ဆရာ Eric ရဲ႔ နည္းနဲ႔လုပ္ထားတာ။
ဆရာရဲ႔ video က ရွည္လြန္းလို႔ အၿမန္နည္း ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။
အခ်ိဳမွဳန္႔မပါ၊ ေဆာ္ဒါမပါတာ ၾကိဳက္လို႔ သူ႔နည္းအတိုင္း လုပ္ၾကည္႔တာပါ။
မုန္႔လင္မယားလုပ္နည္း (ဆရာ Eric နည္း)
ဆန္မွဳန္႔ တစ္ခြက္ ၊ ပဲမွဳန္႔ တစ္ဇြန္း၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ တစ္ဇြန္း၊ အေၾကာ္မွဳန္႔ တစ္ဇြန္းကို ေရာၿပီး စကာ အရင္ခ်ပါ။
ၿပီးရင္ ေရ ၾကက္သီးေႏြး တစ္ခြက္ နဲ႔ အရင္ေရာၿပီး ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ တစ္ဖက္တည္းကို လွည္႔ ေမႊေပးပါ။
ဆား လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း၀က္ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ကိုလည္း ထည္႔ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း ပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး မုန္႔နွစ္ရည္ထဲ ထည္႔ေမႊပါ။
ေရ အရမ္းပ်စ္ေနရင္ အေၿခအေနၾကည္႔ၿပီး ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔ႏိူင္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ ေရ ၾကက္သီးေႏြး တစ္ခြက္ နဲ႔ အရင္ေရာၿပီး ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ တစ္ဖက္တည္းကို လွည္႔ ေမႊေပးပါ။
ဆား လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း၀က္ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ကိုလည္း ထည္႔ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုလည္း ပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး မုန္႔နွစ္ရည္ထဲ ထည္႔ေမႊပါ။
ေရ အရမ္းပ်စ္ေနရင္ အေၿခအေနၾကည္႔ၿပီး ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔ႏိူင္ပါတယ္။
မုန္႔လုပ္ေတာ႔မယ္
မုန္႔လင္မယား အိုးကို မီးအေနေတာ္နဲ႔ တည္၊ ဆီအနည္းငယ္စီထည္႔ ၊ ဆီက်က္လာရင္ မုန္႔နွစ္ထည္႔၊ ပဲၿပဳတ္ကို အေပၚက ၄- ၅ ေစ႔ေလာက္ၿဖဴးၿပီး ၃မိနစ္ခဲြေလာက္ ေစာင္႔ရင္ မုန္႔လင္မယားေလးေတြကို ေကာ္လို႔ရပါၿပီ။
ၾကြပ္ရြေနတဲ႔ မုန္႔ေလးေတြကို ဆားနဲ႔ နွမ္းေရာ ေထာင္းထားတာေလးနဲ႔ ၿဖဴးစားပါတယ္။
အင္မတန္အရသာရွိတဲ႔ ၿမန္မာ႔ရိုးရာ မုန္႕ေလးပါ။
(အန္တီဆြိက မုန္႔မၾကြပ္မွာ စိုးရိန္လို႔ ၾကက္ဥ ေခါက္ထားတာ တစ္ဇြန္းရယ္ ၊ yeast 1/4 teaspoon ထည္႔ထားပါတယ္)
မုန္႔လင္မယား အိုးကို မီးအေနေတာ္နဲ႔ တည္၊ ဆီအနည္းငယ္စီထည္႔ ၊ ဆီက်က္လာရင္ မုန္႔နွစ္ထည္႔၊ ပဲၿပဳတ္ကို အေပၚက ၄- ၅ ေစ႔ေလာက္ၿဖဴးၿပီး ၃မိနစ္ခဲြေလာက္ ေစာင္႔ရင္ မုန္႔လင္မယားေလးေတြကို ေကာ္လို႔ရပါၿပီ။
ၾကြပ္ရြေနတဲ႔ မုန္႔ေလးေတြကို ဆားနဲ႔ နွမ္းေရာ ေထာင္းထားတာေလးနဲ႔ ၿဖဴးစားပါတယ္။
အင္မတန္အရသာရွိတဲ႔ ၿမန္မာ႔ရိုးရာ မုန္႕ေလးပါ။
(အန္တီဆြိက မုန္႔မၾကြပ္မွာ စိုးရိန္လို႔ ၾကက္ဥ ေခါက္ထားတာ တစ္ဇြန္းရယ္ ၊ yeast 1/4 teaspoon ထည္႔ထားပါတယ္)
ခြက္ = အေနာက္တိုင္း အတိုင္းအတာ 1 cup ပါ။
ဆရာ Eric ရဲ႕ မူရင္း video file
No comments:
Post a Comment