ဒီနေ့မနက် သမီးကို ကျူရှင်လိုက်ပို့ရင်းနဲ့ wet market ကနေ အုန်းသီးဆံခြစ်ထားတာလေးတွေ ဝယ်လာခဲ့တယ်။ ပထမတော့ ဘာလုပ်စားရင်ကောင်းမလဲ စဉ်းစားကြရင်းနဲ့ ဟိုတစ်လောက အစ်မကွန်းရဲ့ ရန်ကုန်ဆိုတဲ့ ပို့စ်တစ်ခုမှာ မုန့်ကြာစေ့ပုံလေးတင်ထားတာ တွေ့တာ စားချင်နေတာကြာပြီ။ အဲဒါကို သတိရသွားတာနဲ့ မုန့်ကြာစေ့ပဲ လုပ်စားတော့မယ်ဆို အကြံရသွားတယ်။ တစ်ချို့အရပ်တွေမှာ မုန့်ကြာစေ့ကို မုန့်ပိန္နဲစေ့လို့လဲ ခေါ်ကြတယ်နော်။
မဆွိတီတို့ငယ်ငယ်ကတော့ အမေက မုန့်ကြာစေ့လုပ်မယ်ဟေ့ဆို မောင်နှမတွေအကုန် ဝိုင်းလုံးကြရတာ။ သူက မုန့်လုံးသေးသေးလေးတွေ အများကြီး လုံးရတာဆိုတော့ လူများများကူလုံးမှ သက်သာတာကိုး။ အဲဒါဆို ကိုယ်တို့တွေ သိပ်ပျော်ကြတယ်။ အကိုတွေက လက်ဆော့ပြီး မုန့်အလုံးလေးတွေ တင်မက တီကောင်လို အရှည်တွေ၊ အပြားတွေ မျိုးံစုံပဲ လက်စွမ်းတွေပြကြတာ။ တစ်ခါတစ်လေ အကောင်လေးတွေ၊ လူရုပ်ကလေးတွေ ပါ ထည့်လုပ်ကြတော့ အယူသီးတဲ့အမေက လူရုပ်တော့ မလုပ်ပါနဲ့လို့ သားတွေကို ပြောရတယ်။ အမေ့စိတ်ထဲမှာ လူလေးတွေကို ပွက်ပွက်ဆူတဲ့ အပူအိုးထဲပစ်ထည့်နေတာကို မကြိုက်ဘူးနဲ့တူပါရဲ့။ မုန့်ကြာစေ့နဲ့ ပတ်သတ်ပြီး အမေတို့ အယူသီးပုံလေးကို သတိရသွားလို့ပါ။
မုန့်နယ်တာ၊ မုန့်နှပ်တာက အရင်တင်ဖူးတဲ့ မုန့်လုံးရေပေါ်လုပ်နည်း နဲ့ အတူတူမှို့ အဲဒီလင့်ခ်လေးမှာ သွားဖတ်ပေးကြပါ။
ကောက်ညှင်းမှုန့် နဲ့ဆန်မှုန့် ကို ၃း၁ နဲ့ ရေသင့်ရုံထည့် ရောနယ်ထားတာပါ။ (မုန့်နယ်ရင် ရေအစား အုန့်နိူ့လေးနဲ့ နယ်ပြီးလုံးရင် မုန့်လုံးက ပိုမွှေးတယ်နော်။ အဲဒါလေးလဲ စမ်းကြည့်ကြပါဦး။)
ပထမ ၂ဗန်းက အလုံးနဲနဲကြီးသွားတယ်။ ကူလုံးသူများကတော့ ဖြတ်လျှောက် မဂျူဂျူနဲ့ ကြီးတော်တို့ပါပဲ။ ဂျူဂျူးကလဲ ကိုယ်တို့ငယ်ငယ်ကလိုပဲ အဲလို ကူလုံးရတာကို သိပ်ပျော်တာ။ သူ့ခင်မြာ စာမကြည့်ပဲ မုန့်ကြာစေ့လုံးရဖို့အရေး မျက်နှာချိုသွေးနေရတာ
ဂျူဂျူတို့အဖေ အပြင်ကပြန်လာတော့ ညည်းမုန့်ကြာစေ့ကြီးတွေက ကြီးလိုက်တာတဲ့။ သေးသေးလေးတွေ လုံးရတာဆို ဒုတိယ ဗန်းတွေကျ သူပါ ဝင်ကူလုံးပေးသွားတာ။
ထန်းလျှက် ၂ကျပ်ဖိုးတစ်ထုတ်ကို ဆားလေးနဲနဲထည့် ရေနဲ့ကြို။ အနယ်တွေမပါအောင် စကာနဲ့ ပြန်စစ်ရတယ်။ ပြီးတော့ ထန်းလျှက်က နဲနေလို့ သကြားနဲနဲ ထပ်ထည့်ရသေးတယ်။ ထန်းလျှက်ရည် ကို ပွက်အောင်ပြန်တည်ပြီး မုန့်လုံးလေးတွေ ပစ်ထည့်ရတယ်။ ၅မိနစ်လောက် မီးအေးအေးနဲ့ တည်ထားရင် မုန့်လုံးတွေကျက်ပြီး စားလို့ရပါပြီ။
ပုံ၂ပုံက တစ်ခုက flesh မပါဘူး။ တစ်ခုက flesh နဲ့ ရိုက်ထားတာပါ။


အပေါ်က အုန်းနို့လေးဆမ်း၊ အုန်းသီးဆံလေးဖြူးပြီး စားပါတယ်။ မုန့်ကြာစေ့လေးတွေက နုအိပြီး စေးစေးလေးဆိုတော့ ထန်းလျှက်ရည်ချိုချို၊ အုန်းသီးဆံဆိမ့်ဆိမ့်နဲ့ အင်မတန်မှ စားကောင်းပါတယ်။ အားအပေးဆုံးကတော့ အစားဂျီးများတဲ့ မဂျူဂျူပါပဲ။ ခလေးဆိုတော့ အချိုကြိုက်တယ်နဲ့ တူပါတယ်။ ပထမ ၅လုံးလောက် စားကြည့်၊ ပြီးတော့ ခဏခဏလာတောင်းထည့်ပြီး မောင်ကျန်တစ်တို့ဖြစ်နေပါတယ်။
ဘလော့ဂ်လာလည်သူများလည်း စားကြပါဦး။

အန်တီသက်ဝေကို ညက်နှာချိုသွေးထားတယ်နော် ... ဒီမှာ ... း)))))))))))))
ၿပရတာက သူမ်ား. စားရတာက သူ. ဟြန္း
ReplyDeleteစားခ်င္ထွာ။
ReplyDeleteစင္စင္မလာခင္လုစားသြားမွ..
ReplyDeleteမုန္႔ၾကာေစ႔ မၾကိဳက္တဲ႔သူေတာင္ အုန္းျခစ္ေဖြးေဖြးေလးနဲ႔ဆိုေတာ႔ စားခ်င္သြားတယ္။
ReplyDeleteမုန္႔လုံးနဲ႔ေျပာင္းျပန္ကိုး.. မွတ္သားသြားပါ၏
ReplyDeleteစားခ်င္ထွာ.... ခက္တာက ဒီမွာ ဝယ္လို႔ရတဲ့ ထန္းလွ်က္က ၿမန္မာၿပည္ကလို မေမႊးဘူးဗ်.... သူတို႔က အနံ႔သတ္ ထားတာဆိုေတာ့ အခ်ိဳ အရသာပဲ ႐ွိၿပီး အနံ႔အရသာ မ႐ွိဘူးဗ်။ စိတ္ေလတယ္....
ReplyDeleteစားခ်င္လုိ႕ၿပန္လာႀကည္႕တယ္။
ReplyDeleteမုန္႔ၾကာစိအရမ္းၾကိဳက္တယ္..တီဆြိလံုးထားတာေလး ပိစိေလးေတြ
ReplyDeleteခ်စ္ခ်ာေလး..
အိမ္မွာလည္း မုန္႔ၾကာေစ့ လုပ္စားၾကတယ္။ အိမ္ကိုေတာင္ လြမ္းသြားတယ္..။ ေရာ္ေပး...
ReplyDeleteမဆိြ..ခ်င္ကာပူ လာျဖစ္ဘူး။ ဟိုရက္က သက္သက္ ေနာက္သြားတာပါ း))
ltn
.....သူ႕ခင္ၿမာ စာမၾကည္႔ပဲ မုန္႔ၾကာေစ႔လံုးရဖို႔အေရး မ်က္နွာခ်ိဳေသြးေနရတာ ... ....
ReplyDeleteသေဘာက်သဗ်ာ။ အိမ္က သမီးလည္း ထုိနည္း၄င္း ပါပဲ။ ေခတ္ၿပဳိင္ေတြေပါ႔။
ဟင္း... ထင္တယ္... ထင္တယ္... ထင္ေနပါတယ္...
ReplyDeleteစိတ္ေတြ ဆိုးမေနေတာ့ပါဘူးေလ... ကိုယ္လဲ မ်က္ႏွာခ်ိဳ ျပန္ေသြးလိုက္ပါရေစ... ေနာက္တခါ လုပ္စားရင္သာ ေခၚဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕... း)))
စားခ်င္လုိက္တာ..
ReplyDeleteညီမတို႕ ငယ္ငယ္ကလည္း မုန္႕ၾကာေစ့လုပ္ရင္ ကိုကိုက လူရုပ္ ၊ႏြားရုပ္ေလးေတြ လုပ္ျပီး ထည့္ျပဳတ္ေပးတယ္...၊ အဲ့အရုပ္ေလးေတြက အလံုးေလးေတြေလာက္ေတာ့ စားမေကာင္းဘူး..။
October 17, 2010 8:50 AM
ReplyDeleteKo Paw said...
.....သူ႕ခင္ၿမာ စာမၾကည္႔ပဲ မုန္႔ၾကာေစ႔လံုးရဖို႔အေရး မ်က္နွာခ်ိဳေသြးေနရတာ ... ....
သေဘာက်သဗ်ာ။ အိမ္က သမီးလည္း ထုိနည္း၄င္း ပါပဲ။ ေခတ္ၿပဳိင္ေတြေပါ႔။
သမီးနဲ႔သားလည္းအတူတူပဲဗ်..စာေ၇းပ်င္းတာနဲ႔ကိုေပါဟာကိုကူးလိုက္တယ္ေလ..ဟဟ သူတို႔ကမံု႔ဟင္းခါးကိုပိုႃကိုက္တယ္
တီတီဆြိ တုိ ့ကေတာ့ ေစာေစာစီးစီး သားေရယုိေအာင္လုပ္ျပန္ျပီ မုန့္ၾကာေစေလးက စားလုိ ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္
ReplyDeleteဝါးးးး
ReplyDeleteထညက္ေရေလးဆမ္းၿပီး အုန္းသီးမႈန္႔ေလး ျဖဴးထားတာ ေတြ႔ေတာ့ တကယ္ကို စားခ်င္သြားတယ္။
လမ္း ၅၀ အလယ္ဘေလာက္ဖက္မွာ ညေန ၃နာရီေက်ာ္ေလာက္ဆိုရင္အဲဒီမုန့္မ်ိဴးလာေရာင္းတယ္.
ReplyDeleteအျမဲ၀ယ္စားေလ့ရွိတယ္.ၾကိုက္တယ္
မီးမီး
wanna eat
ReplyDeleteအမ..စားခ်င္လိုက္တာ..အရမ္းၾကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteျမတ္ႏိုး
အစ္မကြန္းေရ ... ဟုတ္သားေနာ ... အစ္မပို႔စ္ကို လင္႔ခ္ေလးပါ ခ်ိတ္ေပးထားတယ္။ ဂ်ဴလိုင္ကတည္းကပို႔္စ္။ အဲဒီကတည္းက စားခ်င္ေနတာ။
ReplyDeleteအစ္မအိမ္မွာ လုပ္စားၾကည္႔။ လြယ္လြယ္ေလးေနာ္။
ကိုၾကီးေက်ာက္ ... ဟုတ္တယ္။ သူကမုန္႔လံုးေရေပၚနဲ႔ ေၿပာင္းၿပန္ဗ်။ ဟိုက ထန္းလွ်က္က အထဲက။ သူက အၿပင္က။
လသာေရ ... စလံုးလာမယ္ဆိုတာ အဟုတ္မွတ္လို႕ ... သူလဲ ငေၿပာင္ပဲ ...း)))
ကိုေပါ၊ ကိုဘရူႏိူင္း ... ေခတ္ၿပိဳင္မ်ားဆိုေတာ႔ ၿပံဳးမိသြားတယ္။ အိမ္နားမွာလဲ ဦးၿခိ္မ္႔ သူငယ္ခ်င္းေတြရဲ႔ သမီးေတြ -ေခတ္ၿပိဳင္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲ ... သူတို႔ generation ကို စလံုးဒုတိယ မ်ိဳးဆက္လို႔ေၿပာလို႔ရမယ္။ ဦးၿခိမ္႔ကေတာ႔ 3rd generation တဲ႔။
အန္တီသက္ေ၀ ... အိမ္နဲနဲေ၀းေနလို႕ကြာ ... ေနာက္မိွဳ႔ အိမ္လာပို႔ပါတယ္ ...
ကေတာက္ ... း))
ၿမတ္ႏိူးေရ ... လုပ္ရတာ အရမ္းလြယ္တယ္။ ခုဆိုဂ်ဴဂ်ဴကၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏ လုပ္ေပးေနရတယ္။ ထန္းလွ်က္ရည္တည္ထားတံုး မုန္႔ေလးစပ္ၿပီး နယ္ထား။ ထန္းလွ်က္ေရပြက္ေတာ႔ လံုးရင္း ပစ္ထည္႔။ သိပ္ၿမန္တာပဲ။ လုပ္စားၾကည္႔ေနာ္။
ေအာ္ေမ႔ေနလို႔။ မုန္႔နယ္တဲ႔အထဲ ေရအစား အုန္းႏိူ႔ေလး ထည္႔နယ္၊ ပိုေမႊးၿပီး ပိုေကာင္းတယ္။ အေပၚမွာ ၿဖည္႔ေရးထားပါတယ္။
လာလည္ၾကသူမ်ား၊ လာမန္႔ၾကသူမ်ား အားေပးၾကသူမ်ားအားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
တီတီဆြိရဲ႔ မုန္႔ၾကာေစ့ေလး စားသြား၏ ေကာင္းမွေကာင္း...
ReplyDeleteခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔
မုန္ျ့ကာစိခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္..မဆြိေျပာသလိုအုန္းနို့နဲ့ေတာ့မနယ္
ReplyDeleteဖူးဘူး..။အေတာ္ဘဲ..အိမ္မွာအုန္းနုိ့ဘူးလဲရွိတယ္..အုန္းသီးျခစ္ပီးသားကေတာ့ဒီိ္ံမွာမရွိဘူး..။မဆြိမုန့္ကျိုကည္ျ့ပီးသြားေရက်လာျပီ..ဒီေန့ဘဲလုပ္စားလိုက္အုံးမွ....။
ကြ်န္ေတာ့္မွာလည္းမစားရတာၾကာလုိ.ထင္ပါရဲ့ ၊ မုန္.လံုးေရေပၚမွတ္ေနတာ ၊ ကုိယ္လည္း အဲဒီ့ေလာက္လုပ္တတ္မွာ မဟုတ္ပါဖူးေလဆုိျပီး လုပ္ပံုလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္ေတာင္ မဖတ္ေတာ့ပဲ စားခ်င္စဖြယ္ပံုေတြပဲ ၾကည့္သြားတာ ၊ ခုမွ ေခါင္းစဥ္ကုိ ေသေသခ်ာခ်ာ ျဖစ္ဖတ္လုိက္ေတာ့မွ မုန္.ၾကာေစ့တဲ့ ေကာင္းေရာ...
ReplyDeleteRespect and that i have a nifty proposal: Where To Remodel House house restoration companies
ReplyDelete