Monday, January 8, 2018

ကိုရီးယားစတိုင် ထမင်းကြော်



ဒီထမင်းကြော် စတိုင်လေးကတော့ ဂျူဂျူလေးငယ်ငယ်ကထဲက ကြိုက်လို့ ကြော်ကျွေးလာတာကြာပါပြီ။ ဝက်သားက teriyaki sauce လေးနဲ့ ချိုချိုလေးဆိုတော့ ခလေးတွေ အရမ်းကြိုက်တာ။
ကြော်နည်းလေးက
ပထမဆုံး ဝက်သားကို ပါးပါးလေးတွေ လှီးပြီး teriyaki sauce လေးရယ်၊ ငရုပ်ကောင်းရယ်၊ သကြားများများရယ်နဲ့နယ်ထားပါ။
ကြက်သွန်မြိတ်ပါးပါးလှီးထားပါ။
ကြက်ဥ၂လုံးကို ဆားငရုပ်ကောင်းအနည်းငယ်နဲ့ ခေါက်ထားပါ။
ပြောင်းဖူး နဲ့ ပဲစိမ်းအနည်းငယ်
နှမ်းဆီ
ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အဖြူ
ဆလတ်ရွက် အနည်းငယ်

ပထမဆုံး ဒယ်အိုးထဲကိုဆီထည့်ပြီး ကြက်ဥခေါက်ထားတာကို အနည်းငယ်ချန်ပြီး ပါးပါးလေးနဲ့ အချပ်လိုက်လေးရအောင်ကြော်ပါ။
ပြီးရင် ပန်းကန်ပြားပေါ် အပြားလိုက်လေးတင်ထားပါ။
ဒယ်အိုးထဲ နှမ်းဆီထည့်ပါ.။ စောနကချန်ထားတဲ့ ကြက်ဥခေါက်ထားတာ ထည့်ကြော်ပါ။ ကြက်ဥကျက်ရင် ပြောင်းဖူး နဲ့ ပဲစိမ်းအနည်းငယ်ပါထည့်ကြော်ပြီး ထမင်းကိုထည့်ပါ။ teriyaki sauce၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်၊ အနောက်၊  သကြား၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်တို့ကိုထည့်ပြီး ထမင်းကြော်အနံ့လေးမွှေးလာသည်အထိကြော်ပါ။ ချခါနီး ကြက်သွန်မြိတ်လှီးထားတာလေးတွေ ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ့်အငံမြည်း ၊ လိုသလိုပြင်ပြီးရင် စောနက ကြော်ထားတဲ့ ကြက်ဥပေါ် ထမင်းကြော်တွေ တင်လိုက်ပါ။
ဒီဒယ်အိုးထဲမှာပဲ နှမ်းဆီထည့်ပါ။ ဝက်သားနယ်ထားတာကို အိုးကင်းပူတိုက်သလို ထည့်ကြော်ပါ။
မတူးသွားအောင် မကြာခဏ အပေါ်အောက်လှန်ပေးပါ။
ဝက်သားကျက်ပြီဆို ကြက်သွန်မြ်ိတ်လေးတွေပါ မွှေးသွားအောင် ထည့်လိုက်ပါ။
စောနက ထမင်းကြော်နားမှာ ဆလတ်ရွက်ကိုခင်း ဝက်သားကြော်ထားတာကို ထည့်လိုက်ရင် ကိုးရီးယားစတိုင် ထမင်းကြော် စားရန် အဆင်သင့်ဖြစ်ပါင်္ပြီ.။







No comments:

Post a Comment