Monday, July 16, 2018

ပေလာင္ ေတာင္ယာဟင္း

ဒီေန႔ ေန႔လည္စာ ပေလာင္ေတာင္ယာဟင္း ခ်က္စားတယ္။
တစ္ခါတစ္ေလ ခ်က္ေနက် ဟင္းေတြစားရတာ ပ်င္းလာလို႔ ခ်က္ၾကည္႔တာ ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းတာပဲ။ 
ဟင္းက ဆီလဲမပါပဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ အရည္ေသာက္ေလးဆိုေတာ႔ က်န္းမာေရးနဲ႔လဲ ညီညြတ္၊ စားရတာလဲ အဆင္ေၿပတယ္။ ဦးၿခိမ္႔ကလဲ ၾကိဳက္တယ္တဲ႔။
ခ်က္နည္းေလး အၾကမ္းပ်င္းေရးၿပဦးမယ္။
ၾကက္သားကို ခပ္လတ္လတ္ေလးေတြတံုးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနဲနဲ၊စပါးလင္ပါးပါးလွီးထားတာေလးရယ္၊ ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဂ်င္း ငရုပ္သီးေၿခာက္ေလးေတြ ေရာေထာင္းထားတာနဲ႔ နယ္ထားလိုက္ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ ေမႊေပး၊ ေရခမ္းလာရင္ ေရကို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားထည္႔ၿပီး တည္ထားလိုက္။
ၾကက္သားက်က္ရင္ ဟင္းရည္ထဲကို မုန္ညင္းရြက္၊ မိွဳ၊ မွ်စ္၊ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္ခဲြ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း ေလးစိတ္ခဲြ၊ နံနံပင္ေလးေတြ ခပ္ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။
ဆစ္ဒနီေဆာင္းမွာ ရာသီဥတုေအးလြန္းလို႔ ဒီလို ဟင္းရည္ ပူပူ စပ္စပ္ေလး လးက အလိုက္ဖက္ဆံုးပါပဲ။
(ပိန္းဥေလးေတြကေတာ႔ သူ႔မူရင္း ဟင္းထဲမွာမပါပါဘူး။ ကိုယ္က ၾကိဳက္လို႔ဆို ၾကက္သား ေရထည္႔ကထဲကထည္႔ခ်က္တာ ဟင္းက ပိုေကာင္းသြားတယ္။ )
ခ်က္စားၾကည္႔ၾကေနာ္.။ 
ေန႔ခင္းက ပေဟဠိ တင္လိုက္တာ တာလေပါ၊ ၾကက္ကခ်င္၊ အစံုပါပဲ။ အမွန္ကေတာ႔ တိုင္းရင္းသားဟင္းေတြက ခပ္ဆင္ဆင္ေတြပါပဲ။ ေတာင္ယာထဲ ေတာထဲက ဆြတ္လို႔ ရတဲ႔ ဟင္းရြကေ္တြ အကုန္ခပ္ၾကတာ။ ဒါကေတာ႔ ပေလာင္ေတာင္ယာဟင္း recipe အတိုင္း ခ်က္ၾကည္႔တာပါ။Image may contain: food

1 comment:

  1. healthy food. ဆီမပါပ်ားမပါ ဒါေပမယ့္ သြားရည္က်မိ။ က်န္းမာေရးနဲ႕ညီမယ့္ အစားအစာ။

    ReplyDelete