Sunday, April 19, 2020

တရုတ် စတိုင် ဝက်စတူး

တရုတ်စတိုင် ဝက်စတူး ချက်နည်း
ဝက်သား သုံးထပ်သား ၆၀၀ ဂရမ်ခန့်ကို အတုံးလေးတွေ တုံးပြီး တရုတ်မဆလာ၊ ဆား၊ သကြား၊ တရုတ်ဟင်းချက်ဝိုင်၊ ပဲငံပြာရည် အပျစ်၊ အကျဲ တို့နှင့် သင့်အောင်နယ်ထားပါ။
ဒန်အိုးထဲ ဆီ စားပွဲဇွန်းတစ်ဇွန်း ထည့်၊ မီး medium နဲ့တည်ပါ။
ဆီကျက်ရင် သကြား စားပွဲဇွန်း ၂ဇွန်းခန့်ထည့်ပြီး သကြားတွေကို ထန်းလျှက်ရည်လို အညိုအရောင်သန်းလာသည်အထိ ပျော်သွားအောင်ထားလိုက်ပါ။
ပြီးရင် ဝက်သားနယ်ထားတာရယ်၊ သစ်ဂျပိုးခေါက် တစ်ခုရယ်၊ နာနတ်ပွင့် ၄ပွင့်လောက်ကို သကြားဆီချက်ထဲထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါတယ်။
ဝက်သားတွေ အရည်ကုန်တဲ့အထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပြီး မွှေးနေအောင်ဆီသတ်ပါ။
ရေကုန်သွားရင် ကြက်ဥ ၅လုံး ပြုတ်ပြီး အခွံခွါထားတာကိုထည့်ပါ။
ပြီးရင် ရေနွေးပူပူကို ဝက်သားတွေ၊ ကြက်ဥတွေ ရေမြုတ်တဲ့အထိ ထည့်ပါ။
သကြား စားပွဲဇွန်း၂ဇွန်း၊ ပဲငံပြာရည် အကြည် စားပွဲဇွန်း ၃ဇွန်းခန့်၊ ပဲငံပြာရည် အနောက် စားပွဲဇွန်း ၃ဇွန်းခန့် ထည့်ပြီး မီးအနည်းဆုံးနဲ့ ၄၅ မိနစ်ခန့် အဖုံးလုံးဝ မဖွင့်ပဲ တည်ထားပါ။ (slow cooker နဲ့ဆို ၄ နာရီလောက်)
၄၅ မိနစ်ပြည့်လို့ ဟင်းကို ကိုယ်လိုချင်တဲ့ အရသာ အနေအထားရှိမရှိ မြည်းကြည့်ပြီး လိုရင် ဆား၊ သကြား၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်၊ အနောက်ထည့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ အခွံမနွှာပဲ အလုံးလိုက် တစ်လုံး ထည့်ကာ၊ နောက်ထပ် ၂၅ မိနစ်လောက်ထပ်တည်ရင် စားချင်စဖွယ် ဝက်စတူး ရပါပြီ။
မှတ်ချက် - ဝက်သားနုရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ ဝက်သားရင့်ရင် အချိန်ပိုကြာအောင် တည်ရပါတယ်
..............
(ဟိုနေ့က အိမ်မှာ ဝက်ပေါင်သားတွေ ဝယ်ထားတာ အများကြီးရှိနေလို့ အဲဒါနဲ့ပဲ ဝက်စတူးလိုက်ပါတယ်)
ပထမပုံ ကတော့ Google က ယူပါတယ်။ Credit
Image may contain: food

No comments:

Post a Comment