Sunday, October 8, 2023

  Dumpling with red chilli oil



ပထမဆုံး dumpling အတွက် တွေ ပြင်ဆင်ပါမယ်။

dumpling အတွက် လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့ 

Wanton wrapping (square shape)  တစ်ထုပ်

ဝက်သား အကြေ ၅၀၀ ဂရမ်

chives  တစ်စီး > နှုတ်နှုတ် စင်းထားပါ

ပုဇွန် ၃၀၀ ဂရမ် အသားချည်း  >နှုတ်နှုတ် စင်းထားပါ

ပဲငံပြာရည် အကြည်ရည် 4 tea spoon

သကြား 3 tea spoon

ငရုပ်ကောင်း မှုန့် 1/2 tea spoon

5 spice powder 1/2 tea spoon

corn stretch 1 table spoon

ကြက်ဥ တစ်လုံး

ဂျင်း တစ်ပြား >ညက်ညက်ထောင်းထားပါ

ကြက်သွန်ဖြူ  ၄ မြွှာ >ညက်ညက်ထောင်းထားပါ

နှမ်းဆီ 1 table spoon

ဆီ 1 table spoon

အထက်ပါ ပစ္စည်းတွေကို အားလုံး ရောသမမွှေ ပေးပါ။

ပြီးရင် dumpling အဖတ် (Wanton wrapping ) နှင့် dumpling လေးတွေ လုပ်ထားပါ။






..

Dumpling ပြုတ်ဖို့ soup အတွက် လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့

ဝက်ရိုး တစ်ကေဂျီ

ဂျင်း ၃ပြားခန့်

ဆား

ကြက်သွန်မြိတ် အမြစ်ပိုင်း ၄ခုခန့်

ငရုပ်ကောင်း 1/2 tea spoon 

အထက်ပါ ပစ္စည်းတွေကို အားလုံး ကို soup အိုးထဲ ထည့်ပြီး ရေ ၄လီတာခန့်ထည့်ကာ တစ်နာရီခန့် ပြုတ်ထားပါ။

..

Chilli oil လုပ်ရန် လိုတဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့

ဆီ 500 ml

ငရုပ်သီး ခြောက် အကြမ်း မှုန့်  3 table spoon

 ငရုပ်သီး အရောင်တင်မှုန့် 1 table spoon

Sichuan pepper powder  အကြမ်း 1/2 tea spoon

နှမ်း 3 table spoon

ဆီကို ဒယ်အိုးထဲမှာ ပူနေအောင်တည်ပါ။ ဆီ အငွေ့ မထွက်မီ အကြမ်းမှုန့် အရင်ထည့် မွှေပေး၊ နောက်မှ အရောင်တင်မှုန့် ၊ နှမ်း နှင့် Sichuan pepper မှုန့် တို့ကို ထည့်ပါ။ ငရုပ်သီး မီးမတူးမီ ဆီကို စစ်ယူထားပါ။

Sichuan pepper နံ့ သင်းတဲ့  chilli oil ရပါပြီ။



...

ပဲငံပြာရည် sauce အတွက် လိုအပ်တဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့

ပဲငံပြာရည် အကြည်ရည် 6 table spoon

ဝက်ရိုး ပြုတ်ရည် 8 table spoon

ငါး ငံပြာရည် 1 table spoon

သကြား 3 table spoon

အထက်ပါ ပစ္စည်းတွေကို အားလုံး ကို ရော သမ မွှေ ပေး လိုက်လျှင် ပဲငံပြာရည် sauce ရပါပြီ။

..

vegetable အတွက်  

အရွက်ကြိုက်တတ်လျှင် broccoli အရွက် (သို့) bok choi (သို့)  မုန်ညင်းဖြူရွက်ကို ရေနွေးဖျောထားပါ။

ကြက်သွန်မြိတ် ပါးပါး လှီးထားပါ။

..

Dumpling ပြုတ်ရန် အတွက်

Soup တစ်ဝက်ကို အရိုးများ ရေစစ်ပြီး အိုးငယ် တစ်လုံးထဲထည့် မီးဖိုပေါ် ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပါ။

Dumpling များကို ထည့်ပြုတ်ပြီး ကျက်လျှင် ဆယ်ထားပါ။


ပွဲ ပြင်ရန် အတွက်

ဇလုံ တစ်လုံးထဲကို Dumpling ၁၀ ခုခန့် စီထည့်ပါ။

အရွက်ကိုလည်း ဘေးဖက်မှာ လှအောင် ထည့်ပါ။

အပေါ််် မှ ပဲငံပြာရည် sauce 2 table spoonနှင့်  chilli oil 2 table spoon တို့ကို ထည့်ပါ။

ကြက်သွန်မြိတ် လှီးထားတာလေးတွေ အပေါ်က ဖြူးလိုက်လျှင် အလွန် အနံ့ အရသာနှင့် ပြည့်စုံတဲ့ Red Chilli oil Dumpling ကို စားသုံးနှိုင်ပါပြီ။

Soup ကြိုက်ရင် soup ထဲ ကြက်သွန်မြိတ်လေး ဖြူးကာ သောက်နိူင်ပါတယ်။

..

ငရုပ်သီးကြော််််််ကြိုက်က် လျှင် အောက်ပါ တံဆိပ် ငရုပ်သီး ကြော် ကြွပ် ကြွပ် လေး ထည့်စား ပိုကောင်းပါတယ်။















No comments:

Post a Comment