Sunday, May 24, 2009

Pineapple fried rice (နာနတ္သီး ထမင္းေၾကာ္)





ဆာကူရာမွာသြားစားတိုင္း စားေနက် ယိုးဒယားစတိုင္ ထမင္းေၾကာ္ပါ ... ခ်င္ၿခင္းခဏခဏတက္လို႔ ရက္စေတာရန္္႔ခ်ည္း သြားစားေနရင္ မဲြမွာေၾကာက္လို႔ အိမ္မွာေၾကာ္တတ္ေအာင္ လုပ္ထားပါတယ္။ ဆႏြမ္းေရႊ၀ါေရာင္ေလးနဲ႕ ... တစ္ခါတရံ စားေကာင္းပါတယ္ ... ဆႏြင္းအနံ႔မၾကိဳက္တဲ႔သူေတြအတြက္ေတာ႕႔ မပါလဲ ေကာင္းပါတယ္။ ဆိုင္ေတြမွာလဲ ဆႏြင္းမပါတဲ႔ version လဲရွိပါတယ္။ ဆႏြင္းပါတာကို Yellow rice လို႔ေတာင္ ေခၚသလားပဲ။ ၾကံၾကံဖန္ဖန္ သမီးလဲၾကိဳက္ပါတယ္။ နာနတ္သီးကခ်ိဳလို႔တဲ႔။

၃ေယာက္စာအတြက္ လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြက
၁။ ထမင္းေရေလ်ာ႔ထည္႕ၿပီး ခပ္မာမာေလး ၃ခြက္(Non Sticker) မွာပါသည္႕ ေကာ္ခြက္)ေလာက္တည္ၿပီး အေအးခံထားပါ ။ ေအးလ်င္ခဲေနတာကို ေၿခထားပါ။
၂။ ၾကက္သား အေၾက (သို႕) ေသးေသးလွီးထားတာ ၁၀၀ ဂရမ္ေလာက္ ကို ငံၿပာရည္နဲနဲထည္႕ၿပီး နယ္ထားပါ။
၃။ ပုဇြန္ၾကီးၾကီး ၆ေကာင္ ရေကာင္ေလာက္ကို အခြံခြာၿပီး ထပ္ၿခမ္းၿခမ္း ဆား၊ ငံၿပာရည္၊နႏြင္းအနဲငယ္ထည္႕ နယ္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထားပါ။
၄။ ပန္းငရုပ္ခ်ိဳ အစိမ္းေရာင္ အပြေတာင္႕ခပ္လတ္လတ္ တစ္ေတာင္႕ကို လက္သဲခြံေလာက္ ေသးေသးေလးေတြ လွီးၿဖတ္ထားပါ။
၅။ ၾကက္သြန္နီ အ၀ါေရာင္ အရြယ္လတ္ တစ္လံုးခန္႕ကို လည္း လက္မ၀က္ပတ္လည္ေလာက္ လွီးၿဖတ္ထားပါ။
၆။ မံုလာဥနီကိုလဲ ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ။
ရ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ကိုလည္း ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
၈။ နာနတ္သီးကို ေတာ႕ အခ်ိဳစိမ္ၿပီးသား Tin ဘူးေဖာက္ၿပီး လက္မ၀က္ေလာက္အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ။
၉။ ၾကက္ဥ ၂လံုးခန္႕ ဆႏြင္း၊ ဆား ထည္႕၍ ေခါက္ထားပါ။
၁၀။ နႏြင္းမွုန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္စိတ္ခန္႕ ။
၁၁။ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမွုန္႔၊ ဆား သင္႕သလို။
၁၂။သၾကား စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔။
၁၃။ ကုလားမဆလာ အနံ႕ေမႊးရံု နည္းနည္း။ငရုပ္ေကာင္း အၿဖဴ အနည္းငယ္။
၁၄။ ဆီ စားပဲြဇြန္း ၈ဇြန္းခန္႕ ။
၁၅။ Pork floss (၀က္သားအမွ်င္အေၿခာက္) သင္႔သလို။
၁၆။ သီဟိုေစ႔ေၾကာ္ အနည္းငယ္။

ေၾကာ္ပံုေၾကာ္နည္းက

၁။ မီးၿပင္းၿပင္းေပၚတြင္ Non- sticker ဒယ္အိုး၀ိုင္း ၾကီးထဲ ဆီထည္႕၍ ဆီက်က္ရင္ နႏြင္းမွုန္႔ေလးပစ္ထည္႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ထည္႕ၿပီး ေမႊေပးပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေရြ၀ါေရာင္သန္းလာလ်င္ ၾကက္သား၊ ပုဇြန္ထည္႔၊ ေရေၿခာက္ၿပီး တင္းလာတဲ႕အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သြန္နီ ၊ ငရုပ္ခ်ိဳသီးႏွင္႔ မံုလာဥနီကိုထည္႕၍ ထပ္ေမႊပါ။ ေမႊေနစဥ္ ငံၿပာရည္၊သၾကားတစ္ဇြန္း ထည္႕ပါ။
(တခ်ိဳ႔ေတြကလဲ ပဲစိမ္းေလးေတြ၊ ေၿပာင္းဖူးၿပဳတ္ေခၽြထားတာေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရာင္စံုေလးဆိုေတာ႔ လွတာေပါ႔)
၄။ ေၾကာ္ထားတာေတြကို ေဘးတစ္၀ိုက္ပို႕၍ အလယ္ဆီစုေနေသာေနရာကို ၾကက္ဥေခါက္ၿပီးသားထည္႕ေၾကာ္ၿပီး ေၾကေအာင္ေမႊေပးပါ။
၅။ ၾကက္ဥက်က္လ်င္ ထမင္းေၿခထားတာထည္႔၊ သၾကား၊ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ ၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ မဆလာထည္႔ ၊ နာနတ္သီးထည္႕ ၍ ၄-၅မိနစ္ေလာက္ အသာေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ ထမင္းမ်ားသိပ္မေၾကေအာင္ ဂရုစိုက္ေမႊပါ။ အေပါ႔၊ အငံ၊ အခ်ိဳၿမည္း၍ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ပါ။
၆။ ထမင္းမ်ား ဆီေရာင္ထြက္၍ေမႊးလာလ်င္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ထည္႔၍အသာေမႊၿပီး ခ်ႏိူင္ပါၿပီ။
အေပၚက Pork Floss (၀က္သားအမွ်င္ေၿခာက္ အခ်ိဳေလးေတြ) ၊ သီဟိုေစ႕ေၾကာ္ထားတာေလးေတြ ၿဖဴးၿပီးစားပါ။

အထူးသတိၿပဳရန္ ... Non-sticker ဒယ္အိုး (သို႕) ဆီ၀၍ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကိုသာ သံုးပါ။ ထမင္းက အလြန္ကပ္တတ္ေသာ အမ်ိဳးၿဖစ္၍ ကပ္တတ္ေသာဒယ္အိုးႏွင္႔ေၾကာ္က ရြာလည္ပါမည္။ ထမင္းကလဲမာရပါမည္။ (ထည္႔ေနက်ထက္ ေရတစ္ခြက္ေလ်ာ႕ထည္႔ပါ) ဆီနည္းရင္လဲ ထမင္းေၾကာ္လို႕ မေကာင္းပါ။
Basil Chicken၊ ငံၿပာရည္ Sauce၊ ၾကက္ဥ half fried ေၾကာ္ ၊ ေရေႏြးၾကမ္းတို႕ႏွင္႕ လိုက္ဖက္ပါသည္။

အရင္ေၾကာ္စားတံုးက ဓာတ္ပံုမရိုက္ထားမိလို႔ အင္တာနက္ထဲက Pieapple rice version အမ်ိဳးမ်ိဳးရဲ႕ ပံုေတြတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ... ဆိုင္ေတြမွာေတာ႔ တစ္ခ်ိဳ႕ပံုေတြထဲကလို နာနတ္သီးအခြံေလးထဲ ထည္႔ၿပီးၿပင္ေပးတာပါ။

(ၿမန္မာက်ဴးပစ္တြင္ေဖာ္ၿပၿပီး)

7 comments:

  1. မန္႔လို႔မရဘူးဆိုလို႔ မန္႔ကည္႔တာပါ။ လာလည္သတင္းေပးသူမ်ား ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete
  2. ဒီမွာေတာ႔ မန္႔လို႔ရတယ္ေနာ္။ ဘာလို႔မ်ား တၿခားသူေတြ မန္႔လို႔မရပါလိမ္႔။ ေနာက္ပို႔စ္က်မွ အတိုးခ်ၿပီး မန္႔ေပးၾကပါေနာ္။

    ReplyDelete
  3. ေက်းဇူး အမေရ..ခ်က္စားၾကည့္မယ္..

    ReplyDelete
  4. မမဆြိေရ.. အဲဒီလုိ ထမင္းေၾကာ္မေျပာနဲ႔ ရုိးရုိး ထမင္းေၾကာ္ရင္ေတာင္ ဆန္က တအားေစးကပ္ေနတာ.. ထမင္းလုံးက ပုံကုိပ်က္ေရာ.. ဒီေရာက္မွ ထမင္းေၾကာ္စားဖူးတာဆုိလုိ႔ ၁ ခါလားပဲ ရွိေသးတယ္.. ;P အခု မမေျပာသလုိ ေၾကာ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. :)

    ReplyDelete
  5. အင္း... သူငယ္ခ်င္းေရ..
    အရင္ ပိုစ့္မွာ ေရာ့သြားတဲ့ ေမးေၾကာေတြ ဒီပိုစ့္မွာျပန္တင္းသြားတယ္...
    ပံုေတြေတြ႕ၿပီး စားခ်င္လာလို႕ေလ...
    ျဖစ္ေသးပါဘူး ေၾကာ္စားအံုးမွပါပဲ...
    ခက္ပံုခက္နည္းက စိတ္မရွည္တတ္တာ တခုက ဆိုးေနတာ...
    ရွင္ ေတာ္ေတာ္စိတ္ရွည္ႏိုင္တယ္ေနာ္...
    အရင္က သိမထားဘူး အဲလို စိတ္ရွည္တတ္တယ္ဆိုတာ... :-P

    ReplyDelete
  6. ဟိုက္ေရာ စားခ်င္စရာၾကီးပါလား ရွလြတ္

    ReplyDelete
  7. အားပါး...
    ရွယ္ဘဲ ရွယ္ဘဲ...

    ReplyDelete