Monday, March 4, 2019

Hot Plate Tofu (သို႔) Tie Ban Tofu

 Image may contain: food
ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္က စကၤာပူမွာတံုးက က်ဲပန္တို႔ဟူးဆိုၿပီး မွာစားရတဲ႔ တို႔ဖူးေၾကာ္ေလး အိမ္မွာ လုပ္စားတယ္။
ခ်က္နည္းေမးတဲ႔ သူေတြအတြကေ္ရာ ေနာက္တစ္ခါခ်က္ရင္ မွတ္မိေအာင္ ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။

က်ဲပန္တို႔ဟူး ၆ေယာက္စာအတြက္
- ၀က္သား အေၾက -  ၃၅၀ ဂရမ္ - ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔တစ္ဇြန္း ၊ႏွမ္းဆီ၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ဇြန္း၀က္၊           ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္ တို႔နွင္႔နယ္ထားပါ။
- ပုဇြန္ - အေကာင္ အလတ္ ၁၀ေကာင္ခန္႔ - အခြံေတြ အားလံုးႏႊာၿပီး ဗိုက္ခဲြ သန္႔ရွင္းထားပါ။
- silken egg tofu - ၄ ခု  - ၁ စင္တီေလာက္အထူေလးေတြ လွီးထားပါ။
- ၾကက္ဥ ၄လံုး - ငရုပ္ေကာင္း၊ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး နာနာ ေခါက္ထားပါ။
- ေရႊပဲသီး - ၂၀ ေတာင္႔ခန္႔ - အေတာင္႔လိုက္ကို အနား၂ဖက္ ၿဖတ္ထားပါ။
- baby corn - ၁၀ ခုခန္႔ -  ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။
- မိွဳ - ၈ ခုခန္႔ - ေလးစိပ္စိပ္ထားပါ။
- မုန္လာဥနီ - ႏွစ္ဥ - အ၀ိုင္းလိုက္ ပါးပါး လွီးထားပါ။
 - ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ပင္ခန္႔ - ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
- ဂ်င္း - တစ္စင္တီေလာက္အထူ -  ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ။
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၅ မႊာခန္႔ - ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ။
 - ေကာ္မွုန္႔ တစ္ဇြန္းခဲြ - ေရ တစ္ခြက္ နွင္႔ ေဖ်ာ္ထားပါ။

- chilli bean suace -  ၂ ဇြန္း
- ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ - ႏွစ္ဇြန္း
- တရုတ္ဟင္းခ်က္၀ိုင္ - ႏွစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
- သၾကား -  တစ္ဇြန္းခန္႔
- ဆီ - ၂ ဇြန္း ခန္႔

( ဇြန္း = စားပဲြဇြန္း)

-ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲမွာ တို႔ဟူးလွီးထားတာကို ဆီၿမဳတ္ေအာင္ ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္လိုက္ပါ။
 အေပၚရံေတြ အနည္းငယ္ ၾကြပ္ၿပီး တင္းလာရင္ ဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။

- ၿပီးရင္ အသားနဲ႔ ဟင္းရြက္ေတြကို ေၾကာ္ပါမယ္။
 ဒယ္အိုးထဲကို ဆီတစ္ဇြန္းခန္႔ထည္႔ၿပီး ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္အညိုေရာင္ သန္းလာရင္ ၀က္သားအေၾကကို ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
 ၀က္သား အရည္ေတြကုန္ၿပီး အနံ႔ေမႊးလာရင္ ပုဇြန္နဲ႔ အသီးအရြက္ေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။
 Black bean chilli sauce၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္၊ သၾကား၊ ခရုဆီ အစရွိတာေတြကိုလည္းထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
အသီးအရြက္ေတြ က်က္ရင္ ေကာ္ရည္ေလာင္းထည္႔ အေပါ႔အငံ အရသာၿမည္းၾကည္႔ၿပီး လိုတာ ထပ္ထည္႔ၿပီး ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ပါ။
 
- အသားေတြနဲ႔ ဟင္းရြက္ေတြ ခ်က္ေနတံုးမွာပဲ တၿပိဳင္နက္တည္း တၿခား မီးဖိုတစ္ခုနဲ႔ hot plate ကို ဆီအနည္းငယ္ သုပ္ၿပီး မီးၿပင္းၿပင္းမွာ ပူက်က္ေနေအာင္ အပူေပးပါ။
 ပူလာရင္ မီးပိတ္ၿပီး အေပၚက ၾကက္ဥ  ေလာင္းထည္႔ပါ။
 ၾကက္ဥေတြ ၿပန္႔သြားေအာင္ ဒယ္အိုးကို လွည္႔ေပးပါ။ ၾကက္ဥေတြ က်က္သြားရင္ အေပၚကေန တို႔ဟူးေတြကို အရင္စီထည္႔ပါ။
 ၿပီးမွ ေစာနက ခ်က္ထားတဲ႔ အသီးအရြက္နဲ႔ အသားေတြကို အေပၚကေနေလာင္းခ်၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါး လွီးထားတာၿဖဴးၿပီး စားႏိူင္ပါၿပီ။
တစ္ခါစားၿပီး ဘယ္ေတာ႔မွ မေမ႔ႏိုင္တဲ႔ အင္မတန္မွ အနံ႔အရသာနဲ႔ၿပည္႔စံုတဲ႔ Hot plate tofu (သို႕႔) က်ဲပန္တို႔ဟူး ၿဖစ္ပါတယ္။



No comments:

Post a Comment