မဆြိတီတို႔ ငယ္ငယ္က စစ္ကိုင္းက အဘြားဆီသြားလည္ရင္ အဘြားက သူ႔ေၿမးမေလး ဘုတ္အီးမကို မန္းေလး ဘုရားၾကီး ေခၚေခၚသြားတယ္။ အဲဒီမွာ ေၿမးအဘြား၂ေယာက္ ဘုရားဖူးၾက၊ ေရႊသကၤန္းကပ္ၾက၊ လိပ္ေတြအစာေကြ်းၾက၊ ဘုရားၾကီး ေစာင္းတန္းက ဆိုင္ေတြပတ္ ၾကည္႔ၾကေပါ႔။ ၿပန္ခါနီးက် ေမာၿပီဆို အဘြားက လိပ္ကန္နားက မုန္႔တီဆိုင္က မုန္႔တီသုပ္ အၿမဲ ၀ယ္ေကြ်းတယ္။ အမ်ားအားၿဖင္႔ေတာ႔ ငါးဖယ္နဲ႔စားေလ႔ရွိတယ္။ ငါးဖယ္ကိုေၾကာ္ၿပီး ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်က္ထားတာ။ ၿပီးေတာ႔ မုန္႔တီလံုးေတြက ရန္ကုန္က နန္းၾကီးသုပ္လိုမဟုတ္ပဲ အလံုးပိုတုတ္တယ္။ မန္ေလးဘက္ဆိုေတာ႔ ပဲမွုန္႔ကလဲ ေကာင္းေတာ႔ အဲဒီမုန္႔တီက သိပ္အရသာရွိတာ။ ဆီအနီေရာင္မ်ားမ်ားနဲ႔ မုန္႔တီသုတ္က အိၿပီးဆီမ္႔ေနတာပဲ။ ဟင္းခ်ိဳကလဲ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႔ အေတာ္ခ်ိဳတယ္။ အဲဒီမုန္႔တီသုတ္ကို ခုခ်ိန္ထိမေမ႔ဘူးဗ်ာ။
မဆြိတီ မန္းေလးေတာင္ေၿခဖက္ ဆရာမလုပ္ေတာ႔လဲ ေစ်းခ်ိဳဖက္ေရာက္တိုင္း စားၿဖစ္တယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ ေခါက္ဆဲြနန္းၿပားနဲ႔လဲ ေကာင္းတာပဲ။ ရန္ကုန္အိမ္မွာ အေမတို႔သုပ္စားတဲ႔ နန္းၾကီးသုပ္ဆိုတာနဲ႔ နဲနဲေတာ႔ ကဲြတယ္။ ရန္ကုန္ကသုပ္တာေတာ႔ နန္းလတ္ကို ငံၿပာရည္ေတြ၊ ၾကက္သားဟင္း၊ သံပုရာသီး၊ ပဲမွဳန္႔ေတြထည္႔ၿပီး အသုပ္စံုနယ္သလို နယ္သုပ္တာ။ မန္းေလးကေတာ႔ နန္းၾကီး အလံုးၾကီးၾကီးေတြထဲ ၾကက္သားဟင္းကို ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၊ ပဲမွဳန္႔ထည္႔ၿပီး ဒီတိုင္းခ်ေပးတာ။ မဆြိတီ ခုလုပ္စားတာက မန္းေလးစတိုင္ မုန္႔တီပါ။
မုန္႔တီဖက္ၾကီးၾကီးေတြကေတာ႔ ဂ်ပန္ေတြစားတဲ႔ ေခါက္ဆဲြတစ္မ်ိဳးကို သံုးပါတယ္။ တစ္ထုပ္ကို ၄က်ပ္ေလာက္ေပးရတယ္။ စလံုးက NTUC မွာ ၀ယ္လို႕ရပါတယ္။ သူက နန္းၾကီးထက္နဲနဲေတာ႔ ပိုအိတယ္။ အလြမ္းေၿပေလာက္ေတာ႔ စားလို႔ရပါတယ္။
ဟင္းခ်ိဳအတြက္
ၾကက္ရိုး ၃-၄က်ပ္ဖိုးေလာက္၀ယ္ အပိုင္းၾကီးၾကီး ခုတ္ထစ္ၿပီး ဆား၊ ငံၿပာရည္နဲ႔နယ္၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး ၃လံုး ေလာက္ပစ္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔တည္ထားပါ။ နာရီ၀က္ ၄၅မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ေရခမ္းရင္ ေရထပ္ထည္႔ ၿပန္ဆူေအာင္တည္ အေပါ႔အငံၿမည္း၊ ၾကက္သားမွဳန္႕ေလး ပိုခ်ိဳေအာင္ထည္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းေလး နဲနဲ ေမႊးေအာင္ထည္႔ၿပီး ခ်လို႔ရပါၿပီ။ (ၾကက္ရိုးကဆီေတြထြက္လာရင္ အဲဒါေတြကို ၾကက္သားဟင္းအိုးထဲသာ ခပ္ထည္႔လိုက္ပါ။)
ၾကက္သားဟင္းအတြက္
ၾကက္သား ရင္ပံုသား ၂ခုေလာက္ကို အတံုးေလးေတြလွီးၿပီး ဆႏြင္းမွဳန္႔ႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ ငံၿပာရည္၊ ဆားထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါတယ္။ ဆႏြင္းမ်ားမွ ဟင္းအႏွစ္က ၀ါ၀ါရဲရဲေလးနဲ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သားအညွီနံ႔လဲ ေပ်ာက္တာေပါ႔။
ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္အတြက္ ၿပင္ဆင္ထားရမွာေတြပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၃ လံုးေလာက္ကို chopper နဲ႔ chop လုပ္ထား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုးေလာက္ကိုလည္း အႏွစ္ရေအာင္ လွီးထား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥၾကီး တစ္ဥခန္႔ ေထာင္းထား၊ ဂ်င္းနဲ႔ စပါးလင္ ၃ေခ်ာင္းေလာက္ကိုလဲ ပါးပါးလွီးၿပီး ေရာၾကိတ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကေတာ႔ တစ္ခ်ိဳ႔ကလဲ မထည္႔ၾကပါဘူး။ မထည္႔လဲ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ကိုလည္း ဆီပူထဲ ရုပ္တရက္ထည္႔လိုက္ရင္ တူးကုန္မွာစိုးလို႔ ေရေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီးမွ ဆီသတ္တဲ႔ထဲထည္႔ပါတယ္။ စားပဲဇြန္း ၂ဇြန္႔ခန္႔ပါ။
ၿပီးရင္ ဆီသတ္လို႔ေကာင္းေအာင္ Non-sticker ဒယ္အိုးခပ္ၾကီးၾကီထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ပါတယ္။ ဟင္းေကာ္တဲ႔ဇြန္းၾကီးနဲ႔ လူတစ္ေယာက္ တစ္ဇြန္းႏံွဳးနဲ႔ ၁၀ဇြန္းေလာက္ကို ထည္႔ရပါတယ္။ ဆီကေတာ႔ အမ်ားၾကီးကုန္ပါတယ္ခင္ဗ်။
ဆီနဲနဲပူလာရင္ ဆႏြင္းမွုန္႔ေလး ဆီ၀ါတဲ႔အထိ ပစ္ထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကလဲြလို႔ အႏွစ္ေထာင္းထားေတြထည္႔ၿပီး ေမႊပါတယ္။
မိနစ္၀က္ ေလာက္ၾကာေတာ႔ ၾကက္သားလွီးထားတာေတြထည္႔ပါတယ္။ အစာေတြ နဲနဲညွိဳးတာနဲ႔ၾကက္သားကို ထည္႔ပါတယ္။ ဒါမွ ၾကက္သားလဲ အရည္ခြံတင္းတဲ႔ အခ်ိန္နဲ႔ ဆီသတ္တာ ေမႊးတဲ႔အခ်ိန္ ကြက္တိပါပဲ။
ဆီသတ္တာ ေမႊးၿပီးကပ္လာရင္ ငရုပ္သီးရည္ေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ေၿခာက္သြားတဲ႔ထိ ေမႊေပးပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေပ်ာက္္ၿပီး အႏွစ္ၿဖစ္သည္အထိ ဆက္ေမႊေပးပါ။ ေနာက္ဆံုး ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲက အခ်ိဳေရကို ၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ထားရပါမယ္။ ဆီေၿခာက္ၿပီး ကပ္တဲ႔အထိမထားပဲ ေရနည္းနည္းေလးက်န္တာနဲ႔ ခ်ပါတယ္။
ၿပင္ဆင္ထားရမည္႔ အဆာပလာမ်ား
ငရုပ္သီးအက်က္မွဳန္႔ကို ဆီနဲနဲသတ္ၿပီး ၿပန္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဟင္းအိုးထဲက ဆီမေလာက္မွာေၾကာက္လို႔ တစ္ခါတရံ ဆီ၀ါ၊ ဆီနီခ်က္ထားပါတယ္။ က်န္တာေတြေတာ႔ အားလံုးသိၿပီးသားေတြ ဆိုေတာ႔ ပံုမွာသာ ၾကည္႔ၾကပါေတာ႔။ ပံုထဲမွာ ပဲမွဳန္႔ေတာင္ က်န္သြားတယ္။ ပဲမွဳန္႕ကေတာ႔ ေမႊးတံဆိတ္ အက်က္မွဳန္႔ကို သံုးပါတယ္။
ပဲြၿပင္ဖို႔ရာ
မန္းေလးစတိုင္ဆိုေတာ႔ မုန္႔တီဖတ္အလံုးၾကီးေတြ အရင္ထည္႔၊ အေပၚက ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္ကိုထည္႔ (ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ရပါတယ္ ခင္ဗ်ာ) ပဲမွုန္႔ကိုေတာ႔ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ပဲ ထည္႔ပါတယ္။ အေပၚက ၾကက္သြန္နီၾကိဳက္တတ္ရင္ထည္႔၊ ၾကက္ဥၿပဳတ္၂စိတ္ေလာက္ထည္႔၊ နံနံထည္႔၊ ၿပီး ေမႊစားလို႔ရပါၿပီခင္ဗ်ာ။
ၾကက္ရိုးဗလာဟင္းခ်ိဳေလးကလည္း ေမႊးၿပီး ခ်ိဳေနတာပဲဆိုေတာ႔ဗ်ာ။ ရွလြတ္။ သၾကၤန္တြင္း စတုဒီသာပါဗ်ာ။ အန္တီသက္ေ၀လို ဒုကၡမေရာက္ခ်င္ရင္ေတာ႔ ေအာက္ကပံုကို ၂ခါ မကလစ္ၾကနဲ႔ဂ်ာ။
Tag: မႏၱေလးမုန္႔တီ နန္းၾကီးသုပ္ မုန္႔တီသုပ္ မုန္႔တီ နန္းၾကီးသုတ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
မကလစ္ပါနဲ႔ဆိုတာကို တည္႔တည္႔ကလစ္ၿပီး ေပ်ာ္ေပ်ာ္ၾကီးဒုကၡခံသြားပါေၾကာင္း.. း)
ReplyDeleteၾက္ဳက္တယ္..ၾကိဳက္တယ္..။
ReplyDeleteမုန္႔တီသုတ္ၾကိဳက္တယ္..။
အသားမပါတဲ့ ခိုေတာင္သုတ္လဲ ၾကိဳက္တာပဲ....။
ေပါက္
အန္တီဆြိေျပာပံုအရ ဆိုရင္ မန္းေလး မုန္႔တီဆိုတာထက္ စဥ့္ကိုင္မုန္႔တီျဖစ္ဖို႔မ်ားမယ္ မန္းေလးမွာစဥ့္ကိုင္မုန္႔တီနဲ႔ ခိုေတာင္မုန္႔တီက အေတာ္အစားမ်ားတယ္ မန္းေလး မုန္႔တီ နန္းၾကီးသုပ္အမ်ားစုမွာေတာ့ ငါးဖယ္အစိုလံုးေလးေတြနဲ႔သုပ္ တာမ်ားတယ္ :P ငါးဖယ္အစိုလံုးေလးေတြက ဟင္းခ်ိဳအိုးထဲမွာထည့္ျပဳတ္ေတာ့ စားရတာ သဘာ၀အခ်ိဳနဲ႔ အလြန္ေကာင္းပါတယ္
ReplyDeleteတကယ့္ကို စားလို႔ ေကာင္းပါေၾကာင္း အားရပါးရ ေထာက္ခံအပ္ပါသည္ရွင့္.. :D
ReplyDeleteအလင္း
အဟင့္... ေျပာထားရဲ႕သားနဲ႔... ႏွစ္ခါတိတိ ကလစ္မိပါတယ္...
ReplyDeleteအခ်ိန္ကလည္း ထမင္းစားခ်ိန္ဆိုေတာ့ ဒုကၡေတာ့ နည္းနည္းေရာက္သြားတယ္... း)))
ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ သားေရေတာင္က်တယ္ တီဆြိေရ
ReplyDeleteအမယ္ေလး ေကာင္းမွေကာင္း
ReplyDeleteေရႊစင္ဦး
မုန္႔တီႀကိဳက္တယ္။ သက္သတ္လြတ္ ခိုေတာင္လည္း ႀကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteဒီတေခါက္ မႏၱေလးမွာေမ႔ၿပီး နန္းႀကီးသုပ္ လို႔မွာမိတာ နန္းအႀကီးႀကီးေတြနဲ႔ေပးလာတယ္။
(အမွန္က မုန္႔တီသုပ္ဆို နန္းလတ္နဲ႔ပဲႀကိဳက္တာ သူက ဆားျပားပို၀င္လို႔ဆိုၿပီး။) အဲဒါနဲ႔ ေနာက္တပဲြ မုန္႔တီဆိုၿပီး ျပန္မွာလိုက္ရတယ္။ နန္းအတုတ္ပဲြေတာ႔ အိမ္ကလူကို ေပးစားလိုက္တယ္။
စားခ်င္စရာဘဲ..။ရႊဲအိေနတာဘဲ..
ReplyDeleteအဲဒီလိုမုန္႔ဖတ္ကိုးရီးယားဆိုင္မွာေတြ႔ဖူးတယ္..
သြားရွာ၀ယ္အံုးမယ္....
မႏွစ္က မန္းေလးေရာက္ေတာ့ ေစ်းခ်ိဳမွာ တစ္ခါမွ မစားဘူးတဲ့ ခိုေတာင္မုန္႔တီကို လိုက္ရွာတယ္။ ေစ်းေတာင္းေလးနဲ႔ ေရာင္းတဲ့ အေဒၚၾကီးဆီမွာ စားျဖစ္တယ္။ ခိုေတာင္ရြာက ေလွနဲ႔ကူးျပီး လာေရာင္းတာတဲ့။ တစ္ရွလြတ္..
ReplyDeleteဒီႏွစ္ျပန္ေတာ့လည္း မနက္အေစာၾကီး ကားေပၚက ဆင္းကတည္းက မန္းျမိဳ႔ေတာ္မွာ ထိုင္ရင္း မုန္႔တီအလံုးၾကီးနဲ႔ စဖြင့္ပါတယ္။ ရွလြတ္.
အဲဒီေန႔လည္မွာပဲ စစ္ကိုင္းေတာင္ ဆြမ္းဦးပုညရွင္ဘုရားက တမာရိပ္မွာ ဒုတိယေျမာက္ နန္းၾကီးမုန္႔တီကို ထပ္စားေသးတယ္။ ႏွစ္ရွလြတ္..
ျပင္ဦးလြင္က ျပန္ဆင္းလာေတာ့ မန္းေလးမွာ နာမည္ၾကီးတဲ့ မုန္႔တီတစ္မ်ိဳးတည္း သီးသန္႔ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ (လမ္းၾကားေလးထဲ ဝင္သြားရတယ္) မွာ ထပ္စားျဖစ္ျပန္ေတာ့ စုစုေပါင္း သံုးၾကိမ္ အဝတီးခဲ့ရတယ္။ အဲဒီဆိုင္ေလးက မုန္႔တီဆိုင္ကေန တိုက္ၾကီးေဆာက္ထားတာတဲ့။ နာမည္ေတာ့ ေမ့ျပီ။ လာစားၾကတဲ့ ကားေတြ မနည္းဘူး။ ေစ်းကလဲ တျခားဆိုင္ထက္ ပိုၾကီးတယ္။ တကယ္လဲ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ သံုးရွလြတ္...
ခု တီတီဆြိက အစေဖာ္လာေတာ့လည္း ထပ္စားခ်င္လာျပန္ေရာ။ လုပ္စားဦးမွ။ နန္းအတုတ္ၾကီး ဝယ္လို႔ရတာ ခုမွသိတယ္္။ မန္းေလးနန္းၾကီးေလာက္ေတာ့ မေဖြးသလိုပဲ။ နန္းအတုတ္ၾကီးကို ဒီတစ္ေခါက္မွ စားဖူးတာေပမဲ့ ၾကိဳက္တာပဲ။ ေလးရွလြတ္....
(တီတီဆြိနဲ႔ ဂ်ဴဂ်ဴကို စြယ္ေတာ္ရိပ္က အျပန္ ဘူတာအဝင္နားမွာ လွမ္းေတြ႔လိုက္လို႔ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုေတာင္ ျပလိုက္ေသးတယ္။ တီတီဆြိတို႔ သားအမိလို႔။ ႏွဳတ္ဆက္မလို႔ေပမဲ့ အခ်ိန္လင့္ေနတာရယ္ အေတာ္ေဝးေနတာရယ္ေၾကာင့္ မႏွဳတ္ဆက္ျဖစ္လိုက္ဘူး။)
အမည္ေဖာ္ျပသူ
ေတာင္ငူသား
Look delicious.I didn't follow your advice and double click:( I keep sabath.
ReplyDeleteJu Juu,Sweet n U Change"BWAN,BWAN,BWAN"
"HAPPY THINGYAN"
Gyidaw
စားခ်င္စရာၾကီး ...
ReplyDeleteဆီမ်ားတာကေတာ့ေၾကာက္စရာပဲဗ်ိဳ. .....
အန္တီဆြိက မဆြိတီတဲ့ ငယ္သြားျပန္ျပီ ... ခြိခြိ..
ပထမေတာ့မဆြိကုိ ၾကိတ္ျပီးေလးစားေနတာ ေအာ္ .. အိမ္ရွင္အိမ္ဌားပုိ.စ္မွာ သူကုိယ္သူ အန္တီဆုိျပီးေတာ့ အလံျဖဴေထာင္ျပီး ရဲရဲ၀ံ့၀ံ့ၾကီး ေၾကျငာရဲတယ္ေပါ့ ၊ ခုေတာ့ ျပန္ငယ္ခ်င္တယ္ေပါ့
အရာသာရွိလိုက္တာ......
ReplyDeleteIt's very delicious & nice. I don't no when i can eat it again like that today. He He He
ReplyDeleteလာလည္သြားပါတယ္ဗ်ာ....မုန့္တီလည္းစားရင္းေပါ့... ဒါနဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္ပံုေလးပါ ယူသြားေသးတယ္ေနာ္။။။။။ ခြင့္ျပဳမယ္ထင္ပါတယ္...အညာကိုလာလည္ဖို႔ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ဗ်ာ။။။။ ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။။။။
ReplyDeleteတီဆြိေရမႏၱေလးမုန္႔တီီႀကိဳက္တယ္။ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ သားေရေတာင္က်တယ္
ReplyDeleteစားခ်င္သြားၿပီ။
အဟိ...
ReplyDeleteမုန္႔တီသုတ္ထပ္လာစားတာ..
ဟိုေတာင္ငူသားေျပာတဲ့ လမ္းၾကားထဲကဆိုင္က
စိုးစိုးမုန္႔တီသုတ္ကိုေျပာတာထင္တယ္..။
ေကာင္းတယ္..ေစ်းၾကီးတယ္..။
ေပါက္
ရန္ကုန္သူေတြ နန္းျကီးဘဲသုပ္စားပါတယ္ ရပ္ကြက္အလုိက္ ကဲြတာေတာ့မေျပာတတ္ ပါဘူး။နန္းလတ္နဲ ့သုပ္တာ မျကားဖူးဘူး။ မဆီြေရးမွ ျကားဖူးပါတယ္။ နန္းျကီးသုပ္ကို နန္းျကီးနဲ ့ သုပ္စားမွ အရသာ ရိွမယ္ ထင္တာဘဲ။
ReplyDeleteဒါနဲ ့သုတ္က လက္ကို သုတ္သင္ရွင္းလင္း တဲ့သုတ္ ထင္တာဘဲ အသုပ္စံုအတြက္ သုပ္နဲ ့ေပါင္းတယ္ ထင္တယ္
ဒါဆို အေပၚက အေနာနိမတ္စ္က မန္းေလးက မုန္႔တီမစားဘူးတာ ေသခ်ာတယ္။ ရန္ကုန္က နန္းၾကီးေခၚတာ အမွန္က နန္းလတ္ဗ်။ မန္းေလးမွာ နန္းၾကီးဆိုတာက ရန္ကုန္ကထက္ ပိုတုတ္တယ္။ အစ္မ ပံုထဲမွာလဲပါတယ္ေလ။ ဇကာ အနီေရာင္ေလးထဲမွာ။ ၂ခုခဲြၿပထားတယ္။
ReplyDeleteစကားမစပ္ မဆြိတီလဲ ရန္ကုန္သူစစ္စစ္ပါေတာ္ ...
အသုပ္စံု ၿပင္လိုက္ပါၿပီ။ ေက်းဇူး။
မေပါက္ေျပာတာ ဟုတ္တယ္ဗ်ိဳ႔။ စိုးစိုး မုန္႔တီဆိုင္။ အဲဒီနာမည္ပဲ။ အစက ေမ့ေနတာဗ်။
ReplyDeleteေတာင္ငူသား
ေရာက္လာေတာင္ ေနာက္က်သြားျပီ
ReplyDeleteသၾကၤန္မွာ မုန္ ့ေကြ်းေနတယ္ဆိုးလို လာစားသြားပါတယ္။
ေရာက္တာေတာင္ ေနာက္က်သြားျပီ
ReplyDeleteသၾကၤန္မွာ စတုဒီသာ ေကြ်းေနတယ္ဆိုလို ့
လာစားသြားပါတယ္။
ရွလြတ္ ရြတ္ ကဲျပီးျပီ။
စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္။ ေအာ္ဇီလာျပီး စားခ်င္တယ္ ေကြ်းမွာလားဟင္
ReplyDeleteေဆာင္း
ခ်စ္သူငယ္ခ်င္း... နွဳတ္ဆက္စကားမၾကားခ်င္ဘူး... ငိုခ်င္တယ္... မုန္ ့တီေလးျမည္းရင္း... ရွိဳက္ရင္းေပါ့... ခုတုိ ့မွာဘေလာ့တခုရွိေနတာ နင့္မွာ ဘေလာ့တခုရွိေနတာကို အရမ္းေက်းဇူးတင္မိတယ္...အလြမ္းေတြနဲနဲေတာ့ သက္သာမယ္ထင္ပါ့... ခ်မ္းေျမ့သာယာေသာ နွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ...
ReplyDeleteတန္ခူးကေတာ႔ေလ လြမ္းပါတယ္ဆိုမွ ပိုလြမ္းေအာင္ ဖန္ေနၿပီ။ ဟုတ္တယ္ ... ဘေလာ႔ဂ္ေလး ေက်းဇူးေၾကာင္႔ အလြမ္းေၿပၾကမွာပါ။
ReplyDeleteေစာ ..မုန္႕လာ စားတာ ေက်းဇူး။
အေနာနိမတ္စ္ ေအာ္ဇီေရာက္ေသးဘူးဂ်။
ေရႊညာသားေလး မုန္႔ဖတ္ထုတ္ေတြတင္မက တၿခားပံုေတြလဲ ယူလို႔ရပါတယ္။
ေပါက္နဲ႔ ေတာင္ငူသားေလးက စိုးစိုးမုန္႔တီက ေၾကာ္ၿငာကိုယ္စားလွယ္ေတြလားဟင္။ း) တူတို႔ေၿပာတာနဲ႔ မန္းေလးေရာက္ရင္ သြားစားဦးမယ္။
ေငြစႏၵာ၊ အေနာနိမတ္စ္ ၊ မရွင္ေလး လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္။
ကိုဇက္ ဘေလာ႕ဂ္ နာမည္ကိုက auntysweet.blogspot.com ပါဂ်ာ။ ဘေလာ႔ဂ္ေလးစဖြင္႔ေတာ႔ ကိုယ္႔ကိုကိုယ္ အရမ္းအသက္ၾကီးၿပီထင္ေနတာ။ ဖိုရမ္ထဲမွာ ခေလးေတြမ်ားေတာ႔ တီဆြိ၊ တီဆြိ ဆိုေတာ႔ ဘေလာ႔ဂ္ဖြင္႔ေတာ႔လဲ သူတို႔ ေခၚတဲ႔အတိုင္းေပးလိုက္တာ။ ခုေတာ႔ ဘေလာ႔ဂ္မွာ ရြယ္တူေတြအညားၾကီးပဲ။ တူညားတစ္ေယာက္ထဲ အန္တီၿဖစ္ေနတာ။ း))
ကိုေတာင္ငူသား
အဲဒီေန႔က ပုလုေကြးေတာ႔ ေတြ႔သဗ်။ အစ္မတို႔ အေစာၾကီးေရာက္ေနတာ။ သူက ရြားသားေလးေတာ႔ လာဘူးတဲ႔။ ေတာင္ငူသားလာမယ္တဲ႔ ေၿပာသား။ မေတြ႔လိုက္ရဘူး။ ေနာက္ပိုင္း ပုလုေကြးကေန ၀ါးညွပ္တဲ႔ ကရင္ၾကီးၿဖစ္သြားတာေတာ႔ လူစံုမွပဲ ေၿပာေတာ႔မယ္ း)
ကိုရင္ စစ္ကိုင္း၊ မန္းေလးမွာ အၿပတ္က်ဲခဲ႔တာပဲ။ အားက်တယ္ဗ်ိဳ႔။
ကူးကူး၊ စူးစူး၊ ၿမဴးၿမဴး၊ ဦးဦး း) မအယ္၊ ေပါက္၊ မုန္႔တီသုတ္ဆိုေတာ႔ ေၿပးလာၾကတယ္ထင္တယ္ း)
အန္တီသက္ေ၀ကေတာ႔ ၿဖစ္ရမယ္ေနာ္ ... း)
အလင္းက ကိုယ္ေတြ႔နဲ႕ တူတယ္ း)
မဆြိေျပာမွပဲ ဘေလာ့မွာ အန္တီဆြိ ဆုိတာသတိထားမိပါတယ္ ၊ ကုိယ္ဖတ္ေနၾကဘေလာ့ဆုိေတာ့ Bookmarks ထဲမွာ TTSWEET နဲ.ထဲ့ထားတာပါ ၊ စကူဒရုိင္ဘာ ကုိင္တဲ့ ကြ်န္မဘ၀ အပုိင္း-၁ က ဓါတ္ပံုမွာ ေခ်ာျပီး ေတာ္ေတာ္ငယ္ပါတယ္ ၊ ေခ်ာတယ္ နုတယ္ေျပာလုိ. မုန္.ေကြ်းရင္ၾသဇီေတာ့ လုိက္မစား ပါရေစနဲ. ေလယာဥ္ဖုိး မတတ္နုိင္လုိ.ပါ ၊
ReplyDeleteံအစစအရာအရာ အဆင္ေျပပါေစ ..
ခင္တဲ့
z
တီဆြိေရ ခ်က္နည္းေလး လာၾကည့္သြားပါတယ္။ မနက္ျဖန္ လုပ္စားခ်င္လုိ႔ပါ။ ဟင္းခ်ိဳက ဆီထည့္ရေသးလား ဆီကသူ႔ဘာသာသူ ထြက္လာတာလားဟင္။
ReplyDeleteပံုေတြၾကည့္ရင္း သေရယိုသြားပါေၾကာင္းးး :)
ဟိုဘက္အိမ္မွာ ၾကာဇံခ်က္နဲ. သံပုရိုသီးသုပ္စားၿပီးၿပန္လာတာ.. ခု နန္းၾကီးသုပ္ေတြ.ေတာ့လည္းသေရက်တာနဲ.စားသြားပါေသးတယ္..ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳေလးကလည္းေမႊးမွေမႊး...
ReplyDelete