Wednesday, August 4, 2010

ငှက်ပျောသီးပေါင်း ...

တိုက်တိုက်ဆိုင်ဆိုင် ဒီနေ့တော့ ဘလော့ဂ်မှာ အစားအသောက်လေးတစ်ခုခု တင်ဦးမှပါဆို ဓာတ်ပုံတွေ ပြန်ကြည့်တော့ ငှက်ပျောသီးပေါင်းရယ် ခရမ်းသီးမီးဖုတ်သုတ်ရယ်တွေ့တယ်။ ၂ခုထဲက ဘာတင်ရရင်ကောင်းမလဲ စဉ်းစားရင်း ဘလော့ဂ်ကိုအဖွင့် မြတ်နိူး တောင်းဆိုထားတာလေးတွေ့လိုက်လို့ ငှက်ပျောသီးပေါင်းကိုပဲ တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။ ဆနွင်းမကင်းကတော့ တစ်ခါမှ မလုပ်ဖူးလို့ တစ်ခြားလင့်ခ်တွေမှာပဲ သွားကြည့်လိုက်ပါ မြတ်နိူးရေ။

ငှက်ပျောပေါင်းက လုပ်ရတာလဲလွယ်ပါတယ်။ လိုတာတွေကလည်း စလုံးမှာ အလွယ်တကူရတဲ့ ပစ္စည်းတွေပါ။

ရခိုင်ငှက်ပျော တစ်ဖီး၊ (သီးမွှေးငှက်ပျောဆိုလဲရပါတယ် ... ပြုတ်ရင်ပျော့သွားတတ်လို့ ခပ်မာမာလေးကို ရွေးဝယ်ပါ။)
အုန်းနို့ စက္ကူထုတ် အသေးတစ်ထုတ်၊
အုန်းသီးဆံခြစ်ထားတာ (စလုံး wet market က အုန်းသီးဆံခြစ်ရောင်းတဲ့ ဆိုင်တွေမှာ ရပါတယ်။ ပြား၅၀ဖိုးဆိုရင်ကို အများကြီးရပါတယ်)
သကြား ၃-၄ဇွန်းခန့်၊(အချိုကြိုက်တတ်ရင် ပိုထည့်ပါ)
ဆားသင့်ရုံ၊

ရခိုင်ငှက်ပျောသီးကို အခွံနွှာ၊ ထပ်ခြမ်းခြမ်းပြီး ပြုတ်ပါတယ်။ ရေကိုအရင်တည်၊ ဆူမှ ငှက်ပျောသီးထည့်၊ ငှက်ပျောသီးတွေ အရမ်းပျော့အိသွားမှာစိုးလို့ ခဏလေးပြုတ်ပြီး ရေစစ်ထားပါ။ ပြုတ်ရတဲ့ ရည်ရွယ်ချက်က ရခိုင်ငှက်ပျောသီးက ခါးတတ်လို့ အခါးရည်တွေ ထွက်သွားအောင်ပါ။

အိုးပြန့်ပြန့်ထဲ အုန်းနိူ့ထည့်(ငှက်ပျောသီးမြုတ်ရုံ ရေနဲနဲရောပါတယ်)၊ သကြားထည့်၊ ဆားသင့်ရုံထည့်၊ အပေါ်က ရေစစ်ထားတဲ့ ငှက်ပျောသီးတွေ စီထည့်ပြီး မီးနဲနဲနဲ့ ထပ်တည်ပါတယ်။ ၂မိနစ်၃မိနစ်လောက်တည်လို့ အုန်းနို့လဲပွက်ပြီဆို ချပြီးအအေးခံထားပါ။

နောက်အပေါ်ကနေ အုန်သီးခြစ်ထားတာလေးတွေ ဖြူးစားပါတယ်။ အေးသွားရင် အုန်းနို့က ငှက်ပျောသီးထဲ စိမ့်ဝင်သွားပြီး ငှက်ပျောပေါင်း ချိုချိုစိမ့်စိမ့် မွှေးမွှေး ရပါပြီရှင်။ မြန်မာမုန့်တွေထဲမှာ လုပ်ရတာ အင်မတန်လွယ်ကူ မြန်ဆန်ပြီး စားကောင်းတဲ့ သွားရေစာတစ်ခုပါ။ ဘလော့လာသူများလည်း စားကြပါဦးရှင်။















ငှက်ပျောကြော်ပါ အဆစ်တင်ပေးလိုက်တယ်နော့။ လူရွှင်တော် ငှက်ပျောကြော်ပါ သတိရသွားတယ်။ း)))

10 comments:

  1. thanks,ama...

    Myatnoe

    ReplyDelete
  2. ဒီလိုဆိုေတာ့လည္း ဌက္ေပ်ာသီးေပါင္းရတာ လြယ္သလိုပဲေနာ္.. ဧည္သည့္လာတဲ့အခါ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. အစ္မ လာလည္မလား း))

    ReplyDelete
  3. ဆိြ အသားကုန္ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ေနပါ့လား....စားခ်င္တယ္ အဲလို...:)

    ReplyDelete
  4. လုပ္စားရမယ္။ ရခိုင္ေတာ့မရဘူး၊ ရွိတဲ့ငွက္ေပ်ာသီးနဲ ့လုပ္ၾကည့္ရမယ္။
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  5. ama, taste is really good but color is not beautiful.:(

    Myatnoe

    ReplyDelete
  6. တီတီဆြိေရ...ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလး ၾကိဳက္တယ္... ငယ္ငယ္က တို႕ ဖြားဖြား လုပ္ေက်ြးတာ ရခိုင္ငေပ်ာသီးအေရာင္နီနီေလး ... အေရာင္လွေအာင္ ငွက္ေပ်ာသီးျပဳတ္တဲ့အခါ ကင္ပြန္းရြက္အၾကမ္း ထည့္ျပဳတ္ရတယ္တဲ့... သာကူေစ့လည္း နဲနဲထည့္တယ္...

    ReplyDelete
  7. ဟုတ္တယ္... ၿမတ္ႏိူးေရ ... အစ္မၿမင္ဘူးတာက အနီေရာင္ေတြ။ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာမဟုတ္လို႔ အနီေရာင္မၿဖစ္တာလို႔ ထင္ေနတာ။

    မိုးစက္ပြင္႔ေရ ေက်းဇူးေနာ္။ ေနာက္မွ လုပ္ၾကည္႕ဦးမယ္။ ေၿပာသာေၿပာရ ... ကင္မြန္းရြက္အၾကမ္း ဘယ္ရွာရမွန္း မသိေသးဘူး း-)

    ReplyDelete
  8. အခုပဲ အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ လုပ္စားပလုိက္မယ္။ ဒါမ်ိဳးဆို အရမ္းၾကိဳက္။

    ReplyDelete
  9. အစ္မ.. အုန္းႏုိ ့အစား ႏြားႏို ့ သံုးလို ့ရလား။

    ReplyDelete
  10. အုန္းႏို႔နဲ႔မွ ေကာင္းမယ္ထင္တယ္ ... ႏြားႏိူ႔ေတာ႔ တစ္ခါမွ မသံုးဖူးဘူး။ အုန္းႏို႔နဲ႔မွ ေမႊးမွာေလ။

    ReplyDelete