ဒီေန႔ အိမ္မွာ စကၤာပူ အမွတ္တရ prawn mee soup ခ်က္စားတယ္။
ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္ လြယ္ေအာင္ ဒီမွာ လာၿပီး မွတ္ထားလိုက္ဦးမယ္။
လူ ၅ေယာက္စာအတြက္လိုတဲ႔ ပစၥည္းေတြက
ပုဇြန္ အလတ္ ၁၅ေကာင္ခန္႔
၀က္သား ၃၀၀ gm
၀က္ရိုး တစ္ေကဂ်ီ
ပဲပင္ေပါက္ တစ္ထုပ္
ကန္စြန္းရြက္ တစ္စည္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
နာနတ္ပြင္႔ ၃ပြင္႔
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ တစ္ခု
ေလးညွင္း (သိူ႔) clove 5 ခုခန္႔
ငရုပ္ေကာင္း ၁၀ ေစ႔ခန္႔
ထန္းလွ်က္ ၂လံုးခန္႔
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္ စားပဲြဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
Fish cake တစ္ခု
ပထမဆံုး ၀က္ရိုး တစ္ေကဂ်ီကို ေရ တစ္လီတာခဲြ ဂ်င္းအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္လိုက္ပါ။
၀က္သားကိုလည္း အတံုးၾကီးၾကီး ၃တံုးခန္႔တံုး ဆားနယ္ၿပီး ၀က္နံရိုးၿပဳတ္ထဲ ထည္႔ၿပဳတ္ပါ။
ပုဇြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖတ္ၿပီး အသားေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲ သပ္သပ္သိမ္းထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ (လဖက္ရည္ ႏွစ္ဇြန္းခန္႔) ၾကက္သြန္ၿဖဴဳ၊ နာနတ္ပြင္႔၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ေလးညွင္း၊ ငရုပ္ေကာင္း အစရွိတဲ႔ ဟင္းခပ္ အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို ဆီသတ္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ သတ္ၿပီးရင္ ပုဇြန္ေခါင္းေတြ ထည္႔ေလွာ္ၿပီး ၃မိနစ္ေလာက္ၾကာလို႔ ပုဇြန္ေခါင္းေတြ ေၿခာက္လာရင္ ေစာနက တည္ထားတဲ႔ ၀က္ရိုးၿပဳတ္အိုးထဲ ထည္႔ၿပီး တစ္နာရီခန္႔ မီးေအးေအးနဲ႔ ၿပဳတ္ထားလိုက္ပါ။
ဒီၾကားထဲ ၀က္သားထည္႔ထားတာ ႏူးၿပီဆို ဆယ္ထားၿပီး ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
တစ္နာရီေလာက္ၾကာလို႔ ဟင္းရည္က အခ်ိဳရည္ ထြက္လာၿပီဆို ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္၊ ထန္းလွ်က္၊ ငါးငံၿပာရည္တို႔ိကို ထည္႔ၿပီး ဆားလိုက ထပ္ထည္႔ကာ အရသာ အေနေတာ္ၿဖစ္သည္အထိ ၿပဳၿပင္ၿပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ထားပါ။
ဟင္းပဲြၿပင္ရန္အတြက္ကေတာ႔
ေစာနက prawn mee soup ကို အရည္ေတြခ်ည္းရေအာင္ စကာၾကဲၾကဲနဲ႔ စစ္ၿပီး ဟင္းအိုးအေသးနဲ႔ ခဲြတည္ပါ။
ေခါက္ဆဲြ၊ ကန္ဇြန္းရြက္၊ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကို စကာႏွင္႔ ထည္႔ၿပီး prawn mee soup ထဲထည္႔ ေဖ်ာၿပီး
ေခါက္ဆဲြ ေပ်ာ႔လာရင္ စားမည္႔ ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ၿပင္ပါ။
ပုဇြန္ခြာထားတာ၊ ၀က္သားလွီးထားတာႏွင္႔ fish cake လွီးထားတာေတြကိုလည္း တစ္ခုခ်င္းစီ စီၿပီး လွပေအာင္ၿပင္ဆင္ထည္႔ပါ။
ေနာက္ဆံုးမွ soup ကို ေခါက္ဆဲြ အသားေတြေပၚမွ အသာေလာင္းခ်ကာ စားခ်င္စဖြယ္ prawn mee ကို အရသာရွိစြာ စားႏိူင္ပါၿပီ။
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
Delete