အန္တီဆြိဟာ အင္မတန္ အပ်င္းထူလွတယ္။ စလံုးမွာေနတံုးကေတာ႔ အိမ္မွာ ၾကီးေတာ္ၾကီးရွိေနေတာ႔ ၾကီးေတာ္က အကုန္ လုပ္ကိုင္ေပးေတာ႔ စားခ်င္တာေၿပာလိုက္ရံုပဲ။ သူက ခ်က္ဖို႕ အကုန္ၿပင္ဆင္ေပးတာကိုး။ ခုဒီေရာက္ေတာ႔ ဘာမဆို ကိုယ္႕ေၿခ ကိ္ုယ္႔လက္ဆိုေတာ႔ ပင္ပမ္းမွာ ေၾကာက္တာနဲ႔ ဘာမွ သိပ္လုပ္မစားၿဖစ္ေတာ႔ဘူး။ ခု အလုပ္လုပ္ေတာ႔ ပိုေတာင္ ဆိုးေသး။ လြယ္တာေတြပဲ ခ်က္လိုက္တာပဲ။
ဒါေတာင္ ဟိုးလြန္ခဲ႔တဲ႔ ၇လေလာက္က မုန္႔ဟင္းခါးစားခ်င္တာနဲ႔ ေသြးေတာင္းလြန္းလို႔ ဖလင္မန္တန္ေစ်းမွာ ငါးခူေတြလဲ ရလာတာနဲ႔ ၂ေကဂ်ီေလာက္၀ယ္ၿပီး ငါးကို ဆီသတ္ထားလိုက္တာ။ မုန္႔ဟင္းခါး ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ေတြေတာ႔ အထုပ္နံ႔တစ္မ်ိဳး ထြက္လို႔ဆို မစားတာ ၄-၅ႏွစ္ေလာက္ရွိၿပီ ထင္တာပဲ။ အဲဒီေန႔က ထူးထူးဆန္းဆန္း စပါးလင္ေတြလဲေပါလို႔ဆို ၀ယ္လာတာ စပါးလင္တင္ ၇က်ပ္ဖိုးဗ်ာ။ မုန္႔ဟင္းခါး ဆီသတ္ခ်က္တာေတာ႔ ပင္ပမ္းတာေပါ႔။ လက္က ကိုက္တတ္ေတာ႔ ပိုဆိုးေသး။ ဆီသတ္ၿပီးတဲ႔ ညက်ရင္ လက္ကကိုက္တာနဲ႔ ေကာင္းေကာင္းအိပ္လို႔မရဘူး။
ငါးေလးဆီသတ္ၿပီး ေနာက္တစ္ေန႔ပဲ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ လုပ္အားေပးရွိတာရယ္ ကိုယ္႔ ေမြးေန႔ရယ္ တိုက္ဆိုင္ေနတာနဲ႔ ကုသိုလ္ေလးလုပ္ခ်င္လို႔ အဲဒီ ငါး ၂ေကဂ်ီ ဆီသတ္ထားတာ အကုန္ ခ်က္လိုက္တယ္။ ေနာက္ ကုလားပဲေတြစိမ္ၿပီး ပဲကပ္ေၾကာ္တယ္၊ ၾကက္ဥေတြၿပဳတ္-လွီး၊ ငါးၿခစ္ေတြ ကို ငါးဖယ္ေၾကာ္လို ေၾကာ္-လွီး၊ မုန္႔ဖတ္ေတြၿပဳတ္၊ ဆီခ်က္ေတြခ်က္၊ ငရုပ္သီးကိုလဲ ကိုယ္တိုင္ ေလွာ္ေထာင္း၊ နံနံေတြ၊ သံပုရာေတြလွီး အစံုေပါ႔၊ ငါးခူနဲ႔ ခ်က္တဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ကိုယ္႔ဟာကိုေတာ႔ ရွယ္ေပါ႔ဗ်ာ။ အဟက္ ... တကယ္တန္းေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ေၿပာေတာ႔သာလြယ္တာ လုပ္ရတာ ဟိုဟာနဲနဲ ဒီဟာနဲနဲနဲ႔ ပင္ေတာ႔ အေတာ္ေတာ႔ပင္ပမ္းသားဗ်။ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ေရာင္းသူေတြ၊ အလွဴေပးသူေတြ အင္မတန္ ခ်ီးက်ဴးပါသဗ်ား။
ခ်က္ၿပဳတ္ၿပီးေတာ႔ အိုးက္ို အဖံုးလံုေအာင္ တိပ္ေတြနဲ႔ ပိတ္၊ သယ္စရာေတြလဲ ငံၿပာရည္က အစ ဗူးေလးေတြထဲ ထည္႔ၿပီး ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းသယ္သြားတာ။ ဟိုေရာက္ေတာ႔ မုန္႔အိုးကို ၿပန္ေႏႊးၿပီး ေကြ်းရေအာင္ စားပဲြေပၚ အဆင္သင္႔တင္ထားတာေပါ႔။ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အဲဒီေန႔မွာပဲ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ အၿမဲခ်က္ၿပဳတ္ေနတဲ႔ အန္တီၾကီးေတြကလဲ လုပ္အားေပးေတြကို ထမင္းေကြ်းဖို႔ ခ်က္ၿပဳတ္ၿပင္ဆင္ေနၾကတာ။ ကိစၥမရွိဘူးေပါ႔။ ထမင္းစားၾကၿပီး ေန႔လည္ ဆာရင္ မုန္႔ဟင္းခါးေလး အဆာေၿပ စားၾကေပါ႔။ ဒါနဲ႔ သူတို႔ခ်က္ၿပဳတ္ေနရာ ကိုယ္လဲ ခဏ ၀င္ကူၿပီး သမီးက်ဴရွင္ ၾကိဳစရာရွိတာနဲ႔ သြားၾကိဳဖုိ႔ ထြက္လာခဲ႔တယ္။
ခ်က္ၿပဳတ္ၿပီးေတာ႔ အိုးက္ို အဖံုးလံုေအာင္ တိပ္ေတြနဲ႔ ပိတ္၊ သယ္စရာေတြလဲ ငံၿပာရည္က အစ ဗူးေလးေတြထဲ ထည္႔ၿပီး ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းသယ္သြားတာ။ ဟိုေရာက္ေတာ႔ မုန္႔အိုးကို ၿပန္ေႏႊးၿပီး ေကြ်းရေအာင္ စားပဲြေပၚ အဆင္သင္႔တင္ထားတာေပါ႔။ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အဲဒီေန႔မွာပဲ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ အၿမဲခ်က္ၿပဳတ္ေနတဲ႔ အန္တီၾကီးေတြကလဲ လုပ္အားေပးေတြကို ထမင္းေကြ်းဖို႔ ခ်က္ၿပဳတ္ၿပင္ဆင္ေနၾကတာ။ ကိစၥမရွိဘူးေပါ႔။ ထမင္းစားၾကၿပီး ေန႔လည္ ဆာရင္ မုန္႔ဟင္းခါးေလး အဆာေၿပ စားၾကေပါ႔။ ဒါနဲ႔ သူတို႔ခ်က္ၿပဳတ္ေနရာ ကိုယ္လဲ ခဏ ၀င္ကူၿပီး သမီးက်ဴရွင္ ၾကိဳစရာရွိတာနဲ႔ သြားၾကိဳဖုိ႔ ထြက္လာခဲ႔တယ္။
သမီးေလး ၾကိဳၿပီးၿပန္ေရာက္ေတာ႔ လူေတြမ်က္ႏွာၾကည္႔ရတာ တစ္မ်ိဳးေပါ႔။ ကိုယ္႔ကိုပဲ ဦးစားေပးသလိုလို၊ အားပဲနာေနသလိုလိုေပါ႔။ ကိုယ္႔မုန္႔ဟင္းခါးအိုးေတာ႔ မေတြ႔ေတာ႔ၿပီ။ စားလို႔ ကုန္သြားတာလား၊ ထူးေတာ႔ ထူးသားေပါ႔။ ေမးေတာ႔ ေမးမေနပါဘူး။ သူတို႔ေတြ စကားေၿပာတဲ႔နား ထိုင္မိမွ ညီမေလးတစ္ေယာက္က အစ္မေရ သိၿပီးပလားတဲ႔ ... အစ္မ မုန္႔ဟင္းခါးအိုးထဲ ပဲကုလားဟင္းေတြေရာမိလို႔ အကုန္ သြန္ပစ္လိုက္ရတယ္ ဆိုပဲ ... အန္တီဆြိမွာဗ်ာ ... လူကသာ ဟန္မပ်က္ ၿပံဳးေနရတယ္ ... ရွားရွားပါးပါး ဘယ္ေတာ႔မွ အပင္ပမ္းမခံတဲ႔သူက ကိုယ္အပင္ပမ္းခံခ်က္ထားတာေလး၊ ဘယ္သူမွ မစားလိုက္ရပဲ အကုန္သြန္လိုက္ရတယ္ဆိုေတာ႔ အေတာ္ ခံစားသြားရတာ။ ဘာမွလဲ ဆက္ေမးမေနေတာ႔ပါဘူး၊ ၿဖစ္ၿပီးၿပီပဲ ရွိပါေစေတာ႔႔ေပါ႔။ အဲဒါလဲ စိတ္ထဲ ေတာ္ေတာ္မေကာင္းလို႔ ၂ညေလာက္ လူက အိပ္မေပ်ာ္ဘူး။
စိတ္မေကာင္းတာက ၂မ်ိဳးဗ်။ ပထမက မုန္႔ဟင္းခါး အပင္ပမ္းခံခ်က္ထားတာေလး သြန္ပစ္လိုက္ရလို႔။ ေနာက္တစ္မ်ိဳးက အဲဒါနဲ႔ ပတ္သတ္ၿပီး ဟိုညီမေလး တစ္ေယာက္ကလဲြလို႔ ကာရကံရွင္အပါအ၀င္ ဘယ္သူကမွ ကိုယ္႔ကို အက်ိဳးအေၾကာင္းေပါ႔ေလ အဲလိုေတာ႔ၿဖစ္သြားတယ္ေပါ႔ စိတ္မေကာင္းပါဘူး။ " ေစာရီး ပါ " ဆိုတာေလး တစ္လံုးေတာင္ မေၿပာတာပဲ။ လူလူခ်င္း respect မရွိဘူး၊ အခ်င္းခ်င္း ေလးစားမွဳမရွိဘူးလို႔ ထင္မိလို႔ပါပဲ။ အမွန္ကေတာ႔ သူတို႔လဲ အားနာလြန္းလို႔ ဘာေၿပာရမွန္း မသိတာလဲ ၿဖစ္ခ်င္ၿဖစ္မယ္။ ဒါေပမဲ႔ေပါ႔ေလ ဒါေပမဲ႔ေပါ႔ဂ်ာ ..... ေနာက္ၿပီး ေအာ္ ငါ႔မွာ တစ္ခါတစ္ရံေလး ကုသိုလ္လုပ္ခ်င္မွ ၿဖစ္ရတယ္ေပါ႔။ အဲဒီကတည္းက မုန္႕ဟင္းခါးကို စိတ္နာလို႔ ခ်က္မစားၿဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ။ ေမြးေန႔ကတည္းကဆို တြက္ၾကည္႔ေတာ႔ ၇လေလာက္ရွိၿပီေပါ႔။ ဒီၾကားထဲ ဖလင္မန္တန္ေစ်းလဲမေရာက္ၿဖစ္ေတာ႔ စပါးလင္ ၀ယ္မရတာလဲပါတယ္။
အိမ္မွာ ခ်က္မစားၿဖစ္ေပမဲ႔ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းေစ်းေရာင္းပဲြတို႔၊ အသိအိမ္က အလွဴတို႔ ဘာတို႔ေတာ႔ စားၿဖစ္ပါတယ္။ သူတို႔လဲ ပံုမွန္အားၿဖင္႔ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး အထုပ္ေတြေဖာက္ၿပီး ခ်က္ၾကတာပါပဲ။ စားလို႔လဲ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းပါတယ္။ ဒါနဲ႔ပဲ ေအာ္ ... သူတို႔ေတာင္ ခ်က္တာ ေကာင္းေသးတာ ငါလဲ ဆီေတြ အပင္ပမ္းခံ သတ္မေနေတာ႔ပါဘူး။ အထုပ္ေဖာက္ခ်က္ၾကည္႕ဦးမယ္ဆို ဟိုေန႔က ၿမန္မာဆိုင္ေရာက္ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးထုပ္ေလး တစ္ထုပ္ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။
စိတ္မေကာင္းတာက ၂မ်ိဳးဗ်။ ပထမက မုန္႔ဟင္းခါး အပင္ပမ္းခံခ်က္ထားတာေလး သြန္ပစ္လိုက္ရလို႔။ ေနာက္တစ္မ်ိဳးက အဲဒါနဲ႔ ပတ္သတ္ၿပီး ဟိုညီမေလး တစ္ေယာက္ကလဲြလို႔ ကာရကံရွင္အပါအ၀င္ ဘယ္သူကမွ ကိုယ္႔ကို အက်ိဳးအေၾကာင္းေပါ႔ေလ အဲလိုေတာ႔ၿဖစ္သြားတယ္ေပါ႔ စိတ္မေကာင္းပါဘူး။ " ေစာရီး ပါ " ဆိုတာေလး တစ္လံုးေတာင္ မေၿပာတာပဲ။ လူလူခ်င္း respect မရွိဘူး၊ အခ်င္းခ်င္း ေလးစားမွဳမရွိဘူးလို႔ ထင္မိလို႔ပါပဲ။ အမွန္ကေတာ႔ သူတို႔လဲ အားနာလြန္းလို႔ ဘာေၿပာရမွန္း မသိတာလဲ ၿဖစ္ခ်င္ၿဖစ္မယ္။ ဒါေပမဲ႔ေပါ႔ေလ ဒါေပမဲ႔ေပါ႔ဂ်ာ ..... ေနာက္ၿပီး ေအာ္ ငါ႔မွာ တစ္ခါတစ္ရံေလး ကုသိုလ္လုပ္ခ်င္မွ ၿဖစ္ရတယ္ေပါ႔။ အဲဒီကတည္းက မုန္႕ဟင္းခါးကို စိတ္နာလို႔ ခ်က္မစားၿဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ။ ေမြးေန႔ကတည္းကဆို တြက္ၾကည္႔ေတာ႔ ၇လေလာက္ရွိၿပီေပါ႔။ ဒီၾကားထဲ ဖလင္မန္တန္ေစ်းလဲမေရာက္ၿဖစ္ေတာ႔ စပါးလင္ ၀ယ္မရတာလဲပါတယ္။
အိမ္မွာ ခ်က္မစားၿဖစ္ေပမဲ႔ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းေစ်းေရာင္းပဲြတို႔၊ အသိအိမ္က အလွဴတို႔ ဘာတို႔ေတာ႔ စားၿဖစ္ပါတယ္။ သူတို႔လဲ ပံုမွန္အားၿဖင္႔ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး အထုပ္ေတြေဖာက္ၿပီး ခ်က္ၾကတာပါပဲ။ စားလို႔လဲ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းပါတယ္။ ဒါနဲ႔ပဲ ေအာ္ ... သူတို႔ေတာင္ ခ်က္တာ ေကာင္းေသးတာ ငါလဲ ဆီေတြ အပင္ပမ္းခံ သတ္မေနေတာ႔ပါဘူး။ အထုပ္ေဖာက္ခ်က္ၾကည္႕ဦးမယ္ဆို ဟိုေန႔က ၿမန္မာဆိုင္ေရာက္ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးထုပ္ေလး တစ္ထုပ္ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။
ဒီေန႔မနက္ေတာ႔ အိပ္ရာက ထ ကတည္းက မုန္႔ဟင္းခါးေလး ခ်က္စားမယ္စိတ္ကူးေနတာ။ ႏိူးႏိူးခ်င္းပဲ သမီးကိုေက်ာင္းပို႔ဖို႔ သူ႔အေဖကိုပဲ ၿပင္ဆင္ခိုင္းလိုက္ၿပီး မုန္႔ဟင္းခါး အထုပ္ေဖာက္ခ်က္ဖို႔ ၿပင္ဆင္ပါတယ္။
ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ ပဲမွဳန္႔၊ ဆန္မွဳန္႔ ေရေဖ်ာ္ထည္္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၃-၄ဥထည္႔၊ ၾကက္ဥ ၃လံုးထည္႔ၿပဳတ္၊ စပါးလင္ေတြ ထုရိုက္ထည္႔၊ မုန္႔ထုပ္ထဲပါတဲ႔ ငါးဆီသတ္ေတြထည္႔၊ ပိုခ်ိဳေအာင္ အိမ္မွာရွိတဲ႔ ငါးကိုလည္း မုန္႔ဟင္းခါးအိုးထဲ ထည္႔ၿပဳတ္ ၿပီးေတာ႔ ဘလန္ဒါနဲ႔ေမႊ ၿပန္ထည္႔၊ ၾကက္ဥၿပဳတ္ အခြံသင္၊ တစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးထည္႔ ... ေနာက္ထန္းလ်က္ေလး ၂လံုးေလာက္ ပစ္ထည္႔၊ မီးဖိုေပၚ မီးေအးေအးနဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္တည္္။ အိုးက်ေတာ႔ အေပါ႔ အငံၿမည္း ...
က်က္ပါၿပီဂ်ာ ... မုန္႔ဟင္းခါး။ ဟိုက္ရွားပါး ... အထုတ္ေဖာက္ ခ်က္တာလဲ ထင္သေလာက္မဆိုးပါကလား ... မုန္႔ဟင္းခါးမ်ားငတ္ၿပီဆို ဘာၿဖစ္ၿဖစ္ စားေကာင္းေနတာပဲကိုး။ တကယ္႔ကိုမွ ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ ရန္ကုန္စတိုင္ အေရာင္ ခပ္ညိဳညိဳနဲ႔ မုန္႕ဟင္းခါးပါ ခင္ည။
က်က္ပါၿပီဂ်ာ ... မုန္႔ဟင္းခါး။ ဟိုက္ရွားပါး ... အထုတ္ေဖာက္ ခ်က္တာလဲ ထင္သေလာက္မဆိုးပါကလား ... မုန္႔ဟင္းခါးမ်ားငတ္ၿပီဆို ဘာၿဖစ္ၿဖစ္ စားေကာင္းေနတာပဲကိုး။ တကယ္႔ကိုမွ ကိုယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ ရန္ကုန္စတိုင္ အေရာင္ ခပ္ညိဳညိဳနဲ႔ မုန္႕ဟင္းခါးပါ ခင္ည။
ကဲ ... မုန္႕ဟင္းခါးေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ... အထုပ္ေဖာက္ ခ်က္တဲ႔ မုန္႕ဟင္းခါး ... စားၾကပါဦး ...
ေအာ္ ေစာနက မုန္႔ဟင္းခါး ကုလားပဲဟင္း း) ဇာတ္လမ္း ၿပန္ဆက္ရရင္ အဲလို ေရာမိၿပီး ဘယ္သူမွ စစခ်င္း မသိဘူးတဲ႔ဗ်။ အဲဒါ တစ္ေယာက္က မုန္႔ဟင္းခါးစားခ်င္တယ္ဆိုမွ ၿပင္ေပးေတာ႔မွ ဘယ္ႏွယ္႔ သူ႔မုန္႕ဟင္းခါးထဲ အာလူးေတြေရာ၊ ပဲသီးေတြေရာ ခရမ္းသီးေတြေရာ ပါေနလို႔ဆို ငိုအားထက္ရယ္အားသန္ေတာင္ ၿဖစ္ရေသး။ အဲဒီ ပဲကုလားဟင္းခ်က္လာတဲ႔ အစ္မကလဲ ဒီေရာက္မွ ကိုယ္နဲ႔ အေတာ္ခင္တဲ႔ အစ္မၿဖစ္ေနေတာ႔ ခုေတာ႕ ေၿပာၿပီး ရယ္ႏိူင္ၾကပါၿပီေပါ႔ေလ။
Bonus တစ္ခါတစ္ရံ အဲလိုဟင္းမ်ိဳး အရမ္းစားခ်င္တာ။ ေ၇ႊေခါင္းေၿပာင္ဟင္း ေခၚၾကတယ္။ |
၀က္သား ဒညင္းသီးခ်က္ အန္တီဆြိ ေဖးဘရိတ္ေပါ႔။ စကၤာပူမွာတံုးကေတာ႔ ဒညင္းသီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စီးစီးေတြ စားရတယ္။ ဒီေရာက္ေတာ႔ ေရခဲစိမ္ေတြပဲစားရတယ္။ |
ဆူးမိန္ ...siu mai ကလဲ ဂ်ဴဂ်ဴေလးလဲ ၾကိဳက္လို႕ လုပ္စားၿဖစ္တယ္။ |
ခ်ဥ္ေပါင္၊ မွ်စ္၊ ကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ ငရုပ္သီးေထာင္း - ဒါလဲ ၀က္သားအခ်ိဳခ်က္ေလးနဲ႔ ဆို ရွယ္ပဲ။ |
နာနက္သီး ထမင္းေက်ာ္- ဂ်ဴဂ်ဴ႔အတြက္ပါ။ |
Chicken pop corn ဒါလဲ သမီးအတြက္ ခ်စ္ကန္း ေပါက္ေပါက္ ဆို ဂ်ဴဂ်ဴတို႔ သိပ္ၾကိဳက္ .. |
bok choy ေၾကာ္လဲ စားေကာင္းတယ္။ |
ငပိေၾကာ္ ၊ အေပၚကလို ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းနဲ႔ဆို အသားဟင္းေတာင္ မလိုေပါင္ဗ်ာ။ |
ခ်ဥ္ေပါင္ ပုဇြန္ေၾကာ္ ဒါလဲ ေဖးဘရိတ္ပဲ ... |
တီဆိြေရအကုန္စားပစ္လိုက္တယ္မစားရတာၾကာလို႕မခ်က္ေက်ြးတာၾကာၿပီ
ReplyDeleteမုန္႕ငွားအိုးႀကီး ႏွေမ်ာလိုက္ထွာ
ReplyDeletepifpif
ၾကိဳက္တယ္... အကုန္လံုး... ဝက္သားဓညင္းသီးခ်က္နဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္အၾကိဳက္ဆံုး
ReplyDeleteအထုတ္ခ်က္လဲ ေကာင္းပါတယ္ တီဆြိေရ.. ေရာက္ခါစေတာ. မစားတတ္ဘူးေပါ... က်မေတာ. ဆီနဲနဲထည္.ျပီး ျကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းနဲနဲေထာင္းျပီး ဆနြမ္းေလး ငရုတ္သီးအေရာင္မွုန္.နဲနဲ ထည္.ျပီး သူ.ငါးဆီသတ္ကို ဆီထပ္သတ္လိုက္တယ္ ျပီးမွ ေရထည္.ျပီး အမွုန္.ေတြေဖာက္ထည္.တာ.. သူ.ပရိုဆီဂ်ာလို လိုက္မလုပ္ဘူး ေမွြးေအာင္လို.ေလ
ReplyDeleteခင္ဘုန္း
siu mai လုပ္နည္းေလး တင္ပါဦးေနာ္
ReplyDeleteခင္ဘုန္း
မုန္႕ဟင္းရည္အုိးထဲ ကုလားပဲဟင္းေရာမိတဲ့ကိစၥကေတာ့ စိတ္မေကာင္းျဖစ္သြားမွာပဲေနာ္။ က်ေနာ္လဲ မုန္႕ဟင္းခါးကုိ အထုပ္ကုိပဲခ်က္တက္တယ္။ တခါတေလစိတ္ပါ၇င္ေတာ့ ငါးအသားဆီသတ္ထားတာပါ ေရာထည့္တာေပါ့။ ၀က္သားဒညင္းသီးဟင္းေလး ပန္းကန္လုိက္မသြားပါတယ္။
ReplyDelete(လီယုိ)
ခ်ဥ္ေပါင္၊ ပုဇြန္ေၾကာ္............... ၀က္သား ဒညင္းသီး............
ReplyDeleteဒီမွာ... ခ်ဥ္ေပါင္လဲမရ၊ ဒညင္းသီးမရွိ...
ကံကိုပဲ ယုိးမယ္ဖြဲ႕ရေတာ့မယ္ ထင္ရဲ႕ တီဆီြေရ..
မုန္႔ဟင္းခါး အိုးထဲ ကုလားပဲဟင္း ေရာတာေတာ့ ဖတ္ရတာတင္ေတာ္ေတာ္စိတ္မေကာင္းၿဖစ္ရတယ္။ ကိုယ္ကိုတိုင္ဆို မ်က္ရည္ေတာင္လည္မိမယ္ထင္တယ္။ း(
ReplyDeleteဒါနဲ႔ .... Bonus က ဟင္းေတြကေတာ့ ရွယ္ပဲရွယ္ပဲ း)))
တီဆိြလက္ရာ မစားရတာေတာင္ ၾကာၿပီ...စားလို ့ေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္ဗ်..
ReplyDeleteကူသူမရိွဘာမရွိကိုုယ္လည္းခုုေနာက္ပုုိင္းအထုုတ္ကိုုဘဲဆီသတ္ငါးေရာစပါးလင္ထဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီစိတ္ၾကိဳက္ထဲ့ျပီးၾကက္ဥျပဳတ္ေတြထဲ့ျပီး
ReplyDeleteကိုုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျပင္ခ်က္တာဘဲ။
မုုန္ ့ဟင္းခါးကိုုျမန္မာျပည္မွာလိုုခ်က္ရင္ေဆးစရာေတြကလည္းတပံုုတေခါင္းထြက္လာတာ။
စားမဲ့ပရိႆတ္ကလည္းသိပ္ရွိတာမဟုုတ္ေတာ့ျမန္ေကာင္းသက္သာအထုုတ္ေမာ္ဒီဖုုိင္းနဲ ့ဘဲေက်နပ္ေနတတ္ျပီ။
မုုန္ ့ဟင္းခါးအုုိးၾကီးပစ္လုုိက္ရတာကိုုယ္တုုိင္သာမလုုပ္ထားရင္အဲေလာက္ႏွေျမာမိမွာမုုူတ္ဘူးေနာ္။
အိုုင္အိုုရာ
Most of the ready made MonHinGar are salty (my opinion). What brand u tried?
ReplyDeleteWD
ဘယ္လိုကေန ဘယ္လို ေရာမိလဲ
ReplyDeleteအသိသာႀကီးကို မုန္ ့ဟင္းခါးနံ ့ နဲ ့ ပဲကုလားဟင္းနဲ ့ တူမွမတူဘဲ
:((((
ေအာက္ကအိုးကို ေသခ်ာမၾကည္႔ပဲ ေရာလိုက္တာၿဖစ္မယ္။ ေၿပာခဲ႔သလို အက်ိဳးအေၾကာင္းဘာမွ မသိပါဘူးဗ်ာေရ။
ReplyDeleteWD ေရ
နန္းသေၿပတဲ႔ အေပၚမွာ ပံုေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ငံေတာ႔ သိပ္မငံပါဘူး။ အေတာ္ပဲ။ ငါးေတြ ေရေတြ ေရာတာမ်ားလိ္ု႔လားမသိ။ ငါးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ၿပဳတ္ထည္႔ အခ်ိဳေလး ေလးသြားေရာ။ အထုပ္ လတ္လို႔လားမသိ၊ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ အခ်ိဳမွဳန္႔ေတာင္ မပါဘူးတဲ႔ဗ်ာ။ ၾကက္သားမွဳန္႔ေတာ႔ ပါမလား မသိ း)
ေအးေလ တီဆိြရယ္
ReplyDeleteဖတ္ရတဲ.သူေတာင္ “နင္”တယ္။ ပထမေတာ. “ သမီးေလး ၾကိဳၿပီးၿပန္ေရာက္ေတာ႔ လူေတြမ်က္ႏွာၾကည္႔ရတာ တစ္မ်ိဳးေပါ႔။ ကိုယ္႔ကိုပဲ ဦးစားေပးသလိုလို၊ အားပဲနာေနသလိုလိုေပါ႔။ ကိုယ္႔မုန္႔ဟင္းခါးအိုးေတာ႔ မေတြ႔ေတာ႔ၿပီ။ ” လို.ေရးထားတာဖတ္ရင္းနဲ.၊ “ဒုတ္ခဘဲ၊ မုန္.ဟင္းခါးေမွာက္သြားတာလား၊ သိုးကုန္လို.လား၊” စိတ္ထဲထင္ေနတာ၊ဘယ္ဟုတ္လိမ္.မလဲ၊ ပဲကုလားဟင္းနဲ.ေရာမိလို. အကုန္သြန္ပစ္လိုက္ရတယ္တဲ.၊ အံ.ၾသေရာ။
လုပ္မိသူကလဲ တီဆြိေရာက္ေရာက္ခ်င္း အက်ဳိးအေၾကာင္းလာမေျပာဘူး၊တမ်ဳိးဘဲေနာ္။
အခုေတာ.လဲ ရယ္လို.ေမာလို.ျပန္ေျပာႏိုင္တဲ.အခ်ိန္ေရာက္သြားျပီေပါ.ေလ။
တီဆြိေရ
ReplyDeleteအားေတာ.နာပါတယ္။ chicken pop corn ေၾကာ္နည္းေလး အဆင္ေျပတဲ.အခ်ိန္ေရးေပးပါေနာ္
I tried 'Nan Tha Pyay' but the taste is not consistant. It depends on the betch.
ReplyDeleteWD
တီဆြိေရ.. မုန္႔ဟင္းခါးေရာ..ခ်က္ထားတဲ့ဟင္းအစံုပါလာငမ္းတယ္ဗ်ိဳ႕.....
ReplyDeleteအထုပ္နဲ႔မုန္႔ဟင္းခါးအရသာကတစ္မ်ိဳးဘဲ.. ..အေပၚကခ်က္ျပထားတဲ့ဟာေလးေတာ့သေဘာက်တယ္...
တီဆြိေရ
ReplyDeletechicken pop corn လုပ္နည္းေမးထားတာေလ မေရးေပးနဲ.ေတာ.ေနာ္၊ youtube ထဲမွာဘဲ လုပ္နည္းၾကည္.လုိ္က္ေတာ.တယ္။ အားနာလို. ေရးေပးခိုင္းရမွာေလ။
ေနာက္တစ္ခါ ေၾကာ္ရင္ အတိုင္းအတာေတြ ေသခ်ာမွတ္ထားၿပီး ေရးေပးပါ႔မယ္။ ေရးမလို႔ စိတ္ကူးေနတာ ၾကာၿပီ။ အဲ႔ အေနာနိမတ္စ္က အရမ္းအားနာတတ္ပံုရတယ္။ ဘယ္တူလဲ တိဘူးေနာ္။
ReplyDeleteAnonymous
ReplyDelete4:37 AM (14 hours ago)
to me
Anonymous has left a new comment on your post "မုန္႔ဟင္းခါးေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ...":
တီဆီြေရ
သူတုိ႔ တီဆီြကုိ မေျပာရဲတာက အပင္ပန္းခံ ခ်က္လာတဲ့ အလွဴရွင္ စိတ္ဆုိးမွာလဲစုိး၊ မ်က္ႏွာလဲပူနဲ႔ ဘယ္ကစ, ေျပာရမွန္းမသိ၊ ေျပာရဲတဲ့ သူရဲေကာင္းလဲမရွိ ျဖစ္ေနတာ ထင္ပါတယ္။ ေျပာခ်င္တဲ့သူေတြကလဲ သူတုိ႔ေျပာလုိက္လုိ႔ ပဲဟင္းေလာင္းထည့္မိတဲ့သူကုိ တီဆီြ စိတ္ဆုိးရင္ သူတုိ႔ပါ ၾကားက မ်က္ႏွာမထားတတ္ ျဖစ္မွာစုိးလုိ႔ ထင္ပါတယ္။
ကၽြန္ေတာ္သာ အဲဒီေနရာမွာ ရွိေနရင္လဲ မုန္႔ဟင္းခါးအလွဴရွင္ကုိ ဘယ္လုိ ေျပာလုိက္ရမွန္းမသိနဲ႔ အဲဒီလုိပဲ ေဘးကေနၾကည့္ျပီး ျမံဳစိစိ ျဖစ္ေနမွာပဲ။ ကာယကံရွင္ကလဲ မေျပာရက္၊ ေဘးလူေတြကလဲ ေျပာရမွာအားနာ ျဖစ္ေနပံု ရပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္လာရတယ္ဆုိတာ အရမ္းလက္၀င္မွန္း ျမန္မာလူမ်ိဳးတုိင္း သိတာကုိး။
မုန္႕ဟင္းခါးဟင္းရည္နဲ႕ ပဲကုလားဟင္းအေရာနဲ႕ မုန္႕ဖက္နဲ႕ စားရင္ ဘယ္လုိေနမလဲမသိဘူးေနာ္။ း)
ReplyDeleteဒုတိယအႀကိမ္ လာမန္႕သြားပါသည္။
(လီယုိ)
အထုတ္ခ်က္လဲ တို ့သူငယ္ခ်င္းလက္ရာကို ယံုျပီးသားပါ. ဟင္းေလးေတြၾကည့္ျပီး မနက္ျဖန္ေစ်းဝယ္ဖို ့အၾကံရသြားျပီဆိြေရ
ReplyDelete