Monday, July 5, 2010

ငါးဥဟင်း ...

မြန်မာပြည်မှာတုံးက ငါးသလောက်ဥကို အလွန်ကြိုက်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ သူက ရာသီစာဆိုတော့ အမြဲလဲ မစားရဘူး။ မိုးတွင်းကျမှ ရှားရှားပါးပါး စားရတာ။ ငါးသလောက်ဥကို ကြော်စားစား၊ ချက်စားစား အကုန်ကြိုက်ပါတယ်။ စလုံးမှာလဲ NTUC မှာ ငါးဥတွေ ရတတ်ပါတယ်။ ပထမတော့ ငါးသလောက်ဥမဟုတ်လို့ မစားတတ်ဘူးဆို ဝယ်မစားဖြစ်ဘူး။ နောက်တော့ ငါးသလောက်ဥ ချင်ခြင်းတက်လွန်းလို့ တစ်ခါချက်စားကြည့်ရာကနေ အရသာလဲ မဆ်ိုးလို့ အိမ်မှာ မကြာခဏ ချက်စားဖြစ်ပါတယ်။ (သူလဲရာသီစာမှို့လားမသိ ခုတစ်လော NTUC တွေမှာ ရှာမတွေ့ပြန်ပါဘူး။)

ငါးဥကို ထုံးစံအတိုင်း နနွင်းမှုန့်၊ ငံပြာရည်တို့နဲ့ အသာနယ် စပါးလင်လေးထည့် အဖုံးပိတ်ပြီး ပြုတ်ရပါတယ်။



ငါးဥ ကျက်ပြီး ခဲသွားပြီဆို ဓားနဲ့ အနေတော် အတုံးလေးတွေ လှီးပြီး ငါးဟင်းချက်သလိုချက်ရတာပါ။ အိမ်မှာတော့ ငါးဟင်းတွေ ဘာတွေချက်ရင် အနှစ်ကို ငရုပ်ဆုံနဲ့ထောင်းပြီးချက်လေ့ရှိပါတယ်။ ကြက်သွန်၊ ဖြူနီ၊ ငရုပ်သီးမှုန့် ၃မျိုးလုံး ငရုပ်ဆုံထဲထည့်ထောင်းပြီး ချက်တဲ့ဟင်းက ပိုကောင်းတယ်လို့ စိတ်ကထင်နေတယ်။ ငရုပ်သီးမှုန့်ပါ ရောထောင်းလိုက်တော့ ငရုပ်သီးမှုန့် ဆီပူပူထဲထည့်မိလို့ တူးခြစ်သွားတတ်တဲ့ ပြသနာကတော့ ဝေးသွားပါတယ်။
(ငါးဥပြုတ်တော့ မီးနဲနဲပျင်းသွားလို့ ငါးဥနဲနဲ ပုံပျက်သွားပါတယ်။ ငါးဥပြုတ်ရင် မီးအေးအေးနဲ့သာ ပြုတ်ပါလေ။)



ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့် အနှစ်ထောင်းထားတာထည့်ပြီး မွှေးလာတဲ့အထိ ဆီသတ်ပါတယ်။ ကျက်ရင် ခရမ်းချဉ်သီးထည့်၊ ခရမ်းချဉ်သီးကျေရင် ငါးဥထည့်၊ ရေထည့်၊ အဖုံးအုပ်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ ခဏတည်ထားပါတယ်။ ဆီနဲနဲပြန်လာရင် ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံလေး အုပ်ပြီး စားလို့ရပါပြီ။







အဲဒီနေ့က ခူးခပ်ပြီး ဓာတ်ပုံမရိုက်လိုက်ရလို့ အိုးလိုက်ပဲ တင်လိုက်ပါတယ်။ ငါးဥဟင်းက အရေသောက်ဟင်းချိုတစ်မျိုးမျိူးနဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။ ကြက်ခြေထောက်ရိုးနဲ့ ချက်တဲ့ ပဲကြာဆံဟင်းချိုရည်လေး တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။

13 comments:

  1. ေတြ႕ေတာ့ ေတြ႕ေတြ႕ေနတယ္...
    စားလဲ စားခ်င္တယ္... ဒါေပမယ့္ ေကာင္း မေကာင္း မေသခ်ာတာနဲ႕ မစားျဖစ္ဖူး... ခုလိုေလးက် စားခ်င္စရာ...
    ရွာၾကည့္အံုးမယ္... း))

    ဒါနဲ႕ ရွင္က ဒီေန႕ ရံုးမသြားဘူးေပါ့ေလ..........................

    ReplyDelete
  2. အဲငါးဥေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္ ..

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္ပ အန္တီသက္ေ၀ေရ ... ဒီေန႔အိမ္မွာ ဂ်ဴဂ်ဴ႔လက္ရာ နံရံက ပန္းခ်ီကားေလးေတြ ဖ်က္ၿပီး ေဆးအသစ္သုတ္လို႔ အိမ္ေစာင္႔တာ၀န္က်ပါတယ္။ (ပန္းခ်ီကားဆိုတာ ၇ဲြ႕ေၿပာတာေနာ္ ပိတ္သတ္ၾကီး ...ဂ်ဴဂ်ဴငယ္ငယ္ ၂ႏွစ္-၃ႏွစ္က ၿခစ္ထားတဲ႔ လက္ရာေလးေတြ ပြေနလို႕ ေဆးၿပန္သုတ္တာပါ)

    ReplyDelete
  4. မမေရ သြားေရယိုသြားတယ္...မမခ်က္ထားတာေလးက စားခ်င္စရာေလး..ပူးေတက အဲလိုခ်က္စားရေကာင္းမွန္းမသိေတာ့ ေႀကာ္ပဲစားျဖစ္တယ္... NTUC က ငါးဥက တခါတေလ ခါးတယ္ေနာ္မမ... ပူးေတလဲ NTUC မွာ ငါးဥမေတြ႔တာႀကာၿပီ... ေတြ႔ရင္ေတာ့ ႀကိဳက္လြန္းလို႔ ဝယ္ျဖစ္ပါတယ္....:)

    ReplyDelete
  5. က်ေနာ္လည္းငါးဥၾကိဳက္တယ္..မဆီြတီ..
    ဒီမွာက မေတြ႔ဘူး.
    ရွိေတာ့ရွိမွာပါ..
    ငါးေခ်း(ငါးခ်ီး)လည္းၾကိဳက္တယ္..။
    ခါးသက္သက္နဲ႔..
    ျမန္မာမွာအသိငါးဆိုင္ေတြက ခ်က္တာစားဖူးတယ္။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  6. ေအာင္မေလး... အိတ္ငါးဥဟင္းသာေတြ႔ရင္ ေယာက္ေယာက္ေတာ့ စားခ်င္တယ္ျဖစ္ဦးမွာ...
    ငါးသေလာက္ဥနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္တာ... ပါနယ္ဆိုးလားမွာ ၀ယ္လို႔ရယ္...
    ခုေတာ့ မ၀ယ္တာ ၾကာေပါ့... ကိုလက္စထေရာမ်ားလို႔...

    ReplyDelete
  7. ငါးဥ ခ်က္ေလး ကေတာ႔ေကာင္းမဲ႔ပံုပါ အခုအခ်ိန္ေတာ႔ ျမန္မာျပည္မွာ ငါးဥေပါတယ္ဗ်

    ReplyDelete
  8. ငါးဥဟင္း စားခ်င္တယ္။ ဒိတိုင္း ေၾကာ္ၿပီး ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းနဲ႔ ငပိေထာင္းနဲ႔ ဆိုလည္း စားေကာင္းမွာပဲ။

    ပန္းက ရြက္က် ပင္ေပါက္ ဟုတ္တယ္ တီတီဆြိေရ။
    kalanchoe လို႔ ေခၚၾကတယ္။
    ပန္းေတြ ပြင့္ရင္ အရမ္းေပ်ာ္တယ္။ နံနံပင္ေတြလည္း ၆ပင္ေလာက္ ေပါက္ေနၿပီ။ ခ်ဥ္ေပါင္လည္း ၃ပင္ ေပါက္ေနၿပီ။ ဟားဟားဟား ႀကံဳတုန္း ၾကြားေနတာ။

    မအယ္

    ReplyDelete
  9. ငါးဥ အရမ္းႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  10. တကယ္႕ကို စားခ်င္စရာေလးပါ..
    ခ်က္ထားတဲ႕ပံုေတြကိုၾကည္႕ျပီး
    အနံ႔ေလးေတာင္ ရလာသလို ခံစားရတယ္..

    ReplyDelete
  11. I like to see not only fish roe but also spoon, zebra or seagull?

    ReplyDelete
  12. ေက်းဇူးပဲအစ္မ. နက္ျဖန္ငါးဆီသတ္လုပ္မလို႔။
    mm

    ReplyDelete