Monday, May 4, 2009

၀က္ရိုး ၾကမ္မဆိုင္ ...





၀က္နံရိုး (သို႔) ၀က္အရိုးအသားတဲြရက္ တစ္ေကဂ်ီေလာက္ကို လက္သီးဆုတ္၀က္ေလာက္ အတံုးေလးေတြတံုးၿပီး ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ေရ၊ အေနာက္ရည္၊သၾကား၊ ပဲငပိ၂ဇြန္းခန္႔ (ပံုမွာၾကည္႔ပါ-salted soya bean)၊ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္း အစရွိသည္႔တို႔နဲ႔၁၅မိနစ္ေလာက္ နယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
(ပဲငပိက ငံလို႔ ဆားလံုး၀ မထည္႔ပါ။ သၾကားထည္႔ဖို႔ မေမ႔ပါႏွင္႔)

ၾကမ္မဆိုင္ (သို႔) မုန္ညင္းခ်ဥ္ပတ္ ကို တစ္လက္မအရြယ္ေလာက္ကေလးေတြ လွီးၿဖတ္ထားပါ။ ေၾကးအိုးထဲထည္႔တဲ႔ မုန္ညင္းစိမ္း အခါးေတြကို ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ အခ်ဥ္တည္ၿပီး လုပ္ရင္ ပိုေတာင္ေကာင္းေသးတယ္။

ဂ်င္းလက္မအရြယ္၃-၄ခုေလာက္ကို ပါးပါးလႊာလႊာေလးေတြလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥၾကီးၾကီး ၁၀မႊာ ၁၅မႊာေလာက္ကို ငရုပ္ဆံုမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။

ၾကက္သြန္နီဥၾကီးၾကီး ၂လံုးကို ၈စိတ္စိတ္ထားပါ။

အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီ၂ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး ဆီက်က္ရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုထည္႔ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ ဂ်င္းရယ္ ၀က္ရိုးနယ္ထားတာရယ္ထည္႔ၿပီး လံုးေပးပါ။ ၀က္သားကေရေတြထြက္လာတာကုန္သည္အထိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ေမႊေပးပါ။

ေရကုန္လို႔ ဖ်စ္ဖ်စ္ၿမည္ၿပီး ေမႊးလာၿပီဆို ၾကက္သြန္နီထည္႔ ေရအရိုးၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ထားပါ။ ၀က္သားမႏူးတႏူးမွာ ၾကမ္မဆိုင္ လွီးထားတာေလးေတြ ထည္႔၊ ေရလိုသေလာက္ထပ္ထည္႔ၿပီး ၁နာရီေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔ အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီး ႏွပ္ေပေရာ႔ပဲ။

၀က္သားလဲႏူးအိလာၿပီ၊ ၾကမ္မဆိုင္ဖတ္ေလးေတြလဲ ေပ်ာ႔ၿပီး အိလာၿပီဆို ေရစပ္စပ္ကေလးနဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမွုန္႔၊သၾကားၿမည္း၊ လိုတာ ထပ္ထည္႔ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။ ဘဲၾကမ္မဆိုင္ဆိုလဲ ခ်က္နည္း အတူတူပါပဲ။ ဘဲက ဆီထြက္လြန္းအားၾကီးလို႔ ဆီတတ္ႏိူင္သေလာက္ ေလ်ာ႔ထည္႔ပါေလ။

၀က္ရိုးကထြက္တဲ႔ ဟင္းရည္ခ်ိဳခ်ိဳနဲ႔ မဆြိတီကေတာ႔ အလြန္ၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏ ခ်က္စားပါတယ္။
ေၿပာင္းဖူးေလး ေထာင္းၿပီး ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေၾကာ္တာေလးနဲ႔
လိုက္ဖက္ပါတယ္။

ဇြန္းဆိုတာ ဟင္းခ်ိဳေသာက္တဲ႔ စတီးဇြန္းကို ဆိုလိုပါသည္။

(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)

8 comments:

  1. ဟုတ္တယ္ေနာ္ ဘဲက ဆီအရမ္းထြက္တယ္။ ၾကက္ေရာပဲ။ ဒီက ၾကက္ၾကီးေတြက ႀကီးေတာ႔ အေရခံြေတြက ထူၿပီး ဆီေတြအိုင္ေနတာပဲ။

    လုပ္ထားတာႀကည့္ၿပီး စားခ်င္လာၿပီ:)

    ReplyDelete
  2. ၀က္ဆို ဘယ္လိုလာလာ စားတဲ့ အတြက္ ေသေသခ်ာခ်ာကို ၾကည္ပီး စားသြားပါတယ္၊ ခ်က္ေတာ့မခ်က္တတ္ဘူး၊ ၾကိဳးစားခ်က္ၾကည့္ ဦးမယ္႐ွင့္

    ReplyDelete
  3. ဝလာမွာစိုးလို ့တဲ့ ကြ်န္ေတာ့အိမ္သူက..
    အိမ္မွာ ဒါမ်ိဳးမစားရဘူး..
    ဝက္သားဆိုေတာ့ ပိုဆိုးတာေပါ့..
    လာျပီး "ဂလု" သြားပါတယ္..

    ReplyDelete
  4. တိုက္ဆိုင္လိုက္တာ မဆြီတီေရ။ ဒီညေနပဲ ၀က္နံရိုးနဲ႔ ႀကံမဆိုင္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။
    ကၽြန္မကေတာ႔ ၀က္သားလည္း စားခ်င္ရဲ႕ အဆီလည္း ေၾကာက္ရဲ႕ဆိုေတာ႔ ၀က္ရိုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နာနတ္ပြင္႔တို႔နဲ႔ အရင္ျပဳတ္လိုက္ၿပီး အဆီေတြ ေ၀႔တက္လာတဲ႔အခါ အရည္ေတြ အကုန္သြန္လိုက္တာ။ ၿပီးမွ ၾကက္သြန္နီ အတံုးေသးေသးေလးေတြ၊ ပဲငပိ၊ သၾကား၊ ဆီ ထည္႔ၿပီး ျပန္လံုးလိုက္တယ္။ ေတာ္ေတာ္က်မွ ႀကံမဆိုင္ဖတ္ ထည္႔ပါတယ္။
    ဓာတ္ပံုထဲက ဟင္းက စားသခ်င္႔ဖြယ္ပဲ း)

    ReplyDelete
  5. မေရ....
    လည္လည္လာျပီးၾကည့္သြားပါတယ္
    ဘာမွမစားေတာ့ဘူးေနာ္

    ReplyDelete
  6. ဝက္သားကို သိပ္မၾကိဳက္ေပမယ့္ အခုလို ခ်က္ၿပီးသားေလးေတြ႕ရေတာ့ စားခ်င္စရာ...
    ႏုသြဲ႕ကိုေတာ့ ေလးစားသြားတယ္... ျပဳတ္ၿပီး အရည္ေတြ အကုန္သြန္လိုက္သတဲ့... ဆရာဝန္မ ပီသပါေပတယ္ေနာ္...။

    ReplyDelete
  7. ဟီးဟီး အဲဒီ ရုပ္ရွင္ၾကည္႔ၿပီးၿပီ။
    ရဲေအာင္ၾကီးကို ရီခ်င္တာ။

    ReplyDelete
  8. ဟင္းခ်က္နည္း လာၾကည့္၏။

    ဘယ္ရုပ္ရွင္က ရဲေအာင္ႀကီးကိုေျပာတာလဲ၊ မ်က္စိလည္လိုက္တာေနာ္

    ReplyDelete