အဖွင့်ကတော့ ဒယ်အိုးနဲ့ စပါတယ်။ အမှန်က သူတရားခံပါ။ အဲဒီဒယ်အိုး ဝယ်ပြီးကထဲက ဘာလုပ်စားရရင်ကောင်းမလဲ စဉ်းစားနေတာ ... နောက်ဆုံးတော့ ဒေါ်ဆွိတီတို့ အကြံရသွားပါပြီ။ ဂျူဂျူအကြိုက်၊ ဂျူဂျူ့ အဖေအကြိုက် ဟမ်ဘာဂါ လုပ်စားကြဘို့။ အဓိကကတော့ ဟမ်ဘာဂါထဲညှပ်တဲ့ အသားကို ဘာဂါဆိုင်တွေကအတိုင်းတူအောင် ဘယ်လိုလုပ်ရလဲဆိုတာလေး မျှဝေပေးချင်ပါတယ်။ စားတဲ့၂ယောက်က တူတယ်လို့ ပြောလို့ပါ။ (ဤကား ကြော်ငြာ ... )
ပထမဆုံး လိုတဲ့ပစ္စည်းတွေကို အရင်ပြင်ထားဖို့ပါ။
အသားပြားအတွက်
ဝက်သား (သို့) ကြက်သားအကြေ ၄၀၀ ဂရမ်
ကြက်ဥတစ်လုံး
Bread Crumbs (ပေါင်မုန့်အကြေ) (စလုံးမှာဆိုရင် Giant လို စူပါမားကတ်တွေမှာ ရပါတယ်)
ကြက်သွန်အနီ တစ်လုံး သေးသေးလေးတွေ chop လုပ်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ၅မွှာ-၆မွှာခန့် ညက်နေအောင်ထောင်းထားပါ။
ကြက်သွန်မြိတ် ၃ချောင်းခန့် သေးသေးရိတ်ရိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ။
ငရုပ်ကောင်းမှုန့် မညက်တညက်(Black Papper ) လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်
ဆားသင့်ရုံ
သကြား စားပွဲဇွန်း ၂ဇွန်းခန့်
ပဲငံပြာရည် အချိုရည် (အကြည်ရေ) လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဇွန်းခန့်
မွှေးအောင် ပါစတာ spice လေးလဲ နဲနဲထည့်ပါတယ်။
အသားကင်ရန် သံလွင်ဆီ (Olive oil)
Bread Crumbs
ပါစတာ Spices

အထက်ပါပစ္စည်းတွေ အားလုံးရောပြီး နှံ့နေအောင်နယ်ပါတယ်။ ပြီးတော့ မကင်ခင် ၁နာရီခန့် နှပ်ထားပါတယ်။
ဒယ်အိုးကို မီးအနေတော် (Medium) နဲ့ တည်ပါတယ်။
သံလွင်ဆီ စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်ထည့်ပါတယ်။
လက်ကို သံလွင်ဆီ ရွှဲရွှဲသုတ်ပြီး အသားနယ်ထားတာကို လက်တစ်ကုတ်စာလောက်စီ အလုံးကြီးတွေ လုံးပါတယ်။ ပြီးတော့ပြားပါတယ်။ ။ဒယ်အိုးထဲ ထည့်ကင်ပါတယ်။ သံလွင်ဆီသုတ်တာကတော့ အသားတွေ ပြားအပြီးမှာ လက်က ခွါမရပဲ ကပ်နေမှာစိုးလို့ပါ။
ဟမ်ဘာဂါအတွက်
ဟမ်ဘာဂါစားဘူးရင် ဘယ်လိုလုပ်ရမလဲဆိုတာတော့ လူတိုင်းသိကြပါတယ်။ ပြည့်စုံသွားအောင် ဖြည့်ပေးလိုက်ပါတယ်။
ဟမ်ဘာဂါပေါင်မုန့် အလုံး တစ်ထုတ် (၄လုံးပါ ပါတယ်)
မယိုးနိစ် (Mayonnaise) တစ်ပုလင်း
ခရမ်းချဉ်သီး လပ်လပ်၂လုံး၊ အကွင်းလိုက် ပါးပါးလှီးထားပါ။
သခွါးသီး တစ်လုံး ပါးပါးလှီးထားပါ။
ချိစ်ပြား
ဆလပ်ရွက်
ဆော့စ်
French Fry (အာလူးချောင်းကြော်)
Coke အအေးဘူး
ပေါင်မုန့်ကိုအလည်က ခြမ်းပြီး ၂ဖက်စလုံး မရိုးနိစ် များများလေး သုတ်ပါတယ်။
အဲ့လက်ကလေး သေးသေးလေးကတော့ ဒီကားမှာ ... အဲလေ ... ဒီပို့စ်က ဖြတ်လျောက်မင်းသမီး မဂျူဂျူရဲ့ လက်ပါ။
ခရမ်းချဉ်သီး၊ သခွါးသီးတို့ကို တစ်ထပ်ချင်းထည့်၊ ချိစ်ပြားထည့်၊ အသားထည့်၊ ဆလပ်ရွက်အုပ်ပြီး အပေါ်က ပေါင်မုန့်အုပ် စားနိူင်ပါပြီ။ လက်နဲ့မြဲမြဲ ကိုင်ပြီး အားရပါးရ ကိုက်စားဖို့ရာပါ။ ဒီမှာ ဂျူဂျူတို့ ပြသနာစပါပြီ။ သူ့ရှေ့သွားအပေါ်၂ချောင်းလုံးက ကျိုးနေလေတော့ သမီးစားစား ကိုက်စားဆို သူဘယ်လို ကိုက်ပေမဲ့ ဟမ်ဘာဂါကတော့ မပဲ့ပါပြီ။ နောက်မှ "မေမေ ဂျူဂျူ က ကိုက်လို့ရဘူးလေ" ဆိုမှ ဒေါ်ဆွိတီတို့ သဘောပေါက်ပါတယ်။ ဒီတော့ သူ့ကို တစ်ခါစားစာစီ ဓားလေးနဲ့ လှီးပြီး ကျွေူးရပါတယ်။ ဓားနဲ့ လှီးအပြီးမှာ ကိုယ့်ရဲ့ ဟမ်ဘာဂါလဲ ပုံပျက်ပန်းပျက်ဖြစ်ရပါပြီ။ ဟမ်ဘာဂါ အပျိုရည်ပျက်ပြီး တစ်စစီဖြစ်နေတဲ့ ပုံတော့ လာဖတ်တဲ့ ပရိတ်သတ်ကြီး ဘာဂါကို စိတ်ကုန်သွားမှာစိုးလို့ တင်မပေးတော့ပါဘူး။
ဟမ်ဘာဂါတစ်မျိုးနဲ့ မတင်းတိမ်သူအတွက် အပိုလုပ်ပေးရပါသေးတယ်။ ဒီအကြောင်းနောက်မှ ရေးပါမယ်။ (ဟဲဟဲ ... ဒါလဲ ဒီဒယ်အိုးနဲ့ပဲ ...) သွားရေကျပိုကျ လိုသူများ ... အဲလေ ... ပုံကြီးကြီးကြည့်လိုသူများ ပုံကို ကလစ်ပါ။ ရဲရဲကြီး ကလစ်ပါ။ Life size chicken wing ဘာဘီကျူးပုံ တွေ့ရပါမယ်။
စားခ်င္တယ္.. စားခ်င္တယ္.. :)
ReplyDeleteဟမ္ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ပ်က္ရတယ္လို႕ သူငယ္ခ်င္းရယ္...
ReplyDeleteၾကံဳဖူးေပါင္ေတာ္.... း))
အိမ္မွာလဲ အဲဒီဒယ္အိုးမ်ိဳးရွိတယ္... အသံုးမတည့္လို႕ အလွၾကည့္ထားမိတယ္... ေဒၚဆြီတီ့လို ဟမ္ဘာဂါ လုပ္စားမွပါပဲ... း))
အန္တီ တက္ေ၀
ReplyDeleteဟမ္ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ပ်က္တာ မၿမင္ဘူးရင္ အဲဒါကို ဓါးနဲ႔ ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီး သြားမရွိတဲ႔ ခေလးတစ္ေယာက္ကို ေကြ်းၾကည္႔ ။ ဟိဟိ။
အစုတ္ေလး... ရံုးမသြားပဲ အိမ္မွာ ႏွပ္ေနတယ္ေပါ့ေလ... ဟြန္း...
ReplyDeleteမ်ားတို႕မွာေတာ့ ရံုးကေန ဘေလာ့ဂ္ဂင္းေနရတယ္...
ဘြ ဘြ... ဆိုးပါတယ္ကြယ္... (ဟမ္...)
ဟဲဟဲ ၄ရက္ၾကီးေတာင္ နားရေအာင္ ဒီေန႔ခြင္႕ယူထားပါတယ္။ အားဂ်န္႔လိဖ္ေတာင္မဟုတ္။ မေန႔ကတည္းက ၾကိဳယူထားတွာ။ (ရံုးမွာလဲ အလုပ္ပါးလို႔ပါ ...)
ReplyDeleteခြင္႔ယူေရြ႔ ဘေလာကင္းပါသည္။ ဟဲဟဲ မနာလိုမၿဖစ္ႏွင္႔။ ရံုးတက္ေနသူမ်ား။
တီတီဆြိ ရဲ႕ ဘာဂါေလး စားလိုက္တာ အဲဒါေလး အပ်ဳိရည္ပ်က္ သြားတယ္ အဟင္႔
ReplyDeleteေရႊစင္
အမေလးေတာ့... ႏွာေခါင္းထဲမွာေတာင္ ၾကက္သားေက်ာ္ ေညွာ္နံ႔ရလာသလိုပဲ...
ReplyDeleteနာတို႔ေတာ့ ခါမွလဲ ေခၚေကၽြးဘူး...
စိတ္ေကာက္တယ္
း-(
Hey Hey , wana share with u all for Burger Mayo sauce:)
ReplyDeleteMayo
Honey
Lime (1-2 drops only)
Sugar
Salt
Add up every things , stair well
Dan Tan Dan.....!!!
You will have yummy mayo sauce for Burger :)
ဘေလာ့ဂ္ဂင္းေနရင္း အင္တာနက္ၾကီး ျပတ္သြားပါေစေတာ္.... း((
ReplyDeleteေဒၚေရႊစင္ဦး ... အဲဒါေလး ဆိုတာ ဘာလဲငင္ ... ရွင္းေအာင္ေၿပာေနာ္ ... အိုး ... ဒီက သိခ်င္သူ ...
ReplyDeleteလာပါလာပါ ... ေခၚပါတယ္ ဂ်ီးေတာ္ကို ... ေကြ်းပါမယ္ ... စားခ်င္တာ ...ေၿပာလိုက္ပါ ... ဘယ္ေန႔လာမလဲဆိုတာ ...
အန္တီ အၾကည္ ရွယ္ေပးတာ ေက်းဇူးေနာ္။
ReplyDeleteအန္တီတက္ေ၀ စိတ္ပုတ္ပါသည္။ ဟြင္႔ တူလဲ တံုးရက္ၾကီးေတာင္ နားရမွာကို .... ဟားဟား ...
သံုးရက္ မနားရပါဘူး... ႏွစ္ရက္တိတိသာ နားရပါမည္...
ReplyDeleteခ်စ္တတ္လိုက္တာ...အဲေလ ခ်က္တတ္လိုက္တာ
ReplyDeleteပံု
ဒယ္အိုးကို ေခ်ာင္ထိုးထားသူတဦး
ဟမ္ဘာဂါ ၾကိဳက္တယ္လို႔ေတာ့မဟုတ္၊ တစ္ႏွစ္တစ္ခါေလာက္ေတာ့ စားတယ္။ ဆိုင္ကဟာေတြမၾကိဳက္ဘူး။
ReplyDeleteမွတ္မွတ္ရရေတာ့ ရန္ကုန္မွာ အန္တီတစ္ေယာက္အိမ္သြားလည္ေတာ့ သူက အိမ္မွာကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ ဟမ္ဘာဂါလုပ္ေကၽြးတာ..
အဲဒီကတည္းက စြဲသြားတာ...
ေနာက္ပိုင္းဆိုင္တိုင္းလိုက္ရွာစားေပမယ့္ အဲလိုအရသာမ်ိဳးျပန္မရေတာ့ဘူး။
အဲဒီအန္တီလဲ မႏွစ္ကမေမွ်ာ္လင့္ဘဲ ဆံုးသြားေတာ့ အခုဆို ဟမ္ဘာဂါေတြ႔ တိုင္းသူ႔ကိုတြဲပီးသတိရေနေတာ့တာဘဲ
your post made me hungry so much :D
ReplyDeleteတီဆိြ....ဒါဆို ဒယ္အိုး ဝယ္ထားရတာ တန္ေအာင္ အိုးလာငွားသံုးေပးမယ္ေလ....ဟက္ဟက္ ဒါမွမဟုတ္ ခဏခဏ လုပ္ၿပီး ဘေလာ့ဂ္ဂါ သူငယ္ခ်င္းေတြ ေခၚေကြၽးပါ့လား၊ ဘာဂါ အပ်ိဳရည္ မပ်က္ေစရဘူး စိတ္ခ် သာမီးမွာ ေ႐ွ႕သြားေတြ ႐ိွေသးဒယ္....အဟိ...:)
ReplyDeleteဒယ္အိုးတစ္လံုးနဲ႕ေဒၚဆြိတီတိ္ု႔ ညက္ႏွာပြင္႔ခ်က္ေတာ႔ ... ဒယ္အိုးေတာင္ ငွါးသံုးမဲ႔သူေတြ ေပၚလို႔ ... ရပါတယ္ အန္တီၾကည္ရယ္။ မ်ားတို႔က ခ်က္ၿပီးတာေလး အိုးထဲၿပန္ထည္႔ေပးရင္ ငွါးပါတယ္ ... ရပါတယ္ ...
ReplyDelete