Wednesday, August 4, 2010

ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္း ...

တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႔ေတာ႔ ဘေလာ႔ဂ္မွာ အစားအေသာက္ေလးတစ္ခုခု တင္ဦးမွပါဆို ဓာတ္ပံုေတြ ၿပန္ၾကည္႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းရယ္ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္ရယ္ေတြ႔တယ္။ ၂ခုထဲက ဘာတင္ရရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း ဘေလာ႔ဂ္ကိုအဖြင္႔ ၿမတ္ႏိူး ေတာင္းဆိုထားတာေလးေတြ႕လိုက္လို႔ ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းကိုပဲ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဆႏြင္းမကင္းကေတာ႔ တစ္ခါမွ မလုပ္ဖူးလို႔ တစ္ၿခားလင္႔ခ္ေတြမွာပဲ သြားၾကည္႔လိုက္ပါ ၿမတ္ႏိူးေရ။

ငွက္ေပ်ာေပါင္းက လုပ္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္။ လိုတာေတြကလည္း စလံုးမွာ အလြယ္တကူရတဲ႔ ပစၥည္းေတြပါ။

ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ တစ္ဖီး၊ (သီးေမႊးငွက္ေပ်ာဆိုလဲရပါတယ္ ... ၿပဳတ္ရင္ေပ်ာ႔သြားတတ္လို႔ ခပ္မာမာေလးကို ေရြး၀ယ္ပါ။)
အုန္းႏို႕ စကၠဴထုတ္ အေသးတစ္ထုတ္၊
အုန္းသီးဆံၿခစ္ထားတာ (စလံုး wet market က အုန္းသီးဆံၿခစ္ေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေတြမွာ ရပါတယ္။ ၿပား၅၀ဖိုးဆိုရင္ကို အမ်ားၾကီးရပါတယ္)
သၾကား ၃-၄ဇြန္းခန္႔၊(အခ်ိဳၾကိဳက္တတ္ရင္ ပိုထည္႔ပါ)
ဆားသင္႔ရံု၊

ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံႏႊာ၊ ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေရကိုအရင္တည္၊ ဆူမွ ငွက္ေပ်ာသီးထည္႔၊ ငွက္ေပ်ာသီးေတြ အရမ္းေပ်ာ႔အိသြားမွာစိုးလို႔ ခဏေလးၿပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။ ၿပဳတ္ရတဲ႔ ရည္ရြယ္ခ်က္က ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးက ခါးတတ္လို႔ အခါးရည္ေတြ ထြက္သြားေအာင္ပါ။

အိုးၿပန္႔ၿပန္႔ထဲ အုန္းႏိူ႕ထည္႕(ငွက္ေပ်ာသီးၿမဳတ္ရံု ေရနဲနဲေရာပါတယ္)၊ သၾကားထည္႕၊ ဆားသင္႔ရံုထည္႔၊ အေပၚက ေရစစ္ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေတြ စီထည္႕ၿပီး မီးနဲနဲနဲ႔ ထပ္တည္ပါတယ္။ ၂မိနစ္၃မိနစ္ေလာက္တည္လို႔ အုန္းႏို႔လဲပြက္ၿပီဆို ခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။

ေနာက္အေပၚကေန အုန္သီးၿခစ္ထားတာေလးေတြ ၿဖဴးစားပါတယ္။ ေအးသြားရင္ အုန္းႏို႔က ငွက္ေပ်ာသီးထဲ စိမ္႔၀င္သြားၿပီး ငွက္ေပ်ာေပါင္း ခ်ိဳခ်ိဳစိမ္႔စိမ္႔ ေမႊးေမႊး ရပါၿပီရွင္။ ၿမန္မာမုန္႔ေတြထဲမွာ လုပ္ရတာ အင္မတန္လြယ္ကူ ၿမန္ဆန္ၿပီး စားေကာင္းတဲ႔ သြားေရစာတစ္ခုပါ။ ဘေလာ႔လာသူမ်ားလည္း စားၾကပါဦးရွင္။















ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ပါ အဆစ္တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ႔။ လူရႊင္ေတာ္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ပါ သတိရသြားတယ္။ း)))

10 comments:

  1. thanks,ama...

    Myatnoe

    ReplyDelete
  2. ဒီလိုဆိုေတာ့လည္း ဌက္ေပ်ာသီးေပါင္းရတာ လြယ္သလိုပဲေနာ္.. ဧည္သည့္လာတဲ့အခါ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. အစ္မ လာလည္မလား း))

    ReplyDelete
  3. ဆိြ အသားကုန္ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ေနပါ့လား....စားခ်င္တယ္ အဲလို...:)

    ReplyDelete
  4. လုပ္စားရမယ္။ ရခိုင္ေတာ့မရဘူး၊ ရွိတဲ့ငွက္ေပ်ာသီးနဲ ့လုပ္ၾကည့္ရမယ္။
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  5. ama, taste is really good but color is not beautiful.:(

    Myatnoe

    ReplyDelete
  6. တီတီဆြိေရ...ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလး ၾကိဳက္တယ္... ငယ္ငယ္က တို႕ ဖြားဖြား လုပ္ေက်ြးတာ ရခိုင္ငေပ်ာသီးအေရာင္နီနီေလး ... အေရာင္လွေအာင္ ငွက္ေပ်ာသီးျပဳတ္တဲ့အခါ ကင္ပြန္းရြက္အၾကမ္း ထည့္ျပဳတ္ရတယ္တဲ့... သာကူေစ့လည္း နဲနဲထည့္တယ္...

    ReplyDelete
  7. ဟုတ္တယ္... ၿမတ္ႏိူးေရ ... အစ္မၿမင္ဘူးတာက အနီေရာင္ေတြ။ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာမဟုတ္လို႔ အနီေရာင္မၿဖစ္တာလို႔ ထင္ေနတာ။

    မိုးစက္ပြင္႔ေရ ေက်းဇူးေနာ္။ ေနာက္မွ လုပ္ၾကည္႕ဦးမယ္။ ေၿပာသာေၿပာရ ... ကင္မြန္းရြက္အၾကမ္း ဘယ္ရွာရမွန္း မသိေသးဘူး း-)

    ReplyDelete
  8. အခုပဲ အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ လုပ္စားပလုိက္မယ္။ ဒါမ်ိဳးဆို အရမ္းၾကိဳက္။

    ReplyDelete
  9. အစ္မ.. အုန္းႏုိ ့အစား ႏြားႏို ့ သံုးလို ့ရလား။

    ReplyDelete
  10. အုန္းႏို႔နဲ႔မွ ေကာင္းမယ္ထင္တယ္ ... ႏြားႏိူ႔ေတာ႔ တစ္ခါမွ မသံုးဖူးဘူး။ အုန္းႏို႔နဲ႔မွ ေမႊးမွာေလ။

    ReplyDelete