စီဘောက်မှာ အေး ဆိုသူက တောင်းဆိုလာလို့ ဖိုရမ်မှာ အရင်တင်ထားတဲ့ ပို့စ်အဟောင်းလေး တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။
ဗယာကြော်မယ်ဆို ပထမဆုံး ကုလားပဲကို ရေစိမ်ရပါမယ်။ ရေတစ်လက်မလောက်မြုတ်အောင်စိမ်ပါ။ ဒါမှ ပဲကပွလာရင်အတော်ပါပဲ။ အိမ်မှာဆန်ချင်ခွက်နဲ့ တစ်ခွက်ခွဲလောက်ဆို လူ၃-၄ယောက်စာလောက်ရပါတယ်။ ညနေစာဆို မနက်စောစောကတည်းက စိမ်ထားရပါမယ်။ ပြီးရင်ပြင်ထားရမှာက ...
၁ ။ရေစိမ်လို့ နူးနေတဲ့ပဲကို ညက်နေအောင် ကြိတ်စက်ထဲထည့်မွှေ ဒါမှမဟုတ် ထောင်းထားပါ။
(ရေကိုသေချာစကာနဲ့ စစ်ပြီးမှထောင်းပါ။ နောက်မှို့ဆို ရေတွေများပြီး ကြော်လို့မကောင်းပါ )
၂ ။ဂျင်း လက်မ၂ဆစ်စာလောက်နဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မွှာလောက် ညက်ညက်ပါအောင် ထောင်းထားပါ။
၃။ ကြက်သွန်နီ ဥကြီးကြီး တစ်ဥ ပါးပါးလှီးထားပါ။
၄။ပျဉ်းတော်သိမ် ၃ခက်လောက်ကိုချွေပြီး ကတ်ကြေးနဲ့ ပါးပါးညှပ်ထားပါ။
၅။ ပူတီနာ ၃ခက်လောက်ကို ကတ်ကြေးနဲ. ပါးပါးညှပ်ထားပါ။
၆။ ငရုပ်သီးစိမ်း ၆တောင့် လောက် ပါးပါးလှီးထားပါ။ (အစပ်ကြိုက်ရင်တော့ ပိုထည့်ပါ)
၇။ ကုလာလေး မဆလာ ၃ ထုတ်၊
၈။ ဆနွင်းမှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်၊
၉။ ဟင်းချက်ဆိုဒါ လက်ဖက်စားဇွန်း တစ်ဝက်ခန့် ။ (ဆိုဒါမထည့်ရင် အကြော်ကမပွပဲ ကျစ်ခဲခဲကြီးနဲ့ စားမကောင်းပါ ။ မဆွီတီ ကတော့ စလုံးမှာ King တံဆိတ် သုံးပါတယ် Bicarbonate of soda လို့ရေးထားပါတယ်။)
၁၀။ မွှေး ကုလားပဲအစိမ်းမှုန့် လက်ဖက်ရေပန်းကန်နဲ့ တစ်ဝက်လောက်၊ သူကတော့ နဲနဲစေးသွားအောင်ထည့်တာပါ။
၁၁။ ဆား အချိုမှုန့် သင့်သလို
ထုံးစံအတိုင်း အပေါ်က အစာပလာတွေအားလုံးကို နှံ့နေအောင် ရောသမမွှေပါတယ်။ ပြီးရင် လက်နဲ့ မှန်းပြီး ဗယာကြော် အရွယ်လေးတွေ ဆုတ်ပြီးပြားထားပါတယ်။ ဆီပူရင် ပထမဆုံး တစ်ခု ၂ခုလောက်အစမ်းကြော်ပြီး မြည်းကြည့် ... အပေါ့အငန်လိုတာ ထပ်ထည့်ပြီးမှ အစိမ်ကြော်ရင် ပိုကောင်းပါမယ် ...
ဗယာကြော် ပူပူလေး ကျက်ပါပြီချင့်။ မဆလာနံ.မွှေးမွှေးလေးနဲ.စပ်စပ်လေး။ စားကြပါဦး။
(ဓာတ်ပုံတွေကတော့ အရင် လွန်ခဲ့တဲ့ ၃နှစ်က ကင်မလာ အဟောင်းနဲ့မှို့ တုန်ခြင်း၊ မှုန်ခြင်းများ သီးခံပေးပါလို့ တောင်းဆိုချင်ပါတယ်ချင့် ...း ))
ဗယာေၾကာ္ ၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteဗယာေၾကာ္နဲ႔ေရေႏြးၾကမ္း ေကာင္းမွေကာင္းပဲ.. ပဲကိုၾကိတ္ရင္ ညက္ေအာင္ၾကိတ္ရတာလာ မညက္တညက္ေလးလားဟင္..
ReplyDeleteစားခ်င္ခ်ာေလး ၾကိဳက္တယ္ တီတီဆြိ... သုတ္စားလိုက္ရရင္ ရွယ္ပဲေနမွာ...
ReplyDeleteၿမဴးၿမဴးေရ ... ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္တာ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ReplyDeleteပူးပူးေရ ... သံပုရာရည္ေလးဆမ္းၿပီးသုတ္ အဟုတ္ ေကာင္းတယ္။
စားပီေဟ့... ေရွ႔မွာ (၄) ေယာက္ဘဲဆိုေတာ့နဲနဲက်န္အံုးမွာပါ။။ းး)))တီဆြိ..အရမ္းလုပ္တ္တာဘဲ.. ကူးဆိုရယ္ဒီမိတ္နဲ႔ေၾကာ္တာေတာင္ ပံုမမွန္ဘူး.. ဟိ
ReplyDeleteႊအမ..စလံုးလာလည္ရင္ေကြ်းပါ...အရမ္းၾကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteျမတ္ႏိုး
စားခ်င္စရာေလး .. ေတာ္လိုက္တာ
ReplyDeleteေက်းဇူး နည္းေလးမွတ္ထားရဦးမယ္။
ေလးစားခင္မင္တဲ့
ဟြန္႕... တို႕ကေတာ့ ေမႊး ဘယာေၾကာ္မွဳန္႕ထဲ ၾကက္သြန္ ျငဳတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ အရြက္ေတြထည့္ၿပီး ေၾကာ္လိုက္တာပါပဲ... သိပ္အၾကိဳက္ၾကီးမဟုတ္လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ေအးေအးေဆးေဆး ဖတ္သြားတယ္... သိပ္ရုပ္မပ်က္ဖူးလို႕ ဆိုရမယ္... း))
ReplyDeleteအဟီးး
ReplyDeleteမသက္ေဝလိုပဲ ကုလားဗယာေၾကာ္ သိပ္မၾကိဳက္.။
ဗမာဗယာေၾကာ္ပဲၾကိဳက္တယ္..။မတ္ပဲေၾကာ္ေပါ့.။
ေျပာျပပါအုန္း..။
ေပါက္
မမဆြိေရ ဟုိတစ္ေန႔ကပဲေႀကာ္စားတာ အစဥ္မေၿပလုိ႔ မဆြိကုိက်ဴးပစ္ထဲမွာ ေမးမယ္လုိ႔စဥ္းစားထားတာ အခုေတာ့အေတာ္ပဲ။ ေနာက္ထပ္မေႀကပြဲႏႊဲအုန္းမယ္။ ေက်းဇူးပါေနာ္။
ReplyDeleteဇင္ေယာ္
ဗယာေၾကာ္ကို ၾကိဳက္ပါတယ္။ လွည္းတန္းမီးပြိဳင္႔နားမွာ ေရာင္းတဲ႔ ဗယာေၾကာ္ အလုံးေသးေသးေလးေတြလုပ္ၿပီး ကန္ေတာ႔ေလးနဲ႔ ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္ဆို စားရတာ အျမဲပဲ မ၀ဘူး။ မဆြိဆီလာမွ အ၀စားေတာ႔မယ္ (၀ကၤ၀တၳိ နဲ႔ ဒဲ႔ ပစ္လုိက္သည္)
ReplyDelete၀ကၤ၀ုတၳိကို ေရးတာ တေခ်ာင္းငင္ က်န္သြားတယ္ဗ်ိဳ႔..
ReplyDeleteငါ႔ႏွယ္ အလ်င္စလို ငတ္တာ လူသိကုန္ၿပီ။ မသက္ေ၀လို႔ ဟန္ မေကာင္းပါလားး (ကိုယ္႔နဖူးကိုယ္ရိုက္ အျပစ္တင္သြားသည္)
မဆိြေရ...ဗမာဗယာေၾကာ္လုပ္ရင္ တင္ေပးပါဦး...အလယ္က အေပါက္ေလးနဲ႔အကြင္းကိုေျပာတာေနာ္...မတ္ပဲေၾကာ္လို႔လည္းေခၚသလားမသိ...
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
တီဆြိ .. ဗယာေၾကာ္လာစားသြားတယ္.. :)
ReplyDeleteဒီေန. တီဆြိ နည္းေလးနဲ. ဗယာေၾကာ္ၿပီး ဆြမ္းကပ္တယ္.
ReplyDeleteၿမန္မာၿပည္သူ/သားေတြ ေဘး"ဗယာေၾကာ္"လႊားနိုင္ပါေစလို.ဆုေတာင္းလိုက္တယ္။
တီဆိြ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ မ်ားမ်ားတင္နိုင္ပါေစ။ :))
ေလးစား ခင္မင္လွ်က္....
ေအး
ကျေးဇူ၈းပါ
ReplyDelete