Sunday, March 24, 2019

တရုတ္ စတိုင္ ၀က္သား မိွဳ အခ်ိဳခ်က္

Image may contain: food
ဒီေနႊ ညေန ခ်က္စား ၿဖစ္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ။ ဆီလဲမပါပဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလို႔ ေနာက္ခ်က္ရင္ မွတ္မိေအာင္  ခ်က္နည္းေလး လာမွတ္ထားပါတယ္။

လူ ၅ေယာက္စာခန္႔ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြက
၀က္သား အဆီ အသား - တစ္ေကဂ်ီ
ၾကြက္နားရြက္မိွဳ - ၁၅ ခုခန္႔
Shiite mushroom - ၅ပြင္႔ကို ေရစိမ္ၿပီး ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။
ပဲလိပ္ - ၂ေခ်ာင္းခန္႔ ၄ပိုင္းခ်ိဳးၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္ဥ ၆ လံုး - ေရ ၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မိနစ္ ၂၀ခန္႔ၿပဳတ္ၿပီး ခြာထးပါ။
ၾကက္သြန္ ဥေသး - ၆ဥခန္႔ - အခြံႏြွာထားပါ။

ဆီသတ္ရန္အတြက္
ဂ်င္း - ပါးပါး ၆လႊာခန္႔
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၁၀ မႊာခန္႔ - ဓားၿပားရိုက္ထားပါ။
နာနတ္ပြင္႔ - star anise - ၃ပြင္႔ခန္႔
သၾကား - 2 table spoon
ဆီ -  2 table spoon

sauce အတြက္
တရုတ္ မဆလာ - 5 spice powder - 1 tea spoon
ငရုပ္ေကာင္း မွဳန္႔ - white pepper - 1  tea spoon
ပဲငံၿပာရည္ - အၾကည္ရည္ - 6 table spoon
ပဲငံၿပာရည္ - အေနာက္ရည္ - 2 table spoon
သၾကား - 2 table spoon
ခရုဆီ - oyster sauce - 2 table spoon
တရုတ္ဟင္းခ်က္၀ိုင္ - 2 table spoon
--------------------------------------------------------------
 ပထမဆံုး ၀က္သားကို သန္႔စင္ၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲ  ေရေအး ၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔၊ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ေရဆူလာေအာင္တည္လိုက္ပါ။
ေရ စ ဆူတာနဲ႔ ၀က္သားကို ထုတ္လိုက္ၿပီး ေရခပ္ေအးေအးနဲ႕ေ ဆးခ်ပါ။
ၿပီးရင္ တစ္လက္မခဲြ ပတ္လည္ အတံုးခပ္ၾကီးၾကီေတြ တြံုးထားပါ။
ဆီသတ္မဲ႔ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည္႔ ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နာနတ္ပြင္႔ေတြ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
အနံ႔ အနည္းငယ္သင္းလာရင္ သၾကား ၂ဇြန္းထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
နီညိုေရာင္သန္းလာရင္ ၀က္သားထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
၀က္သားေတြ အရည္ကုန္သြားရင္ အေပၚက ေဆာ႔စ္ ေဖာ်္ထားတာထည္႔ေမႊေပးပါ။
ေရ ၀က္သားၿမွဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး ဆူပြက္သည္အထိ တည္ေပးပါ။

ၿပီးရင္ slow cooker ထဲ ေၿပာင္းထည္႔ၿပီး  တည္ရပါမယ္။
slow cooker တစ္နာရီခန္႔ၾကာရင္ မိွဳေတြ၊ ၾကက္ဥေတြ၊ ပဲလိပ္ေတြ အားလံုးကို အရည္ထဲ အားလံုးၿမဳတ္ေအာင္ ထည္႔ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၂နာရီခန္႔တည္ရပါမယ္။
ခ်ခါနီး စိတ္ၾကိဳက္ အေပါ႔ အငံအခ်ိဳ ၿပင္ၿပီး အနံ႔အရသာနဲ႔ ၿပည္႔စံုတဲ႔ တရုတ္ ၀က္သားမိွဳဟင္း ရပါၿပီ။




No comments:

Post a Comment