်ပန္နည္းက ေထာပ္တကို အရင္ထည့္ပီး ၾကက္သြန္နီ ႏူးလာတဲ့အထိတည္ပါတယ္။
    ၾက္သြန္နီမ်ားမ်ားထည့္ပါတယ္။ ပီးမွ မုန္လာဥနီနဲ႔ အာလူးေတြထည့္ပါတယ္။ ပီးေတာ့ မွ အသားထည့္ပီး အရသာအတံုးကိုထည့္ပီး ပစ္ထာဒလိုက္ပါတယ္။ မီးနဲနဲနဲံ အဖံုးအုပ္ပီး..

    ReplyDelete
  10. .ေမႊေပးပီး ေရထည့္တာပါ။ ။ မီးနဲပါမွ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ဂ်ပန္အေမက က်ေနာ္ၾကိဳက္တတ္လို႔ သင္ေပးခဲ့တဲ့နည္းေလးပါ။


    အေပၚက စာမပီးပဲ တင္လို္မိလို႔ ဆက္ေရးလိုက္တာပါ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပဲေနာ္ ... ၿပင္ေပးတဲ႕အတြက္။ ဂ်ပန္အေမဆိုေတာ႕ ဒါမ်ိဴးခ်က္တာ ပိုသိမွာေပါ႔။ တီဆြိကေတာ႔ အင္တာနက္ထဲ ဟိုဖတ္ဒီဖတ္နဲ႔ စမ္းခ်က္ရတာ။

      Delete