မဆြိတီတို႔ ဒီကြ်န္းၾကီးဖက္ေရာက္ေတာ႔ ေစ်း၀ယ္ရတာ ေတာ္ေတာ္ဒုကၡေရာက္သဗ်။ အေၾကာင္းကေတာ႔ သူတို႔ရဲ႕ package ေတြက အရမ္းၾကီးလို႔ပါပဲ။ အသီးအႏွံတို႔၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တို႔ ၀ယ္မယ္ဆို တစ္ေကဂ်ီ-၂ေကဂ်ီ ထုတ္ၿပီးသားေတြပဲ ေရာင္းတာ။ မိသားစုမ်ားတဲ႔သူေတြအတြက္ ေကာင္းေပမဲ႔ မဆြိတီတို႔လို မိသားစုနည္းသူေတြက်ေတာ႔ အဲဒါေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔၊ မကုန္မခ်င္းစားေပေရာ႔ပဲ။ ေရခဲေသတၱာထဲလဲ အထုတ္ၾကီးေတြနဲ႔ ၿပည္႔သိပ္ေနတာပဲ။ အသီးအရြက္ေတြက ၂ပတ္-၃ပတ္ထက္ ပိုထားလို႔လဲ မေကာင္း၊ လႊင္႔လဲ မပစ္ခ်င္ေတာ႔၊ ဟင္းေတြက ထပ္ ထပ္လာတယ္။ တစ္ခါလာလဲ အစိမ္းေၾကာ္၊ တစ္ခါလာလဲ ပဲသီးေၾကာ္၊ တစ္ခါလာလဲ ပန္းပြင္႔ေၾကာ္ ဆိုေတာ႔ ဦးၿခိ္မ္႔ခၿမာ "ေရႊခ်ဥ္ေပါင္တံုးကာမွ ေမာင္ဖုန္းၿပန္ခဲ႔မယ္ " ဆိုသလိုၿဖစ္ေနတယ္။ (ေရႊခ်ဥ္ေပါင္ဆိုမွ သတိရသြားတယ္ဂ်ာ။ ဒီမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ရွာမရလို႔ ရွိသူမ်ား သတင္းေပးၾကပါဦးေနာ္၊ ဘယ္မွာရႏိူင္မလဲဆိုတာ၊ အပင္ေနာ္ ... အရြက္ေၿခာက္ မဟုတ္)
အသားငါးေတာ႔ ၾကိဳက္သလို ခ်ိန္၀ယ္လို႔ရလို႔ ေတာ္ေသးတယ္။ ဒီမွာ အသားက စလံုးမွာထက္ ေစ်းပိုခ်ိဳတယ္။ အသီးအႏွံေတာ႔ နဲနဲပိုေစ်းၾကီးတယ္ထင္တာပဲ။
အစားအေသာက္ေတြ ေရာင္းတာလဲ အဲ႔လိုပဲ။ ေၾသာ္ဇီမွာတဲ႔ အၿပင္မွာ ၀ယ္စား သိပ္ေစ်းၾကီးတယ္တဲ႔ ေၿပာၾကတယ္။ ေစ်းၾကီးတာလဲ မေၿပာနဲ႔ဦး။ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ ဟင္းတစ္ပဲြ ၈က်ပ္ ၁၀ ၀ယ္စားရင္ ခ်လာတာ ဇလံုၾကီး၊ ပန္းကန္အၾကီးၾကီးေတြနဲ႔ မႏိူင္မနင္းပဲ။ ေၾသာ္ဇီေတြက သူတို႔ရဲ႔ ခႏၵာကိုယ္ကလည္းၾကီးေတာ႔ စိတ္ၾကီးတယ္နဲ႔တူတယ္ း) သူတို႔စားတဲ႔ ပမာနကလဲ အမ်ားၾကီးပဲ။ ကိုယ္လို အာရွကလာတဲ႔သူေတြ၊ လူေကာင္ေသးသူေတြကေတာ႔ တစ္ပဲြကို ဘယ္လိုမွ မကုန္ႏိူင္ဘူး။ ၃ေယာက္စားရင္ ၂မ်ိဳးမွာၿပီးစားမွ အေတာ္ေလာက္ပဲ။ ဒါေတာင္ကိုယ္ေတြက လူေကာင္သိပ္ေသးသူေတြ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ စစ္ကိုင္းမ်ိဳးကြ း)
စကားကို လိုရင္းဆက္ရရင္ ဒီအပတ္လဲ Eastwood ဖက္ ေစ်း၀ယ္ထြက္တာ ပဲသီးေလးစားခ်င္လို႔၀ယ္တာ တစ္ေကဂ်ီ အထုတ္လိုက္ၾကီး ၃က်ပ္တဲ႔ ဆို ၀ယ္လာရတယ္။ ဒါကို ဒီတိုင္းအစိမ္းေၾကာ္ေလးေၾကာ္စားလိုက္၊ ၿမန္မာလို ရိုးရိုးပဲသီးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားလိုက္ဆို ကုန္ႏိူင္ဖြယ္မၿမင္ဘူး။ ဒါခ်ည္းေန႔တိုင္းေၾကာ္မယ္ဆိုလည္း ဦးၿခိ္မ္႔ အိမ္ေပၚကဆင္းသြားလိမ္႔မယ္။ ဒါနဲ႔ ေန႔ခင္းဖက္ေတြမွာ မဆြိတီ ထမင္းေလးနဲ႔ အဆာေၿပစားရေအာင္ဆို black bean sauce ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ေၾကာ္စားတာ ေတာ္ေတာ္အရသာရွိသဗ်။ လြယ္လဲလြယ္တယ္။ စားလို႔လဲ ေကာင္းတဲ႔ ပဲသီးေၾကာ္မိွဳ႔ ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပဲသီးကို ၂လက္မေလာက္အရွည္ၿဖစ္ၿဖစ္ ၿဖတ္ထားပါ။ အေတာင္႔လိုက္ အရွည္ေလးေတြအတိုင္း ေၾကာ္လဲ ေကာင္းတာပဲ။
Spicy Black bean sauce အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။
၀က္သားအေၾက လက္တစ္ဆုတ္ေလာက္ အသင္႔ၿပင္ထားပါ။ (မပါရင္လဲ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ တစ္မႊာ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ အန္တီဆြိကေတာ႔ အလြယ္ ready made garlic paste ကို သံုးပါတယ္။
ဒယ္အိုးထဲကို ဆီစားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းထည္႔ မီးၿပင္းၿပင္းနဲ႔ ပဲသီးေတြကို ၾကြပ္ခါနီးအထိေၾကာ္ပါ။ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ပါေစႏွင္႔။ ၾကက္သားမွဳန္႔ေလး အနည္းငယ္ထည္႔ေၾကာ္ပါ။
ပဲသီး အထဲကပါက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၀က္သားအေၾကထည္႔ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားက်က္ရင္ မီးပိတ္၊ ပူေနတံုးမွာ black bean sauce စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ကဲ ... မလြယ္ဘူးလား။ ထမင္းၿဖဴ ပူပူေလးနဲ႔ လိုက္မွလိုက္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1
ReplyDelete2
ReplyDelete3
ReplyDeleteႈ(ဟမ္မေလး အေနာနိမတ္စ္ေတြ အန္တီဆြိကို အားေပးခ်က္ေတာ႔။ နံပါတ္ေလးေတြပဲ ေရးသြားတယ္ း)
I will try to find the black bean sauce first, Ma Ma. Seem really delicious and wanna eat with white rice too.
ReplyDeleteတရုတ္ဆုိင္ေတြမွာ စားဖူးတယ္၊ တစ္ခါမွမေက်ာ္ ဖူးဘူး၊ခ်က္နည္းေလးေ၀မွ်ေပးလုိ.၊ ေက်းဇူးပါပဲ၊
ReplyDeleteခင္တဲ့
ေမာင္ဇီ
အမ စာေရးတာေရာ ကြန္မက္မွာေရးတာေရာ ခ်စ္စရာ တကယ္ေကာင္း ဟိ
ReplyDeleteအမ ခ်က္သလိုေလးေတြ အားက်လို ့ လိုက္ခ်က္ၿပီး ကိုယ့္ဘာသာကိုဘဲ အားေပးရေတာ့ ပုတ္လို ၀လာၿပီ ။
အမ ကေတာ့ ခ်က္သေလာက္ ေနာက္ကေန အားေပးမဲ့သူရွိလို ့ စလင္းေလးဘဲၿဖစ္ေနတာ ကံတကယ္ေကာင္း ။
လက္ရာ ကလဲ တကယ္ေကာင္းလို့ေပါ့ေနာ့ ။
အၿမဲလာဖတ္ေပမဲ့ မမန့္စဖူး မန့္လိုက္ပါတယ္။
ေၾကာ္စားမယ္... ေၾကာ္စားမယ္... း))))
ReplyDeleteအိမ္မွာလည္း တခါတေလ ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္
ReplyDeleteေကာင္းတယ္ေနာ္ း) ဒါနဲ႔ က်မတို႔ဆီမွာေတာ့
ခ်ဥ္ေပါင္ေပါခ်က္ း)
ပဲသီးေၾကာ္လာစားတယ္ တီဆြိ..
ReplyDeleteထမင္းလြတ္စားခ်င္တယ္ အဲလိုစိမ္းစိမ္းေၾကာ္ေတြကို အရမ္းၾကိဳက္စ္
ReplyDeleteNext time, you should cut the bean in about 45 degree to look better instead of straight cut.
ReplyDeleteWhy used balck bean sauce althought you fried green bean :) .... i will not eat this time .....just kidding
တီဆြိေရ ပဲသီးေလးကိုျပဳတ္ျပီး သုပ္ပါလားေနာ္ ေျမပဲေထာင္း ျကက္သြန္နီဆီခ်က္ သံပုရာသီးညွစ္ျပီး
ReplyDeleteတီတီဆီြ auburn က ၿမန္မာဆိုင္ sunshine star မွာရတယ္ fiji ကလာတာ အစိမ္းေတာ့ မဟုတ္ဘူး ၿပဳတ္ၿပီး ပလာစတစ္နဲ ့ထုတ္ထားတာ ခ်ဥ္ပါတယ္ ၿမန္မာခ်ဥ္ေပါင္နဲ ့တူပါတယ္
ReplyDeleteအိုးးးးပဲသီးေတြ လတ္လိုက္တာ၊ စိမ္းဖတ္ေနတာပဲ၊ စားခ်င္စရာ၊ Black bean sauceက မငန္ဘူးလား မတ္စိရဲ႕....
ReplyDeleteအိမ္မွာရွိတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတြ ကေတာ့ ေအးလြန္းလို ့ေသကုန္ၿပိီ ေႏြေရာင္မွၿပန္ေပါက္ၾကမယ္နဲ ့တူတယ္
ReplyDeleteMy friend planted Rumex acetosa (Sauerampfer) to substitute roselle in Sydney and it gives the same taste as roselle.
ReplyDeleteတီဆြိ ..............................
ReplyDeleteမ်ားမ်ားေရးပါ။ တေန.တပို.စ္ေလာက္ေရးပါ။ မေက်နပ္ရင္ ၂ပို.စ္ တင္ပါ။ လာဖတ္ဖို.အျမဲအဆင္သင္.ပါ။ ဓာတ္ပံုလဲတင္ေပးပါ။ တီဆြိလွတယ္ဆိုတာသိျပီးသား၊ အဲ.ဒီေတာ.ဓာတ္ပံုတင္ဖို. စိတ္အေႏွာင္.အယွက္မျဖစ္ပါႏွင္.(ေျမွာက္တာမဟုတ္၊တကယ္သိေၾကာင္းပါ)
သမီးေလးအေၾကာင္းလဲဖတ္ခ်င္ပါသည္။
(အေနာနိမတ္စ္ မန္႔ထားတာ မေပၚလို႕ Gmail ကေန ကူးတင္ေပးလိုက္ပါသည္ ပံု အန္တီဆြိ း)
ဟင္းခ်က္နည္းတမ်ိဳးတုိးသြားလုိ့ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteမ်ားေနရင္တဝက္ေပးပါလား
ReplyDelete