Wednesday, October 20, 2010

ကုလားဗယာေၾကာ္ ...

စီေဘာက္္မွာ ေအး ဆိုသူက ေတာင္းဆိုလာလို႔ ဖိုရမ္မွာ အရင္တင္ထားတဲ႔ ပို႔စ္အေဟာင္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ဗယာေၾကာ္မယ္ဆို ပထမဆံုး ကုလားပဲကို ေရစိမ္ရပါမယ္။ ေရတစ္လက္မေလာက္ၿမဳတ္ေအာင္စိမ္ပါ။ ဒါမွ ပဲကပြလာရင္အေတာ္ပါပဲ။ အိမ္မွာဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔ တစ္ခြက္ခဲြေလာက္ဆို လူ၃-၄ေယာက္စာေလာက္ရပါတယ္။ ညေနစာဆို မနက္ေစာေစာကတည္းက စိမ္ထားရပါမယ္။ ၿပီးရင္ၿပင္ထားရမွာက ...

၁ ။ေရစိမ္လို႔ ႏူးေနတဲ႔ပဲကို ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္စက္ထဲထည္႔ေမႊ ဒါမွမဟုတ္ ေထာင္းထားပါ။
(ေရကိုေသခ်ာစကာနဲ႔ စစ္ၿပီးမွေထာင္းပါ။ ေနာက္မိွဳ႔ဆို ေရေတြမ်ားၿပီး ေၾကာ္လို႔မေကာင္းပါ )

၂ ။ဂ်င္း လက္မ၂ဆစ္စာေလာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅ မႊာေလာက္ ညက္ညက္ပါေအာင္ ေထာင္းထားပါ။

၃။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီးၾကီး တစ္ဥ ပါးပါးလွီးထားပါ။

၄။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ၃ခက္ေလာက္ကိုေခြ်ၿပီး ကတ္ေၾကးနဲ႔ ပါးပါးညွပ္ထားပါ။

၅။ ပူတီနာ ၃ခက္ေလာက္ကို ကတ္ေၾကးနဲ. ပါးပါးညွပ္ထားပါ။

၆။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၆ေတာင့္ ေလာက္ ပါးပါးလွီးထားပါ။ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ ပိုထည့္ပါ)

၇။ ကုလာေလး မဆလာ ၃ ထုတ္၊

၈။ ဆႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔၊

၉။ ဟင္းခ်က္ဆိုဒါ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔ ။ (ဆိုဒါမထည္႔ရင္ အေၾကာ္ကမပြပဲ က်စ္ခဲခဲၾကီးနဲ႔ စားမေကာင္းပါ ။ မဆီြတီ ကေတာ့ စလံုးမွာ King တံဆိတ္ သံုးပါတယ္ Bicarbonate of soda လို့ေရးထားပါတယ္။)

၁၀။ ေမႊး ကုလားပဲအစိမ္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ေရပန္းကန္နဲ႔ တစ္၀က္ေလာက္၊ သူကေတာ႔ နဲနဲေစးသြားေအာင္ထည္႔တာပါ။

၁၁။ ဆား အခ်ိဳမွဳန္႔ သင့္သလို




ထံုးစံအတိုင္း အေပၚက အစာပလာေတြအားလံုးကို ႏွံ႔ေနေအာင္ ေရာသမေမႊပါတယ္။ ၿပီးရင္ လက္နဲ႔ မွန္းၿပီး ဗယာေၾကာ္ အရြယ္ေလးေတြ ဆုတ္ၿပီးၿပားထားပါတယ္။ ဆီပူရင္ ပထမဆံုး တစ္ခု ၂ခုေလာက္အစမ္းေၾကာ္ၿပီး ၿမည္းၾကည့္ ... အေပါ့အငန္လိုတာ ထပ္ထည့္ၿပီးမွ အစိမ္ေၾကာ္ရင္ ပိုေကာင္းပါမယ္ ...



ဗယာေၾကာ္ ပူပူေလး က်က္ပါၿပီခ်င္႔။ မဆလာနံ.ေမႊးေမႊးေလးနဲ.စပ္စပ္ေလး။ စားၾကပါဦး။


(ဓာတ္ပံုေတြကေတာ႔ အရင္ လြန္ခဲ႕တဲ႕ ၃ႏွစ္က ကင္မလာ အေဟာင္းနဲ႔မိွု႔ တုန္ၿခင္း၊ မွဳန္ၿခင္းမ်ား သီးခံေပးပါလို႔ ေတာင္းဆိုခ်င္ပါတယ္ခ်င္႔ ...း ))

15 comments:

  1. ဗယာေၾကာ္ ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  2. ဗယာေၾကာ္နဲ႔ေရေႏြးၾကမ္း ေကာင္းမွေကာင္းပဲ.. ပဲကိုၾကိတ္ရင္ ညက္ေအာင္ၾကိတ္ရတာလာ မညက္တညက္ေလးလားဟင္..

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္ခ်ာေလး ၾကိဳက္တယ္ တီတီဆြိ... သုတ္စားလိုက္ရရင္ ရွယ္ပဲေနမွာ...

    ReplyDelete
  4. ၿမဴးၿမဴးေရ ... ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္တာ ပိုေကာင္းပါတယ္။

    ပူးပူးေရ ... သံပုရာရည္ေလးဆမ္းၿပီးသုတ္ အဟုတ္ ေကာင္းတယ္။

    ReplyDelete
  5. စားပီေဟ့... ေရွ႔မွာ (၄) ေယာက္ဘဲဆိုေတာ့နဲနဲက်န္အံုးမွာပါ။။ းး)))တီဆြိ..အရမ္းလုပ္တ္တာဘဲ.. ကူးဆိုရယ္ဒီမိတ္နဲ႔ေၾကာ္တာေတာင္ ပံုမမွန္ဘူး.. ဟိ

    ReplyDelete
  6. ႊအမ..စလံုးလာလည္ရင္ေကြ်းပါ...အရမ္းၾကိဳက္တယ္။

    ျမတ္ႏိုး

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္စရာေလး .. ေတာ္လိုက္တာ
    ေက်းဇူး နည္းေလးမွတ္ထားရဦးမယ္။
    ေလးစားခင္မင္တဲ့

    ReplyDelete
  8. ဟြန္႕... တို႕ကေတာ့ ေမႊး ဘယာေၾကာ္မွဳန္႕ထဲ ၾကက္သြန္ ျငဳတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ အရြက္ေတြထည့္ၿပီး ေၾကာ္လိုက္တာပါပဲ... သိပ္အၾကိဳက္ၾကီးမဟုတ္လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ေအးေအးေဆးေဆး ဖတ္သြားတယ္... သိပ္ရုပ္မပ်က္ဖူးလို႕ ဆိုရမယ္... း))

    ReplyDelete
  9. အဟီးး
    မသက္ေဝလိုပဲ ကုလားဗယာေၾကာ္ သိပ္မၾကိဳက္.။
    ဗမာဗယာေၾကာ္ပဲၾကိဳက္တယ္..။မတ္ပဲေၾကာ္ေပါ့.။
    ေျပာျပပါအုန္း..။

    ေပါက္

    ReplyDelete
  10. မမဆြိေရ ဟုိတစ္ေန႔ကပဲေႀကာ္စားတာ အစဥ္မေၿပလုိ႔ မဆြိကုိက်ဴးပစ္ထဲမွာ ေမးမယ္လုိ႔စဥ္းစားထားတာ အခုေတာ့အေတာ္ပဲ။ ေနာက္ထပ္မေႀကပြဲႏႊဲအုန္းမယ္။ ေက်းဇူးပါေနာ္။
    ဇင္ေယာ္

    ReplyDelete
  11. ဗယာေၾကာ္ကို ၾကိဳက္ပါတယ္။ လွည္းတန္းမီးပြိဳင္႔နားမွာ ေရာင္းတဲ႔ ဗယာေၾကာ္ အလုံးေသးေသးေလးေတြလုပ္ၿပီး ကန္ေတာ႔ေလးနဲ႔ ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္ဆို စားရတာ အျမဲပဲ မ၀ဘူး။ မဆြိဆီလာမွ အ၀စားေတာ႔မယ္ (၀ကၤ၀တၳိ နဲ႔ ဒဲ႔ ပစ္လုိက္သည္)

    ReplyDelete
  12. ၀ကၤ၀ုတၳိကို ေရးတာ တေခ်ာင္းငင္ က်န္သြားတယ္ဗ်ိဳ႔..
    ငါ႔ႏွယ္ အလ်င္စလို ငတ္တာ လူသိကုန္ၿပီ။ မသက္ေ၀လို႔ ဟန္ မေကာင္းပါလားး (ကိုယ္႔နဖူးကိုယ္ရိုက္ အျပစ္တင္သြားသည္)

    ReplyDelete
  13. မဆိြေရ...ဗမာဗယာေၾကာ္လုပ္ရင္ တင္ေပးပါဦး...အလယ္က အေပါက္ေလးနဲ႔အကြင္းကိုေျပာတာေနာ္...မတ္ပဲေၾကာ္လို႔လည္းေခၚသလားမသိ...

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  14. တီဆြိ .. ဗယာေၾကာ္လာစားသြားတယ္.. :)

    ReplyDelete
  15. ဒီေန. တီဆြိ နည္းေလးနဲ. ဗယာေၾကာ္ၿပီး ဆြမ္းကပ္တယ္.
    ၿမန္မာၿပည္သူ/သားေတြ ေဘး"ဗယာေၾကာ္"လႊားနိုင္ပါေစလို.ဆုေတာင္းလိုက္တယ္။
    တီဆိြ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ မ်ားမ်ားတင္နိုင္ပါေစ။ :))
    ေလးစား ခင္မင္လွ်က္....
    ေအး

    ReplyDelete