Friday, April 30, 2010

ဟမ္ဘာဂါ ... ဟမ္ဘာဂါ ...



အဖြင္႕ကေတာ႔ ဒယ္အိုးနဲ႕ စပါတယ္။ အမွန္က သူတရားခံပါ။ အဲဒီဒယ္အိုး ၀ယ္ၿပီးကထဲက ဘာလုပ္စားရရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတာ ... ေနာက္ဆံုးေတာ႔ ေဒၚဆြိတီတို႕ အၾကံရသြားပါၿပီ။ ဂ်ဴဂ်ဴအၾကိဳက္၊ ဂ်ဴဂ်ဴ႕ အေဖအၾကိဳက္ ဟမ္ဘာဂါ လုပ္စားၾကဘို႔။ အဓိကကေတာ႔ ဟမ္ဘာဂါထဲညွပ္တဲ႔ အသားကို ဘာဂါဆိုင္ေတြကအတိုင္းတူေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရလဲဆိုတာေလး မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ စားတဲ႔၂ေယာက္က တူတယ္လို႔ ေၿပာလို႔ပါ။ (ဤကား ေၾကာ္ၿငာ ... )

ပထမဆံုး လိုတဲ႔ပစၥည္းေတြကို အရင္ၿပင္ထားဖို႕ပါ။

အသားၿပားအတြက္
၀က္သား (သို႕) ၾကက္သားအေၾက ၄၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥတစ္လံုး
Bread Crumbs (ေပါင္မုန္႔အေၾက) (စလံုးမွာဆိုရင္ Giant လို စူပါမားကတ္ေတြမွာ ရပါတယ္)
ၾကက္သြန္အနီ တစ္လံုး ေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ-၆မႊာခန္႔ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၃ေခ်ာင္းခန္႕ ေသးေသးရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
ငရုပ္ေကာင္းမွုန္႕ မညက္တညက္(Black Papper ) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔
ဆားသင္႕ရံု
သၾကား စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
ပဲငံၿပာရည္ အခ်ိဳရည္ (အၾကည္ေရ) လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔
ေမႊးေအာင္ ပါစတာ spice ေလးလဲ နဲနဲထည္႔ပါတယ္။
အသားကင္ရန္ သံလြင္ဆီ (Olive oil)

Bread Crumbs


ပါစတာ Spices



အထက္ပါပစၥည္းေတြ အားလံုးေရာၿပီး ႏွံ႔ေနေအာင္နယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ မကင္ခင္ ၁နာရီခန္႔ နွပ္ထားပါတယ္။





ဒယ္အိုးကို မီးအေနေတာ္ (Medium) နဲ႔ တည္ပါတယ္။
သံလြင္ဆီ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔ထည္႔ပါတယ္။
လက္ကို သံလြင္ဆီ ရဲႊရဲႊသုတ္္ၿပီး အသားနယ္ထားတာကို လက္တစ္ကုတ္စာေလာက္စီ အလံုးၾကီးေတြ လံုးပါတယ္္။ ၿပီးေတာ႔ၿပားပါတယ္။ ။ဒယ္အိုးထဲ ထည္႔ကင္ပါတယ္္။ သံလြင္ဆီသုတ္တာကေတာ႔ အသားေတြ ၿပားအၿပီးမွာ လက္က ခြါမရပဲ ကပ္ေနမွာစိုးလို႔ပါ။





ဟမ္ဘာဂါအတြက္
ဟမ္ဘာဂါစားဘူးရင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆိုတာေတာ႕ လူတိုင္းသိၾကပါတယ္။ ၿပည္႔စံုသြားေအာင္ ၿဖည္႔ေပးလိုက္ပါတယ္။
ဟမ္ဘာဂါေပါင္မုန္႕ အလံုး တစ္ထုတ္ (၄လံုးပါ ပါတယ္)
မယိုးနိစ္ (Mayonnaise) တစ္ပုလင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး လပ္လပ္၂လံုး၊ အကြင္းလိုက္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
သခြါးသီး တစ္လံုး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်ိစ္ၿပား
ဆလပ္ရြက္
ေဆာ႕စ္
French Fry (အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္)
Coke အေအးဘူး




ေပါင္မုန္႔ကိုအလည္က ၿခမ္းၿပီး ၂ဖက္စလံုး မရိုးနိစ္ မ်ားမ်ားေလး သုတ္ပါတယ္။





အဲ႔လက္ကေလး ေသးေသးေလးကေတာ႔ ဒီကားမွာ ... အဲေလ ... ဒီပို႕စ္က ၿဖတ္ေလ်ာက္မင္းသမီး မဂ်ဴဂ်ဴရဲ႕ လက္ပါ။


ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သခြါးသီးတို႕ကို တစ္ထပ္ခ်င္းထည္႔၊ ခ်ိစ္ၿပားထည္႔၊ အသားထည္႔၊ ဆလပ္ရြက္အုပ္ၿပီး အေပၚက ေပါင္မုန္႔အုပ္ စားႏိူင္ပါၿပီ။ လက္နဲ႔ၿမဲၿမဲ ကိုင္ၿပီး အားရပါးရ ကိုက္စားဖို႕ရာပါ။ ဒီမွာ ဂ်ဴဂ်ဴတို႔ ၿပသနာစပါၿပီ။ သူ႕ေရွ႕သြားအေပၚ၂ေခ်ာင္းလံုးက က်ိဳးေနေလေတာ႔ သမီးစားစား ကိုက္စားဆို သူဘယ္လို ကိုက္ေပမဲ႔ ဟမ္ဘာဂါကေတာ႔ မပဲ႔ပါၿပီ။ ေနာက္မွ "ေမေမ ဂ်ဴဂ်ဴ က ကိုက္လို႕ရဘူးေလ" ဆိုမွ ေဒၚဆြိတီတို႕ သေဘာေပါက္ပါတယ္။ ဒီေတာ႔ သူ႕ကို တစ္ခါစားစာစီ ဓားေလးနဲ႔ လွီးၿပီး ေကြ်ူးရပါတယ္။ ဓားနဲ႔ လွီးအၿပီးမွာ ကိုယ္႕ရဲ႕ ဟမ္ဘာဂါလဲ ပံုပ်က္ပန္းပ်က္ၿဖစ္ရပါၿပီ။ ဟမ္ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ပ်က္ၿပီး တစ္စစီၿဖစ္ေနတဲ႔ ပံုေတာ႔ လာဖတ္တဲ႔ ပရိတ္သတ္ၾကီး ဘာဂါကို စိတ္ကုန္သြားမွာစိုးလို႔ တင္မေပးေတာ႔ပါဘူး။



ဟမ္ဘာဂါတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မတင္းတိမ္သူအတြက္ အပိုလုပ္ေပးရပါေသးတယ္။ ဒီအေၾကာင္းေနာက္မွ ေရးပါမယ္။ (ဟဲဟဲ ... ဒါလဲ ဒီဒယ္အိုးနဲ႔ပဲ ...) သြားေရက်ပိုက် လိုသူမ်ား ... အဲေလ ... ပံုၾကီးၾကီးၾကည္႕လိုသူမ်ား ပံုကို ကလစ္ပါ။ ရဲရဲၾကီး ကလစ္ပါ။ Life size chicken wing ဘာဘီက်ဴးပံု ေတြ႔ရပါမယ္။

17 comments:

  1. စားခ်င္တယ္.. စားခ်င္တယ္.. :)

    ReplyDelete
  2. ဟမ္ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ပ်က္ရတယ္လို႕ သူငယ္ခ်င္းရယ္...
    ၾကံဳဖူးေပါင္ေတာ္.... း))

    အိမ္မွာလဲ အဲဒီဒယ္အိုးမ်ိဳးရွိတယ္... အသံုးမတည့္လို႕ အလွၾကည့္ထားမိတယ္... ေဒၚဆြီတီ့လို ဟမ္ဘာဂါ လုပ္စားမွပါပဲ... း))

    ReplyDelete
  3. အန္တီ တက္ေ၀
    ဟမ္ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ပ်က္တာ မၿမင္ဘူးရင္ အဲဒါကို ဓါးနဲ႔ ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီး သြားမရွိတဲ႔ ခေလးတစ္ေယာက္ကို ေကြ်းၾကည္႔ ။ ဟိဟိ။

    ReplyDelete
  4. အစုတ္ေလး... ရံုးမသြားပဲ အိမ္မွာ ႏွပ္ေနတယ္ေပါ့ေလ... ဟြန္း...
    မ်ားတို႕မွာေတာ့ ရံုးကေန ဘေလာ့ဂ္ဂင္းေနရတယ္...
    ဘြ ဘြ... ဆိုးပါတယ္ကြယ္... (ဟမ္...)

    ReplyDelete
  5. ဟဲဟဲ ၄ရက္ၾကီးေတာင္ နားရေအာင္ ဒီေန႔ခြင္႕ယူထားပါတယ္။ အားဂ်န္႔လိဖ္ေတာင္မဟုတ္။ မေန႔ကတည္းက ၾကိဳယူထားတွာ။ (ရံုးမွာလဲ အလုပ္ပါးလို႔ပါ ...)
    ခြင္႔ယူေရြ႔ ဘေလာကင္းပါသည္။ ဟဲဟဲ မနာလိုမၿဖစ္ႏွင္႔။ ရံုးတက္ေနသူမ်ား။

    ReplyDelete
  6. တီတီဆြိ ရဲ႕ ဘာဂါေလး စားလိုက္တာ အဲဒါေလး အပ်ဳိရည္ပ်က္ သြားတယ္ အဟင္႔

    ေရႊစင္

    ReplyDelete
  7. အမေလးေတာ့... ႏွာေခါင္းထဲမွာေတာင္ ၾကက္သားေက်ာ္ ေညွာ္နံ႔ရလာသလိုပဲ...
    နာတို႔ေတာ့ ခါမွလဲ ေခၚေကၽြးဘူး...
    စိတ္ေကာက္တယ္
    း-(

    ReplyDelete
  8. Hey Hey , wana share with u all for Burger Mayo sauce:)

    Mayo
    Honey
    Lime (1-2 drops only)
    Sugar
    Salt

    Add up every things , stair well
    Dan Tan Dan.....!!!
    You will have yummy mayo sauce for Burger :)

    ReplyDelete
  9. ဘေလာ့ဂ္ဂင္းေနရင္း အင္တာနက္ၾကီး ျပတ္သြားပါေစေတာ္.... း((

    ReplyDelete
  10. ေဒၚေရႊစင္ဦး ... အဲဒါေလး ဆိုတာ ဘာလဲငင္ ... ရွင္းေအာင္ေၿပာေနာ္ ... အိုး ... ဒီက သိခ်င္သူ ...


    လာပါလာပါ ... ေခၚပါတယ္ ဂ်ီးေတာ္ကို ... ေကြ်းပါမယ္ ... စားခ်င္တာ ...ေၿပာလိုက္ပါ ... ဘယ္ေန႔လာမလဲဆိုတာ ...

    ReplyDelete
  11. အန္တီ အၾကည္ ရွယ္ေပးတာ ေက်းဇူးေနာ္။

    အန္တီတက္ေ၀ စိတ္ပုတ္ပါသည္။ ဟြင္႔ တူလဲ တံုးရက္ၾကီးေတာင္ နားရမွာကို .... ဟားဟား ...

    ReplyDelete
  12. သံုးရက္ မနားရပါဘူး... ႏွစ္ရက္တိတိသာ နားရပါမည္...

    ReplyDelete
  13. ခ်စ္တတ္လိုက္တာ...အဲေလ ခ်က္တတ္လိုက္တာ

    ပံု
    ဒယ္အိုးကို ေခ်ာင္ထိုးထားသူတဦး

    ReplyDelete
  14. ဟမ္ဘာဂါ ၾကိဳက္တယ္လို႔ေတာ့မဟုတ္၊ တစ္ႏွစ္တစ္ခါေလာက္ေတာ့ စားတယ္။ ဆိုင္ကဟာေတြမၾကိဳက္ဘူး။
    မွတ္မွတ္ရရေတာ့ ရန္ကုန္မွာ အန္တီတစ္ေယာက္အိမ္သြားလည္ေတာ့ သူက အိမ္မွာကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ ဟမ္ဘာဂါလုပ္ေကၽြးတာ..
    အဲဒီကတည္းက စြဲသြားတာ...
    ေနာက္ပိုင္းဆိုင္တိုင္းလိုက္ရွာစားေပမယ့္ အဲလိုအရသာမ်ိဳးျပန္မရေတာ့ဘူး။
    အဲဒီအန္တီလဲ မႏွစ္ကမေမွ်ာ္လင့္ဘဲ ဆံုးသြားေတာ့ အခုဆို ဟမ္ဘာဂါေတြ႔ တိုင္းသူ႔ကိုတြဲပီးသတိရေနေတာ့တာဘဲ

    ReplyDelete
  15. your post made me hungry so much :D

    ReplyDelete
  16. တီဆိြ....ဒါဆို ဒယ္အိုး ဝယ္ထားရတာ တန္ေအာင္ အိုးလာငွားသံုးေပးမယ္ေလ....ဟက္ဟက္ ဒါမွမဟုတ္ ခဏခဏ လုပ္ၿပီး ဘေလာ့ဂ္ဂါ သူငယ္ခ်င္းေတြ ေခၚေကြၽးပါ့လား၊ ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ မပ်က္ေစရဘူး စိတ္ခ် သာမီးမွာ ေ႐ွ႕သြားေတြ ႐ိွေသးဒယ္....အဟိ...:)

    ReplyDelete
  17. ဒယ္အိုးတစ္လံုးနဲ႕ေဒၚဆြိတီတိ္ု႔ ညက္ႏွာပြင္႔ခ်က္ေတာ႔ ... ဒယ္အိုးေတာင္ ငွါးသံုးမဲ႔သူေတြ ေပၚလို႔ ... ရပါတယ္ အန္တီၾကည္ရယ္။ မ်ားတို႔က ခ်က္ၿပီးတာေလး အိုးထဲၿပန္ထည္႔ေပးရင္ ငွါးပါတယ္ ... ရပါတယ္ ...

    ReplyDelete