အသိတစ္ေယာက္အိမ္သြားလည္တံုးက စားဖူးတဲ႔ က်ဴနာငါးေသတၱာသုတ္ပါ။ အဲဒီတံုးက စားလို႔ေကာင္းလို႔ နည္းေလးမွတ္ထားတာ ခုမွသုတ္စားၿဖစ္ပါေတာ႔တယ္။
သုတ္စားတဲ႔ က်ဴနားငါးသတၱာမွာ ၂မ်ိဳးရွိတယ္။ ေရစိမ္ထားတာနဲ႔ ဆီစိမ္ထားတာနဲ႔ပါ။ အဲဒီေန႔က မွား၀ယ္လာလို႔ ေရစိမ္ထားတာနဲ႔ပဲ သုတ္လိုက္ရပါတယ္။ အမွန္က ဆီစိမ္ထားတဲ႔ဘူးထဲက ဆီေလးေတြပါ ထည္႔သုတ္ရင္ ပိုစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ုၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေတြကိုလည္း ရိတ္ရိတ္လွီးပါတယ္။ သံပုရာရည္ဆမ္း၊ ငရုပ္ေကာင္း (မညက္တညက္) နဲ႔ သုတ္ပါတယ္။ ဆား အခ်ိဳမွုန္႔ သင္႔သလို ထည္႔သုတ္ပါ။
လိုက္ဖက္တဲ႔ဟင္းကေတာ႔ ၀က္နံရိုး (သို႕) ၀က္ေၿခေထာက္ကို ၾကာစြယ္နဲ႔ (lotus root - ၾကာၿမစ္ ေခၚမလားမသိ ) စြတ္ၿပဳတ္လုပ္ထားတာနဲ႔ပါ။ ၀က္ရိုးကို ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ပဲငံၿပာရည္ အခ်ိဳ နဲ႔ အခ်ိဳရည္ထြက္လာသည္အထိ ၿပဳတ္ၿပီး ခ်ခါနီး ၁၀မိနစ္ေလာက္မွာ ၾကာစြယ္ခပ္ၿပီးစားတာပါ။ ၾကာစြယ္က ၀ါးလိုက္ရင္ ထုတ္ထုတ္-ထုတ္ထုတ္နဲ႔ စားလို႔သိပ္ေကာင္းပါတယ္။
ၾကာစြယ္မၿမင္ဖူးသူမ်ားအတြက္
original picture link
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tuna ေတာ့အစိမ္းပဲ စားတယ္..အစိမ္းကိူ ပဲငံျပာရည္၊ ဝါဆာဘီ (မုံလာဥ အစိမ္းေရာင္ အမႈန္႔) နဲ႔ တို႔စားလို႔ကေတာ့ ဗ်ာ....ေရးရင္းေတာင္ သြားေရက်လာျပီ..ဂ်ပန္လိုေတာ့ sashimi ေခၚတာေပါ့ေလ..
ReplyDeleteတီဆြီ..က်ဴနာလို႔ ေခၚတာလားအဲဒါက.. ကူးက အျမဲ တူနာ လို႔ မွားေပါင္း တယ္။
ReplyDeleteသူမ်ားသုပ္ရင္အရမ္းစားေကာင္းတယ္.. ကိုယ္တိုင္သုပ္ရင္ အဆင္မေျပ ဘူး။ တစ္ခုခုလိုေနတယ္.. း)
ၾကာဆြယ္က ဒီမွာ ကိုးရီးယားဆိုင္ေတြမွာ ခဲထားတဲ့ဟာေတြေရာင္းတယ္။
တစ္ခါတစ္ေလ မာလာဟင္းခ်က္ခ်င္ရင္သြားသြား၀ယ္တယ္..
တီဆြိခ်က္ထား၊ သုတ္ထားတာေလးေတြကေတာ့ စားေကာင္းမည့္ပံု စားခ်င္စရာေလးေတြပဲ...
ReplyDeleteဒီမွာေတာ့ ထမင္း၀ိုင္းမွာ ကိုယ္ခ်က္ထားတဲ့ လူမမာမ်က္ႏွာ ျဖဴဖတ္ျဖဴေရာ္ ဟင္းပန္းကန္ေလးေတြၾကည့္လိုက္ ဟိုသူ႔မ်က္ႏွာၾကည့္ရ ဒီသူ႔မ်က္ႏွာၾကည့္ရနဲ႔ သိပ္မ်က္ႏွာငယ္တာပဲ...
အိမ္ကလူေတြ ကိုဧရာနဲ႔ သားႀကီးက ငါး မစားၾကဘူးေလ...
မရ .. မရ.. က်ဴနာသုတ္.. စားလို႔ မရ
မဆိြေရ..
ReplyDeleteအဲလိုက်ေတာ့လည္း အသုပ္ေလးက စားခ်င္စရာေလးေနာ္။ ကိုယ့္ဘာသာသုပ္စားရင္ အမယ္မစံုလို႔လားမသိဘူး။ စားမေကာင္းဘူး။ ၀က္ရိုးနဲ႔ခ်က္တဲ့ အဲဒီၾကာစြယ္ကို အခုမွ ၾကာစြယ္မွန္းသိေတာ့တယ္။ ဒီမွာေတာ့ အမ်ားၾကီးေရာင္းတယ္။ သူ႔ကို မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ အေၾကာ္ေၾကာ္စားရင္ အားၾကီးေကာင္းသတဲ့. ေၾကာ္စားသူေတြကေျပာတာ း))
စားခ်င္စရာေလး တီတီဆိြ
ReplyDeleteအိမ္မွာလည္း ေအာလစ္ဗ္အိြဳင္း နဲ႔ က်ဴနာ တဗူး႐ိွတယ္။ မတ္စိ ေျပာသလို သုတ္စားဦးမွ၊ ၾကာစြယ္ဟင္းခ်ိဳနဲ႔ ဝက္နံ႐ိုးလည္း ႀကိဳက္တာပဲ...အံမာေလး ဝေတာ့မွာပဲ မတ္စိရယ္ :))
ReplyDeleteတေန႕တေန႕ ေပါင္မုန္႕နဲ႕ စားေနရတဲ့ Tuna ဗူးေတြကို ၾကည့္မရတာၾကာၿပီ...
ReplyDeleteအခုေတာ့ အေတာ္ပဲ... အကုန္သုပ္စားပစ္မယ္... း))
က်ဴနာ စည္သြပ္ဗူးကို အျပင္မွာျမင္ေတာင္ မျမင္ဖူးဘူးဗ်ာ...ဆိုးလိုက္တာ...
ReplyDeleteဒါေပမယ့္ အစားဆိုတာ လူနဲ႔ အတည့္ဆံုးအရာ ျဖစ္တာမို႔ အစ္မရဲ႕ က်ဴနာသုပ္ကို နတ္ေတြလို အေငြ႕နဲ႔တင္ အ၀စားသြားပါတယ္.