ၾကက္ဥမဆလာခ်က္
အိမ္မွာ ေသာၾကာေန႔အတြက္ မင္ႏူးက အမ်ားအားၿဖင္႔ ၾကက္ဥကို တစ္ခုခု စီစဥ္ခ်က္ၿပဳတ္ထားတာပါ။ တစ္ခါတစ္ေလ ၾကက္ဥကို ဟပ္ဖရိုက္ေၾကာ္ၿပီးလဲ မဆလာနဲ႔ၿပန္ခ်က္တာမ်ိဳးလဲ လုပ္စားေလ႔ရွိပါတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ သီးစံုခ်ဥ္ဟင္း၊ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္၊ ၾကက္ဥေၾကာ္ပါ။
ကြန္႔မန္႔မွတဆင္႔ေမးလာလို႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလး ေၿပာၿပလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္ဥ၅လံုးေလာက္ကိုၿပဳတ္ အခြံႏႊာ ထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး နႏြင္းမွုန္႔နဲနဲ၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္၊ ဆား၊ ဟင္းခ်ိဳမွုန္႔ တို႔ကို ၾကက္ဥအနွစ္ဖက္ကို ၿဖဴးထားပါ။
အႏွစ္အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးၾကီး ၂ လံုးေလာက္ကို ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ။ မန္က်ည္းမွည္႔ စိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီးတစ္လံုးပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁၀မႊာခန္႔၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္၊ အေရာင္တင္မွုန္႔ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ကို ငရုပ္ဆံုထဲ ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းပါတယ္။
ဒယ္အိုးထဲကို ဆီစားပဲြဇြန္း ၁၀ဇြန္းေလာက္ထည္႔ ဆီက်က္ရင္ ေစာနက ၾကက္ဥၿခမ္းထားတာေတြကို ဆီထဲ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးပါ။ ဆီေပါက္တတ္လို႕ သတိထားပါ။ ၾကက္ဥအေရခြံေတြ အနည္းငယ္တင္းၿပီး က်က္သြားရင္ ၿပန္ဆယ္ထားပါ။
ခုနကဆီအိုးထဲကို နႏြင္းမွုန္႔ သင္႔ရံုထည္႔ အႏွစ္ေထာင္းထားတာေတြ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးရွိရင္လဲ ထည္႔သတ္ရင္ ပိုေမႊးပါတယ္။ အႏွစ္ေတြ ဆီသတ္တာက်က္ၿပီး ေမႊးလာရင္ မဆလာထည္႔ေမႊ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာထည္႔ၿပီး အရည္ေၿခာက္ၿပီး ဆီၿပန္သည္အထိဆီသတ္ပါ။ ၾကက္ဥၿခမ္းထားတာစီထည္႔ပါ။ မန္က်ည္းရည္ထည္႔ ၊ဆား၊ငံၿပာရည္သင္႔သလိုထည္႔၊ ေမႊးေအာင္ ငရုပ္သီးစိမ္း ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားတာထည္႔၊ ၾကက္ဥထဲ အဆီအႏွစ္ေတြ ေရာက္ေအာင္ အနည္းငယ္ေမႊေပးပါ။ အဖံုးအုပ္ၿပီး ဆီၿပန္သည္အထိထားပါ။ ခ်ခါနီး အေပါ႔အငံၿမည္း လိုတာ ထပ္ထည္႔ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။
ပုဇြန္-မွ်စ္ေၾကာ္
မွ်စ္ကိုေတာ႔ အေၾကာတက္လို႔ အင္မတန္ ေသြးေတာင္းမွ စားပါတယ္။ ဒီလိုဟင္းမ်ိဳးခ်က္ၿပီးရင္ေတာ႔ မနက္ၿဖန္ရံုးပိတ္ရက္ ၿဖစ္ရင္ ပိုေကာင္းမယ္ ။
ၾကက္သားၿပဳတ္ေၾကာ္၊ ကင္းပံုသီးေၾကာ္နဲ႔ ဇီးၿဖဴသီးေထာင္း
ကင္းပံုသီးကို wet market က မေလးဆိုင္ေတြမွာ ရတတ္ပါတယ္။ ကင္းပံုသီးခ်က္တဲ႔ ေန႔ဆို အဲဒါတစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႔လဲ စားလို႔ၿဖစ္တာပဲ။ အသားပါမွစားတတ္တဲ႔ အိမ္ကလူအတြက္ ၾကက္သားကို ၿပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ေပးရေသးတယ္။
ပဲၾကီးႏွပ္
ပဲၾကီးညွစ္ရတာ ကရိကထမ်ားလို႔ (အမွန္က ၾကီးေတာ္ၾကီး ညွစ္ရတာပါ) တစ္ခါတစ္ရံမွ ခ်က္ၿဖစ္ပါတယ္။ သူလဲတက္စာေပသိ သိပ္ၾကိဳက္။
ပုဇြန္ ခရမ္းသီးႏွပ္
ခဏခဏ ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ဒီမွာ ပုဇြန္က ကီလို၀က္ ကို ၃က်ပ္ခဲြနဲ႔ ၀ယ္ထားရင္ ၂နပ္၊ ၃နပ္ေလာက္ စားလို႔ရတယ္။
ၿမင္းခြာရြက္သုတ္
အေမတို႔နဲ႔ ေနတံုးက ၿခံထဲက နွင္းဆီေဘာင္ေတြၾကားထဲ စိုက္ထားတာ။ အေဖကၾကိဳက္လို႔ေရာ၊ အလကားရလို႔ေရာ အိမ္မွာ ခဏခဏ သုတ္စားတာ သတိရတယ္။ အိမ္ေထာင္က်ေတာ႔လဲ အိမ္ကလူက ၿမင္းခြာရြက္သုတ္ ၾကိဳက္ၿပန္ေရာ။ wet market က မေလးဆိုင္ေလးေတြမွာ တစ္ထုတ္တစ္က်ပ္ ေရာင္းပါတယ္။ ၃ေယာက္စာေကာင္းေကာင္း သုတ္လို႔ရတယ္။
ပုဇြန္ဆိတ္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း
အိမ္မွာ ငယ္ငယ္က အဖြား ခဏခဏ ခ်က္တဲ႔ ဟင္းပါ။ သူက ပုဇြန္ဆိတ္၊ ငါးေသး၊ ငါးမႊား အကုန္ထည္႔ခ်က္တာ။ အညာဟင္းထင္တာပဲ။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္လဲ မေလးဆိုင္ေလးေတြမွာ ေပါမွေပါ။ ပုဇြန္ဆိတ္ေတာ႔ အရမ္းရွားတယ္။ စားခ်င္လြန္းလို႔သာ ၀ယ္တာ။ ပုဇြန္အေကာင္ၾကီးေတြထက္ သူကေစ်းပိုၾကီးပါတယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္
အိမ္မွာအေမတို႔နဲ႔ေနတံုးက အကိုအလတ္က သိပ္ၾကိဳက္တာ သတိရတယ္။ ပနင္စူးလားေရာက္မွ ၀ယ္ခ်က္ၿဖစ္တာ။ တစ္ခါတစ္ေလမိွဳ႔လားမသိ ။ အရမ္းအရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းတာပါပဲရွင္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း
အခ်ဥ္အတြက္ ဟင္းမရွိရင္ အိမ္မွာ အလြယ္တကူ စီစဥ္တဲ႔ ဟင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ငပိ (သို႔) ငံၿပာရည္နဲ႔ ၿပဳတ္ၿပီး ေထာင္းတာပါ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္
wet market မွာ ၁၂လရာသီ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ အဲလိုဟင္းမ်ိဳးဆို ထမင္းကို တစ္ၿခားဘာမွမပါပဲ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔လဲ စားလို႔ရတာပဲ။
ငါးခ်ဥ္သုတ္-ပိန္းဥဟင္းခ်ိဳ
စားခဲပါတယ္။ ပနင္စူးလားဖက္ေရာက္မွ ငါးခ်ဥ္တို႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္တို႕က ၀ယ္စားၿဖစ္တာကိုး။ ဟိုေန႔ကလို ဖက္နဲ႔တိုးရင္ေတာ႔ ၿပီးပါေရာပဲ။တစ္ေယာက္စာေလာက္ပဲရတယ္။ ပိန္းဥကေတာ႔ စလံုးမွာ ေပါမွေပါ။ အေသးစားယူမလား။ လက္သီးဆုတ္ေလာက္ အၾကီးစားယူမလား။ အေသးေလးေတြကို အဲလို ပုဇြန္ေၿခာက္မ်ားမ်ားနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳခ်က္ရင္ သိပ္ေကာင္း။
အန္တီသက္ေ၀ကို ရန္စလိုက္ဦးမယ္။ ပံုေတြကို life size ၾကီးၾကီးၾကည္ခ်င္ရင္ ကလစ္လိုက္ပါ။ ရဲရဲၾကီး ကလစ္ၾကည္႔ၾကပါ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ရက္စက္ပါ့ အခ်စ္ရယ္...
ReplyDeleteအကုန္လုံးစားခ်င္တယ္
ReplyDeleteေတာ္ေသး ... မရစ္ေသးလို႔ .... ဟူး ....
ReplyDeleteတီဆြိ အရမ္းရက္စက္တယ္ ..( မ်က္ရည္စက္လက္နဲ ့ေျပာသြားတာပါ )
ReplyDeleteဗိုက္အရမ္းဆာေနၿပီးေတာ့ ့အလုပ္ကမျပန္ရေသးပါဘူးဆိုမွ ( ဟင့္ )
ဟင့္....................
ReplyDeleteဟားဟား ... ဒိပို႔စ္တင္လိုက္တာ ရံုးကမၿပန္ရေသးတဲ႔ သူေတြနဲ႔ အခိ်န္ကိုက္ၿဖစ္သြားတယ္ ... ေစာတီး ... ေစာတီး ...ဗစ္တာတို႕ေရ ...
ReplyDeleteရံုးမသြားပဲ အိမ္မွာ ဘေလာ႔ကင္းေနသူတစ္ဦး
ပိန္းဥေပါတယ္ဆိုတာ..ဘယ္မွာလဲဟင္..တခါတေလ မူစတာဖာ မွာေတြ႕ မိတာေတာင္ေစ်းၾကီးသလားလို႔..၄ ..၅ လံုးေလာက္ထည့္ထားတာ ၂ က်ပ္ ေလာက္ရွိတယ္..ျမန္မာျပည္မွာ ၅၀ သားေလာက္ကို ပုဇြန္နဲ႔ ပင္စိမ္းရြက္ေလးနဲ႔ခ်က္..ေျပာရင္းနဲ႔စားခ်င္လာျပီ..
ReplyDeleteအစ္မ..
ReplyDeleteဆီးျဖဴသီးက ဘယ္လိုေထာင္းရတာလဲဟင္.. ငပိထည့္ရလား
အယ္ ... NTUC မွာေရာ wet market မွာေရာ ပိန္းဥေတြ ေရာင္းတယ္ေလ။ ဗမာၿပည္ကလို ေသးေသးေလးေတြ။ ၾကက္သြန္တို႔၊ အာလူးတို႔ထားတဲ႔ နားမွာ ရွိတတ္ပါတယ္။ အဲဒီနားမွာ ကန္ဇြန္းဥေတြလဲရွိတယ္ေလ။ ေစ်းေတာ႔ေမ႔ေနၿပီ။ သိပ္ေစ်းမၾကီးပါဘူး။ ၁က်ပ္ဖိုးေလာက္ဆို ဟင္းခ်ိဳခ်က္လို႔ရၿပီ။
ReplyDeleteဆီးၿဖဴသီးက ပုဇြန္ေၿခာက္ရယ္၊ ငပိေလးနဲနဲရယ္ ထည္႔ေထာင္းပါတယ္။ ငရုပ္သီးစိမ္းလဲထည္႔တယ္ေလ။
အိမ္ျပန္ေတာ့မယ့္ ဆဲဆဲ ညေန ၆ နာရီတိတိမွာ ဟင္းပံုေတြသာ ၾကည့္သြားၿပီး မေနႏိုင္လြန္းလို႕ မန္႕ၿပီး ကြန္ပ်ဴတာ ပိတ္ခဲ့တာ... စာေတြ မဖတ္သြားဘူး...
ReplyDeleteအခုမွ ေတြ႕တယ္... ရစ္ခ်င္ေနတယ္ေနာ္... ဟင္း ဟင္းဟင္း...
ႏွိပ္စက္ကလူျပဳတာ မ်ားၿပီ... မေန႕က Sky Park... ဒီေန႕ ဟင္းေတြ...
မနက္ျဖန္ ေသာၾကာ... ဘာေတြလာအံုးမယ္ မသိဘူး... ဟြန္႕..............
မတ္စိ...အဲ မဆိြရယ္....စားခ်င္စရာႀကီးေတြပါလား...အကုန္လံုး တို႔အႀကိဳက္ေတြဟ....
ReplyDeleteအီး ဟီး ဟီး...ႏိူတြားဘီ...(မပီေတာ့ဘူး..သူငယ္ျပန္တာ ျမန္ထွာ..:)
ခုဟာက ၁ ဆိုေတာ့ ေနာက္ထပ္ ႏိွပ္စက္ အံုးမယ္ေပါ့ေလ...:)
ReplyDeleteမၾကာခင္က်မလည္းစားရေတာ့မယ္။ :)
ReplyDeleteအခုေတာ့ အ၀လာစားသြားပါတယ္။
ႀကက္ဥဟငး္ကုိ ရဲရဲႀကီးကလစ္လုိက္တယ္။
ReplyDeleteမေန႕ကတည္းက ေခ်ာငး္ထဲက ပံုကို ရဲရဲႀကီးကလစ္လုပ္ၿပီးႀကည္႕ၿပီးသား။
ပံုမ်ားအားလံုးရဲရဲၾကီးကလစ္ၿပီးသကာလ ဂလံုး၊ဂလြမ္ႏွင့္ ၿမည္ၿပီးၿပန္သြားပါတယ္။:D
ReplyDeleteအလုပ္ပိတ္ရက္မိွဳ႔ စိတ္ၾကိဳက္ႏွိပ္စက္ ... အဲေလ စိတ္ၾကိဳက္ဟင္းေလးေတြ တင္မိတာ ... မ်ားအၿပစ္လား ... အန္တီသက္ေ၀နဲ႔ အန္တီအၾကည္တို႔ေရ ...
ReplyDeleteရွင္ေလးမၾကာခင္စားရေတာ႔မယ္ဆိုေတာ႔ ခုခ်က္ေနတံုးဆိုတဲ႔ သေဘာလား ... း)
တို႔အစ္မၾကီး ကြန္ကြန္ကေတာ႔ သူ႔ကိုဒီက ေခ်ာင္းေနပါတယ္ဆိုမွ သူက တၿပန္ကိုယ္႔ကို ႔ၿပန္္ေခ်ာင္းသြားတယ္ ...
ေခ်ာင္းထဲက ရဲရဲၾကီး ... အဲေလ ေခ်ာင္းထဲကပံုကို ရဲရဲၾကီး ကလစ္တာေတာ႔ ဘယ္ေကာင္းပါ႔မလဲ ေနာ္။
ဟိုက္ ... ညယံက စိတ္ၾကီးတယ္နဲ႔တူတယ္ ... ေရွာင္မွပဲ ... း)
တီဆြိ အကုန္ၾကိဳက္တယ္...
ReplyDeleteေၾကာင္လွ်ာသီးအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ....
အကုန္လံုးကိုစားခ်င္တယ္..၀ါးးးး
may i know how to fry ကင္းပံုသီး please?
ReplyDeleteေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္လာၾကည့္တယ္......တစ္ခုမက်န္ အကုန္ႀကိဳက္တယ္.... :))
ReplyDeleteကင္းပံုသီးေၾကာ္ဆိုေပမဲ႔ ေၾကာ္ခ်က္ေလးပါ။ အရင္က ဖလန္ေတာင္ေ၀ွွးေၾကာ္တင္ဘူးတယ္။ ေအာက္ကလင္႔ခ္ကို ကလစ္ၾကည္႔ပါ။
ReplyDeletehttp://auntysweet.blogspot.com/2009/10/blog-post_500.html
ခ်က္ပံု၊ ခ်က္နည္းခ်င္း အတူတူပါပဲ။
ကင္းပံုသီးကို ေလးစိတ္စိတ္ပါတယ္။
ပုဇြန္ေၿခာက္ မ်ားမ်ား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊မွ်င္ငပိ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔နဲနဲရယ္ ေရာၿပီး ၾကိတ္စက္နဲ. ၾကိတ္ ဒါမွမဟုတ္ ငရုပ္ဆံုနွင္႔ ေထာင္းပါ...
ဒယ္အိုး မီးဖိုေပၚတင္ ဆီထည့္ ဆီက်က္ရင္ ဆႏြင္းမွဳန္႔ေလးနဲနဲပစ္ထည့္ အေပၚကေထာင္းထားတဲ. အစာေတြထည္.ၿပီး ဇြန္းနဲ.အဆက္မပ်က္ေမႊၿပီးေၾကာ္ပါ ...ေရြ၀ါေရာင္သန္းၿပီး ေမႊးနံ႔ထြက္လာရင္ ကင္းပံုသီးထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ ...ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမွုန္႔ (စားတတ္ရင္)သင့္သလိုထည္းၿပီးဆက္ေမႊပါ။
ကင္းပံုသီး မနပ္ေသးရင္ ငရုပ္ဆံုေဆးေရေလးတစ္ဇြန္းစာေလာက္ထည္. ေမႊၿပီး အဖံုးဖံုး ႏွပ္ထားပါ ... ေရခမ္းရင္ အေပါ႔အငံၿမည္း လိုရင္ထပ္ထည္. ခ်လို႔ရပါၿပီ ... ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္၊ ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ အားလံုး ဒီအတိုင္း ခ်က္ပါတယ္။
ၾကက္ဥဟင္းက စားခ်င္စရာၾကီး
ReplyDeleteေက်းဇူးျပဳ၍ ၾကက္ဥဟင္းခ်က္္နည္းေလး ေျပာျပပါလား
ဒီေလာက္ဟင္းခ်က္ေကာင္းေနမွေတာ့ အမကုိ ပင္နဆူလာမွာ စားေသာက္ဆုိင္ဖြင့္ဖုိ.အၾကံျပဳပါတယ္ ကြန္မန္.လာေရးတဲ့ သူေတြကုိ ၅၀% ေလ်ာ့ေပး
ဟင္းေတြအားလံုးက စားခ်င္စရာ စိတ္၀င္စားစရာခ်ည္းပါဘဲ.. ဖတ္ရင္းနဲ႕ တံေတြးေတာင္ ျမိဳခ်လိုက္မိတယ္..
ReplyDeleteZ အတြက္ ၾကက္ဥဟင္း ခ်က္နည္း ပို႔စ္မွာ ၿပန္ၿဖည္႔ေပးထားပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ကေတာ႔ ဒီေလာက္ၾကီး ေကာင္းလွတယ္မဟုတ္ပါဘူး။ စိတ္ပါရင္ ေကာင္းေကာင္းခ်က္ၿပီး ဓာတ္ပံုေလးေတြ ရိုက္ထားတာပါ။ကြန္႔မန္႔အတြက္ ေက်းဇူးပါပဲရွင္။
ReplyDeleteThanks for ur kind reply of how to fry ကင္းပံုသီး...May good weekend be with your lovely family, a ma gyi....
ReplyDeleteမတီတီဆြိခင္ဗ်ာ
ReplyDeleteဘဲဥခ်က္နည္းကုိ ပုိ.စ္မွာ ျပန္ထည့္လုိက္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မန္က်ည္းသီးက ဒီကေရာင္းတဲ့ ထုိင္းမက်ဥ္းသီး သုိ.မဟုတ္ ျမန္မာမက်ဥ္းသီး ထည့္ရင္ပုိေကာင္းပါသလား ထုိင္းမန္က်ည္းသီးက ပုိခ်ဥ္ေတာ့ မေကာင္းဖူးလုိ.ထင္မိပါတယ္ အမ အခ်ိန္ရမွွ အေၾကာင္းျပန္ေပးပါခင္ဗ်ာ
ကြ်န္ေတာ္က ဟင္းခ်က္၀ါသနာပါေတာ့ အမဘေလာ့ကုိ မၾကာမၾကာလာလည္ပါမယ္
က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစ
စင္ကာပူမွာက ရန္ကုန္ကလိုမ်ဳိးအစားအစာေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကိုအလြယ္တကူရႏိုင္တယ္ေနာ္။
ReplyDeleteျမင္းခြာရြက္၊ ေၾကာင္လွ်ာသီး၊ ကင္းပံုသီး၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ ပဲၾကီး၊ ဆီးျဖဴသီး ..ေကာင္းလိုက္တာေနာ္။
တီတီဆိြကိုၾကည္.ရတာ ဟင္းခ်က္တာမွာ လက္ဆိပ္ရွိပံုရတယ္။ခ်က္ထားတာေတြက ၾကည္.လိုက္တာနဲ.တင္ ေကာင္းမွန္းသိသာတယ္။ က်မလဲဟင္းခ်က္တာ၀ါသနာပါတဲ.သူမို.လို.ေလ။
ျပီးေတာ.ဆီသတ္တာကိုေကာင္းေကာင္းေမႊးေနေအာင္သတ္တဲ.ပံုဘဲ။
ဒါနဲ.စကားမစပ္ တီဆိြက မႏေလးဘက္ကလားဟင္၊ “ေစာနက” လို.ေျပာတတ္လို.ေလ၊
ေအာင္မယ္... အဲဒီဟင္းေတြ ဒီေလာက္မ်ားတာ အိမ္နားနီးျပီး ခါမွလဲ မျမည္းဖူးဘူးဆိုေတာ့ အားနာခ်ာၾကီးျဖစ္ေနေတာ့မယ္...
ReplyDeleteတခါေတာ့ သြားျမည္းအံုးမွ...
း-)
တီတီဆြိ ေရ
ReplyDeleteအဲဒီဟင္းေတြ အကုန္ႀကိဳက္တယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း က အဲလို အညာမွာ ငါးေသးငါးမႊား ပုဇြန္ဆိတ္ ရသမွ် အကုန္ထဲ႔ ခ်က္တယ္ အခ်ဥ္အခါး ေရာက္ခ်က္ ေကာင္းမွေကာင္း
TT Sweet blog ကို တစ္ခါလာရင္ အျမဲ ...ငိုမဲ့မဲ့ျဖစ္ျပီ..ဗုိက္ဆာဆာနဲ႔..ထြက္သြားရတယ္.. :)
ReplyDeleteThanks for cooking tips, anyway. :)
သယ္ရင္းၾကီးေတာ္ ...
ReplyDeleteလာလည္ေလ ... ခ်က္ေကြ်းရမွေပါ႔။ လာေတာ႔မလည္ပဲနဲ႔မ်ား ...
အေနာနိမတ္စ္အတြက္ ... တီဆြိက မန္းေလးက မဟုတ္ဘူး။ ဒါေပမဲ႔ ေက်ာင္းတက္တံုးက အခန္းေဖာ္ ၂ေယာက္က မန္းေလးကမိွဳ႔ ဓာတ္ကူးသြားတာၿဖစ္မယ္ထင္တယ္။
ကို z အတြက္ ...
မန္က်ည္းမွည္႔က စလံုးမွာ ဆားနဲ႔နယ္ၿပီးသား အႏွစ္မ်ားမ်ား၊ ခပ္ညိဳညိဳေတြ ေရာင္းတယ္။ အဲလိုနယ္ထားၿပီးသားက ဟင္းခ်က္လို႔ေကာင္းတယ္။ယိုးဒယားမွာလဲ ရွိမယ္ထင္ပါတယ္။
လာလည္ၾကသူမ်ားအားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္႔။
မတီတီဆြိ သုိ. .......
ReplyDeleteမန္က်ည္းသီးအေၾကာင္းကုိ ျပန္ေျဖေပးတဲ့ ကြန္မန္.အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ .......
က်န္းမာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ ........
ၾကက္ဥဟင္းပဲစားခ်င္တယ္။အမခ်က္တာမိုက္တယ္။
ReplyDeleteျမတ္ႏိုး
တီတီဆြိ.... ပိန္းဥပာင္းခ်ဳိဘယ္လုိခ်က္....ေျပာျပပါလား.... :D
ReplyDeleteပီးနပ္ေမးထားတာ ေမ႔ေနလို႔ ခုမွ ေၿဖၿဖစ္တယ္။ ေနာက္က်သြားတာ ေခ်ာတီးေနာ္။
ReplyDeleteပိန္းဥအေသးေလးေတြကို မာမာေလးၿပဳတ္ အခြံခြာထားပါ။ ၾကီးရင္ထပ္ၿခမ္းၿခမ္း၊ ေသးရင္အလံုးလိုက္ထည္႔ပါတယ္။
ဟင္းခ်ိဳအိုးကိုလည္း ပိန္းဥၿပဳတ္ေနတံုး တယ္ထားပါ။ ေရရယ္၊ ပုဇြန္ေၿခာက္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္အနီေလး ေလးစိတ္ခဲြထားတာရယ္၊ ဆား၊ ငံၿပာရည္ ထည္႔ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ ပိန္းဥၿပဳတ္ထားတာကိုထည္႔ပါ။ ပိန္းဥေတြ အိသည္အထိ ထပ္တည္ပါ။ ခ်ခါနီး ဆားအေပါ႔အငံၿမည္း၊ လိုရင္ထပ္ထည္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းေလးခပ္ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။