Wednesday, September 8, 2010

ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း ...

ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းနည္းကို ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ လြန္ခဲ႔တဲ႔ ၃နွစ္ေလာက္ကမွ ယိုးဒယားေရာက္ဖူးလို႔ ပထမဆံုးအၾကိမ္စားဖူးၿပီး ၾကိဳက္သြားလို႔ အိမ္မွာ လုပ္စားၾကည္႔တာပါ။



လူ၃-၄ ေယာက္စာေလာက္ လိုတဲ႕ပစၥည္းေတြက
၁။ သေဘၤာသီးခပ္စိမ္းစိမ္း တစ္စိတ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာၿပီး ၿခစ္ထားပါ။သေဘၤာသီးသုတ္ ကြ်ပ္ကြ်ပ္ေလးစားခ်င္ေတာ႔ ၿခစ္ထားထာေလးေတြ ေရခဲေသတၲာထဲ ၁နာရီေလာက္ထည္႕ထားပါ။
၂။ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၂ဇြန္း
၃။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၃-၄ေတာင္႕ ( အစပ္ၾကိဳက္ရင္ပိုထည္႕ပါ )၊ ငရုပ္သီးအစိမ္းေရာင္ဆို ပိုေကာင္းပါတယ္။ (အနီေရာင္ဆို ပံုမွာလို သေဘၤာသီးသုတ္က အေရာင္ညိဳသြားပါတယ္။)
၄။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၃မႊာေလာက္
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးေသးေသး ၃လံုးေလာက္ ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။ အၾကီးဆိုရင္ေတာ႔ အေသးေလးေတြ လွီးထားပါ။
၆။ brown suger (သို႕) ထန္းညက္ ၄-၅ခဲ၊ မရွိရင္လဲ သၾကား စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္၊
၇။ သံပုရာသီး တစ္ၿခမ္း၊ ညွစ္ရလြယ္ေအာင္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါ။
၈။ ငံၿပာရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း၊
၉။ ေၿမပဲဆံေလွာ္ၿပီး အခြံခြ်တ္ ထပ္ၿခမ္းကဲြရံု ေထာင္းထားပါ၊
၁၀။ ပဲေတာင္႔ရွည္တစ္ေတာင္႔ တစ္လက္မအရြယ္ေလာက္စီ လက္နဲ႔ၿဖတ္ထားပါ၊


ေထာင္းပံု၊ သုတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔က
၁။ ငရုပ္ဆံုၾကီးၾကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကို အရင္ေထာင္းပါ၊
၂။ ပုဇြန္ေၿခာက္ နဲ႔ Brown suger ထည္႔ေထာင္းပါ၊
၃။ မညက္တညက္မွာ ၿခစ္ထားတဲ႔ ေဘၤာသီးကို ထည္႕ဖြဖြေထာင္းပါ၊ ဇြန္းနဲ႔ ေမႊေပးပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထပ္ၿခမ္းေလးေတြထည္႔ ထပ္ေထာင္းပါ၊
၅။ ငံၿပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္ထည္႕ ထပ္ေထာင္းပါ၊
၆။ ေနာက္ဆံုး ပဲသီးပါ အသာေလး ထည္႔ေထာင္းၿပီး ေထာင္းထားထာေလးေတြကို ငရုပ္ဆံုထဲတင္ ႏွံေအာင္ဇြန္းနဲ႔ ေမႊပါ ၊နယ္ပါ၊
ရ။ ေထာင္းထားတဲ႔ သေဘၤာသီးသုတ္ကို အဖတ္ေတြေရာ အေရေတြေရာမက်န္ ၿပင္မဲ႔ ပန္းကန္ထဲထည္႕ပါ၊
၈။ အေပၚကေန ေၿမပဲ အသာၿဖဴးထည္႔ရင္ စားဖို႔ အဆင္သင္႔ ၿဖစ္ပါၿပီ။










ၿမည္းၾကည္႔ၿပီး အခ်ိုဳလိုရင္ သၾကားနဲနဲ၊ အငံလို ငံၿပာရည္ထပ္ထည္႔ၿပီး ၿပင္ပါ။


ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ ကြ်ပ္ကြ်ပ္ ေလးပါ၊ ေထာင္းတာကလဲ အကုန္စုထည္႔ၿပီး တစ္ခါထဲ ေထာင္းတာမဟုတ္ပဲ တစ္ခုၿပီးတစ္ခု အစဥ္အတိုင္းထည္႕ေထာင္းရ ပါတယ္ ။
ယိုးဒယား ၾကက္သားေဘဆယ္ေၾကာ္လိုဟာမ်ိဳးနဲ႔ ထမင္းနဲ႔ လိုက္ဖက္ပါတယ္။
Link for ၾကက္သားေဘဆယ္ေၾကာ္

15 comments:

  1. ၾကိဳက္စ္္ ္ ္ ္ ္ ္ ...တယ္...
    တီဆြိေထာင္းတာ ဆိုင္ေထာင္းအတိုင္းဘဲ.. ဂြတ္.စ္စ္္စ္စ

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပဲ..တီဆိြ...နည္းယူသြားပါတယ္။ပိတ္ရက္ၾကမွ ေထာင္းစားၾကည့္အံုးမယ္။:D

    ReplyDelete
  3. ပူးေတက နဲနဲကြ်တ္ေအာင္ ထံုးေရႀကည္ေလး စိမ္ထားလိုက္တယ္... ပိုၿပီး ဂ်ိဳးဂ်ိဳးဂြ်တ္ဂြ်တ္နဲ႔ .... တီဆြိလုပ္တာနဲ႔ စားခ်င္လာၿပီ.... :)

    ReplyDelete
  4. ဒါနဲ႕

    အဲ့ဒီအစားအစာေတြ ဖိတ္ေကြ်းမယ့္ေန႕ကို ေစာင့္ေနတာၾကာျပီ

    ReplyDelete
  5. ဂဏန္းဆားစိမ္နဲ႔ ေထာင္းတာပိုၾကိဳက္တယ္..
    မယ္ဆိြေရ...ေကာက္ညွင္းေပါင္းေ၇ာ ၾကက္ကင္ေရာ မပါဘူးလား..

    ReplyDelete
  6. ခရမ္းကၽြတ္သီးက်န္ေသးတယ္ ဆားရည္စိမ္ကဏန္း ဒါမွမဟုတ္ ငါးပိ

    ReplyDelete
  7. သေဘၤာသီးေထာင္း တအားၾကိဳက္တယ္။ အဲေလာက္ၾကီးတဲ့ ငရုတ္ဆံု ရွိဘူး ဘာနဲ႔ေထာင္းရပါ့။

    ReplyDelete
  8. ဟုတ္ကဲ႔ပါ ... ဟုတ္ကဲ႔ပါ ... ကိုၾကီးေက်ာက္တို႔ ႏိူင္ႏိူင္တို႔ေၿပာတာ ဟုတ္မွာပါ။ ကိုယ္က ယိုးဒယားေရာက္တံုး ခဏစားဖူးတဲ႔ဆိုင္က ပါတာေလးပဲ သိတာပါ။
    ဟိုေန႔က Golden mile ဘက္ေရာက္လို႔ ယိုးဒယားဆိုင္ေတြမွာ သေဘၤာသီးေထာင္း အတြက္ ပစၥည္းေလးေတြ ေရာင္းတာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးေလးေတြ အၿပင္ ခရမ္းၾကြပ္သီးေတြပါေတြ႔ခဲ႔တာ။ ဒါေၾကာင္႔ကိုး၊ ဆားရည္စိမ္ကဏန္းေတြပါ အဲဒီဆိုင္ေတြမွာ အကုန္ရမယ္တင္ပါတယ္။

    မေမေရ အဲ႔ငရုပ္ဆံုလဲ ၀ယ္ကာစကေသးေသးေလးေနာ္။

    ReplyDelete
  9. စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  10. သေဘၤာသီးေထာင္းလာဖတ္တာ ဖတ္ေနရင္းနဲ႕ တံေတြးအခါခါ မ်ိဳခ်မိပါတယ္..

    ReplyDelete
  11. မဆိြ...ေရ
    ဟုတ္တယ္ မေခ်ာေျပာသလိုပဲ။ အေပၚဆံုး ဓါတ္ပံုကစျပီး တျဖည္းျဖည္း ၾကည့္ၾ႕ကည့္ရင္း စားခ်င္လာတာ တံေတြးမ်ိဳေနရတယ္ ဟင့္ ..
    း)))

    ဒီမွာက သေဘာၤသီးအစိမ္းက ရွားတယ္။ ၀ယ္မရဘူး..။ ျမန္မာျပည္ေရာက္မွ လုပ္စားဦးမယ္..

    ReplyDelete
  12. မမဆြိေရးတာဖတ္ၿပီး ေထာင္းစားမလို႔ သေဘၤာသီးစိမ္း၀ယ္တာ အၿပင္မွာေတာ႔စိမ္းေနၿပီး ခြဲလိုက္ေတာ႔မွ မွည္႔ေနတယ္ေလ.. မုန္းထွာ.. :(

    ReplyDelete
  13. ရန္ကုန္ျပန္တုန္းကေတာ့ အပီအျပင္လုပ္စားလာခဲ့တယ္
    စားခ်င္ေျပသြားျပီထင္တာ
    ခုတီဆြိဆီလာေတာ့မွ
    ငုတ္လွ်ိဳးေနတဲ့စားခ်င္စိတ္ျပန္ေပၚလာျပန္ျပီတစ္ေခါက္
    ...................
    အင္းးးးးးး
    မျဖစ္ေခ်ဘူး။ သေဘာၤသီးအစိမ္းတစ္လံုးသြား၀ယ္ဦးမွပဲ :)

    ReplyDelete
  14. :( စားခ်င္လိုက္တာ .. ကိုယ္လုပ္ရင္ ျဖစ္မွာ မဟုတ္တဲ႔အတူ အစ္မပဲ သုပ္ေကၽြးအစ္မရယ္။
    ဗိုက္ဆာလိုက္တာ
    mm

    ReplyDelete
  15. ဟိ..လုပ္စားအံုးမယ္..သူ ့ကိုလည္းေကြ်း၇မယ္..
    ငရုပ္ဆံုၾကီးရွိတယ္..ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္..မဆြိ

    ReplyDelete