Monday, November 21, 2011

ဂ်ဴဂ်ဴေလး အၾကိဳက္ Pancake

 ဒီအပတ္ေတာ႔ pan cake လုပ္နည္းေလး ေၿပာၿပပါ႔မယ္။ ခေလးအေမတစ္ေယာက္ကလည္း ေတာင္းဆိုထားလို႔ပါ။


ပန္ကိတ္လုပ္ဖို႔ လိုတဲ႔ ingredient ေတြက
(ပန္ကိတ္ ၈ခုစာေလာက္ပါ)

၁။ ဂ်ံံဳမွဳန္႔ 500 ml (ပလပ္စတစ္ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၃ခြက္ခန္႔)
၂။ ႏြားႏိူ႔  400 ml (ပလပ္စတစ္ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၂ခြက္ခဲြခန္႔)
၃။ ၾကက္ဥ ၂လံုး
၄။ ေဆာ္ဒါ  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း ( Bicarbonate soda)
၅။ ေထာပတ္ (ေပ်ာ္ၿပီးသား)  စားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔ (မုန္႔ေဖ်ာ္ရန္) ၊ ေထာပတ္ စားပဲြဇြန္း ၁၆ဇြန္းခန္႔ (မုန္႔လုပ္ရန္)
၆။ သၾကား 80ml (ပလပ္စတစ္ ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္ခန္႔)
ဒီဂ်ံဳမွဳန္႔ကေတာ႔ ဆိုဒါပါၿပီးသားမိွု႔ ဆိုဒါထပ္ထည္႔စရာမလိုတဲ႔ အစားမ်ိဳးပါ။
 
Baking soda


 
မုန္႔ႏွစ္ ေမႊၿပီ ....

ပထမဆံုး မုန္႔ႏွစ္ေဖ်ာ္ဖို႔  ေဇာက္နက္နက္ ခြက္ထဲမွာ ဂ်ဳံ၊ ေဆာ္ဒါ နဲ႔ သၾကားကို အရင္ ေရာနယ္ထားပါ။
ၿပီးေတာမွ ႏြားႏိူ႔ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ၾကက္ဥပါထည္႔ၿပီး အားလံုး ႏွံ႔ေနေအာင္ ၾကက္ဥေခါက္တဲ႔ ဇြန္းနဲ႔ နာနာေမႊေပးပါ။ လက္နဲ႔ ဆိုရင္ေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေမႊရပါမယ္။ (လက္နဲ႔ ေမႊမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အခ်ိဳးအစားနဲနဲသာ လုပ္ပါ)

(သို႔)
အိမ္မွာ mixer ရွိရင္ mixer နဲ႔ ၃မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။



ပန္ကိတ္ လုပ္ၿပီ ....
 အားလံု ေရာသမေမႊၿပီး သကာလ ...  ပန္ကိတ္ေၾကာ္ရန္ မုန္႔ႏွစ္ရပါၿပီခင္ညာ။ တစ္ခါထဲ မစားခ်င္ရင္ပလပ္စတစ္ဗူးေလးနဲ ႔ေနာက္ေန႔ေတြအတြက္ပါ ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။ ၂ရက္ ၃ရက္ေတာ႔ ခံပါတယ္။

မီးကို အေအးဆံုးထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ေထာပတ္အရည္ စားပဲြဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္႔ထည္႔ မုန္႕႔ႏွစ္ တစ္ဇြန္းခန္႔ထည္႔ၿပီး မုန္႔ႏွစ္ေတြကို အ၀ိုင္းပံုေလးၿဖစ္ေအာင္ ဒယ္အိုးကို ေစာင္းၿပီး လွည္႔ေပးပါ။


 ၿပီးေတာ႔ အဖံုေလး အုပ္ထားပါ။
 

ခဏေနရင္ ေဆာ္ဒါေၾကာင္႔ မုန္႔ကပြၿပီး အေပါက္ အေပါက္ေလးေတြ ၿဖစ္လာပါလိမ္႔မယ္။ မုန္႔လုပ္ရတာ ငယ္ငယ္က ေၿမၾကီးပံုထဲ ေရေလာင္းခ်ၿပီး ကစားသလိုပဲ ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။


မုန္႔က သၾကားပါေတာ႔ ေအာက္ပိုင္းက တူးလြယ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ မီးအေအးဆံုးနဲ႔ တည္ခိုင္းတာပါ။ ေအာက္ကမတူးခင္ အေရာင္အနဲငယ္ညိဳလာရင္ ဇြန္းအၿပား ခပ္ၾကီးၾကီးနဲ႔ အေပၚေအာက္ လွန္ေပးပါ။

 ၂ဖက္လံုး အေရာင္ေလး ညိဳလာရင္ ခ်လို႔ရပါၿပီ။

စားေတာ႔မယ္၊ ၀ါးေတာ႔မယ္ ...

ပန္ကိတ္က အရမ္းၾကီးေတာ႔ မခ်ိဳဘူးခင္ည။ အိမ္မွာေတာ႔ ထန္းလ်ွက္ရည္လို maple syrup နဲ႔ ဆမ္းၿပီးစားၾကတယ္။ ခ်ိဳေတာ႔ ဂ်ဴဂ်ဴတို႔ အၾကိဳက္ ေပါ႔ဂ်ာ။

 မုန္႔က ဘိန္းမုန္႔ေလးလိုပဲ ကြ်ပ္ကြ်ပ္ ပြပြ ခ်ိဳခ်ိဳေလး စားလို႔ အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။ ဘိန္းမုန္႔အလြမ္းေၿပေပါ႔။






10 comments:

  1. အဲဒါ ကူးကူးလဲၾကိဳက္တယ္...
    လုပ္ရတာလဲလြယ္.. ဘိန္းမုန္႔အလြမ္းေျပလဲျဖစ္...
    ဟန္ကိုက်ေနတာဘဲ..
    ဂ်ဴးဂ်ဴးေရ.. တီတီကူး တစ္ျခမ္းယူသြားတယ္ေနာ္..

    ReplyDelete
  2. တီတီဆိြ

    စားေကာင္းမဲ့ပံုေလး အရမ္းၾကိုက္

    maple syrup က စင္ကာပူမွာဝယ္လို့ရလားဟင္
    ဝယ္လို့ရရင္ ဘယ္ေနရာလဲဆိုတာ ေျပာျပပါလားေနာ္

    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အရမ္း

    ReplyDelete
  3. အိမ္မွာ လက္တည့္စမ္းၿပီး သမီးကို လုပ္ေကၽြးၾကည့္အံုးမယ္ :)
    ပန္ကိတ္လုပ္နည္းေလး သိရလို႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ တီဆြိေရ ..

    ReplyDelete
  4. ဒါလဲ ဘိန္းမုန္႕တမ်ိဴးပဲကိုးးးးးး)

    ReplyDelete
  5. ဟယ္..ဘိန္းမုန့္‌ေလးက်‌ေနတာဘဲ..စားခ်င္လိုက္တာ..။ဒီ‌ေန့ဘဲလက္
    တည့္စမ္းလိုက္မယ္.ဘိန္းမုန့္ကိုအရမ္းလြမ္း‌ေနတာ..‌ေက်းဇူးဘဲဆြိ‌ေရ..။

    ReplyDelete
  6. ပန္ကိတ္က ဘိန္းမုန္႔နဲ႕ အေတာ္တူတာပါလားေနာ္...။
    အရသာကေတာ့ ကြာမယ့္ပံုရွိတယ္...။

    ReplyDelete
  7. မတ္စိရာ ပန္ကိတ္က ဂ်ဴဂ်ဴးတင္မဟုတ္ အန္တီခ်စ္ၾကည္ေအးတို႔လည္း ႀကိဳက္ပါတယ္ဗ်။ အားမွလုပ္စားၾကည့္ရဦးမယ္...

    ReplyDelete
  8. T T Sweet,
    ေက်းဇူးပါပဲေနာ္ ေတာင္းဆိုထားတာ တင္ေပးလို.
    ခ်စ္တဲ.
    ကေလးအေမတစ္ဦး

    ReplyDelete
  9. တခါမွ မလုပ္စားဖူးေသးဘူး အမ ေရ လုပ္ၾကည့္ အံုးမယ္

    ခင္မင္စြာျဖင့္

    ReplyDelete
  10. တၿခားမုန္႔ေတြသာ ေလ်ာက္စမ္းေနတာ ဒီမုန္႔ေလး မလုပ္ရေသးဘူး။ စားခ်င္သြားၿပီ တီဆြိေရ

    ReplyDelete