မဆြိတီတို႔ အိမ္ေအာက္ထပ္မွာ ေတာင္ၾကီးဖက္က အစ္မေတြ ေနတယ္။ သူတို႔အိမ္က ရွမ္းစာေတြခ်က္ရင္ လာပို႔ေလ႔ရွိတယ္။ မဆြိတီက ဆီတို႔ဟူးသိပ္ၾကိဳက္ေတာ႔ သူတို႔အိမ္ကေပးတဲ႔ ဆီတို႔ဟူးကေတာ႔ ဘယ္က၀ယ္တဲ႔ ဆီတို႔ဟူးနဲ႔မွမတူ ထူးၿခားေကာင္းမြန္လွတာကို သတိထားမိတယ္။ ခေလးေတြကလဲ စလံုးမွာေမြးေပမဲ႔ ရွမ္းစာေတြၾကိဳက္လို႔ ဆီတို႔ဟူးတို႔၊ ပဲပုပ္တို႔၊ ပဲငပိတို႕ဆိုတာ ရွမ္းၿပည္ကေန ႏွစ္စဥ္ ပံုးလိုက္ကို မွာရပါသတဲ႔။ ခေလးေတြေမြးၿပီး ၃-၄ႏွစ္ေလာက္ ရွမ္းၿပည္ ပို႔ထားေတာ႔ သူတို႔ေတြ ရွမ္းစာေတြနဲ႔ ရင္းႏွီးေနတာတဲ႔။ ဂ်ဴဂ်ဴေလးနဲ႔ ေဆာ႔ေဖာ္ သူငယ္ခ်င္းေတြပါ။
အဲဒီေန႔ကလည္း ရံုးကၿပန္ေရာက္ၿပီး အိမ္မွာ ဒညင္းသီးနဲ႔ ၀က္သား၊ ခ်ဥ္ေပါင္-မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ေတာ႔ လူကစားေသာက္ၿပီး ဗိုက္ေလးလို႔ ကြန္ၿပဴတာေရွ႔ အသာႏွပ္ေနတာ။ သမီးၾကီးေတာ္က ေအာက္ထပ္က လာပို႔ထားတာ၊ ရွမ္းဟင္းထုတ္တဲ႔ဆို ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုတ္ထားတဲ႔ အထုတ္ ခပ္ၾကီးၾကီး ၄-၅ထုတ္လာၿပၿပီး စားမလားတဲ႔ လာေမးတယ္။ ဗိုက္က ေလးေနေတာ႔ စိတ္က မ၀င္စားဘူး။ ေအာ္ လာပို႔သလား။ အမ်ားၾကီးပဲ အားနာစရာၾကီး။ မစားေသးဘူးလို႔ပဲ ၿပန္ေၿပာလိုက္တယ္။
ေနာက္ ညဥ္႔နက္လာေတာ႔ ဗိုက္ကဆာလာၿပီေလ။ ဒီေတာ႔ထံုးစံအတိုင္း ေရခဲေသတၱာေၿပးဖြင္႔တယ္။ ဘာရွိတံုးေပါ႔။ အဲသမွာ မီးဖိုေခ်ာင္ခံုေပၚတင္ထားတဲ႔ ဟင္းထုတ္ကိုေတြ႔လို႔ မိုက္ခရိုေ၀႕ထဲ အသာေႏႊးၿပီး ဖက္ကို ေၿဖလိုက္တာ .... ေအာင္မေလးဗ်ာ ေမႊးလိုက္တဲ႔ ရွမ္းဟင္းထုတ္။ တစ္ခါမွ ၿမင္လဲမၿမင္ဖူး၊ စားလဲမစားဖူးတဲ႔ ရွမ္းဟင္းထုတ္၊ တစ္ခါထဲကို ၾကိဳက္သြားေတာ႔တာပဲ။ သူက ၾကက္သြန္ၿမိတ္နံ႔နဲ႔ ငွက္ေပ်ာဖက္ဖက္နံ႔ေပါင္းၿပီး ေတာ္ေတာ္ကို ေမႊးတာပါကလား။ အရသာကလဲ ၿမန္မာ မုန္႔ဦးေႏွာက္လို ခပ္ဆိမ္႔ဆိမ္႔။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ -ငရုပ္သီးဆီခ်က္ေလးဆမ္းၿပီး စားရတာပါ။ အဲဒါၾကိဳက္လြန္းေတာ႔ ေနာက္ေန႕ရံုးသြားေတာ႔လဲ ရံုးမွာ ေန႔လည္စာ စားရေအာင္ပါ ထည္႔သြားလိုက္ေသးတယ္။
ထမင္းခ်ိဳင္႔ကို အဲသလို ထုတ္သြားတာပါခင္ဗ်ာ။
ၾကိဳက္မိၿပီဆိုေတာ႔ ေဒၚဆြိတီတို႔ မေနပါဘူးခင္ညာ။ ေနာက္ ၂ပတ္ေလာက္ၾကာေတာ႔ လက္တည္႔စမ္းပါေတာ႔တယ္။ သမီးၾကီးေတာ္ကလဲ ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ေတာ႔ ညီအစ္မ၂ေယာက္တက္ညီလက္ညီေပါ႔။
ေစ်းက ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ကီလို၀က္၀ယ္၊ ငွက္ေပ်ာဖက္ ၁က်ပ္ဖိုး၀ယ္လာခဲ႔ပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ စလံုးမွာေနရတာ အစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သတ္လို႔ အဲဒီတစ္ခုေတာ႔ စိတ္ခ်မ္းသာရပါတယ္။ ၿမန္မာၿပည္မွာေတာင္ ငွက္ေပ်ာရြက္လိုခ်င္ ဘယ္မွာသြား၀ယ္ရမွန္းမသိတာ စလံုးမွာေတာ႔ မေလးဆိုင္ေလးေတြရွိေနေတာ႔ ငွက္ေပ်ာဖက္၊ ဒညင္းသီး၊ ပိႏၷဲသီးစိမ္း၊ ၿမင္းခြါရြက္၊ ပင္စိမ္းရြက္၊ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ငွက္ေပ်ာအူ၊ ေဂြးသီး၊ ငရုပ္သီးမိုးေမွ်ာ္ေသးေသးေလးေတြကအစ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေစ်းေပါေပါနဲ႔ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ေတာသည္ေလးေတြေတြ႔ရင္ အာၿဗဲေၿခာက္တို႔ ငပိေကာင္တို႔ပါ ပါလိုက္ေသး။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၄ပံုတစ္ပံုေလာက္ကို ပါးပါးလွီး၊ ဆန္မွဳန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၅ခြက္ေလာက္ကို ေရနဲ႔နယ္၊ ခေနာ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္း၊ ဆီ တစ္ဇြန္း၊ ဆား သင္႔သလိုထည္႔ၿပီး ပထမ မုန္႔သားက်ေအာင္ နယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ေရာၿပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖက္ကို ထုတ္လို႔ေကာင္းေအာင္မီးကင္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖက္ကို အေက်ာေလးေတြ အတုိင္း ၁၀လက္မေလာက္စီၿဖတ္၊ ၂ထပ္ထပ္ၿပီး မုန္႔နယ္ထားတာကို ဇြန္း တစ္ေကာ္စာေလာက္ထည္႔ၿပီးထုတ္ပါတယ္။ သြားၾကားထိုးတံေလးနဲ႔ ပိတ္ၿပီး ပထမဆံုးတစ္ထုတ္ကို အေၿခအေနၾကည္႔ရေအာင္ အစမ္းေပါင္းပါတယ္။ မိိနစ္ ၂၀ေလာက္ၾကာေတာ႔ ၿဖည္ၾကည္႔ေတာ႔ ေမႊးေတာ႔ေမႊးပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔ မုန္႔က မာဆတ္ဆတ္နဲ႔ မေကာင္းပါဘူး။ ၾကည္႔ရတာ လြယ္သလိုနဲ႔ တကယ္လုပ္ၾကည္႔ေတာ႔ နည္းေသခ်ာမသိရင္ မေကာင္းပါဘူးဗ်ာ။
ဒါနဲ႔ ေအာက္ထပ္က အစ္မကို အကူအညီေခၚရပါေတာ႔တယ္။ အစ္မက နယ္ထားတဲ႔ မုန္႔ကိုၾကည္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္နည္းတယ္။ ကီလို၀က္ အကုန္ထည္႔ရမတဲ႔။ အိမ္ကၾကီးေတာ္ေၿပာသလိုဆို ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို အားမနာပါးမနာ ဒင္းၾကမ္းကို ထည္႔ရတာပါ။ ၿပီးေတာ႔ ဆီကိုလဲ ေနာက္ထပ္ စားပဲြဇြန္း ၄ဇြန္းထပ္တည္႔ပါတယ္။ ဆီနည္းလို႔ မုန္႔က မအိတာပါတဲ႔။
ၿပီးေတာ႔ သူကိုယ္တိုင္ပဲ ဟင္းထုတ္ကေလးေတြ ထုတ္ေပးသြားတာကို ဓာတ္ပံုရိုက္ထားလိုက္ပါတယ္။ ထုတ္ၿပီးေတာ႔ အေပၚက ငွက္ေပ်ာရြက္ေတြ စြန္းထြက္ေနတာကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ တိေအာင္ ညွပ္ခ်ေသးတယ္။ သူထုတ္တဲ႔ ဟင္းထုတ္ကေတာ႔ အိအိေလးနဲ႔ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ဟင္းထုတ္ေပါင္းေတာ႔ နတ္တင္တယ္ဆိုၿပီး ေသးေသးေလး ၂ထုတ္ အဖို- အမဆိုၿပီး ေပါင္းတဲ႔အထဲ ညွပ္ထည္႔လိုက္ေသးတာ မွတ္မိတယ္။ ရိုးရာ အယူအဆအရ အဲလိုထည္႔မွ မုန္႔က မပ်က္ပဲ ေကာင္းပါသတဲ႔။
ရွမ္းဟင္းထုတ္အတြက္ ေနာက္ဆံုးမွတ္ထားတဲ႔ အတိုင္းအတာမ်ား ၿဖစ္ပါတယ္။ ၆ထုတ္-၇ထုတ္ေလာက္ရပါတယ္။ လုပ္နည္းကေတာ႔ အေပၚမွာ ေရးခဲ႔တဲ႔ အတိုင္းပါပဲခ်င္႔။
ဆန္မွဳန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၅ခြက္
ေရ တစ္ခြက္ခဲြ နီးပါး (အတိအက်ဆို ၁.၂၅ ခြက္)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ကီလို၀က္
ဆီ စားပဲြဇြန္း ၅ဇြန္း
ခေနာ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆားသင္႔သလို
အဲသလို ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို မဟားဒယား ထည္႔ရတာပါ။
ဖက္ကို မုန္႔ထည္႔ဖို႔ ခြက္ကေလးရေအာင္ အဲလိုေလး ကိုင္ရပါသတဲ႔။
ဖက္ကို ေခါက္ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာဖက္က ကဲြထြက္တတ္တယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ၂ထပ္ထုတ္တာပါ။ ငွက္ေပ်ာရြက္ မီးကင္တာနဲရင္ ကဲြထြက္တတ္ပါတယ္။ ထပ္ၿဖည္႔ - ေရနဲ႔ ၿပဳတ္ရင္လဲရပါတယ္။ ေရပြက္ပြက္ဆူထဲ ၅မိနစ္ေလာက္ေတာ႔ ၿပဳတ္ပါ။
ထံုးစံအတိုင္း ထမင္းေပါင္းအိုး ေပါင္းေခ်ာင္ထဲ ထည္႔ေပါင္းလိုက္တာပဲ။ ၄၅မိနစ္ေလာက္ေတာ႔ ေပါင္းရပါတယ္။
သူက အသားမပါ ဘာမပါနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတာဆိုေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္သမားမ်ားအတြက္လဲ သင္႔ေတာ္ပါတယ္။ ရွမ္းၿပည္မွာေတာ႔ ငါးတို႔၊ ၀က္သားတို႔နဲ႔လဲ ထုတ္ပါသတဲ႔။ စားၾကပါဦး။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
တီဆြိေရ ဟင္းထုတ္ဆိုအရမ္းႀကိုက္ပါတယ္၊မနက္ျဖန္သတ္သတ္လြတ္စားမွာအေတာ္ပဲ၊
ReplyDeleteနည္းယူသြားတယ္၊ေက်းဇူးပါေနာ္။
ဟင္းထုပ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္.. မလုပ္တတ္လို႔ျငိမ္ေနတာ.. း)
ReplyDeleteတီဆြိအေသးစိတ္ေရးျပ ပံုျပထားေတာ့ အေတာ္ဘဲ..
တစ္ရက္ေတာ့လုပ္စားအံုးမယ္။
ေအာင္မေလး...အဲေလာက္ ငရုပ္သီးေတြနဲ႔ဆို ထြက္ျပီးရင္ ေရခ်ိဳးတဲ့ ေဘစင္ ထဲ တနာရီေလာက္ ဖင္စိမ္ေနရလိမ့္မယ္
ReplyDeleteအမတို႕လြိဳင္ေကာ္မွာေနတုန္းက ဟင္းထုပ္နာမည္ႀကီးဆုိင္တဆုိင္ရွိတယ္။ အသားမပါပဲကိုေကာင္းတယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြက မွ်စ္လဲ ထည့္တယ္။ အသားနဲ႕ေပါင္းရင္လဲ ၀က္သားနဲ႕ ေပါင္းရင္ႀကိဳက္တယ္။ တခါမွေတာ့ လုပ္မစားဖူးဘူး။ ဒီမွာလဲ သူမ်ားလာပို႕တာပဲ စားေနတာ။(ႀကိဳက္တယ္ ႀကိဳက္တယ္ ေျပာထားေတာ့ လာပို႕ရတာပဲေပါ့ေလ) :P
ReplyDeleteအမခင္မင္းေဇာ္
အိမ္မွာ အေမကေတာ.ဝက္သားသံုးထပ္သားထည္.ျပီးလုပ္တယ္.. အသားေသးေသးေလးေတြတံုးျပီး ထည္.တာေပါ.ေနာ္.. ခေနာမွုန္.ေတာ.မထည္.ဘူး.. ငွက္ေပ်ာဖက္က မီးမကင္လဲ ေရေနြးထဲထည္.ျပုတ္လဲရပါတယ္.. ဂ်ဴးျမစ္ရိွရင္ အဲဒါေလးကိုက္စားလိုက္တာေပါ.ေနာ္
ReplyDeleteဟင္းထုပ္အရမ္းႀကိဳက္တယ္...၀က္သားနဲ႔မွပိုႀကိဳက္တယ္...ဆိုင္ကေတာ႔ ေတာ္႐ံုပဲ အသားထည့္တာေပါ႔ေနာ္..ကိုယ္႔ဟာကိုယ္လုပ္မွ စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ရတာ...ဆိုင္ေတြမွာ ငါးထမင္း၊ ၀က္သားခ်ဥ္နဲ႔ဟင္းထုပ္ တူတူတဲြေရာင္းၾကတယ္...စူးႏြယ္လည္း စစခ်င္းလုပ္ၾကည့္တုန္းက ၾကက္သြန္ျမိတ္အမ်ားႀကီးထည့္ေပမယ္႔ ဆီမပါေတာ႔ မာေနတာ...အေမ႔ကိုျပန္ေမးမွ ဆီထည့္ရတယ္ဆိုတာသိတာ...ဂ်ဴးျမစ္႐ိွရင္တဲြစားေလ႔႐ိွၾကတယ္..စလံုးက ဗမာစားစရာေတြ႐ွာရတာေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပတာပဲေနာ္
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
ဟင္းထုတ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ တီဆြိေရ။ ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္လာၿပီ။
ReplyDeleteဟင္.. တီဆြိေရ.. နာမည္ၾကည့္တာနဲ႔ကို စားခ်င္လာျပီ.. ေနာက္က် လုပ္စားဦးမယ္.. အခုေတာ့ တီဆြိဆီက ၂ထုပ္ေလာက္ ယူသြားမယ္ေနာ္.. :)
ReplyDeleteလျပည့္ေန ့မွာ ၀ါးေၾကာပဲ တီတီဆြဲ ခုနွစ္ထုပ္ဆုိေတာ့ သုံးထုပ္ေလာက္ေတာ့ယူသြားဦးမယ္ ဟဲဟဲ
ReplyDeleteအာယိုယို.. က်ေနာ္သိပ္ႀကိဳက္တာဗ်ာ၊ ငယ္ငယ္တုန္းက ဝက္သားနဲ႔လုပ္တာမ်ဳိး မၾကာမၾကာ စားျဖစ္တယ္။
ReplyDeleteေ၀မွ်ေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ReplyDeleteအိမ္မွာ ငွက္ေျပာဖက္ရွိေနတယ္။ ၾကက္သြန္မိတ္္၀ယ္ၿပီးလုပ္စားပါမယ္။
:))
ေကာငး္ေလစြ. မလုပ္နုိင္ပါ.အဆင္႕ၿမင္႕သည္။
ReplyDeleteတီဆြီေရ...ရွမ္းပာင္းထုတ္ တခါမွ မစားဖူးလို႕ ျမည္းႀကည္႕သြားတယ္ေနာ္။ အဆာဗါလာက ဘာမွ ေထြေထြထူးထူး မပာုတ္ဘူးေနာ္။ ဆန္မႈန္႕နဲ႕ ႀကက္သြန္ျမိတ္အဓိကေပါ့ေနာ္။ ဒီမွာေတာ့ ငွက္ေပ်ာ္ဖက္ မရွိလို႕ လုပ္စားလို႕ ရမယ္ မထင္ဘူး တီဆိြ။
ReplyDeleteေရအခ်ိန္ဆေလး ေျပာပါအုန္း မဆီြေရ
ReplyDeleteေရက အဲဒီတံုးက မွတ္ထားတာ ေမ႔သြားလို႕ ထည္႔မေရးထားတာ။ ခုအစ္မကိုၿပန္ေမးၾကည္႔ေတာ႕ ဆန္မွဳန္႔ အခ်ိဳး ေရ က ၄း၁ ပါတဲ႔။ ဆန္ငါးခြက္ဆို ေရ တစ္ခြက္ နဲ႔ ၄ပံုတစ္ပံုေပါ႔။
ReplyDeleteအၾကမ္းဖ်င္းေၿပာရရင္ မုန္႔သားက မုန္႔လံုးေရေပၚတို႔ဘာတို႔ လံုးသေလာက္ထက္ နဲနဲေပ်ာ႔တယ္။ ဆီထည္႔ေတာ႔ ပိုလို႔ေတာင္ ေပ်ာ႔သြားေသးတယ္။ ေပ်ာ႔ေတာ႔ဖက္ထဲထည္႔ထုတ္တဲ႔အခါ ေတာ္ေတာ္ထိမ္းထည္႔ရတယ္။ ဒါမွလဲ မုန္႔ကအိတာ။ ေရနည္းရင္ မာတယ္တဲ႕ ေဆာင္းေရ။
အေပၚမွာ ေရအခ်ိဳး ၿပန္ထည္႔ထားပါတယ္။
လာလည္ၿပီး မုန္႔လာငန္း အဲ လာအားေပးတဲ႔ သူမ်ားအားလံုး၊ မန္႕သြားေသာသူမ်ားအားလံုး ေက်းဇူးပါေနာ္။
ReplyDeleteကိုယ္ကသာ ခုမွ စ စားဖုူးတာ၊ ဟင္းထုတ္ကို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား စားဖူးၾက၊ ၾကိဳက္ၾကတဲ႔သူေတြခ်ည္းပါပဲလား။
ေနာက္တစ္ခါ ၀က္သားနဲ႔ထုတ္စားၾကည္႔ဦးမယ္ဗ်ိဳ႔။
အစ္မၾကီးကြန္းရဲ႕ ကြန္းမန္႔ကိုဖတ္ၿပီး ရယ္လိုက္ရတာ။ အဆင္႔ၿမင္႔တယ္ဆိုလို႔။။
ကိုၾကီးေက်ာက္ကေတာ႔ အစပ္ေၾကာက္တယ္ထင္ပါ႔ပဲ။
အမေရ
ReplyDeleteဆန္မွုန္ ့ကုိစင္ကာပူမွာဘယ္လိုေမး၀ယ္ရမယ္ဆိုတာေလးေျပာျပပါလား...:)
NTUC မွာေရာ၊ ကုန္ေၿခာက္ဆုိင္ေတြမွာေရာ rice flour ဆို ေမး၀ယ္ရင္ရပါတယ္။ ပံုပါၾကည္႔ခ်င္ရင္ ေအာက္ကလင္႔ခ္ကို ကလစ္ၾကည္႔ပါေနာ္။
ReplyDeleteဆန္မွုန္႔ႏွင္႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ပံု
မဆိြေရ.. အရွဴပ္ေတြလုပ္ျပီး ေနာက္က်သြားလို႔ ဟင္းထုတ္ေလးေရာ က်န္ေသးရဲ့လားဟင္ :))
ReplyDeleteၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးေတြနိုင္နိုင္နဲ႔ဆိုေတာ့ စားခ်င္စရာေလး။
တိုက်ိဳမွာ ျမန္မာဆိုင္ကို သြားတုန္းက ရွမ္းဆိုင္မွာ ၀ယ္စားဖူးတယ္။ သူက ၀က္သားေလးပါ ထည့္ထားတယ္ထင္တယ္။ စားေကာင္းလိုက္တာ တအား။ ထပ္စားခ်င္ေနတာ
အခုဆို အေတာ္ပဲ၊ မဆိြေက်းဇူးနဲ႔ လုပ္နည္းသိသြားျပီ။ ဒါေပမယ့္ အခုေနရာမွာ ဌက္ေပ်ာရြက္မရွိဘူး..။ တျခားဘာရြက္နဲ႔ ေပါင္းရင္ရေသးလဲဟင္ အစ္မ..
ဟင္းထုပ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္.. မလုပ္တတ္လို႔ျငိမ္ေနတာ.
ReplyDeleteအခုဆို အေတာ္ပ တစ္ရက္ေတာ့လုပ္စားအံုးမယ္။
thank you
မာမီကြန္ ေျပာတာ သေဘာက်လယ္ ဟားဟားးးးး ဟုတ္လယ္ ေဒၚဆြီတီ က်ဳပ္လဲ အလုပ္တတ္ဘူး အဲဒါက ခက္တယ္ ဗ် ဒါေပမယ္႕ လုပ္ေပးမယ္႕လူရွိရင္ေတာ႕ စားခ်င္သားဗ်ား ဟားဟားးးးးးးးး တခါမွ မစားဖူးေသးဘူးဗ် ရွလြတ္ ဂလု ပလပ္
ReplyDeleteအေဘာက္က် ေျပာတာ ရယ္ရတယ္ ခြီးးးး
အေပၚက ဘေလာ့ဂါအမၾကီးတစ္ေယာက္ေျပာသြားတာ အမွန္ပဲ ရွမ္းဟင္းထုတ္လုပ္နည္းက ခက္တယ္ဗ်ိဳ. စားေတာ့ စားခ်င္စရာၾကီး
ReplyDeleteအုန္းထမင္းခ်က္တာေတာင္ အခ်ိဳးမက်လုိ. ေလာေလာဆယ္ခ်က္တာေတြ ခဏရပ္ထားရပါတယ္ ၊
က်န္းမာရႊင္လန္းၾကပါေစ ...
တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး။ ဒါေပမယ္႔ မမစာေရးရင္ စိတ္ရႊင္ၿပီး ဆြဲေဆာင္ႏိုင္လြန္းလို႔ ဘာျဖစ္ျဖစ္ သေဘာက်ေနမိတယ္ ;)
ReplyDeleteလူဇိုး... ခဲရာ ခဲဆစ္ေတြ လာခ်က္ျပေနတယ္...
ReplyDelete(မစားရေတာ့ ရန္စကားပဲ ေျပာသြားတယ္...
ငွက္ေပ်ာရြက္ ျမင္ရင္ မုန္႔ဖက္ထုပ္ပဲ စားခ်င္တယ္...)
ဟုတ္တယ္ လြယ္ေကာ္ကဟင္းထုပ္ဆိုင္ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ ကြ်န္ေတာ္႕အေမအရမ္းၾကိဳက္ပဲ။
ReplyDelete