![Image may contain: food](https://scontent-syd2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26239903_1847155701993794_5264482367497754039_n.jpg?oh=afa53042e7c9cdc2f0d7320ca1583a3a&oe=5AFA6102)
၀က္နံရိုး ၅၀၀ ဂရမ္ ကို တစ္လက္မ ပတ္လည္ခန္႔ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးပါ။
ၿပီးလွ်င္ တရုတ္ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ၃ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ တစ္ဇြန္း၊ သၾကား၃ ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ဇြန္း ၁/၄၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ညက္ေထာင္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ပဲငံၿ႔ပာရည္ အၾကည္ ၄ ဇြန္း၊ ငါးငံၿပာရည္ တစ္ဇြန္း၊ ခရုဆီ တစ္ဇြန္း၊ ငရုပ္ေကာင္း ဇြန္း ၁/၄ ၊ five spices power ဇြန္း ၁/၄၊ Corn flour (သို႔) ႏွစ္သက္ရာ အေၾကာ္မွဳန္႔ ၈ဇြန္းခန္႔ တို႔နနယ္ၿပီး ၅နာရီခန္႔ နွပ္ထားပါ။ တစ္ညနွပ္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။
ႏွပ္ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီၿမဳတ္ေအာင္ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ (ဆီအရမ္း မပူခင္ထည္႔ေၾကာ္ပါ)
သၾကားပါေသာေၾကာင္႔ မီးၿပင္းလွ်င္ တူးၿပီး အေရာင္မဲတတ္ေသာၾကာင္႕ၿဖစ္သည္။ မီးအေနေတာ္ၿဖင္႔ေၾကာ္ပါ။ မတူးေအာင္ အေပၚေအာက္ မၾကာခဏ လွန္ေပးပါ။ နံရိုးမ်ား ၾကြတ္လာလွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။
(ဇြန္း မွာ လဖက္ရည္ဇြန္း Tea spoon ၿဖစ္ပါသည္)
Yum..
ReplyDeleteIora