Tuesday, November 4, 2025

Pad Thai





ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ
..
Pad Thai sauce အတွက်
----------------------
မန်ကျည်းမှည့် အနှစ်ရည် ပျစ် ပျစ် - 3 tbs
ငါးငံပြာရည် - 4 tbs
သကြားညို (သို့) ထန်းလျှက် အကြေ - 6 tbs
ကြက်ငရုပ်ဆီ - 2 tbs
ရေ - 4 tbs
အားလုံးကို သမအောင် ‌ရောမွှေလိုက်ရင် Pad Thai sauce ရပါပြီ။



..



Pad Thai ကြော် ရန် အတွက်
-----------------------------

Pad Thai ခေါက်ဆွဲ ဖတ် - ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲခြောက် - ညှပ်ခေါက်ဆွဲ အခြောက် ( ၂နာရီခန့် ရေစိမ်ပြီး ရေစစ်ထားပါ)
ကြက်သား ကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆား၊ ငံပြာရည် နဲ့ နယ်ထားပါ။
ပုဇွန်ကို အခွံခွာသန့်ရှင်းပြီး ဆား အနည်းငယ်နဲ့ နယ်ထားပါ။
ပဲပင်ပေါက် ( ရေ ဆေးပြီး စစ်ထားပါ)
chives (တစ်လက်မခန့် အရှည် ဖြတ်ထားပါ)
ကြက်ဥ (တစ်ပွဲကို တစ်လုံးခွဲခန့် အချိုးနဲ့ ငရုပ်ကောင်း၊ ဆား အနည်းငယ်ထည့်ပြီး နာနာ ခေါက်ထားပါ
ကြက်သွန်နီ (ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ (နုတ်နုတ်စင်းထားပါ)
ပုဇွန် ခြောက် အသေးစား အနည်းငယ် (ရေစိမ်ထားပါ)
မြေပဲဆံ (မညက် တညက် ကြိတ်ထားပါ။)
ဆီ


..
Pad Thai ကြေ်နည်း (တစ်ခါကြော် တစ်ပွဲစာပဲ ကြော်ပါတယ်)
ပထမဆုံး non sticker (သို့) တရုတ် wok ဒယ်အိုးကို မီးအမြင့်ဆုံးမှာထား ဆီ စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်း (1 tbs) ကို ထည့်ပါ။
ဆီ မီးခိုးငွေ့ ထွက်လာရင် ကြက်သွန်ဖြူ နီ အနည်းငယ်နဲ့ ပုဇွန်ခြောက် ၁၀ကောင်လောက် ပစ်ထည့်ပြီး ကြော် ပေးပါ၊ အဆက် မပြတ် မွှေပေးပါ။ ချက်ချင်းဆိုသလိုပဲ ကြက်သားနဲ ပုဇွန် တစ်ပွဲစာ ကိုယ်စိတ်ကြိုက်ထည့် ကြော်ပါ။
ကြက်သားနဲ့ ပုဇွန် ကျက် လောက်ပြီဆို ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲ ရေစိမ်ထားထားတာကို ထည့် ကြော်ပါ၊
မိနစ်ဝက်ခန့် မွှေပြီးရင် Pad Thai sauce ကို စားပွဲဇွန်း ၃ဇွန်းခန့်ထည့် မွှေ ကြော် ပေးပါ။
ဆန်ခေါက်ဆွဲပြားတွေ ကျက်ခါနီးပြီဆို ပဲပင်ပေါက် လက်တဆုတ် ခန့်ရယ် chives အနည်းငယ် ထည့် ကြော်ပါ၊
တချက်နှစ်ချက်ခန့် မွှေပြီးရင် အားလုံးကို ဒယ်အိုးရဲ့ တစ်ဖက်ကို စုလိုက်ပါ၊
အခြားတစ်ဖက်ကို ဆီ စားပွဲဇွန်း တစ်ဝက်လောက်ထည့်ပြီး ကြက်ဥခေါက်ထားတာကို အပြားလိုက်လေး ဖြစ်အောင်ကြော် လိုက်ပါ။ ကြက်ဥအပြားလိုက်လေး ကျက်သွားရင် တစ်ဖက်က Pad Thai ကြော်ထားထာကို ကြက်ဥပေါ် တင်လိုက်ပါ။
ပြီးရင် ကြက်ဥနဲ့ အအုပ်လိုက်လေး ပန်းကန်ပြားပေါ် ချရင်ချ မွှေ ကြော် ပြီးမှ ထည့်ရင် ထည့်၊ မြေပဲဆံလေး ဖြူးပြီး စားလို့ ရပါပြီ။


No comments:

Post a Comment