အန်တီဆွိ အစားအသောက်ချက်နည်းများကို တင်ပေးနေရာ အမှန်တော့ အထူးအဆန်းများ သိပ်မပါလှပါ။ မြန်မာလူမျိုးများ အိမ်တွင် နေ့စဉ်ချက်ပြုတ်နေသော ဟင်းများ၊ မုန့်များကိုသာ အများအားဖြင့် တင်ပေးနေခြင်းဖြစ်ပါသည်။ ရည်ရွယ်ချက်ကတော့ ဟင်းလုံးဝမချက်တတ်သော starter များအတွက်၊ အိမ်တွင်ဘာမှမလုပ်ရ နိူင်ငံရပ်ခြားရောက်မှ မချက်တတ်၊ မလုပ်တတ်နှင့် အစားအသောက်အတွက် ဒုက္ခရောက်ရသူများအတွက် ပို၍ရည်ရွယ်ပါသည်။
မဆွိတီတို့ အိမ်မှာ အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ အားလုံးကြိုက်ကြပါသည်။ အထူးသဖြင့် မဂျူဂျူ ကြိုက်သည်ကို ဝမ်းသာရပါသည်။ ဂျူဂျူ အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ စားတတ်သွားပုံမှာ ထူးဆန်းသည်။ သူသည် အစားအလွန်ချေးများရာ မြန်မာအစားအသောက် မည်သည့်အရာကိုမျှ မြည်းစမ်း စားသောက်ခိုင်း၍မရ။ ခေါင်းလဲ အလွန်မာသည်။
တစ်ခါတွင် ဘန်ကောက်သို့ ဟောလီးဒေးထွက်ရာ လေယာဉ်ပေါ်တွင်စားရသော အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲနှင့်ခပ်ဆင်ဆင် ယိုးဒယားစာတစ်ခုကို စားရာမှ ကြိုက်သွားခြင်းဖြစ်လေသည်။ သူသည် အိမ်တွင် စားဖို့ပြောရသလောက် လေယာဉ်ပေါ်ရောက်လျှင် အလွန်ဆာလေသည်။ လေယာဉ်ထွက်သည်နှင့် ဗိုက်ဆာပြီ၊ လေယာဉ်မယ်လေးတွေ လှုပ်လှုပ်ရွရွ တွေ့သည်နှင့် စားရတော့မှာလား။ သူတို့က မလာပေးသေးဘူးလား အစရှိသဖြင့် တတွတ်တွတ် ပူဆာတတ်သည်။ ခလေးတွေအားလုံး ဒီလိုပဲလားမသိ။ လေယာဉ်ပေါ်စားရလျှင် ဘာကျွေူးကျွေး စားလေသည်။ မဂျူဂျူမှာ ထိုစဉ်က စားခဲ့ရသော ခေါက်ဆွဲကို အကြောင်းပြု၍ နောက်ပိုင်း အိမ်တွင်လည်း လေယာဉ်ပေါ်မှ စားခဲ့ရသော ခေါက်ဆွဲဆိုကာ ချက်ကျွေးရာမှ အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲသည် သူ့စိတ်ကြိုက်စားစရာတစ်ခု ဖြစ်လာလေသတည်း။ မှတ်သားလောက်ပါပေသည် ပိတ်သတ်ကြီးး)
အန်တီဆွိကတော့ ထုံးစံအတိုင်း ဗမာစာ ဘာဖြစ်ဖြစ် ကြိုက်ပါသည်။ ဦးခြ်ိမ့်ကတော့ သွေးတိုးကြောက်လို့ ကြိုက်ပေမဲ့ သိပ်တော့ မစားရဲပါ။ တစ်ခါတစ်ရံ သူ့အတွက်ချက်လျှင် နို့စိမ်းတစ်ဝက်၊ အုန်းနို့တစ်ဝက်နှင့်ချက်ပေးရသည်။ ဘေးကင်းရန်ကင်း မနက် အိပ်ရာထ စိတ်ပူစရာမလို။
ပြီးခဲ့သည့်ပို့စ်မှာ ညီမငယ် မမြရီမှ အုန်းနိူ့ခေါက်ဆွဲချက်နည်းကို ကွန်မန့်မှတဆင့် မေးထား၍ ဓာတ်ပုံများလဲ အဆင်သင့်ရှိသည်နှင့် တင်ပေးလိုက်ပါသည်။ ဓာတ်ပုံများမှာ ကြာပြီဖြစ်ရာ အတိုင်းအတာများမှာ ခန့်မှန်းချေသာဖြစ်၍ လိုတိုး ပိုလျှော့ပေးပါရန် မေတ္တာရပ်ခံ အပ်ပါသည်။
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
အိမ်မှာ အများအားဖြင့် အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲကို ပဲစိမ်းမှုန့်နှင့်သာ ချက်ပါသည်။ တချို့လည်း ကုလားပဲကို နူးအိနေအောင်ပြုတ် ညက်နေအောင်ကြိတ်ပြီး ချက်ကြပါသည်။ အရသာမှာ အတူတူပဲထင်ရာ အပင်ပန်းခံ၍ ပဲကို ကြိတ်မနေတော့ပဲ ပဲမှုန့်ကိုသာ အလွယ်ချက်ပါသည်။
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ (လူ၄-၅ယောက်စာခန့်)
ပဲစိမ်းမှုန့် (မွှေး သို့ သင့်ရာ)ဆန်ချင် ခွက် ၄ပုံ ၃ပုံ (3/4) (သိပ်ပျစ်တာ မကြိုက်လျှင် ခွက်တစ်ဝက်သာထည့်ပါ၊ ဟင်းကျက်ခါနီးမှ ကိုယ်လိုသလို ထပ်ပျစ်ချင်လျှင် ပဲမှုန့်ကို အရေဖျော် ထပ်ထည့်လို့ ရပါသည်)
ကြက်ရိုး ရင်ညွန့်ရိုး ၂ရိုးခန့် ခုတ်ထစ်ထားပါ။ ငံပြာရည်၊ နနွင်းမှုန့်နှင့် နယ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီဥသေး ၁၀ဥ-၁၅ဥခန့် (မရှိလျှင်လည်း) ဥကြီး ၅ဥခန့်အလုံးလိုက် အခွံခွါထားပါ။
ဂျင်း ခပ်ထူထူ ၄၅ခုခန့် လှီးထားပါ။
ကြက်သွန်နီခပ်ကြီးကြီး ၂ဥ chop လုပ်ထားပါ (သို့) ကြိတ်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ၂၀မွှာခန့် ကြ်ိတ်ထားပါ။
ငရုပ်သီး အရောင်တင်မှုန့် လ္ဖက်စားဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်
ကြက်သား ရင်ပုံသား ၄၀၀ဂရမ်ခန့် သေးသေးလေးတွေ လှီးထားပါ။ ငံပြာရည်၊ နနွင်းမှုန့်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်တို့နှင့် နယ်ထားပါ။
အုန်းနို့ ၂၀၀ဂရမ် တစ်ဗူး
သကြား ၂ဇွန်းခန့်
ဟင်းခတ်မှုန့် သင့်သလို
ဆီ စားပွဲဇွန်း ၁၅ဇွန်းခန့် (ပဲမှာ ဆီစုတ်၍ ဆီပိုထည့်ရပါသည်)
ငံပြာရည် သင့်သလို
ကြက်ဥ (သို့) ဘဲဥ ၆လုံးခန့် ပြုတ်ထားပါ။ ၃လုံးကို ပါးပါးလှီးထားပါ။
ပွဲပြင်ရန်
အကြွပ်ကြော် အနည်းငယ်
ခေါက်ဆွဲ၊( ဈေးမှ ဝယ်သော ခေါက်ဆွဲ အစိမ်းသာ ကောင်းပါသည်။ ပြုတ်သောခေါက်ဆွဲမှာ အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲနှင့် မလိုက်ဖက်ပါ)
ကြက်သွန်နီ ၃-၄လုံးခန့် ပါးပါးလှီးထားပါ။
နံနံပင် ကိုလည်း ပါးပါးလှီးထားပါ။
သံပုရာသီး (သို့့) ရှောက်သီး အစိတ်လေးတွေ စိတ်ထားပါ။
ပဲသွေး၊ ပဲကတ်ကြော်၊ ဗူးသီးကြော် ၊ ငါးဖယ်ကြော် ရှိလျင် လည်း ပြင်ထားပါ။
ကြက်ဥပြုတ် ၃လုံးကို ၄စိတ်စိတ်ထားပါ။

ဟင်းချိုအိုး ပြင်ခြင်း
ပထမဆုံး ပဲစိမ်းမှုန့်ကို ရေ ထည့်ပြီး အမှုန်လေးတွေကြေသွားအောင် ဖျော်ပါ။ ကြက်ရိုးကို ဟင်းချက်မဲ့ ဒန်အိုး စောက်နက်နက်ထဲထည့် ရေ သင့်သလို (လူ ၄-၅)ယောက်စာ မှန်းပြီး ထည့်တည်ပါ။ ပဲစိမ်းရေဖျော်ထားတာရယ်၊ ကြက်သွန်နီဥတွေ၊ ဂျင်းလှီးထားတာတွေရယ်ပါ တစ်ခါတည်း ထည့်တည်ပါ။ အဖုံးဖွင့်ထားပါ။ ပဲမှုန့်က ဝေလဲ ဝေတတ်၊ အိုးလဲကပ်တတ်ရာ မကြာခဏမွှေပေးပါ။ အိုးပွက်လာပါက မီးအေးအေးနှင့် တည်ပါ။
ကြက်သားကို ဆီသတ်ရန်
ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့် မီးအနေတော်ထားပါ။ နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ် ပစ်ထည့်ပါ။ ဆီကျက်ပါက ကြက်သွန်နီ ထောင်းထားသည်ကို ထည့်ကြော်ပါ။ ကြက်သွန်နီနွမ်းလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းထားသည်ကို ထည့်ဆီသတ်ပါ။ မွှေးလာလျှင် ကြက်သားထည့်ကာ ဆီသတ်ပါလေ။ ကြက်သားအပေါ်ရံတင်းပြီး အနည်းငယ် ညိုလာလျှင် အရောင်တင်မှုန့်ထည့်ကာ မွှေပေးပါ။ အရောင်တင်မှုန့် မတူးခင် အုန်းနို့တစ်ဝက်ကိုပါထည့် ဆီသတ်ပါ။ (အိမ်မှာတော့ ဂျူဂျူက အစပ်မစားနိူင်၍ အရောင်တင်မှုန့် မထည့်ပါ။)
ဟင်းအိုးကျအောင်တည်ရန်
ကြက်သားမွှေးပြီး အကြောတင်းလာင်္ပြီဆို ဖိုပေါ်မှချ၊ စောနက ဟင်းချိုအိုးထဲ အိုးလိုက်သာလောင်းထည့်ပါ။ အုန်းနိူ့တစ်ဝက်ကျန်တာကိုလဲ ထည့်ပါ။ ကြက်ဥပြုတ်ပြီး လှီးထားတာ တစ်ဝက်ကိုလည်း ထည့်ချက်ပါ။ ကြက်ဥ၊ ဘဲဥက ဟင်းကို အရသာ ဆိမ့်စေပါသည်။
ဟင်းအိုးကို ကျသည်အထိ နာရီဝက် ၄၅ မိနစ်ခန့်တည်ပြီး အငံ၊ အပေါ့၊ အချိုလိုပါက ဆား၊ ငံပြာရည်၊ သကြား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်တို့ကို ထည့် စိတ်ကြိုက်အရသာ ရသည်အထိပြင်ပါ။ အုန်းနိူ့လိုပါကလည်း ထပ်ထည့်နိူင်ပါသည်။ ကြက်ရိုးရော၊ ကြက်သားရော ချိုပြီးသားဖြစ်ရာ ဟင်းကတော့ ချိုမည်သေချာပါသည်။
ပွဲပြင်ရန်အတွက်
ခေါက်ဆွဲကို ဇလုံ ခပ်ပတ်ပတ်ထဲ အရင်ထည့်၊ အပေါ်မှ ကြက်သွန်နီ၊ နံနံပင်၊ ကြက်ဥ၊ ဘူးသီးကြော်၊ ငါးဖယ်ကြော်၊ ပဲကတ်ကြော်၊ အကြွတ်ကြော် ငရုပ်သီးမှုန့် အစရှိသည်တို့ကို ထည့်၊ ဟင်းရည်ပူပူလေးဆမ်းကာ စားနိူင်ပါပြီ။ တစ်ချို့လည်း သံပုရာရည်ညှစ်စားပါသည်။
စားၾကပါဦး အုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြ၊ အလြန္ဆိမ္႔သဗ်။










ပဲအက်က္မွဳန့္နဲ ့ေကာရလား တီဆြီ ေၿပာမွဘဲ ပဲမွဳန့္ အခ်ိဳး ကိုသိေတာ့တယ္ ဟိုတေလာက စမ္းခ်က္တာ ပဲမွဳန့္ ၾကိဳတာမ်ားသြားလို ့ သြန္ေတာင္ပစ္ရတယ္ ပဲမွဳန့္မ်ားသြားလို ့အုန္းႏွိ ့ထည့္လဲ အုန္းႏွိ ့့အ၇သာမရလို ့ ႏို ့စိမ္းေတာင္ထပ္ထည္ ့ရတယ္ တီဆြီ နည္းအတိုင္းထပ္စမ္းခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္ ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteAMK ေရ
ReplyDeleteပဲမွဳန္႔ အက်က္နဲ႔ ေကာင္း၀ူးေနာ္။ တစ္ခါ အစိမ္းမွဳန္႔ကုန္ေနလို႔ အက်က္နဲ႔ ခ်က္မိတာ အနံ႔ကတစ္မ်ိဳးပဲ။ ပဲမွဳန္႔ အစိမ္းမွုန္႔ နဲ႔သာခ်က္ပါ။
တီဆိြေရ
ReplyDeleteဆရာလုပ္ျခင္းမဟုတ္ပါ၊ ေ၀မွ်ျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။
ကုလားပဲနဲ.ခ်က္တာပိုျပီးအရသာထူးပါတယ္။ အရင္တံုးကက်မလဲ ေမႊးပဲစိမ္းမႈန္.နဲ.ခ်က္ေနက်ပါဘဲ။ တရက္ေတာ. ၊စိတ္လိုလက္ရ ကုလားပဲနဲ.ခ်က္ၾကည္.တာ၊ အရသာကပိုေလးေလးပင္ပင္နဲ.အနံ.လဲပိုေကာင္းေစပါတယ္။
ကုလားပဲကိုလဲ ေရအေနေတာ္ထည္.ျပီး ပရက္ရွာကြတ္ကာနဲ. ၁၅မိနစ္၊ မိနစ္၂၀ေလာက္တည္လိုက္တာ၊ ပဲက ခ်က္ခ်င္းႏူးအိသြားပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ေလာက္ေတာင္တည္စရာမလိုပါ။ ျပီးေတာ. ပဲျပဳတ္ထားတဲ.အေရေတြနဲ.ေရာျပီး ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္တဲ.စက္ထဲတခါထဲၾကိတ္လိုက္ရင္ ပဲရည္ပ်စ္ပ်စ္ရပါတယ္။ ေျပာေတာ.သာအလုပ္ရႈပ္တယ္ထင္ရတာ၊ တကယ္လုပ္ေတာ. ခဏပါဘဲ။
ၾကိဳက္၏
ReplyDeleteအေနာနိမတ္စ္
ReplyDeleteဆရာလုပ္တယ္ မထင္ပါဘူးဂ်ာ။ အန္တီဆြိက အလြယ္ၾကိဳက္တာေရာ၊ အိမ္မွာ ခဏခဏ ခ်က္စားေနေတာ႔ အလြယ္နည္းပဲ ခ်က္ေနတာေၾကာင္႔ပါ။ ခုၿမန္မာဆိုင္မွာ ပဲစိမ္းမွဳန္႔ကုန္ေနလို႔ ၀ယ္မရဘူး။ ကုလားပဲကို ၿပဳတ္ၿပီး ခ်က္မွ ရေတာ႔မွာ း) ဒီပိုု႔စ္တင္ရင္းနဲ႔ ခ်က္စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာၿပီ။ စိတ္ၾကီးမိေတာ႔မယ္နဲ႔တူတယ္ဗ်ိဳ႔။
ဗမာစာလည္းၾကိဳက္။ ဘိုစာလည္းၾကိဳက္။ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲလည္း အလြန္ၾကိဳက္။ တီဆိြေရ ဟုိေန႔ကေတြ႔တဲ႔ ကင္မ္ခ်ီ လုပ္နည္းအတိုင္း လုပ္ထားတယ္။ ညေနဆိုရင္ ခ်ဥ္မခ်ဥ္စမ္းလုိ႔ရၿပီ။ လုပ္နည္းအတြက္ေက်းဇူး အမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ေနာ္
ReplyDeleteသူငယ္ခ်င္း... ကုလားပဲကို Pressure Cooker နဲ႔ မ်ားမ်ားသာ ျပဳတ္ၿပီး Fridge ထဲ ထည့္ထားလိုက္... လိုခ်င္တဲ့အခ်ိန္ ေရေႏြးနည္းနည္းထည့္ၿပီး Blender နဲ႔ ေမႊလိုက္ရင္ လြယ္မွလြယ္... ကိုယ္လည္း ဒီတပတ္ ခ်က္မလို႔... သားကလည္း တျခားဟာေတြ မစားေပမယ့္ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲဆို စားတယ္... ႏို႔စိမ္းနဲ႔ေတာ့ မၾကိဳက္လို႔ တခါမွ မခ်က္ဖူးဘူး... အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲဆို အုန္းႏို႔ မ်ားမ်ားနဲ႔ပဲ ခ်က္တယ္... အဟိ... ဘာမွမျဖစ္ရင္ ဘာမွ မျဖစ္ဖူးပဲ... း)
ReplyDeleteအန္တီဆြိ နည္းအတိုင္း မႏၱေလးပဲေၾကာ္ ေၾကာ္တာလည္း အေတာ္အဆင္ေျပတယ္.. ဒါေၾကာင့္အဲဒီ red bean ေလးေတြလည္း Pressure Cooker နဲ႔ မ်ားမ်ားျပဳတ္ထားလိုက္ၿပီး Fridge ထဲ ထည့္ထားတယ္... စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ ဂ်င္း ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ Baking Soda ေတြ ေရာနယ္ၿပီး ခဏ ခဏ ေၾကာ္ျဖစ္တယ္...
အန္တီ သက္ေ၀ေၿပာတာ ၂စကၠန္႔ေလာက္ ေနာက္က်ေနၿပီ း) ခုပဲ အၾကံရလို႔ ကုလားပဲ ထစိမ္လိုက္ၿပီ။ ၿပီးရင္ၿပဳတ္ ၾကိတ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ထားမယ္ကြ။
ReplyDeleteဟမ္ )))) ၂စကၠန္႔ ေနာက္က်တာ နာသကြာ ... (အန္တီသက္ေ၀ ေလသံၿဖင္ ဖတ္ပါရန္။)
Evy
ခ်ဥ္ရင္လဲ အေၾကာင္းၾကားပါဦး။ မခ်ဥ္ရင္ေတာ႔ မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနေနာ္။ ရင္တုန္ ပန္းတုန္ေတြ မၾကားခ်င္ဘူး။ း)
က်ေနာ္ကေတာ့ အုန္းႏို ့မ်ားမ်ားထည့္ခ်က္စားတယ္ ေသြးတိုးတဲ့လူလည္းမရွိလို ့ . စားပီး ငိုက္ေတာင္မငိုက္ဘူး အဲလို ဟိဟိ
ReplyDeleteတီဆြိ. အမသက္ေဝ နဲ့ စလံုးမွာေနသူမ်ားေျဖေပးၾကပါ...Baking Soda ကို ntuc မွာဝယ္လို့ရလား...
ReplyDeleteရခဲ့ရင္ ဘယ္ roll မွာ႐ွာလို့ရတတ္လဲ...
မႏၱေလးပဲေၾကာ္ ေၾကာ္ခ်င္လို့ပါဗ်ိဳ့...
တီဆြိတို႔ေတာ႔ HDB ေအာက္ထပ္က provision shop ေလးေတြမွာ ၀ယ္တာ။ အဲဒီမွာ ဟင္းခ်က္တဲ႔ ဆိုဒါမွဳန္႔ ရွိလားဆိုေမးလိုက္လဲရတာပဲ။ NTUC မွာလဲ ရွိမွာပါ။ backing ပစၥည္းေတြ ေးရာင္းတဲ႔အတန္းနားၾကည္႔ၾကည္႔ပါလား။
ReplyDeleteKings တံဆိပ္ Bicarbonate of Soda လို႔ေရးထားတယ္။ အၿဖဴဗူးေသးေသးေလးမွာ အၿပာေရာင္စာသားေတြနဲ႔။ ေအာက္ကလင္႔ခ္မွာ ပံုေလးပါတယ္။
ေအာက္ကလင္႔ခ္ေလး ေကာ္ပီ ေပ႔စ္လုပ္ၿပီး ရွာလိုက္။
http://ez.store247.my/food-beverage/dried-food/kings-bicarbonate-of-soda-100g.html
အိုးးးးအုန့္နို့ေခါက္ဆြဲ..ျကိုက္စ္..အုန္းနို့မ်ားေလ..ပိုေကာင္းေလ..
ReplyDeleteဒါနဲ့မရွင္းလို့ေမးပါရေစတီဆြိရယ္...ပဲမွုန့္ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ့၃ပုံ၄ပုံဆိုတာ...?
၄ ပုံ ပျုံပီး ၃ပုံကိုဆိုလိုတာလား..သူမ်ားကိုဦးေနွာက္စားေအာင္မလုပ္
နဲ့ေလ...ခုဘဲခ်က္စားမလို့...။းP
ေက်းဇူးပါ တီဆိြ. ႐ွာၾကည့္မယ္...
ReplyDeleteတီဆြိေရ ေက်းဇူးပါ နည္းကရွင္းၿပီး မသိတဲ႕သူအတြက္ သိပ္အသုံး၀င္တာ ဒီအပတ္ လုပ္ခ်ားပစ္ပလိုက္ဦးမယ္ :D
ReplyDeleteဟင့္... တီဆြိ... ရို႕စ္ေလ တစ္ခါဆို တစ္ခါတည္း အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲကို chick pea powder (ပဲစိမ္းမႈန္႔)နဲ႔ ခ်က္လိုက္တာ ပဲစိမ္းမႈန္႔ေတြ ထည္႔တာ မ်ားေနလို႔လား မသိဘူး... အရမ္းပ်စ္ျပီး တုိ႔ဖူးေႏြးေတာင္ ျဖစ္ေတာ့မယ္။ အ့ဲဒီေန႔က အကုန္ လႊင့္ပစ္လိုက္ရတယ္။ ေနာက္ဆုိ အရင္က ခ်က္ေနက် အတိုင္းပဲ ပဲျခမ္း၀ါ (Yellow split pea) ကို ႀကိတ္ျပီးပဲ ခ်က္ေတာ့မယ္လို႔ ဆုံးျဖတ္လိုက္တယ္ း))
ReplyDeleteကြန္မန္႔ေတြအရေတာ ပဲၾကိတ္ၿပီးခ်က္သူေတြ အညားၾကီးပဲေနာ္။ အိမ္မွာေတာ႔ ပဲမွဳန္႔နဲ႔ပဲေကာင္းေနေတာ႔ ပဲၾကိတ္ၿပီးမခ်က္ၿဖစ္ေပါင္ဂ်ာ။ ခု ပဲ စိမ္ထားတယ္။ ဒါေတာင္ ပဲမွဳန္႔မရွိလို႔ ခ်က္မွာဂ်ေနာ္။ မေလွ်ာ႔ေသး၀ူး း)
ReplyDeleteရို႔စ္ ေၿပာတာ ကုလားပဲဟုတ္ဘူးလား။ အဲဒါ ပဲမွဳန္႔အခ်ိဳးမသိရင္ ပထမနဲနဲပဲထည္႔ခ်က္တာ ေကာင္းတယ္။ ဟင္းခ်က္မွ က်ဲေနရင္ ပဲမွဳန္႔ေလး ေရေဖ်ာ္ ထပ္ေရာလဲ ရတာပဲ။
Kayaw Hnin Si
လုပ္ခ်ားၾကည္႔ေနာ္။ မွားေနရင္လဲ လာေၾကာဦး။ အဲ႔ဓာတ္ပံုေတြက ရိုက္ထားတာၾကာလွၿပီဂ်။
မစု
၃ပံု၄ပံုမဟုတ္ဘူး။ ၄ပံု၃ပံုၿဖစ္မယ္။ 3/4 ကို ေၾကာတာ။ ပံုမွာၿပထားတယ္ဗ်ာေရ။ သူေၿပာမွ ပိုရွဳပ္တြားသလိုပဲ း)
ဗစ္တာ
ဟုတ္တယ္ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြ အုန္းႏို႔မ်ားမွ ပိုေကာင္းတာ။ ပိုေမႊးတာ။ တီဆြိကေတာ႔ ဟိုေသြးတိုးသမားေတြေၾကာင္႔ အုန္းႏို႔နဲရင္ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္အုန္းႏိူ႔ထပ္ထည္႔စားတာပဲ။ က်န္းမာေရးကလဲေကာင္းခ်က္။ ဘယ္လိုမွ မေနဘူး။
အစ္မဆြိ...
ReplyDeleteျမေသြး အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ မနက္တိုင္းစားတယ္။
အဲ့ေလာက္ေတာင္ ႀကိဳက္တယ္။
အုန္းႏို႕ေနရာမွာ ႏို႔စိမ္းဗူးေဖာက္ထည့္ခ်က္လည္း စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ ေကာင္းတယ္အစ္မ။
မဆြိ။
ReplyDeleteေက်းဇူးအမ်ာဳကီး တင္ပါတယ္ေနာ္၊ က်မ ေတာင္းဆိုုတာကိုု တင္ေပးလိုု့ပါ၊ မဆြိတီ က သိပ္ခ်စ္စရာ ေကာင္းတာပဲ၊ က်မက ဟင္းခ်က္တာ သာမန္ပါပဲ။ ဒါေဳကာင့္ မဆြိတီဆီက သင္ယူရတယ္၊ မဆြိတီက သိပ္ေတာ္တာပဲ၊ မိခင္ေကာင္း အိမ္ရွင္မေကာင္း သိပ္ပီသတာပဲ
ေလးစားလ်က္
ျမရီ
T T Sweet ေရ .. ေလယဥ္ေပၚမွာေတာ. ကေလးတင္မဟုတ္ဘူး လူျကီးလဲဆာတာပဲ.. ေလယဥ္မယ္ေတြကိုပဲျကည.္ေနရတာ.. ကိုယ္.အတန္းေရာက္ေတာ.မလား ဘာလား ေပါ... ဟိဟိ.. KOM လဲတခါေရးဖူးတယ္ေလ .. ေလယဥ္ေပၚတက္ခါနီး အစားစားပါ မုန္.ေဆာင္သြားပါဆိုလား အတိအက်ေတာ.ေမ.သြားျပီ.. အဲဒီသေဘာပဲ
ReplyDeleteအုန္းနို့ေခါက္ဆဲြ တခါမွ မခ်က္ဖူးတ့ဲ အိမ္ရွင္မလည္း ရွိေနပါတယ္၊
ReplyDeleteပိုစ့္ေရာ ကြန္မန္႕ေရာ ဖတ္ၿပီး ခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္၊ မသက္ေ၀တို့ရဲ့ ပဲၿပဳတ္ေတြကို သိမ္းထားနည္းေရာ ဖတ္မွတ္ထားလိုက္ပါတယ္၊
တီဆြိရဲ. ဆီထမင္းကို ပန္ကန္းလိုက္ၾကီး IYS Halal Kitchen ဆိုတဲ့ facebook ၾကီးမွာေတြ.ခဲ့တယ္။ သူတို.ပဲ ခ်က္ထားသလိုလို ခ်က္နည္းေတာင္ ေရးထားေသး။ :(
ReplyDeleteေလယဥ္ေပၚတက္ခါနီး အစားစားပါ မုန္.ေဆာင္သြားပါ
ReplyDeleteတို႕လဲေမွ်ာ္ေနတာဘဲ အၿမဲတမ္း.
ဟင္းရည္အုိး ပံုလည္းေတြ႔ကေရာ
ReplyDeleteအုန္းႏို႔နံ႔ေလးပါ ေမႊးလာတယ္ လို႔ ထင္လိုက္မိတယ္
ညၾကီးသန္းေကာင္ ဗိုက္ထဲက ပိုးေတြ အသံျမည္ေအာင္ ေအာ္္ေနၾကတယ္..
စားခ်င္လိုက္တာ ကိုယ္႕ဖာကိုခ်က္ရင္ စားမေကာင္းသလိုဘဲ..
မဆိြလက္ရာေလး စားခ်င္လိုက္တာ..
စြိတီေရ ဒီကေန႔မနက္ တီတင့္အိမ္မွာလည္း အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္စားတယ္ း)
ReplyDeleteစြိတီရဲ႕ အံုးႏို႔ေခါက္ဆြဲကို အားေပးသြားၿပီးၿပီ ေအာက္ဆင္းစားအံုးမယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အိမ္က အမက ေသြးတုိးရိွလုိ ့အုန္းနို ့နည္းနည္းဘဲထည့္ျပီး အုန္းသီးအနံ ့ ့ဘဲ ထည့္ရတယ္
ReplyDeleteျကက္အရုိးေတြ သီးသန္ ့၀ယ္လို ့ရရင္ေတာ့ ျကက္ရုိးမ်ားမ်ားထည့္ ခ်က္ျဖစ္တယ္
အမက ခ်က္ေပးဖို ့ပူဆာေနတာ ခ်က္ရတာ ေမႊရတဲ့ အခ်ိန္ကုန္လို ့မခ်က္ ျဖစ္ေသးဘူး။ က်မကေတာ့ ဆင္ေခါင္းပဲ အမႈန္ ့ဘဲ လြယ္လြယ္ သံုး ေပမဲ့ ဟင္းကို အျကာျကီးဆူေပးထားလုိက္တယ္ ပဲပြျပီး အရသာ ပို စိမ့္တယ္။ ႏြားနုိ ့ေတာ့ မထည့္ျဖစ္တာ မ်ားတယ္။
စားခ်င္လာျပီ မအားလို ့မ်က္စိနဲ ့ဘဲ အ၀ စားေတာ့တယ္။
အိမ္မွာ ခ်က္ရင္ ထမင္းလြတ္ တီးတာ ... ဒါ့ေျကာင့္ အုိးလုိက္ မ သြားျပီေနာ္
တီဆြိ ခင္ဗ်ာ..
ReplyDeleteေနာင္ခ်က္ပါက....ကိုယ္တိုင္ ကုလားပဲ ကိုစီမံခ်က္ပါဗ်ာ...
ပဲမႈန္႔ေတြမသန္႔ေတာ့ပါဘူး....နာမည္ႀကီးတံဆိပ္နဲ႔ ပဲမႈန္႔
ဆိုယင္ ဂိုေဒါင္ေအာက္က်ံဳးကို ဇကြဲေရာႀကိတ္ ေရာင္းေန
လို႔ပါ...ကုလားပဲ တစ္ပိသာ ေစ်းနဲ႔ ပဲမႈန္႔တစ္ပိသာေစ်းနဲ႔
ႏိႈင္းယွဥ္ၾကည့္ပါ...ပဲမႈန္႔က ပိုမ်ားေနတယ္ထင္လို႔ပါ....
တီဆြိေရ ပန္ကိတ္လုပ္နည္းေလး အဆင္ေျပရင္တင္ေပးပါဦးေနာ္ .. ဂ်ဴးဂ်ဴးစားတယ္ဆိုတာေလ .. အိမ္မွာလဲ ကေလးကို လုပ္ေက်ြးခ်င္လို. .. တီဆြိနည္းေတြက လြယ္တယ္ .. လိုက္လုပ္ရတာ
ReplyDeleteျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရ ပါလားေနာ္.. ကေလးငယ္ေသးလို႔ အုန္းႏို႔စားနဲ႔အံုးတဲ့ တီဆြိေရ စားခ်င္တယ္.. :(
ReplyDeleteအိမ္ကခေလးေတြလည္း အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ သိပ္ၾကိဳက္ၾကတာ
ReplyDeleteအေပၚမွ အေနာနိမတ္စ္ ပန္ကိတ္လုပ္နည္း မၾကာခင္ တင္ေပးပါမယ္။ လုပ္ရာတာ လြယ္ပါတယ္။
ReplyDeleteေလယာဥ္ေပၚမွာ ဗိုက္ဆာေသာ အစ္မၾကီး KOM နဲ႔ အေနာနိမတ္စ္ ... မ်ားလဲ အဲလိုပဲ။ ဒါေပသိ လူၾကီးဆုိေတာ႔ အိေၿႏၵနဲ႔ေပါ႔ေနာ ...ဒါေၾကာင္႔ရွက္လို႔ ဒီမွာ မေၿပာတာ။ ခုမွ အေဖာ္ရွိလို႔ ... း)
WASP17
ကုလားပဲနဲ႔ေတာ႔ ခ်က္ၿပီးသြားပါၿပီ။ အ၀တ္နဲ႔ ေနာက္ဆံုးအမွဳန္ေလးေတြကို မစစ္မိလို႔ သိပ္မေကာင္းဘူး။ ေနာက္တစ္ခါက်ရင္ေတာ႔ ေသခ်ာစစ္ၿပီးမွ ခ်က္ရမယ္လို႔ အေတြ႔အၾကံဳရသြားပါတယ္။ This is my first time cooking with raw pea. Thanks all for advice.
အုန္းႏိူ႔ေခါက္ဆဲြပို႔စ္တင္မွ အုန္းနို႔ေခါက္ဆဲြ ၾကိဳက္သူေတြ အမ်ားၾကီးပဲဆိုတာ သိရေတာ႔တယ္။ အထူးအဆန္းမဟုတ္လို႔ မတင္ၿဖစ္တာ။ တင္လိုက္ေတာ႔လဲ လာအားေပးၾကတာအမ်ားၾကီး။ အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
တီခြ်ိ..။
ReplyDeleteအုန္းနို႔ဗူးၿပပါဦး..။ ဘယ္လိုဟာလဲ ဘယ္မွာ၀ယ္ရလဲ အေနာ္ မတိလို႕..။ နို႔စိမ္းဗူးလည္း ၿပ..။ အေနာ္လည္း ေသြးတက္တတ္လို႕..။
အေနာ္ေမးထားတဲ႔ ထမင္းသုပ္ လာေသး၀ူးလား..။ မၾကိဳက္လို႕ လုပ္မစားၿဖစ္ဘူးလား..။
အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲက လႊယ္သားပဲဗ်..ဘေလာ့ၾကီးေတာင္ ကိုက္စားခ်င္သြားတယ္..
ReplyDeletearr nay kya tal
ReplyDeleteတီဆြိ
ReplyDeleteကုလားပဲနဲ.ခ်က္ရင္ေလ ပဲကိုႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ျပီးေတာ. ေဖ်ာ္ရည္ၾကိတ္စက္နဲ.သာ ပဲေတြေရာ၊ ပဲျပဳတ္ေရ ေတြေရာထည္.ျပီးၾကိတ္လိုက္၊ ပဲရည္ပ်စ္ပ်စ္ ရေရာ။ အဲ.ဒါကို ဟင္းရည္အုိးထဲထည္.လိုက္ရံုဘဲ။
မမေရ ...အုုန္းနိ႕ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းမသိသူမိုု႕းဒီကပဲျကည္႕ခ်က္ပါတည္..ခုုပဲတီခ်ဥ္လဳပ္တာတခါတုုန္းကေတြ႕လိုုက္သလိုုမိုု႕ခုုရွာမေတြ႕ေတာ႕ဘူးရွင္႕ ကူညီပါအုုံး ေက်းဖူးအထူးတင္ပါတယ္ မမတီတီ...
ReplyDeleteအန္တီဆြိ ကုိ အရမ္းေက်းဇူးတင္တာပဲ...ျမန္မာျပည္မွာေနတုန္းက ဘာမွ မလုပ္တဲ႔ခဲ႔တာ..ခုလို အေ၀းေရာက္ေနေတာ႔ ျမန္မာစာစားခ်င္တာ ဘယ္လို လုပ္ရမွန္းမသိျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ အန္တီဆြိ ၇ဲ႔ ဘေလာ႔ကိုေတြ႔မွပဲ အဆင္ေျပသြားေတာ႔တယ္...ခ်က္နည္းေတြက ခက္လဲမခက္ဘူး...အျပင္မွာ ခ်က္တာ တခါမွ မျမင္ဖူးနဲ႔ုကို တီဆြိ ရဲ႕ စာအညႊန္းတိုင္းေကာက္ခ်က္လိုက္တာ...ေကာင္းလိုက္တာ..အရမ္းပဲ..ၾကက္သားမစားလို႔ အသားမပါဘဲ ခ်က္တာေတာင္ အရမ္းစားေကာင္းတယ္..ေက်းဇူးပါ အန္တီ...
ReplyDeleteIt is really a nice, informative and useful blog about how to make light milk Burmese Khow Suey. I really enjoy it. Valuable resource for us.
ReplyDeleteI am also writing about a blog which is solely focus on Burmese Khow Suey. I would like you to visit my blog here: Alternative to coocnut to make Khow Suey