Monday, July 29, 2019

Takoyaki လုပ္စားရေအာင္

Image may contain: food
Takoyaki လူ ၃ေယာက္စာ အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔

မုန္ႏွစ္ေဖ်ာ္ရန္အတြက္
၁) ဂ်ံဳမွဳန္႔ Wheat Plain flour - 2 cup
၂)  ေရ  ၾကက္သီးေႏြး  - Luke warm water- 720 ml
၃) ၾကက္ဥ - Egg - 4 - ၄ လုံး
၄) ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ေရ လဖက္ရည္ဇြန္း - Light  soy sauce - 2 tea spoon
၅) Dried bonito flakes - 1 gm (ညက္ေနေအာင္ေခ်ထားပါ)
၆) Yeast - 1/4 tea spoon - လဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံု တစ္ပံု
၇) ဆား - salt - 1/2 tea spoon - လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
အထက္ပါ  ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာၿပီး ၾကက္ဥေမႊတံနွင္႔ နာနာေခါက္ထားပါ။ Mix well above all ingredient.
 
မုန္႔လုပ္ရန္အတြက္, to make Takoyaki
၁) Octopus - 500 gm (ၿပဳတ္ၿပီး  တစ္စင္တီမီတာပတ္လည္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ။) dice small pieces
၂) ၾကက္သြန္ၿမိတ္ Spring onion - 3 pcs - ၃ ပင္ခန္႔ (ပါးပါးရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ) small slice
၃) Pickled red ginger - 2 table spoon (ဂ်င္းေလးေတြကို ပံုမွာၿပထားတဲ႔အတိုင္း ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ)
၄) ဆီ - oil - စားပဲြဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႔ - 5 table spoon
sausage ၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည္႔လို႔ရပါတယ္။  ပံုထဲက Octopus က ဟိုေန႔က လက္က်န္ေလးပါ။

Image may contain: food

ပဲြၿပင္ရန္အတြက္, for preparation 
၁) Dried bonito flakes - 4 gm
၂)  Takoyaki Sauce (Tonkatsu sauce/Okonomi sauce)
3) Japanese mayonnaise
No photo description available.
Image may contain: drink


ပထမဆံုး မီးကို အေနေတာ္ (Medium) နဲ႔ Takoyaki မုန္႔လုပ္မည္႔အိုးကုိ ပူေအာင္တည္လိုက္ပါ။ (Takoyaki အိုးက ၿမန္မာေတြ လုပ္တဲ႔ မုန္႔လင္မယား အိုးနဲ႔ တူတူပါပဲ။)
ဆီေလးေတြ အနည္းငယ္စီ မုန္႔ခြက္ကေလးေတြထဲကို ေလာင္းထည္႔ပါ။
မုန္႔နွစ္ေတြကို မုန္႔ခြက္ေလးေတြအၿပင္ အေပၚေတြပါ ၿပည္႔သြားေအာင္ အသာေလာင္းထည္႔ပါ။
မီးကို နဲနဲေအးေအာင္ ထားလိုက္ပါ။ မုန္႔ခြက္ထဲက မုန္႔ေတြ အရမ္းက်က္ၿပီး တူးသြားမစိုးလို႔ပါ။
မီးေအးၿပီးမွ မုန္႔ခြက္ တစ္ခုခ်င္းဆီထဲကို Octopus လွီးထားတာေလးေတြ တစ္ခုစီ (သို႔) ၂ခုစီေလာက္ထည္႔ပါ။
pickle ginger နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္လွီးထားတာေလးေတြကို မုန္႔တစ္အိုးလံုး အနွံ႔ၿဖဴးပါ။
Pickle ginger က အခ်ဥ္ဓာတ္ပါလို႔ အနည္းငယ္သာထည္႔ပါ။

မုန္႔ေလးေတြ မုန္႔ခြက္ေလးထဲက ေအာက္ေၿခမွာ က်က္ၿပီဆို တူေလးနဲ႔ အသာထိုးေကာ္ၿပီး တစ္ေစာင္းေလးေတြ အရင္ထားၿပီး လံုးလာေအာင္ တေၿဖးေၿဖး က်က္တဲ႔ဖက္ကို လွည္႔ေပးပါ။ တူ၂ေခ်ာင္းကိုသံုးၿပီး လွည္႔ေပးတာ အလြယ္ဆံုးနည္းပါ။

မုန္႔ေတြ ေၿခာက္ၿပီး ကပ္လာလို႔ ဆီအနည္းငယ္ကိုလဲ ေလာင္းေပးပါ။
ေနာက္ဆံုးမွာ မုန္႔ေလးေတြလဲ လံုးလာၿပီး ၾကြပ္လာၿပီ ေရႊ၀ါေရာင္ေလး ၿဖစ္လာၿပီဆို ခ်လို႔ရပါၿပီ။
အိမ္က အိုးေလးက တစ္ခါလုပ္ ၁၂လံုး ရပါတယ္။
Image may contain: food

Image may contain: food
ပဲြၿပင္ဖို႔အတြက္ Takiyaki ball ေလးေတြကို ပန္းကန္ၿပားထဲမွာ စီထည္႔လိုက္ပါ။
အေပၚကေန takiyaki sauce နဲ႔ Japanese mayonnaise ေတြကို လွေအာင္ ေလးေထာင္႔ အကြက္ပံုေလးေဖာ္ၿပီး ၿဖဴးလိုက္ပါ။
ေနာက္ဆံုး  Dried bonito flakes ေလးေတြ ၿဖဴးလိုက္ရင္ စားခ်င္႔စဖြယ္ Takoyaki Ball ေလးေတြ ၿဖစ္သြားပါၿပီ။

Image may contain: food


No comments:

Post a Comment