ၿမန္မာၿပည္မွာတံုးက ငါးသေလာက္ဥကို အလြန္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔ သူက ရာသီစာဆိုေတာ႔ အၿမဲလဲ မစားရဘူး။ မိုးတြင္းက်မွ ရွားရွားပါးပါး စားရတာ။ ငါးသေလာက္ဥကို ေၾကာ္စားစား၊ ခ်က္စားစား အကုန္ၾကိဳက္ပါတယ္။ စလံုးမွာလဲ NTUC မွာ ငါးဥေတြ ရတတ္ပါတယ္။ ပထမေတာ႔ ငါးသေလာက္ဥမဟုတ္လို႔ မစားတတ္ဘူးဆို ၀ယ္မစားၿဖစ္ဘူး။ ေနာက္ေတာ႔ ငါးသေလာက္ဥ ခ်င္ၿခင္းတက္လြန္းလို႔ တစ္ခါခ်က္စားၾကည္႔ရာကေန အရသာလဲ မဆ္ိုးလို႔ အိမ္မွာ မၾကာခဏ ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ (သူလဲရာသီစာမိွဳ႔လားမသိ ခုတစ္ေလာ NTUC ေတြမွာ ရွာမေတြ႔ၿပန္ပါဘူး။)
ငါးဥကို ထံုးစံအတိုင္း နႏြင္းမွုန္႔၊ ငံၿပာရည္တို႔နဲ႔ အသာနယ္ စပါးလင္ေလးထည္႔ အဖံုးပိတ္ၿပီး ၿပဳတ္ရပါတယ္။
ငါးဥ က်က္ၿပီး ခဲသြားၿပီဆို ဓားနဲ႔ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ လွီးၿပီး ငါးဟင္းခ်က္သလိုခ်က္ရတာပါ။ အိမ္မွာေတာ႔ ငါးဟင္းေတြ ဘာေတြခ်က္ရင္ အႏွစ္ကို ငရုပ္ဆံုနဲ႔ေထာင္းၿပီးခ်က္ေလ႔ရွိပါတယ္။ ၾကက္သြန္၊ ၿဖဴနီ၊ ငရုပ္သီးမွဳန္႕ ၃မ်ိဳးလံုး ငရုပ္ဆံုထဲထည္႔ေထာင္းၿပီး ခ်က္တဲ႔ဟင္းက ပိုေကာင္းတယ္လို႔ စိတ္ကထင္ေနတယ္။ ငရုပ္သီးမွဳန္႕ပါ ေရာေထာင္းလိုက္ေတာ႔ ငရုပ္သီးမွဳန္႔ ဆီပူပူထဲထည္႔မိလို႔ တူးၿခစ္သြားတတ္တဲ႔ ၿပသနာကေတာ႕ ေ၀းသြားပါတယ္။
(ငါးဥၿပဳတ္ေတာ႔ မီးနဲနဲပ်င္းသြားလို႔ ငါးဥနဲနဲ ပံုပ်က္သြားပါတယ္။ ငါးဥၿပဳတ္ရင္ မီးေအးေအးနဲ႔သာ ၿပဳတ္ပါေလ။)
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ အနွစ္ေထာင္းထားတာထည္႕ၿပီး ေမႊးလာတဲ႔အထိ ဆီသတ္ပါတယ္။ က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်ရင္ ငါးဥထည္႔၊ ေရထည္႔၊ အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ခဏတည္ထားပါတယ္။ ဆီနဲနဲၿပန္လာရင္ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံေလး အုပ္ၿပီး စားလို႕ရပါၿပီ။
အဲဒီေန႔က ခူးခပ္ၿပီး ဓာတ္ပံုမရိုက္လိုက္ရလို႔ အိုးလိုက္ပဲ တင္လိုက္ပါတယ္။ ငါးဥဟင္းက အေရေသာက္ဟင္းခ်ိဳတစ္မ်ိဳးမ်ိဴးနဲ႔ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ၾကက္ေၿခေထာက္ရိုးနဲ႔ ခ်က္တဲ႔ ပဲၾကာဆံဟင္းခ်ိဳရည္ေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
Monday, July 5, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေတြ႕ေတာ့ ေတြ႕ေတြ႕ေနတယ္...
ReplyDeleteစားလဲ စားခ်င္တယ္... ဒါေပမယ့္ ေကာင္း မေကာင္း မေသခ်ာတာနဲ႕ မစားျဖစ္ဖူး... ခုလိုေလးက် စားခ်င္စရာ...
ရွာၾကည့္အံုးမယ္... း))
ဒါနဲ႕ ရွင္က ဒီေန႕ ရံုးမသြားဘူးေပါ့ေလ..........................
အဲငါးဥေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္ ..
ReplyDeleteဟုတ္ပ အန္တီသက္ေ၀ေရ ... ဒီေန႔အိမ္မွာ ဂ်ဴဂ်ဴ႔လက္ရာ နံရံက ပန္းခ်ီကားေလးေတြ ဖ်က္ၿပီး ေဆးအသစ္သုတ္လို႔ အိမ္ေစာင္႔တာ၀န္က်ပါတယ္။ (ပန္းခ်ီကားဆိုတာ ၇ဲြ႕ေၿပာတာေနာ္ ပိတ္သတ္ၾကီး ...ဂ်ဴဂ်ဴငယ္ငယ္ ၂ႏွစ္-၃ႏွစ္က ၿခစ္ထားတဲ႔ လက္ရာေလးေတြ ပြေနလို႕ ေဆးၿပန္သုတ္တာပါ)
ReplyDeleteမမေရ သြားေရယိုသြားတယ္...မမခ်က္ထားတာေလးက စားခ်င္စရာေလး..ပူးေတက အဲလိုခ်က္စားရေကာင္းမွန္းမသိေတာ့ ေႀကာ္ပဲစားျဖစ္တယ္... NTUC က ငါးဥက တခါတေလ ခါးတယ္ေနာ္မမ... ပူးေတလဲ NTUC မွာ ငါးဥမေတြ႔တာႀကာၿပီ... ေတြ႔ရင္ေတာ့ ႀကိဳက္လြန္းလို႔ ဝယ္ျဖစ္ပါတယ္....:)
ReplyDeleteက်ေနာ္လည္းငါးဥၾကိဳက္တယ္..မဆီြတီ..
ReplyDeleteဒီမွာက မေတြ႔ဘူး.
ရွိေတာ့ရွိမွာပါ..
ငါးေခ်း(ငါးခ်ီး)လည္းၾကိဳက္တယ္..။
ခါးသက္သက္နဲ႔..
ျမန္မာမွာအသိငါးဆိုင္ေတြက ခ်က္တာစားဖူးတယ္။
ေပါက္
ေအာင္မေလး... အိတ္ငါးဥဟင္းသာေတြ႔ရင္ ေယာက္ေယာက္ေတာ့ စားခ်င္တယ္ျဖစ္ဦးမွာ...
ReplyDeleteငါးသေလာက္ဥနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္တာ... ပါနယ္ဆိုးလားမွာ ၀ယ္လို႔ရယ္...
ခုေတာ့ မ၀ယ္တာ ၾကာေပါ့... ကိုလက္စထေရာမ်ားလို႔...
Really hungry viewing the fotos.. :(
ReplyDeleteငါးဥ ခ်က္ေလး ကေတာ႔ေကာင္းမဲ႔ပံုပါ အခုအခ်ိန္ေတာ႔ ျမန္မာျပည္မွာ ငါးဥေပါတယ္ဗ်
ReplyDeleteငါးဥဟင္း စားခ်င္တယ္။ ဒိတိုင္း ေၾကာ္ၿပီး ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းနဲ႔ ငပိေထာင္းနဲ႔ ဆိုလည္း စားေကာင္းမွာပဲ။
ReplyDeleteပန္းက ရြက္က် ပင္ေပါက္ ဟုတ္တယ္ တီတီဆြိေရ။
kalanchoe လို႔ ေခၚၾကတယ္။
ပန္းေတြ ပြင့္ရင္ အရမ္းေပ်ာ္တယ္။ နံနံပင္ေတြလည္း ၆ပင္ေလာက္ ေပါက္ေနၿပီ။ ခ်ဥ္ေပါင္လည္း ၃ပင္ ေပါက္ေနၿပီ။ ဟားဟားဟား ႀကံဳတုန္း ၾကြားေနတာ။
မအယ္
ငါးဥ အရမ္းႀကိဳက္တယ္
ReplyDeleteတကယ္႕ကို စားခ်င္စရာေလးပါ..
ReplyDeleteခ်က္ထားတဲ႕ပံုေတြကိုၾကည္႕ျပီး
အနံ႔ေလးေတာင္ ရလာသလို ခံစားရတယ္..
I like to see not only fish roe but also spoon, zebra or seagull?
ReplyDeleteေက်းဇူးပဲအစ္မ. နက္ျဖန္ငါးဆီသတ္လုပ္မလို႔။
ReplyDeletemm