Thursday, June 4, 2009
Thai Basil Chicken-ယိုးဒယားစတိုင္ ေဘဆယ္ၾကက္သားေၾကာ္
ယိုးဒယားဟင္းတစ္ခြက္ ၿဖစ္တဲ႔ေဘဆယ္ရြက္နဲ႔ ၾကက္သား ဘယ္လိုခ်က္ရလဲဆိုတာေၿပာၿပပါမယ္ ... ခ်က္ရတာ ၿမန္ၿပီး လြယ္လဲလြယ္ပါတယ္ ... စလံုးၾကက္သားေတြက အညီွနံ့တစ္မ်ိဳးရွိလို႔ အဲ႔လိုခ်က္စားရင္ ေဘဆယ္ရြက္နံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ အရသာလဲရွိပါတယ္။
လိုတဲ႕ပစၥည္းေတြက
၁။ ၾကက္သားအသားခ်ည္း ၃၀၀ဂရမ္ အတံုးေသးေလးေတြတံုးထားပါ။ ၿပီးရင္ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္၊ ငံၿပာရည္တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သားအေၾကၾကိတ္ထားတာဆိုလည္းရပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥၾကီး ၄-၅မႊာ ၾကိတ္ထားပါ။ သိပ္မညက္ပါေစနဲ႕ ။ေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္ထားတာဆို ပိုေကာင္းပါတယ္။
၃။ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ အေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြလွီး(သို႔) ပါးပါးလွီးထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၁လံုးကို ရွစ္စိတ္စိတ္ၿပီး အလႊာေလးေတြ ခြါထားပါ။
၅။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၃-၄ေတာင္႔ေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
၆။ ေဘဆယ္ရြက္ (sweet basil/common basil/Thai basil) ၃ခက္ ေလာက္ကို အရြက္ေခြ်ထားပါ။
၇။ ငံၿပာရည္ သင္႔သလို
၈။ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ သင္႕သလို (အေရာင္လွရန္အတြက္)
၉။ သၾကားတစ္ဇြန္း
၁၀။ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႕႔ အနည္းငယ္
၁၁။ ဆီ ၅ဇြန္း
(မဆြိတီေၿပာတဲ႔ ဇြန္းဆိုတာ ထမင္းစားတဲ႔အခါသံုးတဲ႔ ခရင္းနဲ႔တဲြစားတဲ႔ ဇြန္းပါ- Table spoon ေခၚပါတယ္။)
ခ်က္နည္းအဆင္႔ဆင္႔က
၁။ မီးပ်င္းပ်င္းနဲ႔ ဒယ္အိုးပိုင္းတည္၊ ဆီထည္႕ပါ။
၂။ ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းၾကိတ္ထားတာေတြထည္႕ ေမႊပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရႊ၀ါေရာင္ေလးသန္းလာၿပီဆို ၾကက္သားထည္႕ အဆက္မပ်က္ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သားကထြက္လာတဲ႕ေရခန္းၿပီး ေၿခာက္လာတဲ႕အထိ ၂မိနစ္ေလာက္ဆက္ေမႊေပးပါ။
၅။ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာထည္႔ေမႊ ၊သၾကား၊ ပဲငံၿပာရည္ အနည္းငယ္ထည္႕ၿပီးဆက္ေမႊပါ။
၆။ ၾကက္သြန္နီ နဲနဲႏြမ္းလာရင္ ေဘဆယ္ရြက္၊ ငရုပ္ေကာင္းနဲ႔ ငရုပ္သီးလွီးထားတာေလးေတြခပ္ၿပီး ေမႊးလာရင္ အေပါ႔ အငံ အခ်ိဳၿမည္း လိုရင္ထပ္ထည္႔ ခ်လို႔ရပါၿပီ။
ေဘဆယ္ရြက္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ၾကက္သားဟင္းတစ္ခြက္ရပါၿပီ။
ထမင္းၿဖဴ (သို႕) ထမင္းေၾကာ္ရယ္ ၾကက္ဥ half fried ေၾကာ္ရယ္၊ ငရုပ္သီးငံၿပာရည္ေရာထားတဲ႕ ေဆာ႕စ္ရယ္တဲြစားၾကပါတယ္တဲ႕။
ငရုပ္သီးငံၿပာရည္ေဆာ႕စ္ (Chili Fish Sauce)
၁။ ငရုပ္သီး ၂-၃ ေတာင္႕ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီအလံုးေသးေလး၁လံုး ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ငံၿပာရည္ ၂ဇြန္း
၄။ သံပရာရည္ (သံပုရာသီးေသးေသး တစ္စိတ္)
အထက္ပါ၄မ်ိဳးကို ပန္းကန္ဲလဲုးထဲေရာထည္႕ရင္ ငရုပ္သီးငံၿပာရည္ေဆာ႕စ္ ရပါၿပီ။
(Chilli fish sauce စပ္တဲ႔ပံုကို အင္တာနက္မွ ယူပါသည္)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
good
ReplyDeleteခ်ားခ်င္ဂရာဂ်ီး...
ReplyDeleteတီေရးးးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteျမဴးလာစားတယ္သိလား
ဦးလူေထြးၾကီးကစားခ်င္ျပီးသေရပါယိုလို ့ထင္ပါရဲ ့
စကားေတာင္ျပီေတာ့ဖူးေလ ဟီးးးးးးးးးးးးးးးးးး
စားမယ္ စားမယ္။ ေဘဆယ္နဲ႔ေၾကာ္ထားတာႀကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteလြယ္လုိ႔ စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ မမဆြီ.. မမခ်က္ထားတာကုိၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာ.. :)
ReplyDeleteယိုးဒယားစာေတြထဲမွာ အဲဒီဟင္းကို ၾကိဳက္တယ္...
ReplyDeleteဒီမွာေတာ့ အရြက္ဝယ္လို႕ရတဲ့ အခါတိုင္း ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္...
ဒါေပမယ့္ အရြက္က တခါတခါ ရွာမရတတ္ဘူးေနာ္...
ပုဇြန္နဲ႕ေၾကာ္စားရင္လဲ ေကာင္းတယ္..
ပဲေတာင့္ရွည္ (Long Bean) ေလး နဲနဲ လွီးထည့္လို႕လဲရတယ္...
အင္း.. အခုေတာင္ စားခ်င္လာၿပီ..
နဲနဲေလာက္ေကြ်းပါ..။
အစ္မ အဲဒီအရြက္က ျမန္မာလို ပင္စိမ္းရြက္လားဟင္
ReplyDeleteညီမေရ ပင္စိမ္းရြက္မဟုတ္ပါ။ ပင္စိမ္းရြက္နဲ႔ ေတာ္ေတာ္ဆင္ပါတယ္။ basil leave လို႕ေခၚတယ္ေလ။ အနံ႔ကေတာ႔ တၿခားစီပါပဲ။ စလံုးမွာေတာ႔ အေတာ္ေပါပါတယ္။အစ္မလဲ အရင္က ခဏခဏမွားတယ္။ စလံုးမွာ ပင္စိမ္းရြက္ထင္လို႔ ၀ယ္လိုက္ရင္ အဲဒီအရြက္ပဲၿဖစ္ၿဖစ္ေနတယ္။
ReplyDelete