အန္တီဆြိလဲ အိမ္မွာ ပ်င္းပ်င္းရွိလွနဲ႔ ခ်က္စားပါတယ္ခင္ည။ မ်ိဳးစံုပါပဲ။ အင္တာနက္ထဲေမႊလိုက္၊ ခ်က္လိုက္၊ ဓာတ္ပံုေတြလဲ ရိုက္တာပဲ။ ရိုက္ၿပီး မတင္ၿဖစ္တာေတြက ပိုမ်ားတယ္။ အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးပါပဲ။ တင္မယ္ဆို ေန႔တိုင္းဟင္းခ်က္နည္းခ်ည္းတင္ တစ္လစာေလာက္ကို ဖူဖူလံုလံုရွိပါတယ္ခင္ည။ ေန႔တိုင္းတင္ေတာ႔လဲ ပ်င္းစရာၾကီးၿဖစ္မယ္ဆိုၿပီး တင္ဖို႔ရက္ေရြးရင္းနဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ အေၾကြးက်န္ေနတာ။ ခုတစ္ေလာ စလံုးမွာ စားဖူးတဲ႔အစားအေသာက္ေတြ ငတ္လို႔ ခ်က္စားၿဖစ္ေနတယ္။ မဆြိတီတို႔လဲ ကြ်န္းေလးေရာက္ေတာ႔ ၿမန္မာစာေတြ ငတ္လို႔ လြမ္းလို႔ဆို ခ်က္စား၊ ခုကြ်န္းၾကီးေရာက္ေတာ႔လဲ ကြ်န္းေလးက အစားအေသာက္ေတြ လြမ္းၿပန္ေကာ။
မဆြိတီတို႔ စလံုးမွာတံုးက အလုပ္က NUS နဲ႔ နီးေတာ႔ ေန႔ခင္းဖက္ဆို NUS ထဲမွာ သြားစားေလ႔ရွိတယ္။ Engineering, Medical, Law, Science and arts ကင္တင္း အစံုပါပဲ လွည္႔သြားေနတာ။ အမ်ားအားၿဖင္႔ေတာ႔ ရံုးနဲ႔ ပိုနီးတဲ႔ Science and arts ကို သြားတာမ်ားတယ္။ NUS ကဆိုင္ေတြက ေက်ာင္းသားေတြအတြက္ဆိုေတာ႔ ေစ်းကေတာ႔ အင္မတန္သက္သာတယ္။ အၿပင္မွာ ဂ်ပန္စာတစ္ပဲြ ၇က်ပ္-၈က်ပ္ေပးရတဲ႔ အခ်ိန္မွာ အဲဒီကင္တင္းမွာ ၄က်ပ္-၄က်ပ္ခဲြကို အရသာလဲ မဆိုးပါဘူ။ set menu ေတြဆို ပုဇြန္တန္ပူရာေတြေရာ၊ ဆယ္မြန္ေတြေရာ၊ ငါးတန္ပူရာေတြေရာ၊ အသီးအႏွံတန္ပူရာေတြ၊ အခ်ိဳပဲြ အသီးေတြေရာ စံုေနတာပဲ။ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ဆို မကုန္လို႔ ေဘးကေကာင္ေလးေတြထဲ ထည္႔ေပးေနရတယ္။ ကုလားစာဆိုရင္ေတာ႔ Engineering ကင္တင္းမွာ အလြန္ေကာင္း။ မဆြိတီတို႔လင္မယားဆို သူ႔အေဖရံုးမသြားတဲ႔ေန႔ဆို ေက်ာင္းကင္တင္းမွာခ်ိန္းၿပီး ကုလားစာအတူစားၾကတာဗ်။
ကဲအေပၚက ေၿမအိုး ၾကက္ေတာင္ပံေပါင္းအေၾကာင္းဆက္ရရင္ အဲဒီ Science and Arts ကင္တင္းမွာ Clay pot ဆိုင္တစ္ဆိုင္ရွိသဗ်။ အဲဒီမွာ Clay pot နဲ႔ခ်က္တဲ႔ ဟင္းအမယ္ေပါင္း ၂၀ေလာက္ကို ေရာင္းတာ။ အမဲသား၊ ၀က္နံရိုး၊ ၀က္သားအာလူး၊ ၾကက္ေတာင္ပံ၊ ၾကက္သား ငရုပ္သီး၊ ငါး၊ Squish အစံုပါပဲ။ ေန႔ခင္း ထမင္းစားခ်ိန္ဆို တန္းကလဲ အၿမဲမၿပတ္ဘူးဗ်။ ဒါေပမဲ႔ သူတို႔လုပ္တာလဲ အရမ္းၿမန္တယ္။ ေစ်းကလဲ ၂က်ပ္-၃က်ပ္ဆိုေတာ႔ စားရတာလဲ တန္တာကိုးဗ်။ မဆြိတီတို႔ အဖဲြ႔ဆို အမ်ားအားၿဖင္႔ အဲဒီမွာပဲ စားေလ႔ရွိတယ္။ အဲဒီဆိုင္က Clay pot sesame chicken က ေတာ္ေတာ္ေကာင္းသကိုး။
ဒီေရာက္ေတာ႔ တစ္ေန႔တစ္ေန႔ ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစား။ စားခ်င္တာေတြကလဲ စလံုးက ဘာကူးေတတို႔၊ ေကြ႔ခ်ပ္တို႔၊ ဟုတ္ကင္႔ၿမီးတို႔၊ Chicken rice တို႔ အဲဒီ Clay pot sesame chicken တို႔ေတြ ၿဖစ္ေနတာနဲ႔ပဲ အဲဒါေတြ တစ္ေန႔တစ္မ်ိဳး ခ်က္စားေနေတာ႔တာပဲ။
မေန႔ကေတာ႔ အိမ္မွာလဲ Chicken wing ေတြ ရွိေနတာနဲ႔ စိတ္ကူးရသြားတာ။ ခ်က္ရတာလဲ သိပ္မခက္ပါဘူး။ မဆြိတီကေတာ႔ ၀ါသနာပါလို႔လား မသိဘူး၊ အဲလိုခ်က္ရတာ အလြန္ေပ်ာ္သဗ်။ ခ်က္ၿပီး ဆိုင္ကဟာနဲ႔ တူမတူ စားၾကည္႔၊ ၿမည္းၾကည္႔ရတာလဲ အေမာ။
ေၿမအိုးၾကက္ေတာင္ပံေပါင္းအတြက္ လိုတဲ႔ပစၥည္းေတြက
ၾကက္ေတာင္ပံ ကီလို၀က္ (ၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္လဲေကာင္းပါတယ္၊ ၾကက္သားကို တစ္လမခဲြေလာက္ အတံုးေတြတံုးပါ)
ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ရည္ စားပဲြဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္(အခ်ိဳ)ရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း
ခရုဆီ (Oyster sauce ) စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္း
တရုတ္ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ စားပဲြဇြန္း ၄ဇြန္း (တရုတ္စာေတြၾကိဳက္တတ္တယ္ဆို အိမ္မွာ တရုတ္ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ၀ယ္ထားပါ။ အင္မတန္ အသံုး၀င္ပါတယ္)
ဂ်င္း ပါးပါးလွီထားတာ ၁၀ခုေလာက္၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၆မႊာခန္႔ (အခြံခြါစရာမလိုပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ အႏွစ္ လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (မရွိလ်င္ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ေထာင္းပါ)
ငရုပ္သီးေၿခာက္ ၆ေတာင္႔ခန္႔
ႏွမ္းဆီ စားပဲြဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႔
သၾကား စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၾကီးၾကီးတစ္ခု (တစ္လက္မေလာက္စီ လွီးၿဖတ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး ၈စိတ္စိတ္ပါ။
ငရုပ္ေကာင္း လဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ခန္႔
ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ (Corn flour)(သို႔)ေကာ္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းကို ေရနဲ႔ ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကက္သားမွဳန္႔ သင္႔သလို
မဆြိတီ သံုးတဲ႔ brand ေတြပါ။ အမ်ားအားၿဖင္႔ စကၤာပူ ဘရန္း Lee Kum Kee ကို သံုးတယ္။
ပထမဆံုး ၾကက္ေတာင္ပံေတြကို ေရေဆးၿပီး ၾကက္သားမွဳန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းတို႔နဲ႔ နယ္ထားပါ။
ဒယ္အိုး (သို႔) ဒန္အိုးထဲ မွာ ႏွမ္းဆီကို ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အႏွစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴအမႊာေလးေတြကို ထည္႔ၿပီး ေမႊးေနေအာင္ ဆီသတ္ပါ။
ေမႊးလာရင္ ငရုပ္သီးထည္႔ ၿပီး ၾကက္ေတာင္ပံကိုလည္းထည္႔ ေမႊေပးပါ။ အဲဒီမွာ ႏွမ္းဆီနဲ႔ ဆီသတ္ထားေတာ႔ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနံ႔ေလးေရာၿပီး ၾကက္သားက ေတာ္ေတာ္ကို ေမႊးေနၿပီဗ်။
ၾကက္ေတာင္ပံေတြ က်က္လာၿပီး ဆီသတ္တာ ကပ္လာၿပီဆို ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္၊ အေနာက္ရည္၊ ခရုဆီ၊ ဟင္းခ်က္၀ိုင္၊ သၾကား အစရွိသည္တို႔ကို ေရာထည္႔ၿပီး ခဏလံုးလိုက္ပါ။(ေမႊလိုက္ပါ)။ အရမ္းကပ္ေနရင္ေတာ႔ ေရေလးပါ နဲနဲထည္႔ပါ။ တူးနံ႔နံသြားရင္လဲ မေကာင္းဘူးေလ။
ၿပီးေတာ႔ ေၿမအိုးထဲကိုေၿပာင္းထည္႔၊ ေရကို ၾကက္သားၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး အဖံုးအုပ္ မီးေအးေအးနဲ႔ နာရီ၀က္ ေပါင္းရပါမယ္။ ေၿမအိုးဆိုေတာ႔လဲ ေၿမအိုးရေအာင္ မနဲရွာရတယ္။ Slow cooker ကေတာ႔ သူ႔အိုးေပ်ာက္လို႔ လိုက္ရွာေနေရာေပါ႔ဂ်ာ း)။
(ေၿမအိုးမရိွလဲ ေစာနက အိုးနဲ႔ ေပါင္းလဲ ရပါတယ္။ ေၿမအိုးနဲ႔က ပို ႏူးလြယ္သဗ်။)
ၾကက္သားႏူးအိလာရင္ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ထားတာ ေလာင္းထည္႔၊ ၾကက္ေတာင္ပံေတြ မေၾကေအာင္ အသာေလး ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည္႔၊ တစ္မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္၊ အေပါ႔၊ အငံ၊ အခ်ိဳေလးၿမည္းၿပီး စားလို႔ရပါၿပီခင္ဗ်ာ။
ႏွမ္းဆီနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေကာင္းမွေကာင္း၊ ခ်ိဳမွခ်ိဳ၊ ေၿမအိုး ၾကက္ေတာင္ပံေပါင္းပါ။ ဆိုင္မွာေတာ႔ ထမင္းၿဖဴေလးကို ပန္းကန္လံုးထဲထည္႔ တူေလးနဲ႔ ဇြန္းေလးနဲ႔ စားပါတယ္ခင္ည။ အားေပးၾကပါဦး။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
စားခ်င္စရာၾကီးတီဆြိေရ
ReplyDeleteမမဆိြ
ReplyDeleteနက္ၿဖန္ ေသခ်ာေပါက္ ခ်က္စားမွာ ဟိ ။
ပိတ္ရက္ကို ဘာခ်က္စားရမလဲစဥ္းစားေနတာ အေတာ္ဘဲ ၿဖစ္သြားတယ္။
ေက်းဇူးပါေနာ္ ။
မနက္ၿဖန္ခ်က္စားစရာေတာ႔ရၿပီ.. ၾကက္ေတာင္ပံေတြလဲ ရွိေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ.. း)
ReplyDeleteSeems so yummy, Ma Ma. As much as I want to try it at home, I have to let go of that thought as I don't have most ingredients, especially the clay pot, hehe.
ReplyDeleteMon Petit Avatar
စားခ်င္စရာႀကီးးး ၾကက္တေကာင္လံုးမွာ ဖင္စီဗူးၿပီးရင္ ေတာင္ပံက အဆီမ်ားဆံုးတဲ့ေအ့....။ ဟီးဟီး ခဏေ႐ွာင္ဦးမယ္....ေနာက္လ ခရီးသြားဖို႔႐ိွလို႔ မတ္စိေရ...:))
ReplyDeleteDelay to cook according to Ma Chit's comment:)
ReplyDelete(Yummy)3...say looking at my tummy:D
Gyidaw
ေျမအိုး ၾကက္ေတာင္ပံေပါင္း နည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ စြိတီေရ။
ReplyDeleteေအာက္ဆံုးပန္းကန္ကိုၾကည့္ၿပီး ဗိုက္ဆာသြားတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တူတူဖဲ
ReplyDeleteအလုပ္က NUSနဲ႕နီးေတာ့ ေန႔လည္စာသြားစားျဖစ္တယ္။
ေကာင္းလဲေကာင္း တန္လဲတန္တယ္။
"ကုလားစာဆိုရင္ေတာ႔ Engineering ကင္တင္းမွာ အလြန္ေကာင္း။" သဘူေတာတယ္။
Science And Artsက အဲဒိဆိုင္မွာ သြားတိုင္းစားျဖစ္တာက braised pig trotter၊ ဗန္းထဲက ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေလးပါ ထပ္မွာၿပီး ေလြးတာပ...
ေကာင္းမွေကာင္း း)
စလုံးမွာမေနျဖစ္ေတာ့ရင္ စလုံးအစားအစာေတြ လြမ္းအုံးေတာ့မွာ အမွန္ပဲ...
Turn On Ideas - TOI
အေရာင္လည္းလွတယ္
ReplyDeleteစိတ္ဝင္စားဖို႔ အေတာ္ေကာင္းတယ္
ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ စားခ်င္စိတ္ေတြ ျဖစ္လာေစတယ္
စားလို႕ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္ေနာ္
တို႔လည္း Lee Kum Kee ပဲ
ReplyDeleteတီဆြိ ဂလု.. ( တံေတြးၿမိဳခ်သံ)... စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္..
ReplyDeleteစားလို ့ ေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္...Business School မွာ စားစရာေတြ မက်န္ေတာ့ရင္ စန္းထြန္းတို ့ေတြ Art & Science ကို ခ်ီတက္ၾကတာေပါ့..သူတို ့လည္း ကုန္းေဘာင္ၾကီး၊ မာလာၾကီးလို ့ ေခၚတယ္...အဲဒီက steam boat က ေစ်းလည္း သက္သာၿပီး စားလို ့လည္းအရမ္းေကာင္းတယ္... း)
ReplyDeleteHello TT,
ReplyDeleteYesterday I bought all the required ingredients and clay pot. Today I tried your recipe.
Oh! Yummy ....Yummy.... Yummy..
Thanks!
just come to visit :)
ReplyDelete