Friday, June 19, 2009
စကၤာပူစတိုင္ ငါးေခါင္းဟင္း
လာၿပီလာၿပီ ေဒၚဆြိတီ။
မသက္ေ၀ေရ ... မအားတဲ႕႔ၾကားက ပရိတ္သတ္က ေတာင္းဆိုလုိ႔ ... တင္ေပးလိုက္ၿပီေနာ္။
ဟိုေန႕က ငါးေခါင္းေတြ ေတြ႕လို႔ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ စင္ကာပူစတိုင္ ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္စားခ်င္လို႔ပါ။ ငါးေခါင္းတစ္ၿခမ္းကို စလံုး၇က်ပ္ေပးရပါတယ္။
လိုတဲ႕ပစၥည္းေတြက လူ ၃-၄ ေယာက္စာေလာက္
၁။ ငါးေခါင္း တစ္ၿခမ္း (၈၀၀ ဂရမ္ေလာက္)။ဆား၊နႏြင္း၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ နယ္ထားပါ။ငါးေခါင္း ဘယ္ေလာက္ၾကီးၾကီး မခုတ္ပစ္ပါနဲ႔.။ အၿခမ္းလိုက္ခ်က္တာေကာင္းပါတယ္။ ခုတ္လိုက္ရင္ အရိုးေတြနဲ႕ ေၾကကုန္မစိုးလို႔ပါ။ အၿမင္လည္းမလွပါဘူး။ အဲေန႔က ခ်က္ေတာ႔ ၾကီးလြန္းလို႔ဆို ခုတ္လိုက္မိလို႔ပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီးတစ္လံုး၊ အၿဖဴ ၁၀မႊာေလာက္၊ ဂ်င္း လက္၂ဆစ္ေလာက္၊ စပါးလင္ ၁ေခ်ာင္းပါးပါးလွီးထားတာ၊ အားလံုးကို တစ္ခုစီၾကိတ္ထားပါ။
၃။ ငါးမဆလာ ၃ဇြန္းခန္႔ (NTUC, Super market ေတြမွာ ဒါမွမဟုတ္ wet market ေတြမွာ ရပါတယ္။ နႏြင္းေရာင္ေလးနဲ႔ မဆလာပါ။)
၄။ ခရမ္းသီး အရြယ္ေတာ္ ၁လံုး၊ရွစ္စိတ္စိတ္ထားပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုးေလာက္ကို ၄စိတ္စီ စိတ္ထားပါ။
၆။ ရံုးပတီသီး ၃-၄ေတာင္႔၊ခပ္ေရႊေရႊ အပိုင္းေလးေတြ လွီးၿဖတ္ထားပါ။
၇။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ (Curry leaf) ၂ခက္ ၃ခက္ေလာက္ကို အရြက္ေခြ်ထားပါ။
၈။ငရုပ္သီးစိမ္း ၄-၅ေတာင္႔ကို ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။
၉။ ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ တစ္ဇြန္း၊
၁၀။ မန္က်ည္းေရ လက္တစ္ဆုတ္ေဖ်ာ္စာေလာက္။ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ေဖ်ာ္ထားပါ။
၁၁။ ႏိူ႕စိမ္း (Unsweetened condensed milk or evaporated milk) ၆ ဇြန္းခန္႔။
၁၂။ အုန္းႏို႔ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္၂ဇြန္း၊
၁၃။ သၾကား ၂ဇြန္း၊
၁၄။ဆီ ၅ဇြန္း၊
၁၅။ သံပုရာသီး တစ္လံုး၊ ညွစ္ရလြယ္ေအာင္ လွီးၿပီး အေစ႔ထုတ္ထားပါ။
၁။ပထမ ငါးေခါင္းကို အိုးတစ္ခုထဲထည္႔ၿပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ Steam လုပ္ထားပါ။ ေရနဲနဲနဲ႔ ၿပဳတ္ရင္လဲ ရပါတယ္။
၂။ဒယ္အိုးေဇာက္နက္နက္္ကို မီးအေနေတာ္ထား၊ ဆီထည္႔ ၊ ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ စပါးလင္ေထာင္းထားတာကို ထည္႔ေမႊပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းလာရင္ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ထည္႔၊ မဆလာထည္႔ၿပီး ဆက္ေမႊပါ။ အေရာင္ နဲနဲညိုလာလိမ္႔မယ္။ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ပါ ထပ္ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။မတူးပါေစႏွင္႔။
၄။ ဆီသတ္လို႕ အေတာ္ေမႊးလာၿပီဆို ႏို႕စိမ္းထည္႔၊အုန္းႏို႕ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
၅။ ေရ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ခရမ္းသီးထည္႔ပါ။ ပြက္လာရင္ မန္က်ည္းေရေလာင္းထည္႔ပါ။ အဖံုးပိတ္ထားပါ။
၆။ ခရမ္းသီး နပ္ခါနီးေလာက္တဲ႔အခ်ိန္က်ရင္ ရံုးပတီသီးရယ္ ၊ငါးေခါင္း steam လုပ္ထားတာရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းရယ္ ထည္႔။ အေပါ႔အငံၿမည္း၊ သၾကားထည္႔၊ဆားထည္႔ ၿပီး အဖံုးဆက္အုပ္ထားပါ။ေမႊးေအာင္ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္ထည္႔ပါဦး။ ငါးေခါင္းမေၾကေအာင္ ဂရုစိုက္ထည္႔ပါ။
၇။ ၃-၄မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ခ်ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။ မခ်ခင္ ၿမည္းၾကည္႔ၿပီး အငံ၊အခ်ိဳ လိုတာထပ္ထည္႔ပါ။အနံ႕၊ အရသာနဲ႔ၿပည္႔စံုတဲ႔ Curry Fish Head ဟင္းရပါၿပီ။ သူက အႏွစ္ကိုက ေမႊးၿပီး အလြန္အရသာရွိပါတယ္။ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္၊ဒါမွမဟုတ္ ကိုက္လံရြက္ေၾကာ္စိမ္းစိမ္းေလးနဲ႔ ထမင္းနဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္ရွင္။
ၿမန္မာက်ဴးပစ္တြင္ေဖာ္ၿပၿပီး ...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေနာက္ကလူေတြ မနာလိုျဖစ္ေအာင္ ထိပ္ဆံုးက ေရးပစ္လိုက္တယ္...
ReplyDeleteတီတီဆြိက ေမ့တတ္တယ္ေနာ္...
မမေရ.. စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteလုပ္ျပီ တီတီဆြိေရ ဗိုက္ဆာတယ္ ဗ်ိဳးးး ဟိုးးဟိုးး
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္။ ဟီးးးးးးးး အစားအေသာက္မီးလိုေတာက္ဆုိေတာ႔ အကုန္စားတယ္။ နည္းရၿပီ လုပ္စားၾကည္႔အုံးမယ္။
ReplyDeleteစားခ်င္စရာ ..ေထာပတ္သီးကေတာ့ခ်က္စားလို့ရဘူး အဟင့္
ReplyDeleteတီေရးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteအဲလိုဟင္းေတြ အ၇မ္းၾကိဳတ္တယ္
ေက်းဇူးပါ
လာေငးေမာသြားသည္။
ReplyDeleteလာလည္လို႕ေက်းဇူးပါ တီဆြိရယ္... ငါ့ေခါင္းဟင္း က်န္ေသးရင္ နဲနဲခ်န္ထားဦးေနာ္ းဝ)
ReplyDeleteကိုယ္ ေတာင္းဆိုလို႕ အသစ္တင္ေပးတယ္ ဆိုတာေလးကို ခ်စ္လိုက္တာ...
ReplyDeleteေနာက္ကိုလဲ ကိုယ္ေတာင္းတာရွိရင္ ေပးေနာ္...
ေအာ္... အရွည္ၾကီး မေတြးပါနဲ႕... မုန္႕ဝယ္ေကြ်းခိုင္းတာတို႕... ဟင္းခ်က္ေကြ်းခိုင္းတာတို႕ကို ေျပာတာပါ...
ွSingapore Style Curry Fish Head ကေတာ့ ဘယ္ေတာ့ စားစား မရိုးႏိုင္ပါ...
တီတီတို႕ကေတာ့ေလ....
ReplyDeleteတခါတခါခ်က္ျပီးရင္လဲ ဘယ္ႏွရက္မ်ား စားတယ္ မသိပါဘူ...
ဟိုးးးးး က်ဴးပစ္မွာတုန္းက ခ်က္တဲ့ ဟင္းေတြေတာင္ ခုထက္ထိ က်န္ေသးတယ္...
းဝ)
(မအားပဲနဲ႕လဲ ကမန္းကတမ္း အသစ္ခ်က္ဖို႕မလိုပါဘူး... ကိုလူေထြးက ပ်င္းလို႕ ကလိသြားတာပါ းP)
လုပ္စား ၾကည္႔အံုးမယ္
ReplyDelete