Thursday, May 12, 2016

ရွမ္းေခါက္ဆဲြ ခ်က္နည္း ေနာက္တစ္မ်ိဳး


ရွမ္းေခါက္ဆဲြ ခ်က္နည္းေတြ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတာ ဒီနည္းေလးကေတာ႔ ဒီေရာက္မွ ရွမ္းမ ညီမေလး တစ္ေယာက္အိမ္မွာ သြားစားရင္း ၾကိဳက္လို႔ ခ်က္စားတဲ႔ နည္းေလးပါ။ ေက်ာင္းမွာပါ အလွဴလုပ္ၿဖစ္လို႔ လူ ၄၀ စာေလာက္ ခ်က္ၿဖစ္ပါတယ္။
လူ ၃၀ စာေလာက္ လိုတဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔

ဟင္းခ်က္ရန္
၀က္သားအေၾက - ၃ ေကဂ်ီ
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ေကဂ်ီခဲြ- chop လုပ္ ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ႏႊာၿပီးသား ၂၀၀ ဂရမ္ ခန္႔ - ညက္ေနေအာင္ ေထာင္း/ ၾကိတ္ ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ေကဂ်ီခဲြ - chop လုပ္ ထားပါ။
ဆီ - ၂ လီတာ
ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔
ေစာေကာ ပါးေကာ - နာနတ္ပြင္႔ ၁၀ပြင္႔ခန္႔ + ေစာေကာ ရလံုးခန္႔ - ေစာေကာ အလံုးေလးေတြကို ဘလန္ဒါနဲ႔ မုန္႔ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားပါ။
ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - ဆား - ပဲငံၿပာရည္ သင္႔သလို
သၾကား- စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
ေစာေကာ (ပံုကို ထမင္းအိုး ဘေလာ႔ဂ္မွ ယူထားပါသည္)

ပထမဆံုး ၀က္သားအေၾကေတြကို ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - ဆား - ပဲငံၿပာရည္ သၾကားေတြနဲ႔ နယ္ထားပါ။
မီးအေနေတာ္မွာ ၾကက္သြန္နီေတြကို အိုးထဲဆီထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ေစာေကာပါးေကာေတြ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴေတြထည္႔ ဆီသတ္ပါ။ ေမႊးလာရင္ ငရုပ္သီးမွဳန္႔ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည္႔ၿပီး ဆီၿပန္လာရင္ ၀က္သားကို ေရကုန္တဲ႔ အထိ ဆီသတ္ပါ။ ဆီၿပန္ၿပီး ၀က္သားေမႊးလာရင္ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး အိုးေပၚကခ်လို႔ရပါၿပီ။ မခ်ခင္ ဆား၊ အခ်ိဳ လိုတာ ၿပင္ပါ။

၀က္ရိုး ဟင္းခ်ိဳအတြက္
၀က္ရိုး ၃ေကဂ်ီခန္႔ကို ဟင္းခ်ိဳ ၂၀ လီတာေလာက္ရေအာင္ စြတ္ၿပဳတ္လုပ္ထားပါ။ ငရုပ္ေကာင္း၊ ဂ်င္း၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို သင္႔ေတာ္သလို ထည္႔ပါ.။ ဂ်င္း သတိထားထည္႔ပါ။ မ်ားသြားရင္ ဂ်င္းနံ႔ၾကီးနဲ႔ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ အရသာ ပ်က္တတ္ပါတယ္။

ရွမ္းေခါက္ဆဲြဖတ္အတြက္
ရွမ္းေခါက္ဆဲြ အေၿခာက္ အထုတ္ၾကီး ၇ ထုတ္ခန္႔ ကို ေရပြက္ပြက္ဆူမွာ ၿပဳတ္ၿပီး အိလာရင္ ေရစစ္၊ ေရေအးနဲ႔ ေလာင္းခ်ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ေအးလာရင္ မကပ္ေအာင္ ဆီေလး အနည္းငယ္ေလာင္းၿပီး ဖြထားပါ။

ရွမ္းခ်ဥ္ လုပ္ရန္အတြက္
ရွမ္းခ်ဥ္ရွိရင္ ရွမ္းခ်ဥ္ ၂ေကဂ်ီခန္႔
(မရွိရင္) မံုညင္းခ်ဥ္ အထုတ္ေလး ၆ ထုတ္.. ၁.၅ ေကဂ်ီခန္႔နဲ႔ မံုလာဥနီ ၃ဥခန္႔ အားလံုး chop  လုပ္ထားတာနဲ႔ တဲြႏွပ္ထားဖို႔ပါ။ သၾကား၊ ငရုပ္သီးမွဳန္႔အေရာင္ သင္႔သလိုထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ၃ရက္လာက္ ထားရင္ မံုလာဥနီေလးေတြပါ ခ်ဥ္ပါၿပီ။

ထန္းလ်က္ရည္ အတြက္
ထန္းလ်က္  ၂၅၀ ၈ရမ္ခန္႔ကို ပ်စ္ပ်စ္ေလး ၾကိဳထားပါ။

ငရုပ္သီးေလွာ္အတြက္
ငရုပ္သီးခဲြၿခမ္းကို တူးတဲ႔အထိမေရာက္ေအာင္ ဆီေလးနဲ႔ ေက်ာ္ထားပါ။


ႏွမ္း ေလွာ္ ၁၅၀ ဂရမ္ခန္႔

ပဲငပိ တစ္ဗူး

ၾကက္သြန္ၿမိတ္ -၂စည္း
နံနံပင္ - ၂စည္း  ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။




၀က္ေခါက္ေၾကာ္ ၃ ထုတ္ခန္႔

 ပဲရြက္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ သင္႔ေတာ္သလို ထည္႔ပါ။

ေကာ္ရည္ေလးကိုလဲ မပ်စ္မၾကဲ က်ိဳထားပါ။

ပဲြၿပင္ရန္အတြက္ 
အိမ္မွာ ဆိုရင္ေတာ႔ ရွမ္းေခါက္ဆဲြဖတ္ ေရေအးနဲ႔ စိမ္ထားတာကို ၀က္ရိုးၿပဳတ္အိုးထဲ တစ္ခါစားစီ ဇကာနဲ႔ထည္႔ၿပဳတ္ပါတယ္။ ခုဟာက ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ အလွဴဆိုေတာ႔ ေစာနက ၿပဳတ္ထားတဲ႔ ရွမ္းေခါက္ဆဲြဖတ္ေတြကို တစ္ခါစားစာ ပန္းကန္ လံုးထဲထည္႔၊ အေပၚကေန ၀က္သားခ်က္ထားတာကို ၃ဇြန္းေလာက္ထည္႔၊ ပဲငပိ (အရည္ေရာ အဖတ္ပါ) လဖက္စားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ထန္းလွ်က္ရည္ လဖက္စားဇြန္းတစ္၀က္၊ ရွမ္းခ်ဥ္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္မာက္၊ ႏွမ္း လဖက္စားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ေကာ္ရည္ တစ္ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ နံနံပင္မ်ားထည္႔ၿပီး ပဲြၿပင္ပါေလ။ (ေၿပာထားတဲ႔ အခ်ိဳး မသင္႔ေတာ္ရင္ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ လိုတိုးပိုေလွွ်ာ႔ ပါ)
 ေစာေကာပါးေကာနံ႔ေလး သင္းတဲ႔ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ အသုပ္ေလး ရပါၿပီ။ ဟင္းခ်ိဳပူပူေလးလဲ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး ခပ္ၿပီး ခ်ပါဦး။

အရည္ေသာက္ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ အဲဒီဟင္းခ်ိဳကို အသုပ္ထဲ ေရာထည္႔လိုက္
ပါ။ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ အရည္ေသာက္က ပိုခိ်ိဳၿပီး သိပ္လဲ မအီပဲနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ စားကာင္းပါတယ္။




2 comments:

  1. ခ်က္နည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ ဆြိတီ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. လာကြန္႔မန္႔ေပးတဲ႕ အတြက္လဲ ေက်းဇူးပါ တီတင္႔။ ဘေလာ႔ဂ္လဲပစ္ထား၊ ပိတ္သတ္ေတြလဲ ပစ္ထား တာ၀န္မေက်ခဲ႔တာ ၾကာပါၿပီ တီတင္႔ေရ။

      Delete