Monday, January 8, 2018

ကိုရီးယားစတိုင္ ထမင္းေၾကာ္



ဒီထမင္းေၾကာ္ စတိုင္ေလးကေတာ႔ ဂ်ဴဂ်ဴေလးငယ္ငယ္ကထဲက ၾကိဳက္လို႔ ေၾကာ္ေကြ်းလာတာၾကာပါၿပီ။ ၀က္သားက teriyaki sauce ေလးနဲ႔ ခ်ိဳခ်ိဳေလးဆိုေတာ႔ ခေလးေတြ အရမ္းၾကိဳက္တာ။
ေၾကာ္နည္းေလးက
ပထမဆံုး ၀က္သားကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး teriyaki sauce ေလးရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းရယ္၊ သၾကားမ်ားမ်ားရယ္နဲ႔နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္ဥ၂လံုးကို ဆားငရုပ္ေကာင္းအနည္းငယ္နဲ႔ ေခါက္ထားပါ။
ေၿပာင္းဖူး နဲ႔ ပဲစိမ္းအနည္းငယ္
ႏွမ္းဆီ
ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ အၿဖဴ
ဆလတ္ရြက္ အနည္းငယ္

ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲကိုဆီထည္႔ၿပီး ၾကက္ဥေခါက္ထားတာကို အနည္းငယ္ခ်န္ၿပီး ပါးပါးေလးနဲ႔ အခ်ပ္လိုက္ေလးရေအာင္ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးရင္ ပန္းကန္ၿပားေပၚ အၿပားလိုက္ေလးတင္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ႏွမ္းဆီထည္႔ပါ.။ ေစာနကခ်န္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥက်က္ရင္ ေၿပာင္းဖူး နဲ႔ ပဲစိမ္းအနည္းငယ္ပါထည္႕ေၾကာ္ၿပီး ထမင္းကိုထည္႔ပါ။ teriyaki sauce၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္၊  သၾကား၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ၿပီး ထမင္းေၾကာ္အနံ႔ေလးေမႊးလာသည္အထိေၾကာ္ပါ။ ခ်ခါနီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္လွီးထားတာေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ အေပၚ႔အငံၿမည္း ၊ လိုသလိုၿပင္ၿပီးရင္ ေစာနက ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေပၚ ထမင္းေၾကာ္ေတြ တင္လိုက္ပါ။
ဒီဒယ္အိုးထဲမွာပဲ ႏွမ္းဆီထည္႔ပါ။ ၀က္သားနယ္ထားတာကို အိုးကင္းပူတိုက္သလို ထည္႔ေၾကာ္ပါ။
မတူးသြားေအာင္ မၾကာခဏ အေပၚေအာက္လွန္ေပးပါ။
၀က္သားက်က္ၿပီဆို ၾကက္သြန္ၿမိ္တ္ေလးေတြပါ ေမႊးသြားေအာင္ ထည္႔လိုက္ပါ။
ေစာနက ထမင္းေၾကာ္နားမွာ ဆလတ္ရြက္ကိုခင္း ၀က္သားေၾကာ္ထားတာကို ထည္႔လိုက္ရင္ ကိုးရီးယားစတိုင္ ထမင္းေၾကာ္ စားရန္ အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါၿပၤီ.။






No comments:

Post a Comment