ဒီေန႔မနက္ သမီးကို က်ဴရွင္လိုက္ပို႔ရင္းနဲ႔ wet market ကေန အုန္းသီးဆံၿခစ္ထားတာေလးေတြ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ပထမေတာ႔ ဘာလုပ္စားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားၾကရင္းနဲ႔ ဟိုတစ္ေလာက အစ္မကြန္းရဲ႕ ရန္ကုန္ဆိုတဲ႔ ပို႕စ္တစ္ခုမွာ မုန္႔ၾကာေစ႔ပံုေလးတင္ထားတာ ေတြ႔တာ စားခ်င္ေနတာၾကာၿပီ။ အဲဒါကို သတိရသြားတာနဲ႔ မုန္႕ၾကာေစ႔ပဲ လုပ္စားေတာ႔မယ္ဆို အၾကံရသြားတယ္။ တစ္ခ်ိဳ႕အရပ္ေတြမွာ မုန္႔ၾကာေစ႔ကို မုန္႔ပိႏၷဲေစ႔လို႔လဲ ေခၚၾကတယ္ေနာ္။
မဆြိတီတို႕ငယ္ငယ္ကေတာ႔ အေမက မုန္႕ၾကာေစ႔လုပ္မယ္ေဟ႔ဆို ေမာင္ႏွမေတြအကုန္ ၀ိုင္းလုံးၾကရတာ။ သူက မုန္႔လံုးေသးေသးေလးေတြ အမ်ားၾကီး လံုးရတာဆိုေတာ႔ လူမ်ားမ်ားကူလုံးမွ သက္သာတာကိုး။ အဲဒါဆို ကိုယ္တို႔ေတြ သိပ္ေပ်ာ္ၾကတယ္။ အကိုေတြက လက္ေဆာ႔ၿပီး မုန္႔အလံုးေလးေတြ တင္မက တီေကာင္လို အရွည္ေတြ၊ အၿပားေတြ မ်ိဳးံစံုပဲ လက္စြမ္းေတြၿပၾကတာ။ တစ္ခါတစ္ေလ အေကာင္ေလးေတြ၊ လူရုပ္ကေလးေတြ ပါ ထည္႔လုပ္ၾကေတာ႔ အယူသီးတဲ႔အေမက လူရုပ္ေတာ႔ မလုပ္ပါနဲ႔လို႔ သားေတြကို ေၿပာရတယ္။ အေမ႔စိတ္ထဲမွာ လူေလးေတြကို ပြက္ပြက္ဆူတဲ႔ အပူအိုးထဲပစ္ထည္႔ေနတာကို မၾကိဳက္ဘူးနဲ႔တူပါရဲ႔။ မုန္႔ၾကာေစ႔နဲ႔ ပတ္သတ္ၿပီး အေမတို႔ အယူသီးပံုေလးကို သတိရသြားလို႔ပါ။
မုန္႔နယ္တာ၊ မုန္႔ႏွပ္တာက အရင္တင္ဖူးတဲ႔ မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္နည္း နဲ႔ အတူတူမိွဳ႕ အဲဒီလင္႔ခ္ေလးမွာ သြားဖတ္ေပးၾကပါ။
ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ နဲ႔ဆန္မွဳန္႔ ကို ၃း၁ နဲ႔ ေရသင္႔ရံုထည္႔ ေရာနယ္ထားတာပါ။ (မုန္႔နယ္ရင္ ေရအစား အုန္႔ႏိူ႔ေလးနဲ႔ နယ္ၿပီးလံုးရင္ မုန္႔လံုးက ပိုေမႊးတယ္ေနာ္။ အဲဒါေလးလဲ စမ္းၾကည္႔ၾကပါဦး။)
ပထမ ၂ဗန္းက အလံုးနဲနဲၾကီးသြားတယ္။ ကူလံုးသူမ်ားကေတာ႔ ၿဖတ္ေလွ်ာက္ မဂ်ဴဂ်ဴနဲ႔ ၾကီးေတာ္တို႔ပါပဲ။ ဂ်ဴဂ်ဴးကလဲ ကိုယ္တို႔ငယ္ငယ္ကလိုပဲ အဲလို ကူလံုးရတာကို သိပ္ေပ်ာ္တာ။ သူ႕ခင္ၿမာ စာမၾကည္႔ပဲ မုန္႔ၾကာေစ႔လံုးရဖို႔အေရး မ်က္နွာခ်ိဳေသြးေနရတာ ...
ဂ်ဴဂ်ဴတို႔အေဖ အၿပင္ကၿပန္လာေတာ႔ ညည္းမုန္႔ၾကာေစ႔ၾကီးေတြက ၾကီးလိုက္တာတဲ႔။ ေသးေသးေလးေတြ လုံးရတာဆို ဒုတိယ ဗန္းေတြက် သူပါ ၀င္ကူလုံးေပးသြားတာ။
ထန္းလွ်က္ ၂က်ပ္ဖိုးတစ္ထုတ္ကို ဆားေလးနဲနဲထည္႔ ေရနဲ႔ၾကိဳ။ အနယ္ေတြမပါေအာင္ စကာနဲ႔ ၿပန္စစ္ရတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ထန္းလွ်က္က နဲေနလို႔ သၾကားနဲနဲ ထပ္ထည္႔ရေသးတယ္။ ထန္းလွ်က္ရည္ ကို ပြက္ေအာင္ၿပန္တည္ၿပီး မုန္႔လံုးေလးေတြ ပစ္ထည္႔ရတယ္။ ၅မိနစ္ေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ထားရင္ မုန္႔လံုးေတြက်က္ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။
ပံု၂ပံုက တစ္ခုက flesh မပါဘူး။ တစ္ခုက flesh နဲ႔ ရိုက္ထားတာပါ။
အေပၚက အုန္းႏို႔ေလးဆမ္း၊ အုန္းသီးဆံေလးၿဖဴးၿပီး စားပါတယ္။ မုန္႔ၾကာေစ႔ေလးေတြက ႏုအိၿပီး ေစးေစးေလးဆိုေတာ႔ ထန္းလွ်က္ရည္ခ်ိဳခ်ိဳ၊ အုန္းသီးဆံဆိမ္႔ဆိမ္႔နဲ႔ အင္မတန္မွ စားေကာင္းပါတယ္။ အားအေပးဆံုးကေတာ႔ အစားဂ်ီးမ်ားတဲ႔ မဂ်ဴဂ်ဴပါပဲ။ ခေလးဆိုေတာ႔ အခ်ိဳၾကိဳက္တယ္နဲ႔ တူပါတယ္။ ပထမ ၅လံုးေလာက္ စားၾကည္႔၊ ၿပီးေတာ႔ ခဏခဏလာေတာင္းထည္႔ၿပီး ေမာင္က်န္တစ္တို႔ၿဖစ္ေနပါတယ္။
ဘေလာ႔ဂ္လာလည္သူမ်ားလည္း စားၾကပါဦး။
အန္တီသက္ေ၀ကို ညက္ႏွာခ်ိဳေသြးထားတယ္ေနာ္ ... ဒီမွာ ... း)))))))))))))
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၿပရတာက သူမ်ား. စားရတာက သူ. ဟြန္း
ReplyDeleteစားခ်င္ထွာ။
ReplyDeleteစင္စင္မလာခင္လုစားသြားမွ..
ReplyDeleteမုန္႔ၾကာေစ႔ မၾကိဳက္တဲ႔သူေတာင္ အုန္းျခစ္ေဖြးေဖြးေလးနဲ႔ဆိုေတာ႔ စားခ်င္သြားတယ္။
ReplyDeleteမုန္႔လုံးနဲ႔ေျပာင္းျပန္ကိုး.. မွတ္သားသြားပါ၏
ReplyDeleteစားခ်င္ထွာ.... ခက္တာက ဒီမွာ ဝယ္လို႔ရတဲ့ ထန္းလွ်က္က ၿမန္မာၿပည္ကလို မေမႊးဘူးဗ်.... သူတို႔က အနံ႔သတ္ ထားတာဆိုေတာ့ အခ်ိဳ အရသာပဲ ႐ွိၿပီး အနံ႔အရသာ မ႐ွိဘူးဗ်။ စိတ္ေလတယ္....
ReplyDeleteစားခ်င္လုိ႕ၿပန္လာႀကည္႕တယ္။
ReplyDeleteမုန္႔ၾကာစိအရမ္းၾကိဳက္တယ္..တီဆြိလံုးထားတာေလး ပိစိေလးေတြ
ReplyDeleteခ်စ္ခ်ာေလး..
အိမ္မွာလည္း မုန္႔ၾကာေစ့ လုပ္စားၾကတယ္။ အိမ္ကိုေတာင္ လြမ္းသြားတယ္..။ ေရာ္ေပး...
ReplyDeleteမဆိြ..ခ်င္ကာပူ လာျဖစ္ဘူး။ ဟိုရက္က သက္သက္ ေနာက္သြားတာပါ း))
ltn
.....သူ႕ခင္ၿမာ စာမၾကည္႔ပဲ မုန္႔ၾကာေစ႔လံုးရဖို႔အေရး မ်က္နွာခ်ိဳေသြးေနရတာ ... ....
ReplyDeleteသေဘာက်သဗ်ာ။ အိမ္က သမီးလည္း ထုိနည္း၄င္း ပါပဲ။ ေခတ္ၿပဳိင္ေတြေပါ႔။
ဟင္း... ထင္တယ္... ထင္တယ္... ထင္ေနပါတယ္...
ReplyDeleteစိတ္ေတြ ဆိုးမေနေတာ့ပါဘူးေလ... ကိုယ္လဲ မ်က္ႏွာခ်ိဳ ျပန္ေသြးလိုက္ပါရေစ... ေနာက္တခါ လုပ္စားရင္သာ ေခၚဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕... း)))
စားခ်င္လုိက္တာ..
ReplyDeleteညီမတို႕ ငယ္ငယ္ကလည္း မုန္႕ၾကာေစ့လုပ္ရင္ ကိုကိုက လူရုပ္ ၊ႏြားရုပ္ေလးေတြ လုပ္ျပီး ထည့္ျပဳတ္ေပးတယ္...၊ အဲ့အရုပ္ေလးေတြက အလံုးေလးေတြေလာက္ေတာ့ စားမေကာင္းဘူး..။
October 17, 2010 8:50 AM
ReplyDeleteKo Paw said...
.....သူ႕ခင္ၿမာ စာမၾကည္႔ပဲ မုန္႔ၾကာေစ႔လံုးရဖို႔အေရး မ်က္နွာခ်ိဳေသြးေနရတာ ... ....
သေဘာက်သဗ်ာ။ အိမ္က သမီးလည္း ထုိနည္း၄င္း ပါပဲ။ ေခတ္ၿပဳိင္ေတြေပါ႔။
သမီးနဲ႔သားလည္းအတူတူပဲဗ်..စာေ၇းပ်င္းတာနဲ႔ကိုေပါဟာကိုကူးလိုက္တယ္ေလ..ဟဟ သူတို႔ကမံု႔ဟင္းခါးကိုပိုႃကိုက္တယ္
တီတီဆြိ တုိ ့ကေတာ့ ေစာေစာစီးစီး သားေရယုိေအာင္လုပ္ျပန္ျပီ မုန့္ၾကာေစေလးက စားလုိ ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္
ReplyDeleteဝါးးးး
ReplyDeleteထညက္ေရေလးဆမ္းၿပီး အုန္းသီးမႈန္႔ေလး ျဖဴးထားတာ ေတြ႔ေတာ့ တကယ္ကို စားခ်င္သြားတယ္။
လမ္း ၅၀ အလယ္ဘေလာက္ဖက္မွာ ညေန ၃နာရီေက်ာ္ေလာက္ဆိုရင္အဲဒီမုန့္မ်ိဴးလာေရာင္းတယ္.
ReplyDeleteအျမဲ၀ယ္စားေလ့ရွိတယ္.ၾကိုက္တယ္
မီးမီး
wanna eat
ReplyDeleteအမ..စားခ်င္လိုက္တာ..အရမ္းၾကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteျမတ္ႏိုး
အစ္မကြန္းေရ ... ဟုတ္သားေနာ ... အစ္မပို႔စ္ကို လင္႔ခ္ေလးပါ ခ်ိတ္ေပးထားတယ္။ ဂ်ဴလိုင္ကတည္းကပို႔္စ္။ အဲဒီကတည္းက စားခ်င္ေနတာ။
ReplyDeleteအစ္မအိမ္မွာ လုပ္စားၾကည္႔။ လြယ္လြယ္ေလးေနာ္။
ကိုၾကီးေက်ာက္ ... ဟုတ္တယ္။ သူကမုန္႔လံုးေရေပၚနဲ႔ ေၿပာင္းၿပန္ဗ်။ ဟိုက ထန္းလွ်က္က အထဲက။ သူက အၿပင္က။
လသာေရ ... စလံုးလာမယ္ဆိုတာ အဟုတ္မွတ္လို႕ ... သူလဲ ငေၿပာင္ပဲ ...း)))
ကိုေပါ၊ ကိုဘရူႏိူင္း ... ေခတ္ၿပိဳင္မ်ားဆိုေတာ႔ ၿပံဳးမိသြားတယ္။ အိမ္နားမွာလဲ ဦးၿခိ္မ္႔ သူငယ္ခ်င္းေတြရဲ႔ သမီးေတြ -ေခတ္ၿပိဳင္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲ ... သူတို႔ generation ကို စလံုးဒုတိယ မ်ိဳးဆက္လို႔ေၿပာလို႔ရမယ္။ ဦးၿခိမ္႔ကေတာ႔ 3rd generation တဲ႔။
အန္တီသက္ေ၀ ... အိမ္နဲနဲေ၀းေနလို႕ကြာ ... ေနာက္မိွဳ႔ အိမ္လာပို႔ပါတယ္ ...
ကေတာက္ ... း))
ၿမတ္ႏိူးေရ ... လုပ္ရတာ အရမ္းလြယ္တယ္။ ခုဆိုဂ်ဴဂ်ဴကၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏ လုပ္ေပးေနရတယ္။ ထန္းလွ်က္ရည္တည္ထားတံုး မုန္႔ေလးစပ္ၿပီး နယ္ထား။ ထန္းလွ်က္ေရပြက္ေတာ႔ လံုးရင္း ပစ္ထည္႔။ သိပ္ၿမန္တာပဲ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
ေအာ္ေမ႔ေနလို႔။ မုန္႔နယ္တဲ႔အထဲ ေရအစား အုန္းႏိူ႔ေလး ထည္႔နယ္၊ ပိုေမႊးၿပီး ပိုေကာင္းတယ္။ အေပၚမွာ ၿဖည္႔ေရးထားပါတယ္။
လာလည္ၾကသူမ်ား၊ လာမန္႔ၾကသူမ်ား အားေပးၾကသူမ်ားအားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
တီတီဆြိရဲ႔ မုန္႔ၾကာေစ့ေလး စားသြား၏ ေကာင္းမွေကာင္း...
ReplyDeleteခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔
မုန္ျ့ကာစိခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္..မဆြိေျပာသလိုအုန္းနို့နဲ့ေတာ့မနယ္
ReplyDeleteဖူးဘူး..။အေတာ္ဘဲ..အိမ္မွာအုန္းနုိ့ဘူးလဲရွိတယ္..အုန္းသီးျခစ္ပီးသားကေတာ့ဒီိ္ံမွာမရွိဘူး..။မဆြိမုန့္ကျိုကည္ျ့ပီးသြားေရက်လာျပီ..ဒီေန့ဘဲလုပ္စားလိုက္အုံးမွ....။
ကြ်န္ေတာ့္မွာလည္းမစားရတာၾကာလုိ.ထင္ပါရဲ့ ၊ မုန္.လံုးေရေပၚမွတ္ေနတာ ၊ ကုိယ္လည္း အဲဒီ့ေလာက္လုပ္တတ္မွာ မဟုတ္ပါဖူးေလဆုိျပီး လုပ္ပံုလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္ေတာင္ မဖတ္ေတာ့ပဲ စားခ်င္စဖြယ္ပံုေတြပဲ ၾကည့္သြားတာ ၊ ခုမွ ေခါင္းစဥ္ကုိ ေသေသခ်ာခ်ာ ျဖစ္ဖတ္လုိက္ေတာ့မွ မုန္.ၾကာေစ့တဲ့ ေကာင္းေရာ...
ReplyDelete