Monday, January 20, 2014

Chinese Wok

ဟိုေန႔က ဆတ္ေဆာ႔ၿပီး Chinese wok တစ္လံုး၀ယ္လာတယ္။ တရုတ္ဆိုင္မွာ ၾကာဆံေၾကာ္တို႔ ထမင္းေၾကာ္တို႔ ေၾကာ္ရင္ သံဇြန္းၾကီးနဲ႔ တဂြက္ဂြက္ေခါက္ၿပီး မီးေတြေတာက္ေအာင္ ေၾကာ္တဲ႔ သံဒယ္အိုးေပါ႔ဗ်ာ။

အိမ္မွာလဲ စကၤာပူက အစာေတြ ငတ္တိုင္း၊ ဗမာၿပည္က ဟင္းေတြ ငတ္တိုင္း ေၾကာ္စား၊ ခ်က္စားေနက်ဆိုေတာ႔ တရုတ္ဆိုင္ေတြလို ဒယ္အိုးကပ္နံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႔ ၾကာဆံေၾကာ္တို႔၊ ထမင္းေၾကာ္တို႔ ေၾကာ္စားခ်င္တာ။ လက္တည္႔ စမ္းခ်င္တာ အဓိကေပါ႔။

ဒါနဲ႔ အဲလိုဒယ္အိုးေတြက စစခ်င္း ဆီ၀ၿပီးေၾကာ္လို႔ေကာင္းေအာင္ seasoning ဆိုတာလုပ္ရတယ္ဆိုတာ ၾကားဖူးေတာ႔ ဂူဂဲထဲရွာဖတ္ၿပီး သူတို႔ေၿပာသလို ဒယ္အိုး ဆပ္ၿပာရည္နဲ႔ေဆး၊ အ၀တ္နဲ႔သုတ္၊ ဆီသုတ္ၿပီး မီးၿပင္းၿပင္းနဲ႔ တည္ဆို လုပ္ေနတံုးရွိေသး ဦးၿခိမ္႔က ဒယ္အိုးနဲ႔ ပါလာတဲ႔ အညႊန္းကို ၿပပါေလေရာ။ အဲဒီက် ၾကည္႔လိုက္ေတာ႔ သူက ပိုလို႔ေတာင္ ရွဳပ္ေသး။ Repeat လုပ္ရတဲ႔ အဆင္႔ ပါ ထည္႔တြက္ရင္ အဆင္႔ က ၁၇ဆင္႔ေလာက္ၿဖစ္ေနၿပီ။ အေပၚက ဆားနဲ႔ လုပ္တဲ႔ အဆင္႔ေတြက ၿပန္လုပ္လို႔ မရေတာ႔ အဲဒါေတြ ေက်ာ္ၿပီး ဆီသုတ္ၿပီး ၁၀မိနစ္စီ မီးၿပင္းတိုက္တဲ႔ အဆင္႔ပဲ ဆက္လုပ္ရေတာ႔တယ္။

အိမ္ထဲ မီးခိုးေတြ ရိုက္မွာစိုးလို႔ အၿပင္က barbecue burner မွာ သြားၿပီး ဆီသုတ္လိုက္ ကင္လိုက္ ဒယ္အိုးအပူၾကီးက အမဲအမွဳန္ေတြ သုတ္လိုက္နဲ႔ ၃ခါေလာက္ဆိုေတာ႔ လူေတြလဲ ေတာ္ေတာ္ေမာေနၿပီ။ ဟမ္မေလး ဒယ္အိုးေလး သံုးရပါမဲ႔ အေရး ဒီေလာက္ အပင္ပမ္းခံရလား ဆို ၿငီးတြားေနၾကၿပီ။

အားလံုး အဆင္႔ေတြၿပီးေတာ႔ လူက မေနႏိူင္ စမ္းသပ္ၾကည္႔ခ်င္တာနဲ႔ မနက္စာ ထမင္ေလး ထေၾကာ္တယ္။ ဆိုးေတာ႔ မဆိုးဘူးေပါ႔။ non sticker လိုပဲ မကပ္ဘူးေပါ႔။ ၿပီးေတာ႔ တရုတ္ေတြ ေၾကာ္တဲ႔ ဇြန္းၾကီး တဂြက္ဂြက္နဲ႔ မာန္ပါပါနဲ႔ ေၾကာ္ေနတာ။ ထမင္းေၾကာ္ေလး မႊစိေနွာက္ကို။ မဆိုးပါဘူး။ ပံုမွန္ေၾကာ္တာထက္ တရုတ္ဆိုင္ေၾကာ္နဲ႔ ေတာ္ေတာ္တူတယ္ဆို ေတြးၿပီးေက်နပ္ေနတာ။

ထမင္းေၾကာ္စားၿပီးသကာလ ... မည္သို႔မည္ပံု ေဆးေၾကာရမည္လဲဆိုတာ မသိလို႔ အညႊန္း ေၿပးဖတ္ကာမွ ေဒၚဆြိတီတစ္ေယာက္ ပံုလဲက်မတတ္ ၿဖစ္သြားရတယ္။

ဒယ္အိုးကို ဆပ္ၿပာရည္နဲ႔ အသာေဆးၿပီး အေပၚက လုပ္ခဲ႔ တဲ႔ (မီးကင္တဲ႕) အဆင္႔ ၃ဆင္႔ကို repeat ၿပန္လုပ္ၿပီးမွ သိမ္းပါတဲ႔ခင္ဗ်ား။
ဂစ္ ... ဂစ္ ...

14 comments:

  1. A hay hay hay.........tt sweet Yae :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေ၀ ... ေခၚလားဟင္ ... အားေပးမဲ႔သူနည္းေနလို႔ ပိတ္သတ္ေတြ ဘယ္ေရာက္ကုန္မွန္းမသိဘူး။ မေရးတာၾကာလို႔။

      Delete
  2. တီဆြိေရ.. အိမ္မွာလည္း ၀ယ္သံုုးတယ္.. အလုုပ္ေတာ့ ရွဳပ္တယ္။ ဒါမဲ့..က်မေတာ့ ရိုုး၂ ေဆးၾကာျပီး ဆီေလး နည္းနည္းပြတ္ သိမ္းထားလိုုက္တာပါပဲ။ ေနာက္မုုိ႕ဆိုု သံေခ်းတက္တယ္

    ReplyDelete
  3. Arr pay par tal TTsweet yal...:)

    ReplyDelete
  4. ေရးသာေရးပါဗ်ိဳ႕..ပိတ္သတ္ၾကီးရွိတယ္၊ ကြ်န္ေတာ္ဆို ၀က္ကုန္းေဘာင္ကို ၂ပတ္တစ္ေခါက္ေလာက္လာလာၾကည္႕တယ္၊ ေၾကာ္တိုင္းလဲၾကည္႕တယ္ခုထိမမွတ္မိေသးဘူးဟီး..

    ReplyDelete
  5. တီဆြိေရ.....ေခါက္ဆြဲေၾကာ္တပြဲ။ ၀က္ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕...။ အမာခံ ပိတ္သတ္ႀကီးပါ။

    ReplyDelete
  6. ေရးပါေနာ္ အျမဲ လာလာဖတ္ပါတယ္ ညီမေလးေရ

    ReplyDelete
  7. သူငယ္ခ်င္း မုိက္မွမုိက္... ဒီမွာေတာ့ ဒယ္အိုးကို အုန္းတံျမက္စည္းလုိမ်ိဳး တံျမက္စည္းအတုိေလးနဲ ့ေဆးတာ ေတြ ့ဖူးတယ္

    ReplyDelete
  8. က်မလည္းသုံးတယ္
    ရူပ္လို ့ရိုးရုိးဘဲေဆးတယ္
    သံေခ်းတက္တာ
    ဘယ္လိုမွမတတ္ႏိုင္တာနဲ ့
    ဝဲနင္းကီးလုပ္လိုက္ရတယ္..
    :)))

    ReplyDelete
  9. Oww...don't worry... I always check for new uploads almost everyday. I also wish that u can post everyday.

    ReplyDelete
  10. မမစာေရးတုိင္း ေပ်ာ္ရႊင္ရလုိ႔ အၿမဲလာဖတ္တယ္ေနာ္။ :)

    ReplyDelete
  11. တီတီဆြိ - ဂစ္...ဂစ္..
    ပရိသတ္ - ခစ္...ခစ္
    ပိုု ့စ္အသစ္ေတြ မတင္ေပမဲ့လည္း ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစား..တီတီဆြိပိုု ့စ္ေတြ ေမႊေနာက္ဖတ္..

    ReplyDelete
  12. မေ၇းတာ ႀကာ..ပါေပါ႔..

    ReplyDelete
  13. တီတီဆြိေရ....သူမ်ားလဲ ရွဴပ္လို ့ေရနဲ ့ပဲေဆးတာ ေနာက္ေတာ့သံေခ်းေတြတက္လို ့လြတ္ ၿပစ္လိုက္တာၾကာေပါ့ကြယ္.....ဘာမွအားမငယ္နဲ ့ေနာ္......ဟဲဟဲ အားေပးတာေလ။

    ReplyDelete