Friday, May 14, 2010

ေၾကးအိုးဆီခ်က္ ၊ ေၾကးအိုး ...

ေၾကးအိုးကို အရည္ေသာက္ထက္ ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကို ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ ၿမန္မာၿပည္ၿပန္ရင္ေတာ႔ မိသားစုလိုက္ ရန္ကင္းေၾကးအိုးမွာ သြားစားၾကတယ္။ ေၾကးအိုးဆိုင္ေကာင္းတာေတြ အမ်ားၾကီးရွိတယ္ေၿပာၾကေပမဲ႔ ကိုယ္စားဘူးတဲ႕ဆိုင္ပဲသြားစားလိုက္တာပါ။ ဒါေတာင္ လသာလမ္းက ေၾကးအိုးေကာင္းလြန္းလို႔ဆို သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က အတင္းေခၚေကြ်းတာနဲ႔ စားရေသးတယ္။ ဆိုင္က လမ္းေဘးတင္ခ်ေရာင္းေပမဲ႕ သူကေရာင္းတန္းမဟုတ္ပဲ အိမ္ခ်က္လို အသားမ်ားမ်ားနဲ႔ ေကာင္းေကာင္းကို ေရာင္းတာပါ။ သူကရန္ကင္းေၾကးအိုးေလာက္ သၾကားေတြ အခ်ိဳမွဳန္႕ေတြ မသံုးေတာ႔ စိတ္ထဲမွာ အရသာက နဲနဲေပါ႔ေနတယ္လို႔ ေတာ႔ထင္ရတယ္။ ဒါေပမဲ႔ ေကာင္းပါတယ္။ ေၾကးအိုးအိမ္ခ်က္ေကာင္းေကာင္းစားခ်င္ရင္ေတာ႔ အဲဒီဆိုင္ကို ညႊန္းခ်င္ပါတယ္။

မဆြိတီတို႔ အိမ္မွာလဲ ၾကီးေတာ္ကလဲ ေၾကးအိုးၾကိဳက္၊ မဂ်ဴဂ်ဴကလဲ ေၾကးအိုးၾကိဳက္ဆိုေတာ႔ မၾကာခဏဆိုသလို ေၾကးအိုး လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ သမီးကေတာ႔ အသားလံုးေတြနဲ႔ ေၾကးအိုးအရည္ကို ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ သူ႕အေဖကေတာ႔ သိပ္မၾကိဳက္ေပမဲ႔ ၃မဲ-၁မဲ ၿဖစ္ေနေတာ႔ ဂ်ီးမ်ားလို႔မရဘူး ... စားရတာပဲ။

ေၾကးအိုးမွာ မုန္ညင္းစိမ္းရယ္၊ အသားလံုးရယ္က အေရးၾကီးတယ္ ထင္တာပဲ။ ေၾကးအိုးထဲထည္႔တဲ႔ မံုညင္းစိမ္းက တၿခားမံုညင္းနဲ႔ မတူဘူးေနာ္ ။ ခါးသက္သက္နဲ႔။ အရြက္ေတြ အရိုးေတြကလဲ ပိုၾကီးတယ္။ စင္ကာပူမွာေတာ႔ wet market ေတြမွာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ NTUC မွာပဲ ၿဖစ္ၿဖစ္ ရႏိူင္ပါတယ္။ ေၾကးအိုးခ်က္ရင္ေတာ႔ အဲဒီမံုညင္းစိမ္းကို ရေအာင္ ၀ယ္ေစခ်င္ပါတယ္။


အဲဒီေန႔ကေတာ႔ ဂ်ဴဂ်ဴ႔ေမြးေန႔မိွဳ႔ အိမ္ကလူေတြလဲစားရေအာင္၊ ထံုးစံအတိုင္း အိမ္နီးနားခ်င္း ဗမာအိမ္ေတြလဲ လိုက္ေ၀ရေအာင္ လူ ၂၀စာေလာက္ ခ်က္ၿဖစ္ပါတယ္။

ပထမဆံုး ၀က္ရိုး ၄-၅ရိုးေလာက္၊ ၾကက္ရိုး၊ ၀က္ေၿခေထာက္ရိုး အားလံုးကို ေရေဆး၊ ဂ်င္းတက္ေလး ၃ေလးတက္လွီးထည္႔၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴဥၾကီး အလံုးလုိက္ပစ္ထည္႔၊ ဆား၊ သၾကားသင္႔သလိုထည္႔၊ ေရၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ အရိုးေတြၿဖဴတဲ႔အထိ အခ်ိဳရည္ထြက္လာေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ၿပဳတ္ပါတယ္။

၀က္သားအေၾက တစ္ေကဂ်ီခဲြေလာက္ကို ဆား၊သၾကား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔၊ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ေရ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ညက္ေထာင္းထားတာထည္႔ၿပီး ေရာနယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အေပၚက ဟင္းခ်ိဳအိုးထဲကို လက္သီးဆုတ္ေသးေသးစာေလာက္စီ လံုးထည္႔ၿပီး စကာနဲ႔ ၿပဳတ္ထားပါတယ္။ (ပထမ တစ္လံုးေလာက္စမ္းၿပဳတ္ ၿမည္းၾကည္႔ၿပီး ကိုယ္႕စိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရသည္အထိ သၾကား၊ ဆား ထည္႔ၿပင္ပါတယ္)








ေနာက္ ၀က္ကလီစာေတြကိုလည္း အညွီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ မန္က်ည္းမွည္႕၊ ဆားစတာေတြနဲ႔ေဆးပါတယ္။ ဆား၊ထန္းညက္ခဲ ၂လံုးခန္႔၊ အခ်ိဳမွဳန္႕ (သံုးတတ္ရင္ ထည္႔ပါ)၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ရည္၊အၾကည္ေရတို႕ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ႏူးသည္အထိ ၿပဳတ္ပါတယ္။ အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ နာနတ္ပြင္႔နဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းလဲ ထည္႔ၿပဳတ္ပါတယ္။


ဆီခ်က္ကေတာ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴမ်ားမ်ားကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ခ်က္ပါတယ္။



ပဲြၿပင္ဖို႕ရာ အားလံုးအဆင္သင္႔ ၿဖစ္ပါၿပီ။


အရိုးၿပဳတ္ရည္ကို ၂အိုးခဲြလိုက္ပါတယ္။ တစ္အိုးက ဟင္းခ်ိဳရည္ ေသာက္ဖို႔။ တစ္အိုးက ၾကာဆံထည္႔ေဖ်ာဖို႔ပါ။ ၾကာဆံေဖ်ာၿပီးရင္ ဟင္းရည္က ေနာက္ၿပီး ၿဖဴကုန္လို႕ ဟင္းခ်ိဳအေနနဲ႔ ေသာက္မေကာင္းေတာ႔ပါဘူး။
ၾကာဆံ၊ အသားလံုးေတြနဲ႔ မုန္ညင္းရြက္ေတြကို ၀က္ရိုးၿပဳတ္ရည္ပူပူထဲ ႏွစ္ပါတယ္။


အေပၚက ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္၊ ၀က္ကလီစာၿပဳတ္၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ဆား၊ငရုပ္ေကာင္း၊ပဲငံၿပာရည္ အခ်ိဳရည္ လိုအပ္တာေတြ ထည္႔ ပဲြၿပင္ၿပီး သြားပို႕ဖို႔အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ။


အခ်ဥ္အေနနဲ႔ Sin Sin တံဆိတ္ extra hot ကို မန္က်ည္းေရေလး အနည္းငယ္ေရာၿပီး စားပါတယ္။
ခ်က္ၿပီးေမာသြားေတာ႔ အမ်ားၾကီးမစားႏိူင္ေတာ႔ဘူး။ တစ္ေယာက္စာနဲနဲေလး လုပ္စားတာကို ဓာတ္ပံုရိုက္ထားတာ။ စားၾကပါဦးရွင္။


ေၾကးအိုး အေရေဖ်ာ္ကလဲ အကုန္အတူတူပါပဲ။ ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကို ဆီခ်က္ေတြ မဆမ္းပဲနဲ႔  သတ္သတ္ခဲြတည္ထားတဲ႔  ဟင္းခ်ိဳရည္အိုးထဲက ဟင္းခ်ိဳေတြ ထည္႔စားရင္ ေၾကးအိုး အေရေသာက္ရပါၿပီ။

6 comments:

  1. အာရိုရို လုပ္စားအံုးမွပါ တီဆြိ အိမ္လိပ္စာေပးပါ ေျပာင္းလာမို ့ ဟိဟိ။

    ReplyDelete
  2. ညီမေလး Vista လိုပဲ အာရိုရို လို႕ တ ၿပီး အိမ္နီးခ်င္းလုပ္ခ်င္စိတ္ ျဖစ္လာပါတယ္...။
    အိမ္မွာေတာ့ အရည္နဲ႕ပဲ စားျဖစ္ၾကတာမ်ားတယ္... ၿပီးခဲ့တဲ့ တပါတ္က တခါ လုပ္စားျဖစ္တယ္... ေဒၚဆြီတီလိုေတာ့ ကလီစာေတြ ဘာေတြ မပါဘူး... ၾကာဆံ အရြက္ အသားလံုး နဲ႕ ငံုးဥပဲေပါ့...
    ဟုတ္တယ္ ေၾကးအိုးမွာ အဲဒီ မုန္ညင္းစိမ္းက အေရးအၾကီးဆံုးပဲ...
    သူမပါရင္ တျခားဘာအရြက္ထည့္ထည့္ ဘယ္လိုမွ ေၾကးအိုးနဲ႕ မတူပါေလ...

    သမီးေလး ဂ်ဴဂ်ဴ ေမြးေန႕အတြက္ အန္တီသက္ေဝက သမီးေလး က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ လိုရာဆႏၵျပည့္စံုေစလို႕ ဆုေတာင္းေပးတယ္ဆိုတာ ေျပာျပလိုက္ပါေနာ္... း))

    ReplyDelete
  3. ညီမေလး ဗစ္စတာနဲ႔ အန္တီသက္ေ၀ေရ

    မဆြိတီကလည္း ဘေလာဂါေတြေရာ အြန္လိုင္းကသူငယ္ခ်င္းေတြ အားလံုးနဲ႕ေရာ အိမ္နီးနားခ်င္းၿဖစ္ခ်င္ပါတယ္။ ဘေလာ႔ထဲ ဟိုဟာေရး၊ ဒါေရးနဲ႔ တကယ္မေကြ်းပဲ ႏွိပ္စက္သလိုၿဖစ္ေနလို႔။ အိမ္နားနီးရင္ေတာ႔ လာပို႔လို႔ရတယ္ေလ။


    အန္တီသက္ေ၀ေရ ... သမီးေမြးေန႔က ဒီဇင္ဘာကတည္းက ... မေန႔ကမွ ဓာတ္ပံုေတြ ရွင္းရင္းနဲ႔ ေၾကးအိုးပံုေတြ ထြက္လာလို႔ ခုမွ တင္ေပးရတာ။
    ဒါေပမဲ႔ အန္တီသက္ေ၀ကို ေက်းဇူးပါပဲတဲ႕ ဂ်ဴဂ်ဴက ေၿပာေနပါတယ္။

    ReplyDelete
  4. လာစားသြားပါတယ္။။။ ေကာင္းမွေကာင္း....

    ReplyDelete
  5. မစားရ အေညႇာ္ခံ...အဲ ေၾကးအိုးက ေညႇာ္မွ မေညႇာ္တာေနာ္...။ ျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရတဲ့ ဘဝပါလားေတာ္၊ မဆိြတို႔ကေတာ့ လုပ္ျပန္ၿပီ။ တို႔အိမ္နား ေျပာင္းလာခဲ့ပါလားဟင္ ေ႐ႊေတြေပါေတာ့ ေပ်ာ္စရာႀကီးမို႔လို႔ပါ...
    စားခ်င္လို႔ရယ္လည္း မႈတ္ပါဘူး.....:)

    ReplyDelete
  6. မယ္ဆိြတို႔..post အသစ္မတက္မတက္နဲ႔..
    လက္စသတ္ေတာ့...ေၾကးအိုးခ်က္ေနတာကိုး...

    ReplyDelete