Thursday, April 14, 2011

မန္တလေးမုန့်တီ နန်းကြီးသုပ် စားရအောင် ...

မဆွိတီတို့ ငယ်ငယ်က စစ်ကိုင်းက အဘွားဆီသွားလည်ရင် အဘွားက သူ့မြေးမလေး ဘုတ်အီးမကို မန်းလေး ဘုရားကြီး ခေါ်ခေါ်သွားတယ်။ အဲဒီမှာ မြေးအဘွား၂ယောက် ဘုရားဖူးကြ၊ ရွှေသင်္ကန်းကပ်ကြ၊ လိပ်တွေအစာကျွေးကြ၊ ဘုရားကြီး စောင်းတန်းက ဆိုင်တွေပတ် ကြည့်ကြပေါ့။ ပြန်ခါနီးကျ မောပြီဆို အဘွားက လိပ်ကန်နားက မုန့်တီဆိုင်က မုန့်တီသုပ် အမြဲ ဝယ်ကျွေးတယ်။ အများအားဖြင့်တော့ ငါးဖယ်နဲ့စားလေ့ရှိတယ်။ ငါးဖယ်ကိုကြော်ပြီး ပါးပါးလေးတွေ လှီးချက်ထားတာ။ ပြီးတော့ မုန့်တီလုံးတွေက ရန်ကုန်က နန်းကြီးသုပ်လိုမဟုတ်ပဲ အလုံးပိုတုတ်တယ်။ မန်လေးဘက်ဆိုတော့ ပဲမှုန့်ကလဲ ကောင်းတော့ အဲဒီမုန့်တီက သိပ်အရသာရှိတာ။ ဆီအနီရောင်များများနဲ့ မုန့်တီသုတ်က အိပြီးဆီမ့်နေတာပဲ။ ဟင်းချိုကလဲ ပူပူနွေးနွေးနဲ့ အတော်ချိုတယ်။ အဲဒီမုန့်တီသုတ်ကို ခုချိန်ထိမမေ့ဘူးဗျာ။

မဆွိတီ မန်းလေးတောင်ခြေဖက် ဆရာမလုပ်တော့လဲ ဈေးချိုဖက်ရောက်တိုင်း စားဖြစ်တယ်။ တစ်ခါတစ်လေ ခေါက်ဆွဲနန်းပြားနဲ့လဲ ကောင်းတာပဲ။ ရန်ကုန်အိမ်မှာ အမေတို့သုပ်စားတဲ့ နန်းကြီးသုပ်ဆိုတာနဲ့ နဲနဲတော့ ကွဲတယ်။ ရန်ကုန်ကသုပ်တာတော့ နန်းလတ်ကို ငံပြာရည်တွေ၊ ကြက်သားဟင်း၊ သံပုရာသီး၊ ပဲမှုန့်တွေထည့်ပြီး အသုပ်စုံနယ်သလို နယ်သုပ်တာ။ မန်းလေးကတော့ နန်းကြီး အလုံးကြီးကြီးတွေထဲ ကြက်သားဟင်းကို ဆီများများထည့်၊ ပဲမှုန့်ထည့်ပြီး ဒီတိုင်းချပေးတာ။ မဆွိတီ ခုလုပ်စားတာက မန်းလေးစတိုင် မုန့်တီပါ။

မုန့်တီဖက်ကြီးကြီးတွေကတော့ ဂျပန်တွေစားတဲ့ ခေါက်ဆွဲတစ်မျိုးကို သုံးပါတယ်။ တစ်ထုပ်ကို ၄ကျပ်လောက်ပေးရတယ်။ စလုံးက NTUC မှာ ဝယ်လို့ရပါတယ်။ သူက နန်းကြီးထက်နဲနဲတော့ ပိုအိတယ်။ အလွမ်းပြေလောက်တော့ စားလို့ရပါတယ်။

ဟင်းချိုအတွက်
ကြက်ရိုး ၃-၄ကျပ်ဖိုးလောက်ဝယ် အပိုင်းကြီးကြီး ခုတ်ထစ်ပြီး ဆား၊ ငံပြာရည်နဲ့နယ်၊ စပါးလင်၊ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်နီဥကြီး ၃လုံး လောက်ပစ်ထည့်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့တည်ထားပါ။ နာရီဝက် ၄၅မိနစ်လောက်ကြာရင် ရေခမ်းရင် ရေထပ်ထည့် ပြန်ဆူအောင်တည် အပေါ့အငံမြည်း၊ ကြက်သားမှုန့်လေး ပိုချိုအောင်ထည့်၊ ငရုပ်ကောင်းလေး နဲနဲ မွှေးအောင်ထည့်ပြီး ချလို့ရပါပြီ။ (ကြက်ရိုးကဆီတွေထွက်လာရင် အဲဒါတွေကို ကြက်သားဟင်းအိုးထဲသာ ခပ်ထည့်လိုက်ပါ။)


ကြက်သားဟင်းအတွက်
ကြက်သား ရင်ပုံသား ၂ခုလောက်ကို အတုံးလေးတွေလှီးပြီး ဆနွင်းမှုန့်နိူင်နိူင်နဲ့ ငံပြာရည်၊ ဆားထည့်ပြီး နယ်ထားပါတယ်။ ဆနွင်းများမှ ဟင်းအနှစ်က ဝါဝါရဲရဲလေးနဲ့ ပိုကောင်းပါတယ်။ ကြက်သားအညှီနံ့လဲ ပျောက်တာပေါ့။


ကြက်သားဟင်းအနှစ်အတွက် ပြင်ဆင်ထားရမှာတွေပါ။ ကြက်သွန်နီ ဥကြီး ၃ လုံးလောက်ကို chopper နဲ့ chop လုပ်ထား၊ ခရမ်းချဉ်သီး ၃လုံးလောက်ကိုလည်း အနှစ်ရအောင် လှီးထား၊ ကြက်သွန်ဖြူ ဥကြီး တစ်ဥခန့် ထောင်းထား၊ ဂျင်းနဲ့ စပါးလင် ၃ချောင်းလောက်ကိုလဲ ပါးပါးလှီးပြီး ရောကြိတ်ထားပါ။ ခရမ်းချဉ်သီးကတော့ တစ်ချို့ကလဲ မထည့်ကြပါဘူး။ မထည့်လဲ စားလို့ ကောင်းပါတယ်။ ငရုပ်သီးအရောင်တင်မှုန့်ကိုလည်း ဆီပူထဲ ရုပ်တရက်ထည့်လိုက်ရင် တူးကုန်မှာစိုးလို့ ရေလေးနဲ့ ဖျော်ပြီးမှ ဆီသတ်တဲ့ထဲထည့်ပါတယ်။ စားပဲဇွန်း ၂ဇွန့်ခန့်ပါ။


ပြီးရင် ဆီသတ်လို့ကောင်းအောင် Non-sticker ဒယ်အိုးခပ်ကြီးကြီထဲ ဆီများများထည့်ပါတယ်။ ဟင်းကော်တဲ့ဇွန်းကြီးနဲ့ လူတစ်ယောက် တစ်ဇွန်းနှုံးနဲ့ ၁၀ဇွန်းလောက်ကို ထည့်ရပါတယ်။ ဆီကတော့ အများကြီးကုန်ပါတယ်ခင်ဗျ။

ဆီနဲနဲပူလာရင် ဆနွင်းမှုန့်လေး ဆီဝါတဲ့အထိ ပစ်ထည့်၊ ခရမ်းချဉ်သီးကလွဲလို့ အနှစ်ထောင်းထားတွေထည့်ပြီး မွှေပါတယ်။


မိနစ်ဝက် လောက်ကြာတော့ ကြက်သားလှီးထားတာတွေထည့်ပါတယ်။ အစာတွေ နဲနဲညှိုးတာနဲ့ကြက်သားကို ထည့်ပါတယ်။ ဒါမှ ကြက်သားလဲ အရည်ခွံတင်းတဲ့ အချိန်နဲ့ ဆီသတ်တာ မွှေးတဲ့အချိန် ကွက်တိပါပဲ။


ဆီသတ်တာ မွှေးပြီးကပ်လာရင် ငရုပ်သီးရည်ဖျော်ထားတာ ထည့်ပြီး ခြောက်သွားတဲ့ထိ မွှေပေးပါတယ်။ နောက်ဆုံးမှ ခရမ်းချဉ်သီးထည့် ပြီး ခရမ်းချဉ်သီး ပျောက်ပြီး အနှစ်ဖြစ်သည်အထိ ဆက်မွှေပေးပါ။ နောက်ဆုံး ကြက်ရိုးပြုတ်ရည်ထဲက အချိုရေကို မြုတ်အောင်ထည့်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ နာရီဝက်လောက်နှပ်ထားရပါမယ်။ ဆီခြောက်ပြီး ကပ်တဲ့အထိမထားပဲ ရေနည်းနည်းလေးကျန်တာနဲ့ ချပါတယ်။



ပြင်ဆင်ထားရမည့် အဆာပလာများ

ငရုပ်သီးအကျက်မှုန့်ကို ဆီနဲနဲသတ်ပြီး ပြန်ကြော်ပါတယ်။ ဟင်းအိုးထဲက ဆီမလောက်မှာကြောက်လို့ တစ်ခါတရံ ဆီဝါ၊ ဆီနီချက်ထားပါတယ်။ ကျန်တာတွေတော့ အားလုံးသိပြီးသားတွေ ဆိုတော့ ပုံမှာသာ ကြည့်ကြပါတော့။ ပုံထဲမှာ ပဲမှုန့်တောင် ကျန်သွားတယ်။ ပဲမှုန့်ကတော့ မွှေးတံဆိတ် အကျက်မှုန့်ကို သုံးပါတယ်။

ပွဲပြင်ဖို့ရာ
မန်းလေးစတိုင်ဆိုတော့ မုန့်တီဖတ်အလုံးကြီးတွေ အရင်ထည့်၊ အပေါ်က ကြက်သားဟင်းအနှစ်ကိုထည့် (ဆီများများထည့်ရပါတယ် ခင်ဗျာ) ပဲမှုန့်ကိုတော့ စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်းလောက်ပဲ ထည့်ပါတယ်။ အပေါ်က ကြက်သွန်နီကြိုက်တတ်ရင်ထည့်၊ ကြက်ဥပြုတ်၂စိတ်လောက်ထည့်၊ နံနံထည့်၊ ပြီး မွှေစားလို့ရပါပြီခင်ဗျာ။



ကြက်ရိုးဗလာဟင်းချိုလေးကလည်း မွှေးပြီး ချိုနေတာပဲဆိုတော့ဗျာ။ ရှလွတ်။ သင်္ကြန်တွင်း စတုဒီသာပါဗျာ။ အန်တီသက်ဝေလို ဒုက္ခမရောက်ချင်ရင်တော့ အောက်ကပုံကို ၂ခါ မကလစ်ကြနဲ့ဂျာ။




Tag:  မန္တလေးမုန့်တီ  နန်းကြီးသုပ်  မုန့်တီသုပ်   မုန့်တီ နန်းကြီးသုတ်

28 comments:

  1. မကလစ္ပါနဲ႔ဆိုတာကို တည္႔တည္႔ကလစ္ၿပီး ေပ်ာ္ေပ်ာ္ၾကီးဒုကၡခံသြားပါေၾကာင္း.. း)

    ReplyDelete
  2. ၾက္ဳက္တယ္..ၾကိဳက္တယ္..။
    မုန္႔တီသုတ္ၾကိဳက္တယ္..။
    အသားမပါတဲ့ ခိုေတာင္သုတ္လဲ ၾကိဳက္တာပဲ....။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  3. အန္တီဆြိေျပာပံုအရ ဆိုရင္ မန္းေလး မုန္႔တီဆိုတာထက္ စဥ့္ကိုင္မုန္႔တီျဖစ္ဖို႔မ်ားမယ္ မန္းေလးမွာစဥ့္ကိုင္မုန္႔တီနဲ႔ ခိုေတာင္မုန္႔တီက အေတာ္အစားမ်ားတယ္ မန္းေလး မုန္႔တီ နန္းၾကီးသုပ္အမ်ားစုမွာေတာ့ ငါးဖယ္အစိုလံုးေလးေတြနဲ႔သုပ္ တာမ်ားတယ္ :P ငါးဖယ္အစိုလံုးေလးေတြက ဟင္းခ်ိဳအိုးထဲမွာထည့္ျပဳတ္ေတာ့ စားရတာ သဘာ၀အခ်ိဳနဲ႔ အလြန္ေကာင္းပါတယ္

    ReplyDelete
  4. တကယ့္ကို စားလို႔ ေကာင္းပါေၾကာင္း အားရပါးရ ေထာက္ခံအပ္ပါသည္ရွင့္.. :D

    အလင္း

    ReplyDelete
  5. အဟင့္... ေျပာထားရဲ႕သားနဲ႔... ႏွစ္ခါတိတိ ကလစ္မိပါတယ္...
    အခ်ိန္ကလည္း ထမင္းစားခ်ိန္ဆိုေတာ့ ဒုကၡေတာ့ နည္းနည္းေရာက္သြားတယ္... း)))

    ReplyDelete
  6. ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ သားေရေတာင္က်တယ္ တီဆြိေရ

    ReplyDelete
  7. အမယ္ေလး ေကာင္းမွေကာင္း

    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  8. မုန္႔တီႀကိဳက္တယ္။ သက္သတ္လြတ္ ခိုေတာင္လည္း ႀကိဳက္တယ္။
    ဒီတေခါက္ မႏၱေလးမွာေမ႔ၿပီး နန္းႀကီးသုပ္ လို႔မွာမိတာ နန္းအႀကီးႀကီးေတြနဲ႔ေပးလာတယ္။
    (အမွန္က မုန္႔တီသုပ္ဆို နန္းလတ္နဲ႔ပဲႀကိဳက္တာ သူက ဆားျပားပို၀င္လို႔ဆိုၿပီး။) အဲဒါနဲ႔ ေနာက္တပဲြ မုန္႔တီဆိုၿပီး ျပန္မွာလိုက္ရတယ္။ နန္းအတုတ္ပဲြေတာ႔ အိမ္ကလူကို ေပးစားလိုက္တယ္။

    ReplyDelete
  9. စားခ်င္စရာဘဲ..။ရႊဲအိေနတာဘဲ..
    အဲဒီလိုမုန္႔ဖတ္ကိုးရီးယားဆိုင္မွာေတြ႔ဖူးတယ္..
    သြားရွာ၀ယ္အံုးမယ္....

    ReplyDelete
  10. မႏွစ္က မန္းေလးေရာက္ေတာ့ ေစ်းခ်ိဳမွာ တစ္ခါမွ မစားဘူးတဲ့ ခိုေတာင္မုန္႔တီကို လိုက္ရွာတယ္။ ေစ်းေတာင္းေလးနဲ႔ ေရာင္းတဲ့ အေဒၚၾကီးဆီမွာ စားျဖစ္တယ္။ ခိုေတာင္ရြာက ေလွနဲ႔ကူးျပီး လာေရာင္းတာတဲ့။ တစ္ရွလြတ္..

    ဒီႏွစ္ျပန္ေတာ့လည္း မနက္အေစာၾကီး ကားေပၚက ဆင္းကတည္းက မန္းျမိဳ႔ေတာ္မွာ ထိုင္ရင္း မုန္႔တီအလံုးၾကီးနဲ႔ စဖြင့္ပါတယ္။ ရွလြတ္.

    အဲဒီေန႔လည္မွာပဲ စစ္ကိုင္းေတာင္ ဆြမ္းဦးပုညရွင္ဘုရားက တမာရိပ္မွာ ဒုတိယေျမာက္ နန္းၾကီးမုန္႔တီကို ထပ္စားေသးတယ္။ ႏွစ္ရွလြတ္..

    ျပင္ဦးလြင္က ျပန္ဆင္းလာေတာ့ မန္းေလးမွာ နာမည္ၾကီးတဲ့ မုန္႔တီတစ္မ်ိဳးတည္း သီးသန္႔ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ (လမ္းၾကားေလးထဲ ဝင္သြားရတယ္) မွာ ထပ္စားျဖစ္ျပန္ေတာ့ စုစုေပါင္း သံုးၾကိမ္ အဝတီးခဲ့ရတယ္။ အဲဒီဆိုင္ေလးက မုန္႔တီဆိုင္ကေန တိုက္ၾကီးေဆာက္ထားတာတဲ့။ နာမည္ေတာ့ ေမ့ျပီ။ လာစားၾကတဲ့ ကားေတြ မနည္းဘူး။ ေစ်းကလဲ တျခားဆိုင္ထက္ ပိုၾကီးတယ္။ တကယ္လဲ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ သံုးရွလြတ္...

    ခု တီတီဆြိက အစေဖာ္လာေတာ့လည္း ထပ္စားခ်င္လာျပန္ေရာ။ လုပ္စားဦးမွ။ နန္းအတုတ္ၾကီး ဝယ္လို႔ရတာ ခုမွသိတယ္္။ မန္းေလးနန္းၾကီးေလာက္ေတာ့ မေဖြးသလိုပဲ။ နန္းအတုတ္ၾကီးကို ဒီတစ္ေခါက္မွ စားဖူးတာေပမဲ့ ၾကိဳက္တာပဲ။ ေလးရွလြတ္....

    (တီတီဆြိနဲ႔ ဂ်ဴဂ်ဴကို စြယ္ေတာ္ရိပ္က အျပန္ ဘူတာအဝင္နားမွာ လွမ္းေတြ႔လိုက္လို႔ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုေတာင္ ျပလိုက္ေသးတယ္။ တီတီဆြိတို႔ သားအမိလို႔။ ႏွဳတ္ဆက္မလို႔ေပမဲ့ အခ်ိန္လင့္ေနတာရယ္ အေတာ္ေဝးေနတာရယ္ေၾကာင့္ မႏွဳတ္ဆက္ျဖစ္လိုက္ဘူး။)

    အမည္ေဖာ္ျပသူ
    ေတာင္ငူသား

    ReplyDelete
  11. Look delicious.I didn't follow your advice and double click:( I keep sabath.
    Ju Juu,Sweet n U Change"BWAN,BWAN,BWAN"
    "HAPPY THINGYAN"
    Gyidaw

    ReplyDelete
  12. စားခ်င္စရာၾကီး ...

    ဆီမ်ားတာကေတာ့ေၾကာက္စရာပဲဗ်ိဳ. .....

    အန္တီဆြိက မဆြိတီတဲ့ ငယ္သြားျပန္ျပီ ... ခြိခြိ..

    ပထမေတာ့မဆြိကုိ ၾကိတ္ျပီးေလးစားေနတာ ေအာ္ .. အိမ္ရွင္အိမ္ဌားပုိ.စ္မွာ သူကုိယ္သူ အန္တီဆုိျပီးေတာ့ အလံျဖဴေထာင္ျပီး ရဲရဲ၀ံ့၀ံ့ၾကီး ေၾကျငာရဲတယ္ေပါ့ ၊ ခုေတာ့ ျပန္ငယ္ခ်င္တယ္ေပါ့

    ReplyDelete
  13. အရာသာရွိလိုက္တာ......

    ReplyDelete
  14. It's very delicious & nice. I don't no when i can eat it again like that today. He He He

    ReplyDelete
  15. လာလည္သြားပါတယ္ဗ်ာ....မုန့္တီလည္းစားရင္းေပါ့... ဒါနဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္ပံုေလးပါ ယူသြားေသးတယ္ေနာ္။။။။။ ခြင့္ျပဳမယ္ထင္ပါတယ္...အညာကိုလာလည္ဖို႔ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ဗ်ာ။။။။ ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။။။။

    ReplyDelete
  16. တီဆြိေရမႏၱေလးမုန္႔တီီႀကိဳက္တယ္။ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ သားေရေတာင္က်တယ္
    စားခ်င္သြားၿပီ။

    ReplyDelete
  17. အဟိ...
    မုန္႔တီသုတ္ထပ္လာစားတာ..
    ဟိုေတာင္ငူသားေျပာတဲ့ လမ္းၾကားထဲကဆိုင္က
    စိုးစိုးမုန္႔တီသုတ္ကိုေျပာတာထင္တယ္..။
    ေကာင္းတယ္..ေစ်းၾကီးတယ္..။

    ေပါက္

    ReplyDelete
  18. ရန္ကုန္သူေတြ နန္းျကီးဘဲသုပ္စားပါတယ္ ရပ္ကြက္အလုိက္ ကဲြတာေတာ့မေျပာတတ္ ပါဘူး။နန္းလတ္နဲ ့သုပ္တာ မျကားဖူးဘူး။ မဆီြေရးမွ ျကားဖူးပါတယ္။ နန္းျကီးသုပ္ကို နန္းျကီးနဲ ့ သုပ္စားမွ အရသာ ရိွမယ္ ထင္တာဘဲ။
    ဒါနဲ ့သုတ္က လက္ကို သုတ္သင္ရွင္းလင္း တဲ့သုတ္ ထင္တာဘဲ အသုပ္စံုအတြက္ သုပ္နဲ ့ေပါင္းတယ္ ထင္တယ္

    ReplyDelete
  19. ဒါဆို အေပၚက အေနာနိမတ္စ္က မန္းေလးက မုန္႔တီမစားဘူးတာ ေသခ်ာတယ္။ ရန္ကုန္က နန္းၾကီးေခၚတာ အမွန္က နန္းလတ္ဗ်။ မန္းေလးမွာ နန္းၾကီးဆိုတာက ရန္ကုန္ကထက္ ပိုတုတ္တယ္။ အစ္မ ပံုထဲမွာလဲပါတယ္ေလ။ ဇကာ အနီေရာင္ေလးထဲမွာ။ ၂ခုခဲြၿပထားတယ္။
    စကားမစပ္ မဆြိတီလဲ ရန္ကုန္သူစစ္စစ္ပါေတာ္ ...

    အသုပ္စံု ၿပင္လိုက္ပါၿပီ။ ေက်းဇူး။

    ReplyDelete
  20. မေပါက္ေျပာတာ ဟုတ္တယ္ဗ်ိဳ႔။ စိုးစိုး မုန္႔တီဆိုင္။ အဲဒီနာမည္ပဲ။ အစက ေမ့ေနတာဗ်။

    ေတာင္ငူသား

    ReplyDelete
  21. ေရာက္လာေတာင္ ေနာက္က်သြားျပီ
    သၾကၤန္မွာ မုန္ ့ေကြ်းေနတယ္ဆိုးလို လာစားသြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  22. ေရာက္တာေတာင္ ေနာက္က်သြားျပီ
    သၾကၤန္မွာ စတုဒီသာ ေကြ်းေနတယ္ဆိုလို ့
    လာစားသြားပါတယ္။
    ရွလြတ္ ရြတ္ ကဲျပီးျပီ။

    ReplyDelete
  23. စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္။ ေအာ္ဇီလာျပီး စားခ်င္တယ္ ေကြ်းမွာလားဟင္
    ေဆာင္း

    ReplyDelete
  24. ခ်စ္သူငယ္ခ်င္း... နွဳတ္ဆက္စကားမၾကားခ်င္ဘူး... ငိုခ်င္တယ္... မုန္ ့တီေလးျမည္းရင္း... ရွိဳက္ရင္းေပါ့... ခုတုိ ့မွာဘေလာ့တခုရွိေနတာ နင့္မွာ ဘေလာ့တခုရွိေနတာကို အရမ္းေက်းဇူးတင္မိတယ္...အလြမ္းေတြနဲနဲေတာ့ သက္သာမယ္ထင္ပါ့... ခ်မ္းေျမ့သာယာေသာ နွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ...

    ReplyDelete
  25. တန္ခူးကေတာ႔ေလ လြမ္းပါတယ္ဆိုမွ ပိုလြမ္းေအာင္ ဖန္ေနၿပီ။ ဟုတ္တယ္ ... ဘေလာ႔ဂ္ေလး ေက်းဇူးေၾကာင္႔ အလြမ္းေၿပၾကမွာပါ။

    ေစာ ..မုန္႕လာ စားတာ ေက်းဇူး။

    အေနာနိမတ္စ္ ေအာ္ဇီေရာက္ေသးဘူးဂ်။

    ေရႊညာသားေလး မုန္႔ဖတ္ထုတ္ေတြတင္မက တၿခားပံုေတြလဲ ယူလို႔ရပါတယ္။

    ေပါက္နဲ႔ ေတာင္ငူသားေလးက စိုးစိုးမုန္႔တီက ေၾကာ္ၿငာကိုယ္စားလွယ္ေတြလားဟင္။ း) တူတို႔ေၿပာတာနဲ႔ မန္းေလးေရာက္ရင္ သြားစားဦးမယ္။


    ေငြစႏၵာ၊ အေနာနိမတ္စ္ ၊ မရွင္ေလး လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္။

    ကိုဇက္ ဘေလာ႕ဂ္ နာမည္ကိုက auntysweet.blogspot.com ပါဂ်ာ။ ဘေလာ႔ဂ္ေလးစဖြင္႔ေတာ႔ ကိုယ္႔ကိုကိုယ္ အရမ္းအသက္ၾကီးၿပီထင္ေနတာ။ ဖိုရမ္ထဲမွာ ခေလးေတြမ်ားေတာ႔ တီဆြိ၊ တီဆြိ ဆိုေတာ႔ ဘေလာ႔ဂ္ဖြင္႔ေတာ႔လဲ သူတို႔ ေခၚတဲ႔အတိုင္းေပးလိုက္တာ။ ခုေတာ႔ ဘေလာ႔ဂ္မွာ ရြယ္တူေတြအညားၾကီးပဲ။ တူညားတစ္ေယာက္ထဲ အန္တီၿဖစ္ေနတာ။ း))

    ကိုေတာင္ငူသား
    အဲဒီေန႔က ပုလုေကြးေတာ႔ ေတြ႔သဗ်။ အစ္မတို႔ အေစာၾကီးေရာက္ေနတာ။ သူက ရြားသားေလးေတာ႔ လာဘူးတဲ႔။ ေတာင္ငူသားလာမယ္တဲ႔ ေၿပာသား။ မေတြ႔လိုက္ရဘူး။ ေနာက္ပိုင္း ပုလုေကြးကေန ၀ါးညွပ္တဲ႔ ကရင္ၾကီးၿဖစ္သြားတာေတာ႔ လူစံုမွပဲ ေၿပာေတာ႔မယ္ း)

    ကိုရင္ စစ္ကိုင္း၊ မန္းေလးမွာ အၿပတ္က်ဲခဲ႔တာပဲ။ အားက်တယ္ဗ်ိဳ႔။

    ကူးကူး၊ စူးစူး၊ ၿမဴးၿမဴး၊ ဦးဦး း) မအယ္၊ ေပါက္၊ မုန္႔တီသုတ္ဆိုေတာ႔ ေၿပးလာၾကတယ္ထင္တယ္ း)

    အန္တီသက္ေ၀ကေတာ႔ ၿဖစ္ရမယ္ေနာ္ ... း)

    အလင္းက ကိုယ္ေတြ႔နဲ႕ တူတယ္ း)

    ReplyDelete
  26. မဆြိေျပာမွပဲ ဘေလာ့မွာ အန္တီဆြိ ဆုိတာသတိထားမိပါတယ္ ၊ ကုိယ္ဖတ္ေနၾကဘေလာ့ဆုိေတာ့ Bookmarks ထဲမွာ TTSWEET နဲ.ထဲ့ထားတာပါ ၊ စကူဒရုိင္ဘာ ကုိင္တဲ့ ကြ်န္မဘ၀ အပုိင္း-၁ က ဓါတ္ပံုမွာ ေခ်ာျပီး ေတာ္ေတာ္ငယ္ပါတယ္ ၊ ေခ်ာတယ္ နုတယ္ေျပာလုိ. မုန္.ေကြ်းရင္ၾသဇီေတာ့ လုိက္မစား ပါရေစနဲ. ေလယာဥ္ဖုိး မတတ္နုိင္လုိ.ပါ ၊

    ံအစစအရာအရာ အဆင္ေျပပါေစ ..

    ခင္တဲ့

    z

    ReplyDelete
  27. တီဆြိေရ ခ်က္နည္းေလး လာၾကည့္သြားပါတယ္။ မနက္ျဖန္ လုပ္စားခ်င္လုိ႔ပါ။ ဟင္းခ်ိဳက ဆီထည့္ရေသးလား ဆီကသူ႔ဘာသာသူ ထြက္လာတာလားဟင္။
    ပံုေတြၾကည့္ရင္း သေရယိုသြားပါေၾကာင္းးး :)

    ReplyDelete
  28. ဟိုဘက္အိမ္မွာ ၾကာဇံခ်က္နဲ. သံပုရိုသီးသုပ္စားၿပီးၿပန္လာတာ.. ခု နန္းၾကီးသုပ္ေတြ.ေတာ့လည္းသေရက်တာနဲ.စားသြားပါေသးတယ္..ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳေလးကလည္းေမႊးမွေမႊး...

    ReplyDelete