Monday, November 5, 2012

ရခိုင္မုန္႔တီ (အာပူလွ်ာပူ )

ဒန္ေပါက္ပို႔စ္ မေရးႏိူင္မီမွာပဲ အန္တီဆြိတစ္ေယာက္ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ စေနက ဘုန္းၾကီးေက်ာင္း ကထိန္အလုပ္အကိုင္ေန႔မွာ ခ်က္ၿပဳတ္ လုပ္ကိုင္သူေတြကို ရခိုင္မုန္႔တီလက္သုပ္ နဲ႔ အရည္ ခ်က္ေကြ်းခဲ႔ပါတယ္။ စားၾကၿပီးေတာ႔ ေကာင္းတယ္ ... ေကာင္းတယ္  ဘယ္လိုခ်က္လဲဆို ခ်က္နည္းေမးလာတဲ႔ အစ္မေတြ၊ ညီမေတြကို ဘေလာ႔ဂ္မွာ တင္ေပးမယ္၊ အဲဒီမွာပဲ သြားဖတ္ပါလို႔ ကတိေပးမိလို႔ လူ ၅၀ စာေလာက္ အခ်ိဳးအဆေလးေတြ မေမ႔မီ ကမန္းကတန္း လာတင္ေပးပါတယ္။  ေနာက္တစ္ခါ အိုးၾကီးခ်က္ရင္ အန္တီဆြိအတြက္လဲ အခ်ိဳးအဆေလးေတြ အမွတ္ရေအာင္လို႔ပါ။ 

လူ၇၀စာေလာက္ အိုးၾကီးခ်က္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ပါ။ ခ်က္တံုးက ဘေလာ႔ဂ္အတြက္ေရးဖို႔ မရည္ရြယ္တဲ႔ အတြက္ ပံုေတြေတာ႔ စံုမွာမဟုတ္ပါဘူး။ 

 လက္သုတ္က လူ ၅၀ စာေလာက္မွန္းၿပီး အရည္ေဖ်ာ္ကလဲ လူ ၂၀-၃၀ဆယ္ စာေလာက္ေတာ႔ရွိပါတယ္။ စုစုေပါင္း လူ ၇၀ စာေလာက္ေပါ႔။

လိုတဲ႔ ပစၥည္းေတြက
Basa fillet


ငါး အသားခ်ည္း ( basa fillet ) 6 Kg (ငါးကို ေရခဲရိုက္ ခဲေနတာမဟုတ္ပဲ ပန္းေရာင္သန္းေနတဲ႔ ခပ္လတ္လတ္ဟာကို ေရြး၀ယ္ပါ)
ငါးရိုး 2 kg (ဆယ္လ္မြန္ အရိုးေတြရလို႔ ၀ယ္လာပါတယ္)
မုန္႔ဖတ္ ၁၀ထုတ္
ပဒဲေကာ အစိမ္း ၃၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးစိမ္း ၂၅၀ ဂရမ္
မန္က်ည္းမွည္႔ အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး   ၄၅၄ ဂရမ္ ၂ဗူး
ေမႊးတံဆိပ္ ပဲအက်က္မွဳန္႕ ၄ထုတ္
ငပိ ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ 1.25 kg
ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး ၁၀လံုး
ဆီ ၂ လီတာ
ငံၿပာရည္ တစ္ပုလင္းခန္႔
ငရုပ္သီးအေရာင္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္းခန္႔
 ေဂၚဖီ ထုတ္ၾကီး တစ္ထုတ္
နံနံ ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သားမွုန္႔
ငရုပ္ေကာင္း

လူ ၇၀စာေလာက္ တစ္ေယာက္တည္းခ်က္ရတာဆိုေတာ႔ အဲဒီအပတ္က တစ္ပတ္လံုး နဲနဲ နဲနဲနဲ႔ ၾကက္သြန္ဆီခ်က္တာတို႔ ပဲကပ္ေၾကာ္တာတို႔၊ ငါးေလွာ္တာတို႔ကို အရင္လုပ္ထားပါတယ္။ ဟင္းရည္ခ်က္တာနဲ႔ မုန္႔ဖတ္ၿပဳတ္တာကိုပဲ အဲဒီေန႔က်မွ လုပ္ရတာပါ။

ဆီခ်က္အတြက္
အန္တီဆြိက သုပ္တဲ႔အခါ ပိုေမႊးေအာင္ ဆီခ်က္ကို ၾကက္သြန္ အၿဖဴရယ္ အနီရယ္ ၂မ်ိဳးခ်က္ပါတယ္။ သက္သာခ်င္ရင္ေတာ႔ ဆီခ်က္ အနီတစ္မ်ိဳးထဲ ခ်က္လဲရပါတယ္။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ  ၅၀၀ ဂရမ္ကို ၾကိတ္ၿပီးပဲၿဖစ္ၿဖစ္၊ လက္နဲ႔ ပါးပါးလွီးၿပီးပဲၿဖစ္ၿဖစ္ ဆီခ်က္ခ်က္ပါတယ္။ ဆႏြင္းမွဳန္႔ေလး အေရာင္လွေအာင္ထည္႔ခ်က္ပါ။ ဆီ တစ္လီတာ နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။

 ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး ၁၀လံုးကို လဲ ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီ တစ္လီတာ နဲ႔ ဆႏြင္းမွဳန္႔ေလးထည္႔ၿပီး ဆီခ်က္ခ်က္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေတြကို ဆီစစ္ၿပီး ပုလင္းတစ္လံုးထဲ ေလလံုေအာင္ ထည္႔ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးေတြက လက္သုပ္မွာထည္႔ရင္ ေမႊးၿပီး ခ်ိဳေနပါတယ္။

ဆီနီခ်က္
အသုတ္သုတ္တဲ႔အခါ အေရာင္လွေအာင္ ေစာနက ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ တစ္၀က္ကို မီးေအးေအးနဲ႔တည္၊ ဆီက်က္ရင္ ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ၂ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ခန္႔ထည္႔ၿပီး ဆီနီ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။

ပဲကပ္ေၾကာ္အတြက္
ပဲကပ္ေၾကာ္ေၾကာ္နည္းကေတာ႔ အန္တီဆြိဘေလာ႔ဂ္မွာတင္ၿပီးသားမိွဳ႔ ေအာက္ကလင္႔ခ္မွာ သြားၾကည္႔ပါ။ ပဲကပ္ေၾကာ္ အခု ၃၀ေလာက္ ေၾကာ္ထားပါ။ အသုတ္က ပဲကပ္ေၾကာ္ပါမွ စားလိုက္ရင္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ႔ စား ေကာင္းပါတယ္။ ပဲကပ္ေၾကာ္ေတြကို သုတ္ရင္ အလြယ္တကူသုတ္ရေအာင္ အဆင္သင္႔ ေခ်ထားၿပီး ဗူးတစ္ခုထဲထည္႔ အလံုပိတ္ထားပါ။

ငါးေလွာ္အတြက္
ပထမဆံုး ငါး ၅ ေကဂ်ီကို  ငံၿပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႔ေတြနဲ႔နယ္ၿပီး အိုးၾကီးၾကီးထဲမွာ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေမႊးေအာင္ ဂ်င္းအနည္းငယ္ ပါးပါးလွီးထည္႔ပါတယ္။ ေရကို ငါးမကပ္ရံု အနည္းငယ္သာထည္႔ပါတယ္။ ငံၿပာရည္က ငါး တစ္ေကဂ်ီကို စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ (ၾကက္သားမွဳန္႔ထည္႔ရင္ေတာ႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ငံၿပာရည္ စားပဲြဇြန္း ၁ဇြန္း ခဲြခန္႔ ထည္႔ပါတယ္။) ၅ေကဂ်ီစာဆိုေတာ႔ ကိုယ္႔ဟာကို တြက္ခ်က္ၿပီးသာ ထည္႔ၾကပါေလ။

ငါးၿပဳတ္ထားတာ  ေရဆူလာရင္ မီးေအးေအးနဲ႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ပစ္ထားလိုက္ပါ။
ငါးအသားေတြအိလာၿပီ က်က္ၿပီဆို ဇကာၾကီးၾကီးနဲ႔ ေရ စစ္ထားပါ။ ေရစစ္ဖို႔ အေရးၾကီးပါတယ္။ ေရမစစ္ရင္ ငါးကိုေလွာ္တဲ႔အခါ ေရေတြပါေတာ႔ အဲဒီေရေတြ ခန္းေအာင္လုပ္ရတာ အေတာ္ၾကာပါတယ္။  ေရစစ္သြားရင္ ငါးေတြကို ဘလန္ဒါနဲ႔ ညက္ေအာက္က်ိတ္ပါ။ က်န္တဲ႔ေရေတြကိုေတာ႔ ရခိုင္မုန္႔တီ ဟင္းရည္ခ်က္ရေအာင္ သပ္သပ္သိမ္းထားပါ။

ၾကိတ္တဲ႔ ငါးေတြထဲကလဲ ငါး တစ္ေကဂ်ီကိုေတာ႔ ဟင္းရည္ထဲ ထည္႔ရေအာင္ သတ္သတ္ခဲြ ခ်န္ထားလိုက္ပါ။

က်န္တဲ႔ ၄ေကဂ်ီကိုေတာ႔ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ  ဆီပါေလကာထည္႔ၿပီး ငါးကို ေလွာ္ေပးရပါတယ္။ ငါးေလွာ္ရင္းနဲ႔ ငါးေလွာ္ကိုၿမည္းၾကည္႔ၿပီး အငံေပါ႔ရင္ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမွဳန္႔ အစရွိသၿဖင္႔ လိုတိုး၊ ပိုေလွ်ာ႔ ထည္႔ပါ။ ငါးေတြ အရမ္းမၾကြပ္ခင္ ငါးေလွာ္ေတြကို ေကာ္ထားပါ။

 ငါးဖယ္ေၾကာ္အတြက္
က်န္တဲ႔ ငါး တစ္ေကဂ်ီကိုေတာ႔ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ စပါးလင္၊ ဆႏြင္း၊  ငံၿပာရည္တို႔ႏွင္႔ေရာၿပီး ငါးဖယ္ေၾကာ္လို ၿပားၿပီး ေၾကာ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ပါးပါးလွီးထားပါ။

ဟင္းရည္အတြက္
ငါးရိုးေတြကို ေရေဆးၿပီး ေရၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္ပါ။ ဟင္းရည္ဆူလာရင္ အရိုးေတြ ေပ်ာ႔လာရင္ အရိုးေတြကို ေထာင္း (သို႔) ထုေခ်ၿပီး အခ်ိဳရည္ မက်န္သည္အထိ အရည္ကို ၿပဳတ္လိုက္ စစ္လိုက္နဲ႔  အခါခါ ငွဲ႔ယူထားပါ။ ငါးရိုးေတြ စစ္တဲ႔ အခါ အလြန္စိတ္တဲ႔ စကာနဲ႔ စစ္ရင္ အရိုးေတြ မပါေတာ႔ပါဘူး။
ဟင္းအိုးၾကီးၾကီးတစ္လံုးထဲကို ပဒဲေကာေတြကို လက္မေလာက္စီ အတံုးေလးေတြတံုးထည္႔ၿပီး ေစာနက ငါးရိုးၿပဳတ္ရည္၊ ငါးအသားၿပဳတ္ရည္ေတြနဲ႔ ၿပဳတ္ပါ။ ငါးၿပဳတ္ၿပီး ခဲြခ်န္ထားတာကိုလည္း ေရနွင္႔အရင္ေဖ်ာ္ ေမႊၿပီးမွ ထည္႔ပါ။ ငါးေတြေထာင္းထားေတာ႔ ခဲေနမွာစိုးလို႔ ေရနဲ႔ အရင္ေဖ်ာ္ခိုင္းတာပါ။ ငပိကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး အိုးထဲကို စစ္ထည္႔ပါ။ ဟင္းခ်ိဳအိုးက ငါးရိုးၿပဳတ္ရည္ေတြနဲ႔ဆိုေတာ႔ အခ်ိဳမွဳန္႔ကို မလိုပဲ အလြန္ခ်ိဳေနပါၿပီ။ ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူရင္ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၇၅၀ ဂရမ္ခန္႔ ေထာင္းထားတာကို ထည္႔ၿပီး ဟင္းရည္အိုး က်သည္အထိ တစ္နာရီခန္႔ မီးေအးေအးႏွင္႔တည္ပါ။ စားခါနီး အေပါ႔အငံ၊ အခ်ိဳၿမည္း ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို လိုတိုးပိုေလွ်ာ႔ ထည္႔ပါ။ 



ငရုပ္သီးအရည္အတြက္
ငရုပ္သီးေတြကို ဘလန္ဒါနဲ႔ ညက္ေအာင္က်ိတ္ ဟင္းခ်ိဳရည္ပူပူနဲ႔ ေရာၿပီး ေရစပ္စပ္ေလးၿပင္ထားပါ။

မန္က်ည္းမွည္႔ရည္အတြက္
မန္က်ည္းမွည္႔ အရည္ေဖ်ာ္ၿပီးသားဗူး။
 မန္က်ည္းရည္ကိုလည္း နဲနဲက်ဲသြားေအာင္ဟင္းခ်ိဳရည္အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာၿပီး အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။


 မုန္႔ဖတ္ၿပဳတ္ရန္အတြက္
မုန္႔ဖတ္ကိုလည္း ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ အရင္ၿပဳတ္ၿပီး ေပ်ာ႔အိ လာေအာင္ၿပဳတ္ရပါတယ္။ ေပ်ာ႔လာရင္ ေရေႏြးကိုစစ္ခ်ၿပီး ေရေအးေအးနဲ႔ အထပ္ထပ္ေဆးခ်ပါ။

ေဂၚဖီ ၊ နံနံတို႔ကိုလည္းပါးပါးလွီးၿပီး ၿပင္ထားပါတယ္။

ငံၿပာရည္ ပဲမွဳန္႔ထုတ္ကိုလည္း ေဖာက္ၿပီး အသုတ္သုတ္ရအာင္ ခြက္တစ္ခုထဲကို အဆင္သင္႔ ထည္႔ထားပါ။



ပဲြၿပင္ရန္အတြက္

 ရခိုင္မုန္႔တီ လက္သုတ္အတြက္
ပန္းကန္ထဲကို မုန္႕ဖတ္ကို ၂၀၀ ဂရမ္ခန္႔ တစ္ေယာက္စားစာထည္႔ ေဂၚဖီကိုလည္း မုန္႔ဖတ္ တစ္၀က္ခန္႔ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးရင္ 
ငါးမွဳန္႔ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြ၊ 
ငံၿပာရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြ၊ 
မန္က်ည္းမွည္႔ရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြ၊ 
ပဲမွဳန္႔ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြ၊ 
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခဲြ၊
ဆီနီ တစ္ဇြန္း၊ 
ငရုပ္သီး အရည္ေဖ်ာ္ လဖက္ရည္ တစ္ဇြန္း၊
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ 
ပဲကပ္ေၾကာ္
နံနံ အစရွိသည္တို႔ကို ထည္႕ၿပီး သုတ္နယ္ပါတယ္။



အဲဒီေန႔က အလုပ္ရွဳပ္ေနတာနဲ႔ပဲ ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ကို လံုး၀သတိမရလိုက္ဘူး။ ဒီပံုေတြက အစ္မတစ္ေယာက္က သူ႔ iphone ေလးနဲ႔ ရခိုင္မုန္႔တီၾကိဳက္တဲ႔ စကၤာပူက ညီမေလးကို အမွတ္တရ ရိုက္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းပို႕ေပးတာကို ခုေလးတင္ ေတာင္းထားရတာ။ အန္တီဆြိသုတ္ေနတဲ႔ ဇလံုထဲကသာ ႏိွဳက္စားၾကေပေရာ႔။ ေနာက္တစ္ခါသုပ္စားမွ သုပ္ၿပီးသား ပံုလွလွ လာတင္ေပးပါမည္။

 ရခိုင္မုန္႔တီအရည္ အတြက္ကေတာ႔
မုန္႔ဖတ္ထည္႔ အရည္ထည္႔ ၊ ငါးမွဳန္႔၊ ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္တို႔ကိုထည္႔၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုပ္သီးအရည္၊ အခ်ဥ္အတြက္ မန္က်ည္းရည္တို႔ထည္႔ နံနံပင္ေလးၿဖဴး စားႏိူင္ပါတယ္။ အန္တီဆြိ အဲဒီေန႔က အလုပ္ရွဳပ္ေနတာနဲ႔ အရည္ေဖ်ာ္ေလးေတာင္ မၿမည္းလိုက္ရဘူး။ မေက်ပဲြ အိမ္မွာ ထပ္ခ်က္စားဦးမယ္။


15 comments:

  1. ရခိုင္မုန္တီ ၂ မ်ိဳးကြဲတယ္ဗ် . စစ္ေတြ ဘက္က ပဒဲေကာသုံးတယ္
    ေက်ာက္ျဖဴဘက္က ငရုတ္ေကာင္းသုံးတယ္။ ငါးျပဳတ္ရင္ နံႏြင္းမုန္႔မထည္႔ဘူး။ ငရုတ္သီးအရင္ျပဳတ္ပါတယ္။ က်တ္သြားေတာ့ ဗိုက္မနာေတာ့ဘူးေပါ့။ ရလာတဲ့ ငရုတ္သီးကုိ ၾကိတ္ပီး ေမြႊလို႔ရလာတဲ့အႏွစ္ကို ငပိ။ ငါးအနည္းငယ္ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ငရုတ္သီးခ်က္ ခ်က္ပါတယ္။ ေဂၚဖီမထည္႔ပါဘူး။
    ေပတူး

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပါပဲ ကိုေပတူး။ ကြ်န္မေတာ႔ ဒီနည္းအတိုင္းပဲ ခ်က္စားလာတာ။ တကယ္႔ ရခိုင္ အစစ္နဲ႔ နဲနဲေတာ႔ ကဲြမွာေပါ႔။ ဗမာဆိုေတာ႔ ဆႏြမ္းမွဳန္႕႔က သံုးေနက်ဆိုေတာ႔ ညွီမွာေၾကာက္လို႔ဂ်။ ဗမာ ရခိုင္ ကၿပား မုန္႔တီခ်က္ ေပါ႔။ း)) ေနာက္တစ္ခါ ရခိုင္ခ်က္အတိုင္း ခြ်တ္စြတ္တူေအာင္ အေပၚကနည္းအတိုင္း try ၾကည္႔ပါ႔မယ္ဗ်ာ။

    ReplyDelete
  3. က်ေတာ္လည္း ရခိုင္ ဗမာ ကျပား (ဖီးၾကမ္း)ပါ..

    ေပတူး

    ReplyDelete

  4. ပဲကပ္ေၾကာ္တို.၊ပဲမႈန္.တို.၊ ေဂၚဖီတို. က တကယ္.ရခိုင္မုန္.တီလက္သုတ္မွာ ထည္.သုတ္ေလ.မရွိဘူး။
    ျပီးေတာ.ေလ ရခိုင္မုန္.တီခ်က္ရင္ အေကာင္းဆံုးငါးက ငါးေရႊပါ။ ၾသဇီ မွာရႏိုင္မလားေတာ.မသိဘူး။ ငါးေရႊရရင္ တခါေလာက္ငါးေရႊနဲ.စမ္းခ်က္ၾကည္.ပါ။ တျခားငါးေတြနဲ.ခ်က္တာနဲ.မတူပါဘူး။

    ReplyDelete
  5. ငါးေရႊနဲ ့ခ်က္တာ အက်ိဳးနဲ ေကာင္းတယ္ ..တီဆြိေရ ..conger eel ဆိုျပီးရွာ အေနာ္လည္း ကဒီဘီေျပာလို ့ခ်က္ၾကည့္တာ အရမ္းေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  6. ငါးေရႊနဲ႔ စကၤာပူုမွာေတာ႔ ခ်က္ဖူးတယ္။ ဒီမွာေတာ႕ ရွာရခက္လို႔ လြယ္တဲ႔ ငါးနဲ႕႔ပဲခ်က္လိုက္တာပါ။

    ReplyDelete
  7. ခ်က္တတ္လိုက္တာ
    ဂ်ဴးဂ်ဴးေလးကံေကာင္းတာေပါ့

    ReplyDelete
  8. အားရပါးစားသြားၿပီေနာ္

    ReplyDelete
  9. mstint

    1:14 PM (9 hours ago)

    to me
    mstint has left a new comment on your post "ရခိုင္မုန္႔တီ (အာပူလွ်ာပူ )":

    ရခိုင္မုန္႔တီ လူ၅၀စာအတြက္ ခ်က္နည္းေလး ယူသြားတယ္ ဆြိတီေရ ေက်းဇူးေနာ္ း)
    ကထိန္အတြက္ အလုပ္လုပ္သူေတြကို ေကြ်းေမြးတာမို႔ ဒါလဲ ထူးျမတ္တဲ့အလွဴတစ္ခုပဲေပါ့ေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  10. အေနာနိမတ္မတ္November 6, 2012 at 12:28 PM

    ေရခဲရုိက္ထားတဲ့ငါးက အခ်ိဳေပါ့တာအျပင္ အာဟာရေရာ ကြာေသးလား တီဆီြ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. အန္တီဆြိ ဂူဂဲလ္ၾကည္႔တာေတာ႔ မကြာဘူးပဲေရးထားတာေတြ႔တယ္။
      ေအာက္ကလင္႔ခ္ေလးမွာ သြားၾကည္႔လိုက္ေနာ္။
      http://www.livestrong.com/article/557246-what-are-the-health-benefits-of-eating-fresh-vs-frozen-fish/

      Delete
  11. ~~စားခ်င္တယ္။ စားခ်င္တယ္~~

    ReplyDelete
  12. တီဆြိစ္........



    ၾကိဳက္စ္။

    က်ေနာ္ကေတနာ့ ငါးက အဲ့လိုမရလို႔ ငါးဗူကိုပဲ ထည့္လိုက္တယ္။

    တီဆြိစ္.... ျပင္ထားတာ...စားခ်င္လိုက္တာ။
    အဲဒါၾကည့္ပီး ထပ္လုပ္စားဦးမယ္...

    ReplyDelete
  13. တီဆြိစ္...


    ရခိုင္ေတြက ငါးေရႊေျပာေပမဲ့

    ရန္ကုန္မွာ ငါးခူနဲ႔စားခဲ့တာ..

    အရမ္းေကာင္းတယ္။

    မန္႔ပီးမွ အေပၚက မန္႔တာေတြ ျပန္ဖတ္တာ....
    သူတို႔က ရခိုင္မွာလဲ ခ်က္ပဳကြဲတယ္။
    ငရုတ္ေကာင္း ပဒဳေကာ ထည့္သူ မထည့္သူေတြ။

    ေကာ္ဖီထည့္တာက ျမန္မာသုတ္
    ေကာ္ဖီမထည့္ပဲ ငရုတ္သီးစိမ္းအႏွစ္နဲ႔ထည့္တာက ရခိုင္သုတ္
    ရခိုင္သုတ္က ဆီခ်က္မထည့္ဘူး.ဒါလဲ ေနရာအလိုက္ နဲနဲကြဲတဲ့ ထည့္တာေတြ ရိွတယ္တဲ့

    ဆိုင္အစံုစားဖူးလို႔ သိရတာ။

    ReplyDelete
  14. ကျပားသုတ္ေလးလဲ ျကိုက္တာပဲ
    ရခိုင္အစစ္ကေတာ. ပဲမွုန္.ေတြ ဆီေတြ အေျကာ္ေတြမထည္.ဘဲ အစိမ္းသုတ္ဆိုလား
    အားလံုးျကိုက္တယ္ တီဆြိေရ
    ခင္ဘုန္း

    ReplyDelete