ညက ဖိုရမ္ထဲ လမ္းသလားေနစဥ္ သူတို႔ေတြ ေကာက္ညွင္း ဆီထမင္း အေၾကာင္း မစားရ ၀ခမန္း ေၿပာေနၾကသည္။ စိတ္ၾကီးေသာ အန္တီဆြိမွာကား မေနႏိူင္။ ခ်က္ခ်င္း ထကာ ေကာက္ညွင္း တစ္ခြက္ခဲြ ေရစိမ္ထားလိုက္သည္။
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
မနက္ အိမ္ရာႏိူးေတာ႔ ဒီေန႔ သမီး ပီယာႏိူသင္တန္း ပို႔ရမွာမိွဳ႔ ေစာေစာထရန္သတိရသည္။
ကြန္ၿပဴတာက နာရီၾကည္႔လိုက္ေတာ႔ 8:14 ဟုၿပေနရာ ၀ုန္းကနဲ ထမိမလိုၿဖစ္သြားသည္။ မ်က္လံုးကို ေသခ်ာ ပြတ္ၾကည္႔မွ 6:14 ၿဖစ္ေန၍ ေတာ္ေပေသးသည္။
မ်က္ႏွာသစ္ ညက္ခံုးေမႊးဆဲြ၊ မီးဖိုထဲေရာက္မွ ေကာက္ညွင္းေရစိမ္ေတြ႔ရာ ဆီထမင္းထိုးရန္ သတိရသြားသည္။
ၾကက္သြန္နီလွီးသည္။ ဆီအိုးတည္သည္။ ဆႏြမ္းထည္႔သည္။ ၾကက္သြန္နီထည္႔သည္။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေနတံုး ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးေတြ ေထာင္းထားသည္။
မန္းေလးပဲေၾကာ္အတြက္ ပဲေတြ ေရခဲေသတၱာထဲကထုတ္၊ ၿပန္ေနႊးေနတံုး ၾကက္သြန္နီေတြ နဲနဲက်က္ကုန္တာနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ေလးကိုပဲ ကမန္းကတန္း ထည္႔ရေတာ႔သည္။ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ တစ္ဇြန္းထည္႔သည္။ ေမႊသည္။
ေကာက္ညွင္းေရစိမ္ကို ေရေတြစစ္ကာထည္႔သည္။ ေမႊသည္။ ၿဖဴဖတ္ၿဖဴေရာ္ၿဖစ္ေနသည္ႏွင္႔ ဆႏြင္းထပ္ထည္႔သည္။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ထည္႔ေမႊသည္။ ေစာနက မထည္႔လိုက္ရသည္႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းေလးေတြပါ ေရာထည္႔လိုက္သည္။
ေမႊေနရာကေန ေကာက္ညွင္းအနည္းငယ္ေစးလာေတာ႔ ေရ ခြက္တစ္၀က္ခန္႔ ၿဖန္းကာ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္သည္။
ေကာက္ညွင္းနပ္ၿပီလား စမ္းၾကည္႔ မနပ္မခ်င္း ေရအနည္းငယ္ေတာက္ကာ ေမႊၿပီး၊ မီးေအးေအးႏွင္႔ အဖံုးအုပ္ထားသည္။
ေကာက္ညွင္းနပ္ၿပီဆိုမွ ေအာက္က ဂ်ိဳးတူးေအာင္ မီးေအးေအးႏွင္႔ လွည္႔ေပးရသည္။
ဟိုညက္ခုံးေမႊးလူၾကီးေသာက္ဖို႔ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္၊ မန္းေလးပဲေၾကာ္ေလး၄-၅ခုေၾကာ္ၿပီး ယေန႔နံနက္စာ အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ။
မန္းေလးပဲေၾကာ္ကေတာ႔ မနက္ ကမန္းကတန္းနဲ႔ ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ အခ်ိန္မရလို႔ မရိုက္လိုက္ရပါ။ အရင္ လုပ္ဖူးတာေလး ေတြ႔လို႔ တင္ေပးလိုက္ပါသည္။ Red bean ကို တစ္ညေရစိမ္ၿပီး rice cooker နွင္႔ေပါင္းပါ။ (rice cooker အေပၚမွ ေပါင္းအိုးႏွင္႔ ေကာက္ညွင္းေပါင္းသလို ေပါင္းပါ)။ ၿပီးရင္လိုခ်င္ေသာအခ်ိန္ ထုတ္သံုးလို႔ရေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါသည္။
ပဲ၊ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ကို ၂း၁ ေရာပါသည္။ ပဲကို ေခ်ပါသည္။ ဆား အနည္းငယ္၊ ဂ်င္း မ်ားမ်ား မီးေအးေအးႏွင္႔ေၾကာ္ပါသည္။
ဂ်င္းနံ႔သင္းသင္းႏွင္႔ မႏၱေလးပဲေၾကာ္၊ ၾကီးေတာ္အေခၚ ေကာက္ညွင္းပဲေၾကာ္ရပါၿပီ။
ဒါကေတာ႔ ဒီေန႔မနက္ေၾကာ္ေသာ မန္းေလးပဲေၾကာ္။
တီခၽြိကလည္း ခ်ိတ္ၾကီးလိုက္တာ..။ အေနာ္က ခ်ားခ်င္ေနေပါ႔..။ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ..။ ကဲ..။
ReplyDeleteဒီတစ္ခါအေရးအသားက ဆရာၾကီးမင္းသိခၤရဲ႔ မေနာမယထမင္း၀ိုင္းအေရးအသား ခင္ဗ်..။ တီခၽြိ ပိုပိုေတာ္လာၿပီ..။ ခ်ာၾကီး ေရႊဥေဒါင္းလိုေရာ..၊ ခ်ာၾကီး မင္းသိခၤလိုေရာ ေရးတတ္လာၿပီ..။ ဟိဟိ..။
ဂ်ပယ္မ ေတြ႔မွ အေၾကြးရွင္ေတြ႔သလို သတိရတယ္။ ထမင္းသုတ္အေၾကာင္းေမးထားတာ အရင္သုတ္တံုးက ပံုေလးေတြ ရိုက္ထားတာရွိတယ္။ အဲဒီ လွည္းတန္းထမင္းသုတ္ ေတာ႔ မစားဖူးလို႔။ တီဆြိ သုတ္တတ္သလို သုတ္ထားတာ။ ေနာက္က်ရင္ တင္ေပးမယ္ေနာ္။
ReplyDelete၀ုတ္တဲ႔ ေက်းဂ်ဴး တီခၽြိ
ReplyDeleteခုနက လာၾကည့္တုန္းကဆီထမင္းမရွိေသးပါဘူး :) ခုျပန္လာစားသြားပီ..ေကာင္းလိုက္တာတီဆိြေရ … :)
ReplyDeleteၾသ......ႏွိပ္စက္ပါေပ့ တီတီဆြီေရ.......မန္းမွာေနျပီး မစားျဖစ္တာ အေတာ္ၾကာျပီ...စစလဲ စိတ္ၾကီးတယ္ ခဏေန သြား၀ယ္စားမယ္ဗ်ိဳ႕
ReplyDeleteဒီတခါေတာ့ ဂ်ဴးဂ်ဴးေလး မပါဘူးလား...
ခင္မင္တဲ့
စစ
ဆီထမင္းေရာ ပဲေၾကာ္ေရာ ေကာင္းမယ့္ပုံေလး။ မစားရတာၾကာေပါ့ တီတီဆြိေရ........။ ဂ်ဴးဂ်ဴးေလးကေရာ မစားဘူးလား။
ReplyDelete(လီယို)
လီယို ဂ်ဴဂ်ဴးက အရမ္းေခ်းမ်ားတယ္။ ၿမန္မာ အစားအေသာက္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သူမစားဘူး။ သူ႔အတြက္ အၿမဲသတ္သတ္လုပ္ေပးရတယ္။ ဒီေန႔မနက္ သူ႔အတြက္ ပန္ကိတ္ (ဂ်ံဳ ၾကက္ဥေၾကာ္) လုပ္ေပးရတယ္။
ReplyDeleteစစ မန္းေလးပဲေၾကာ္ေၿပာတာလား။ ငယ္ငယ္က ထမင္းၿဖဴေလးဆီဆမ္း၊ မန္းေလးပဲေၾကာ္ေလးနဲ႔ မနက္စာစားရတာ အရမ္းၾကိဳက္တာ။ ဒီမွာေတာ႔ ဘာမွ ၀ယ္မရေတာ႔ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ပဲ လုပ္စားရတယ္ စစေရ။ မုန္႔ဗိုင္းေထာင္႔ေလးစားခ်င္လို႔ ရရင္ ၀ယ္ခဲ႔ေနာ္ ... း)
ေနၿခည္ ဦးၿခိမ္႔ကလဲ ဆီထမင္း အရမ္းကာင္းတယ္ ေၿပာသြားတယ္။ အရင္တစ္ခါလုပ္တာ rice cooker နဲ႔ ခ်က္လိုက္တာ ေရမ်ားၿပီး ပ်က္သြားဖူးတယ္။
တီဆြိ ရက္စက္တယ္. ေကာက္ညွင္းပဲေၾကာ္ စားခ်င္ေနတာ စိတ္မၾကီးေတာ့ ခုထိမစားရေသးဘူး ဟင့္
ReplyDeleteမန္းေလးပဲေၾကာ္နည္း မွတ္သြားတယ္ ေက်းဇူးဘဲအမ
ReplyDeleteဂလုဂလု သြားရည္ယုိတယ္ဂ်
ReplyDeleteအခုေလးတင္ ထမင္းစားၿပီးတာ
ဒါေပမယ္႔ ဂလုဂလုျဖစ္သြားတယ္
အစားေသာက္ပုိ႔စ္ေတြတင္တဲ႔ ဘေလာ႔ဂါေတြကုိသိပ္မေက်နပ္ဖူး း)
ပုိ႔စ္ဖတ္ၿပီး ဂလုရလြန္းလို႔
ဘူ႕မွလဲ ေကၽြးၾကဖူး
ပုံေတြကုိငမ္းၿပီး ဂလုဂလုေနရတယ္
တိန္
ဂလုတတ္သူ
ေမာင္ဘႀကိဳင္
အမ..ေကာက္ညွင္းမွုန့္ကို အီးလို ဘယ္လိုေခၚလဲလို့ ေၿပာၿပေပးပါေနာ္...။ေၾကာ္စားခ်င္လို့ပါ..။
ReplyDeleteဟယ္..တီဆြိတို့ကေတာ့လုပ္ျပီ..ေစာေစာစီးစီးညက္နွာသစ္ျပီး
ReplyDeleteတာနဲ့ညက္ခုံးေမြးဆြဲရလားလို့..သူသိပ္လွခ်င္တာဘဲ..လျွပီးသား
ဟာကို..(ဆီထမင္းေက်ြးေနာ္..ဟဲ..ဟဲ..)၊
စားခ်င္စရာေလးအမ......
ReplyDeleteတိုက္တိုက္္ဆိုင္ဆိုင္ပဲ စြိတီေရ မနက္ကအိမ္မွာလည္း ဆီထမင္းထိုးစားတယ္ ႏွမ္းေထာင္းနဲ႔ပဲစားခဲ့တာ။
ReplyDeleteစြိတီရဲ႕ မႏၲေလးပဲေၾကာ္ ေနာက္တစ္ေခါက္လုပ္စားမယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟုတ္ကဲ႔ပါ အန္တီတင္႔ေရ။ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ေနာ္။ မနက္က နွမ္းေထာင္းေလးထည္႔ဖို႔ေတာင္ ေမ႔သြားတယ္။
ReplyDeleteမိုးေငြ႔၊ ေခးကို လုပ္ရတာ သိပ္မခက္ပါဘူး။ လုပ္စားၾကည္႔ေလ။
မစု ညက္ခံုးေမႊးက မနက္တိုင္းဆဲြရတာ ... ကိုယ္႔အိမ္ကလူ မမွတ္မိမွာစိုးလို႔ ...း) ေနာက္တာပါ။ ညက္ခံုးေမႊးမပါရင္ ဘယ္လိုမွ ၾကည္႔မေကာင္းလို႔ ဆဲြေနရတာပါ။ ဆီထမင္းေတာ႔ စားသာသြားပါေတာ႔။
အေနာနိမတ္စ္ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ကို glutinous rice flour ေခၚပါသဗ်ာ။
ေအာ္ ဒုကၡ ေမာင္ဘၾကိဳင္တို႔ ၀ဋ္လဲ မေသးဘူးေနာ္၊ ဒီဘေလာ္ဂါေတြ ေတာ္ေတာ္ဆိုး း)
ဝါး.. ဆီထမင္းက မိုက္လိုက္တာ အထူးသျဖင္႔ ဂ်ိဳးေတြေပါ႔ ။။ ပံုၾကည္႔ျပီး ခြာစားခ်င္စိတ္ေတြေပါက္လာမိတယ္။ ငါးေျခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္းေလးနဲ႔ စားလိုက္ရရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ႔ေလမလားဘဲေနာ္ း)
ReplyDeletePancake လုပ္နည္းေလး တင္ပါလား ဆိြေရ
ReplyDeleteဆိြက ပံုေတြနဲ. အတိုင္းအတာ အေသအခ်ာနဲ.ေရးေပးတတ္လို.ပါ။ ေက်းဇူးေနာ္။
ပန္ကိတ္လုပ္နည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပီးရင္ တင္ေပးပါ႔မယ္။ ေၿပာသာေၿပာသာ အန္တီဆြိမွာ ဟင္းခ်က္နည္း အေၾကြးေတြ အမ်ားၾကီးပဲ တင္ဖို႔ရာ။ ေနာက္ဆို တစ္ေန႔ ၂ပို႔စ္တင္ရမယ္နဲ႔တူတယ္။
ReplyDeleteေခ်ာေရ ငါးေၿခာက္ဖုတ္က oven နဲ႔ ဖုတ္ရတာဆိုေတာ႔ ၾကာလို႔ မနက္က ပဲကတ္ေၾကာ္ေလးပဲ ကမန္းကတမ္းေၾကာ္လိုက္တာ။ ဟုတ္တယ္ ငါးေၿခာက္ဖုတ္နဲ႔ဆို ပိုေကာင္းမယ္။ ေနာက္တစ္ခါ စိတ္ထပ္ၾကီးလိုက္ဦးမယ္ေနာ္။ း)
ေကာ္မန္႔ ေပးလို႔မရတာ ၾကာၿပီ... း(
ReplyDeleteအဲ... ရသြားပဟ... း))
ReplyDeleteတီဆြိေရ... ဘေလာ့ဂ္မွာ ေကာ္မန္႔ေပးတာ မရဘူး..
ဧရာဝတီ ပိုစ့္မွာထဲက... း(
ေရးၿပီး publish လုပ္လိုက္ရင္ ေပ်ာက္ေပ်ာက္သြားတယ္...
သူမ်ားေတြေတာ့ ေပးလို႔ရေနတာ ေတြ႔ရတယ္... (ဝမ္းနည္းလိုက္တာ...)
မႏၱေလး ပဲေၾကာ္မွာ ႏွစ္အခ်ိဳး တစ္ဆိုတာ ပဲ ႏွစ္ ေကာက္ညွင္း တစ္လားလို႔လည္း ေမးခ်င္လို႔ပါ... ေမေမတို႔ကို ေၾကာ္ေပးခ်င္လို႔... း)
အန္တီသက္ေ၀ ...facebook မွာေတြ႔တယ္။ ခုေလးတင္ပဲ စမ္းၾကည္႔ၿပီး ၿပန္ေၿဖမလို႔ဟာ။ ခုေတာ႔ရသြားၿပီဆိုေတာ႔ ေပးေတာ႔ ကြန္႔မန္႔ေတြ း)
ReplyDeleteပဲ ၂ း ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ၁ ညမေလး အေၿဖမွန္ပါတယ္ကြယ္။ အဲေလ အန္တီ႔အေၿဖ မွန္ပါတယ္ကြယ္ ... း)
ေက်းဇူး သူငယ္ခ်င္း... ဒီတပတ္ေတာ့ ကိုယ့္ကို မတားနဲ႔ေတာ့... ေၾကာ္စားၿပီပဲ... း))
ReplyDeleteမန္းေလးပဲေၾကာ္ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုး .. ဆီထမင္းကေတာ့ ေကာက္ညွင္းမၾကိဳက္လို ့မလုပ္စားဖစ္ဘူး
ReplyDeleteWow! wonderful!
ReplyDeleteA really good cook!
U Chaint, you are lucky enough to have such a good house wife.
You should massage her whenever you get home from the office :)))
မန္းေလးပဲေၾကာ္နဲ႔ ဆာကာၾကီးေၾကာ္က တူတူပဲလားဆိုတာ ခုထိ အေျဖမရေသးဘူး... တူတူပဲလား တိတိဆြိ? :D
ReplyDeleteမႏၱေလးပဲေၾကာ္ပူပူကို ငံျပာရည္တို႔ၿပီး ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ႔ စားခ်င္တယ္။ ဆီထမင္းကေတာ့ အိုးကပ္ဂ်ဳိးေလးေတြ ဖဲ့ဖဲ့စားခ်င္တာ..။
ReplyDeleteတီတီဆြိ စိတ္ၾကီးတယ္ေနာ္...ဓာတ္ပံုေတြ ၾကည့္ၿပီး စားခ်င္တယ္..စားခ်င္တယ္..
ReplyDeleteတီဆြိရဲ. ဆီထမင္းကို ပန္ကန္းလိုက္ၾကီး IYS Halal Kitchen ဆိုတဲ့ facebook ၾကီးမွာေတြ.ခဲ့တယ္။ သူတို.ပဲ ခ်က္ထားသလိုလို ခ်က္နည္းေတာင္ ေရးထားေသး။ :(
ReplyDeleteေက်းဂ်ဳးးးတင္ပါတယ္ရွန္ ့..:)
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ အန္တီလုပ္ထားပံုေလးက...ေနာက္ရက္မွ လုပ္စားမယ္..ေက်းဇူးပါအန္တီ...
ReplyDelete