Tuesday, August 10, 2010

ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလာ ... ဖက္ေလေလာ ...

မေန႔က ပင္နင္စူးလားဘက္ေရာက္လို႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလး ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။

ဒီေန႔မနက္ ထမင္းပူပူေလးဆီဆမ္း၊ ပဲၿပဳတ္ေလးၿဖဴးၿပီး စားမယ္လုပ္ေတာ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္သတိရတာနဲ႔ သုတ္ဖို႔ အထုတ္ကို ၿဖည္လိုက္တာ ကြမ္းတစ္ယာညက္ခန္႔ ၾကာေသာအခါ ... မည္သို႕လုပ္လိုက္သည္မသိ ။ ေအာက္ကပံုအတိုင္း ၿဖစ္သြားပါတယ္ ခင္ညာ။


ပရိတ္သတ္ၾကီး မ်က္ေစ႔လည္ေနမွာစိုးလို႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထုတ္ ၿဖည္ပံုၿဖည္နည္း အဆင္႔ဆင္႔ Manual ကို ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။

၁-ဆိုင္ကထုတ္ေပးလိုက္တဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္အိပ္ထဲကေန ပုဇြန္ခ်ဥ္ထုတ္ကို ယူပါတယ္။

၂-အေပၚက အၿဖဴေရာင္ ပလပ္စတစ္ကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ ေဖာက္ၿပီးၿဖည္္ပါတယ္။ အစိမ္းေရာင္ၾကြပ္ၾကြပ္အိပ္ေလးနဲ႔ ထုတ္ထားတာ ထြက္လာပါတယ္။

၃- အစိမ္းေရာင္ၾကြပ္ၾကြပ္အိပ္ေလးကိုၿဖည္ပါတယ္။ (ဟြန္႔ ... ဒီက ဖက္ရွားလို႔ ပလပ္စတစ္အိပ္ကို ဖက္နဲ႔ပံုမွားရိုက္တယ္ မွတ္ေနတာ ...) ... ဖက္စစ္စစ္နဲ႔ ထုတ္ထားတဲ႔ အထုတ္ေလး ထြက္လာပါတယ္။

၄- ဖက္စစ္စစ္္ကိုၿဖည္လိုက္တာ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ေတြ႔ရေတာ႔မယ္ေပါ႔။ မွားပါတယ္ခင္ညာ။ ေနာက္ထပ္ ဖက္စစ္စစ္တစ္ထုတ္ ထြက္လာပါတယ္။

၅- ဖက္စစ္စစ္ကို ၿဖည္လိုက္တာ ဒါေၿဖရင္ေတာ႔ ေသခ်ာေပါက္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေတြ႔မယ္ေပါ႔။

၆-မွားၿပန္ပါတယ္ ... ပလပ္စတစ္အၿဖဴေလးၿဖည္ရပါတယ္။ ေနာက္တစ္ထပ္က အခ်စ္စစ္စစ္မ်ား .... အဲေလ ဖက္စစ္စစ္မ်ားပါပဲခင္ညာ။

၇- အဲဒီဖက္ကို ၿဖည္္လိုက္ေတာ႔မွ ပရိတ္သတ္မ်ား ေမွ်ာ္လင္႔ေစာင္႔စားေနတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ စစ္စစ္မ်ား ထြက္လာပါတယ္။ ပုဇြန္ကလဲ လိမ္ေမာ္ေရာင္ေရးေရးေလးေတြကို စိတ္ကမွန္းၿပီး ေအာ္ ပုဇြန္ေတြ .... ပုဇြန္ေတြလ႔ို ေတြးၿပီး စားလိုက္ရပါေၾကာင္း။

ပုဇြန္ခ်ဥ္ လက္တစ္ဆုတ္စာအတြက္ ထုတ္ပိုးပစၥည္းမ်ား။ (ဒါကို ပတ္၀န္းက်င္ ထိမ္းသိမ္းေရး လုပ္ေနတဲ႔ Al Gore တို႔လို လူေတြ ၿမင္ရင္ လက္ဖ်ားခါသြားေလာက္တယ္။)

19 comments:

  1. တရားနဲ႔ေျဖပါ ေဒၚေလးဆြိ

    ျမန္မာျပည္မွာ ေမြးကတည္းက “အိမ္တြင္းမႈလုပ္ သိမ္းထုပ္ေသခ်ာ...ဘာညာကြိကြ” သင္ၾကားခံၾကရတဲ့အေလ်ာက္ အက်င့္ပါၿပီး အေသအခ်ာ ထုပ္ပုိးေရာင္းခ်လုိက္တာပဲ ျဖစ္မွာပါ။

    ReplyDelete
  2. ha ha,
    Ama, U paid 70% for packing

    ReplyDelete
  3. ပူးေတမွာ ရန္ကုန္က ပုဇြန္ခ်ဥ္ ၂ ထုတ္က်န္ေသးတယ္... မမလို ပလတ္စတစ္ေတြေတာ့ ပါဘူး... ဖတ္ႀကီး ႀကီး ၂ ရြက္ေလာက္ေတာ့ပါတယ္... ၿပီးေတာ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္... ဒီလိုမွန္းသိရ ပူးေတလာပို႔ေပးပါတယ္။ ဘယ္ကိုလာပို႔ေပးရမလဲဟင္... ဒီမွာ ဇက္ေႀကာေတြ တက္ေနလို႔ စားလို႔ရဘူး.....;(

    ReplyDelete
  4. ေနမေကာင္းလို႕ ဘာမွ မစားႏိုင္တာမို႕ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ခပ္တည္တည္ပဲ ၾကည့္သြားတယ္...
    ေဒၚဆြီတီက ေထြလီကာလီေတြ ရွာရွာၾကံၾကံ စားခ်င္တာကိုး... ဖက္ေတြ အမ်ားၾကီး ေျဖရေတာ့တာေပါ့... ဟီးဟီး

    ReplyDelete
  5. ကိုေပါေရ ... ေၿဖပါတယ္ ... တစ္ရာနဲ႔ေတာ႔ မရဘူး တစ္ထုတ္၂က်ပ္ခဲြဆိုေတာ႔ ၁၈၀၀ ေလာက္ေပါ႔ ...

    ပူးေတေရ ... အရင္ကလည္း၀ယ္ဖူးပါတယ္ ... ဖက္တစ္ထပ္ပါပဲ ... တံဆိတ္ေတာ႔ မတူဘူးနဲ႔တူတယ္ ... သိမ္းထားပူးေတေရ ... အဖိုးတန္ပစၥည္းေတြ ...

    အန္တီသက္ေ၀ ... မေတြ႔တာၾကာၿပီ ... ေနမေကာင္းဘူးကိူး။ အင္တ္ိုက္အားတိ္ုက္ကၿပခ်င္ပါေသာ္လည္ ... က်န္းမာေရးကမေကာင္း ... ဆိုတာကိုၿမင္သြားတယ္။ အၿမန္က်န္းမာပါေစေသာ္။

    ReplyDelete
  6. ဖက္ပါ သုပ္စားရတဲ့အမ်ိဳးအစားလားမွမသိဒါ တီဆြိကလည္း ဟိ

    ReplyDelete
  7. တီဆြီ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကမွေတာ္ေသးတယ္။ကၽြန္မ ဝယ္တဲ့ပုဇြန္ခ်ဥ္ဆို ထမင္းေစ့ေတြကို ဆိုးေဆမႈန့္ထည့္ထားတယ္။ပုဇြန္တစ္ေကာင္ေတာင္ မၿမင္လိုက္ရဘူး။ဂလို စီးပြားေရ ေဈးကြက္ၿမင္ၾကေတာ့ ၾကီးပြားၾကတာေပါ့ေနာ္။:(

    ReplyDelete
  8. ha ha ျဖစ္ရေလ တီဆြိရယ္။ :D

    ReplyDelete
  9. ပုစြန္ခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကာေလေသးေလ တီဆြိေရ..

    ReplyDelete
  10. ခ်မ္းလြန္းလို႕ က်ံဳ႕ေနတာေနမွာေပါ့
    ဂ်န္တင္းျပန္ဆိုေတာ့ :p

    ReplyDelete
  11. ယံုရခက္လိုက္တာေအ။

    ReplyDelete
  12. မ်က္ၿမင္မုိ႕လုိ႕သာယံုရ.

    ReplyDelete
  13. ဟုတ္ပါရဲ ့ ဖက္ခ်ဥ္ပါလား။

    ReplyDelete
  14. တီတီဆြိ ရဲ.ပံုထဲက ပုဇြန္ခ်ဥ္က ပဲခူးမနီ ဆိုတဲ.နာမည္လားမသိဘူး။
    အဲ.လိုမ်ဳိးတပံုစံထဲ ရန္ကုန္က အိုးရွင္းစူပါမားကတ္က ၀ယ္လာေပးတာ ၊ဒီေရာက္ေတာ.ဖြင္.ၾကည္.ေတာ. တီဆြိေျပာသလိုဘဲ သူက ဖက္အစိမ္းေရာင္လုိမ်ဳိး စစခ်င္းမွာ ပလပ္စတစ္အစိမ္းေရာင္နဲ.ထုတ္ထားတယ္။
    ျပီးေတာ.မွဖက္ေတြဖက္ေတြဆိုတာ နည္းတာမဟုတ္ဘူး။ အဲ.ဒီတံုးက ခြာရင္းခြာရင္းနဲ.ေနာက္ဆံုး ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးကိုေတြ.လိုက္ရေတာ. စိတ္တိုလိုက္တာဆိုတာ။
    ေနာက္ဆို ပုဇြန္ခ်ဥ္ဆိုရင္ ရန္ကုန္ကိုလူၾကံဳနဲ.မွာတာဘဲျဖစ္ျဖစ္၊ အဲ.လိုႏိုင္ငံျခားကျမန္မာဆိုင္ေတြမွာ၀ယ္ရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ ပဲခူးမနီ ဆိုတဲ.တံဆိပ္ေတာ.ဘယ္ေတာ.မွမ၀ယ္ၾကပါနဲ.ေတာ.။
    “သက္ပိုင္”ဆိုတဲ.တံဆိပ္ကေတာ. သူ.ထက္စာရင္ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္

    ReplyDelete
  15. မွန္လိုက္ေလ အေနာနိမတ္စ္ရယ္ ... အစ္မလဲ ၿဖည္ရင္းနဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္မွပါရဲ႔လားေတာင္ထင္တာ။ ေနာက္ဆံုး ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးကိုေတြ.လိုက္ရေတာ. စိတ္တိုလိုက္တာဆိုတာ။ ထပ္တူထပ္မွ်ပါပဲ။ စိတ္တိုလြန္းလို႔ ပံုထဲေတာင္ပထမ ထည္႔ရိုက္ၿပီးမွ သူမ်ားစီးပြား မဖ်က္စီးေကာင္းပါဘူးေလဆိုၿပီး အေပၚကေန တံဆိတ္ကို မၿမင္ေအာင္ ၿပန္ဖ်က္ထားတာ ....

    ခံစားခ်က္တူသူခ်င္းေတြ႔ေလၿပီ။

    ReplyDelete
  16. ပိုက္ဆံေပး ဝယ္လာၿပီးမွေတာ့ အညံ႔ မခံနဲ႔။ အဲဒီဖက္ေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာ၊ ရိတ္ရိတ္လွီးၿပီး သုတ္စားေပေတာ့ ..

    tmh

    ReplyDelete
  17. don't ask ama, it is ဖက္.
    hee hee.

    Myatnoe

    ReplyDelete
  18. ဟုတ္ပါ႔ အစ္မရယ္....လြန္ လြန္လြန္းတယ္

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  19. မ်ားမ်ားထည္႔ေပးရင္ မ်ားမ်ားစားမိၿပီး မတည္႔မွာ.
    ဇက္ေၾကာတတ္မွာစုိးလို႔ေနမွာပါေလ ဟိ။
    ့ပဲခူးမနီက ဟုိးအရင္ကတည္းက နာမည္ရတံဆိပ္ထင္တယ္။
    ေစ်းႀကီးေပး၀ယ္ရၿပီး ျမင္ရတဲ႔ ငါးခ်ဥ္က လက္ညိဳးသာသာေလး...
    စိတ္တိုစရာပဲ။
    mm

    ReplyDelete