ၿပီးခဲ႔တဲ႔ ပို႔စ္မွာ ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြနဲ႔ ဒန္ေပါက္ကို အားေပးၾကတဲ႔ သူေတြမ်ားလို႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြခ်က္နည္းေလး ေရးေပးလိုက္ပါသည္။ ဒန္ေပါက္ကေတာ႔ ေနာက္တစ္ခါခ်က္ၿဖစ္ရင္ အတိုင္းအတာေတြ ေသခ်ာမွတ္ၿပီး ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပီးမွ တင္ေပးပါမည္။
ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြဆိုေတာ႔ အရင္ကခ်က္တာ ၀က္သားကို ႏူးေနေအာင္ ၿပဳတ္လိုက္ေတာ႔ လွီးလိုက္ရင္ ၀က္သားေတြက အသားေတြ ဖြာထြက္ကုန္တယ္။ ခုေတာ႔ ဟိုတစ္ေလာက ထမင္းေၾကာ္ကို တရုတ္ဆိုင္ေၾကာ္ေလးအတိုင္းၿဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္စားရင္းနဲ႔ အၾကံရသြားတာ။ ထမင္းေၾကာ္မွာထည္႔တဲ႔ ၀က္သားကလဲ အိေပမဲ႔ က်စ္က်စ္ေလး၊ ဖြာမေနဘူး။ ေနာက္မွသိရတာ သူတို႔က ၀က္သားကို မၿပဳတ္ပဲ တရုတ္လို ခ်ာစူး (char siu) လို႔ေခၚတဲ႔ ၀က္သားကို ကင္ၿပီးမွ ထည္႔တာကိုး။ ခု ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြထဲ ထည္႔တဲ႔ ၀က္သားကိုလဲ မၿပဳတ္ပဲ အိမ္မွာရွိတဲ႔ convection oven ေလးနဲ႔ကင္ၿပီးမွ လုပ္ၾကည္႔တာ ဆိုင္က ဆီခ်က္အတိုင္း တစ္ပံုစံထဲရပါသဗ်ာ။
convection oven ဆိုတာ ေအာက္ကလို ပံုစံေလး။ အိမ္မွာ oven အၾကီးရွိေပမဲ႔ ဒါေလးက သံုးရလဲလြယ္ ၿမန္လဲ ၿမန္လို႔ ပိုသံုးၿဖစ္တယ္။ စလံုးက အိမ္ရွင္မေတြ အိမ္မွာ ၾကက္သားေတြ ဘာေတြ ကင္စားခ်င္တယ္ဆို အဲဒါေလး ၀ယ္ထားပါလို႔ အၾကံေပးခ်င္ပါတယ္။ သံုးရတာ အရမ္းလြယ္တယ္။ ေစ်းလဲ ေပါပါတယ္။ ဟိုတစ္ေလာက Aldi မွာေတြ႔ခဲ႔တာ ေအာ္ဇီ ဖြတ္ကလိဒဂၤါး ၂၅-၃၀ ေလာက္ပဲရွိတာ။ အိမ္ကမီးဖိုကေတာ႔ ေအာ္ဇီ ေရာက္စ အိမ္တက္လုပ္တံုးက သူငယ္ခ်င္းေတြ လက္ေဆာင္ေပးထားတာပါ ခင္ညာ။ အဲဒီတံုးက ေစ်းေတာ္ေတာ္ၾကီးမယ္ထင္ေနတာ။ စစခ်င္း သံုးေတာင္မသံုးတတ္ဘူး။ ၆လေလာက္ေနမွ စသံုးၿဖစ္တာ။ သံုးၿပီးေတာ႔လဲ ၾကိဳက္လြန္းလို႔ ခဏခဏ သံုးၿဖစ္ေနေရာပဲ။
ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြအတြက္ လိုတဲ႔ ပစၥည္းေတြက ( လူ ၃-၄ေယာက္စာခန္႔)
၀က္သား ၄၀၀ ဂရမ္ခန္႔
၀က္ရိုး / ၾကက္ရိုး ၅၀၀ ဂရမ္ခန္႔ (ၾကက္ရိုးက ၀က္ရိုးထက္ ပိုခ်ိဳတယ္၊ အန္တီဆြိကေတာ႔ ၂ခုလံုးေရာၿပဳတ္တယ္)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္
ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ (white pepper)
ဂ်င္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္
သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္႔
သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္႔
အခ်ဥ္အတြက္
သခြါးသီး တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
ငရုပ္ဆီ
မန္က်ည္းမွည္႔ရည္ (သို႔) သံပုရာသီး ။ သံပုယိုသီး
လူ ၃-၄ ေယာက္စာေလာက္ဆို ၀က္သား အသားမ်ားမ်ားအပိုင္း ၄၀၀ ဂရမ္ေလာက္ကို ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ၾကက္သားမွဳန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းေတြနဲ႔ သုတ္နယ္ၿပီး ဆားၿပား၀င္ေအာင္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ခန္းထဲ တစ္ရက္ေလာက္ ဒီတိုင္းပစ္ထားလိုက္။ ၿပီးမွ ေစာနက convection oven ထဲ သံစကာအၿမင္႔ေလးတင္ၿပီး ကင္လိုက္တာပဲ။ အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ေလာက္ နဲ႔ တစ္ဖက္ကို ၄၅မိနစ္၊ ေနာက္တစ္ဖက္ကို ၂၅မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးရပါတယ္။ မီးဖိုက timer ပါေတာ႔ ပစ္ထားလိုက္ရံုပဲ။ အသံၾကားရင္ တစ္ဖက္လွန္ေပးလိုက္။ လြယ္မွလြယ္။
ၿပီးေတာ႔ အဲဒါကို ေအးေဆး တစ္ပတ္ေလာက္ထားလို႔ရပါတယ္။ ထမင္းနဲ႔ ေၾကာ္စားရင္စား၊ ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြခ်က္ရင္ခ်က္၊ ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔အနွစ္ေလးဆမ္းၿပီး ၀က္ေခါက္ကင္လို စားခ်င္လဲ စားလို႔ရေသးတယ္။ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ခန္းထဲ ပလပ္စတစ္ဗူးေလးနဲ႔ ထည္႔ထားလိုက္တာပဲ။ ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြ ခ်က္ေတာ႔မယ္ဆိုမွ ထုတ္ၿပီး ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။
လွီးရတာ ေကာင္းတယ္။ လံုး၀ ဖြာမထြက္ဘူး။ အသားလဲ အိတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္း ဥၾကီး ၂ဥခန္႔ ေထာင္းၿပီး၊ ဒါမွမဟုတ္ blander နဲ႔ ေမႊၿပီး ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။ အန္တီဆြိ အလြယ္ၾကိဳက္ပံုမ်ား ၾကက္သြန္ၿဖဴဥၾကီးေတြကို မႏႊာပဲ ဒီတိုင္းထည္႔ေထာင္းၿပီး ေနာက္မွ အခြံေတြ ဖယ္ထုတ္တာ။ ၿမန္မွၿမန္။ ဟိုးေခတ္တံုးကလို ေခြ်းမေရြးမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ အန္တီဆြိ ခုခ်ိန္မွာ အၿပိဳၾကီး ဟၤီး ..ဟီး
(တရုတ္စာဆိုေတာ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ကို ဆႏြင္းမွဳန္႔ လံုး၀မထည္႔ပါနဲ႔ေနာ္။) |
၀က္ရိုး၊ ၾကက္ရိုးေတြကို ဂ်င္းအၿပားလိုက္ ၃-၄ၿပား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အလံုးလိုက္ မႏႊာပဲထည္႔ၿပဳတ္ၿပီး သၾကား၊ ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ပဲငံၿပာရည္၊ ငါးငံၿပာရည္တို႔နဲ႔ ခ်ိဳေအာင္လုပ္ထားပါတယ္။ ဟင္းခ်ိဳတစ္၀က္ကို အရည္ခ်ည္း သတ္သတ္ေသာက္ဖို႔ စကာနဲ႔ စစ္ထားလိုက္ၿပီး ခဲြထားပါတယ္။ တစ္၀က္ကေတာ႔ ေခါက္ဆဲြထည္႔ ေဖ်ာဖို႔ပါ။
တစ္အိုးက မိထူးဖို႔ ... တစ္အိုးက ကစ္ဆစ္ဖုဖို႔ ... း) |
ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြ လုပ္တဲ႔ေနရာမွာ သံုးတဲ႔ေခါက္ဆဲြကလဲ အေရးၾကီးပါတယ္။ အန္တီဆြိကေတာ႔ ၿပဳတ္တဲ႔ ေခါက္ဆဲြပဲသံုးပါတယ္။ အုန္းႏိူ႔ေခါက္ဆဲြ၊ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္ေတြကေတာ႔ ေခါက္ဆဲြ အစိမ္းနဲ႔ ပိုေကာင္းေပမဲ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြကေတာ႔ ၿပဳတ္တဲ႔ ေခါက္ဆဲြ ေၿခာက္နဲ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္။
အန္တီဆြိသံုးတဲ႔ တံဆိပ္ပါ။ ထိုင္၀မ္ကလာတာ Kan To Noodle တဲ႔။ ဒီမွာေတာ႔ တစ္ထုတ္ ၂က်ပ္ခဲြေလာက္ပဲရွိတယ္။ အဲဒါတစ္ထုတ္ဆို သားအမိ သားအဖ ၃ေယာက္ တစ္နပ္စာ ကြက္တိပဲ။
အန္တီဆြိသံုးတဲ႔ တံဆိပ္ပါ။ ထိုင္၀မ္ကလာတာ Kan To Noodle တဲ႔။ ဒီမွာေတာ႔ တစ္ထုတ္ ၂က်ပ္ခဲြေလာက္ပဲရွိတယ္။ အဲဒါတစ္ထုတ္ဆို သားအမိ သားအဖ ၃ေယာက္ တစ္နပ္စာ ကြက္တိပဲ။
အဲဒီလို ေခါက္ဆဲြေတြက ေရစိမ္စရာလံုး၀မလိုပဲ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ
ထည္႔ၿပဳတ္ရတာပါ။ ေခါက္ဆဲြကို အရမ္းအိေနေအာင္္မၿပဳတ္ပဲ နဲနဲေလး မာတံုး
မီးဖိုကခ်၊ ေရစစ္ၿပီး ေရေအးမ်ားမ်ားနဲ႔ ေဆးခ်ပါ။ ၿပီးရင္ ေခါက္ဆဲြေတြ ေထြးၿပီး ကပ္မသြားေအာင္ ဆီခ်က္ေလးတစ္ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး နယ္ထားလိုက္ပါ။ အဲဒါေတြအကုန္လံုး
ၾကိဳလုပ္ထားလို႔ရပါတယ္။ အန္တီဆြိဆို အေပၚကဟာေတြအကုန္လံုး ညေန
ဦးၿခိ္မ္႔ၿပန္မွစားမွာကို မနက္ကတည္းက လုပ္ထားတာဂ်။
စားခါနီး ပဲြၿပင္ဖို႔အတြက္ ေခါက္ဆဲြ ႏွစ္ဖို႔ ဟင္းခ်ိဳအိုးကို ပြက္ေနေအာင္ အရင္ တည္ထားလိုက္ပါတယ္။
စားခါနီး ပဲြၿပင္ဖို႔အတြက္ ေခါက္ဆဲြ ႏွစ္ဖို႔ ဟင္းခ်ိဳအိုးကို ပြက္ေနေအာင္ အရင္ တည္ထားလိုက္ပါတယ္။
တခ်ိန္တည္း ပဲြၿပင္ဖို႔ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲကို ဟင္းခ်ိဳေလး စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္၊ ဆီခ်က္ေလး စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြေလာက္၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ေရ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္၊ ပိုခ်ိဳခ်င္ရင္ ၾကက္သားမွဳန္႔ေလး အနည္းငယ္ကို ထည္႔ၿပီး ေမႊထားပါ။
ၿပီးမွ ဆူပြက္ေနတဲ႔ ဟင္းခ်ိဳရည္ထဲကို ေခါက္ဆဲြ(ၿပဳတ္ၿပီးသား)ကို ဇကာနဲ႔ ႏွစ္ၿပီး စိတ္ၾကိဳက္ေခါက္ဆဲြ အေပ်ာ႔အမာရၿပီဆို ေစာနက ပဲြၿပင္မဲ႔ ပန္းကန္ထဲထည္႔ၿပီး တူေလးနဲ႔ အသာ ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚက ၀က္သားတံုးေလးေတြရယ္၊ ဆီခ်က္က ၾကက္သြန္ၿဖဴအၾကြပ္ေလးေတြရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေတြ ၿဖဴးၿပီး စားႏိူင္ပါၿပီ။ ႏွစ္တဲ႔ ဟင္းခ်ိဳရည္ကိုက ခ်ိဳေနေတာ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြက ေတာ္ေတာ္ကို အရသာရွိပါတယ္၊ ခ်ိဳပါတယ္ ခင္ည။
အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ႔ သခြါးသီးနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ငရုပ္ဆီရယ္၊ မန္က်ည္းမွည္႕ရည္ (သို႔) သံပယိုသီး/ သံပုရာသီးေလး ဆမ္းလိုက္တာပဲ။
ဟင္းခ်ိဳရည္ ခဲြထားတာကိုလည္း ပူေအာင္ ေႏႊးလိုက္ၿပီး ငရုပ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးၿဖဴးၿပီး ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြနဲ႕ စားဖို႔ ၿပင္လိုက္ပါဦး။
ကဲ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။ ဆိုင္က ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြ အတိုင္းပါပဲ ။
ဆီခ်က္ေလးစားခ်င္ေနတာ..အေတာ္ဘဲ...
ReplyDeleteလုပ္စားမယ္...
နမူနာယူၿပီး စမ္းခ်က္ၾကည့္ပါဦးမယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ၾကည္
ရွယ္ပဲ တီဆြိေရ
ReplyDeleteConventional Oven
ReplyDelete၀ယ္ဖို႕မွတ္ထားလိုက္တယ္၊
ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲကိုလည္း ၾကိဳက္တာမို႕။
စားခ်င္သြားၿပီ။ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္တီတီဆြိေရ။ အခ်ဥ္ကလည္း ဆုိင္ကအတိုင္းေနာ္ .. ရွယ္ပဲ။
ReplyDeleteတီဆြိ....
ReplyDeleteတီဆြိနည္းအတိုင္း ဒီတခါ ကင္လိုက္မွပဲ...
တီဆြိေရ.. ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ဟင္းခ်ိဳထဲ ထည့္ႏွစ္ေတာ့ ..အေျခာက္ျဖစ္ေတာ့ ေရမေဆးပဲ မစားရဲဘူး...
ဟုတ္၀ူးေလ ။ ေခါက္ဆဲြေၿခာက္ကို ေရေႏြးနဲ႕ အရင္ၿပဳတ္ၿပီး စကာနဲ႔စစ္ ေရေအးနဲ႔ ေလာင္းခ် အရင္လုပ္ထားတာေလ။ ၿပဳတ္ၿပီးသားကို ဟင္းခ်ဳိရည္ထဲ ႏွစ္တာပါ။
ReplyDeleteအေနာနိမတ္စ္ေတြ အန္တီဆြိကို ကြန္႔မန္႔ေပးရင္ nick ေလးေတြထည္႔ေပးၾကပါေနာ္။ အေနာနိမတ္စ္ဆိုေတာ႔ ေခၚလို႔လဲမေကာင္းဘူး။ ဘိုြင္ဘိုြင္းေတြလား။ ဂဲဂဲ ေတြလားလဲ မသိရဘူး။ နာမည္ေလးေတြ လဲ မွတ္ထားခ်င္လို႔ပါဂ်ာ။
တီဆြိေရဆီခ်က္ေလးစားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ တီဆြိရယ္
ReplyDeleteအခုတေလာ ေခါက္ဆြဲေတြပဲ စားခ်င္ေနတာ
အျမဲတမ္း ပိတ္သတ္(တီဆြိလက္ရာ အျမဲသေရက်သူ)
ခင္ဘုန္း (နာမည္မွတ္ထားေနာ္) ဟိဟိ
အဲဒီအကင္အုးိမ်ိဳးလိုခ်င္လိုက္တာ ဒီမွာေတာ့မေတြ႔ေသးဘူး ...တီဆြိဆီခ်က္ကစားခ်င္စရာ ၀က္သားကင္နဲ႔ဆိုပိုေမႊးေနမွာေနာ္..။
ReplyDeleteconvection oven ေလး သေဘာက်တယ္ မေရ...
ReplyDeleteAmazon ကမွာၾကည့္ဦးမယ္။ ဒီမွာေတာ့ US 90 ေက်ာ္မယ္။ oven အၾကီးက၂ ေယာက္ထဲအတြက္ ၾကီးလြန္းေနလို ့ေလ။
မရဲ ့ blog ေလးက ေခတ္သစ္အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ အရမ္းအသံုး၀င္တာေလးေတြ ဖတ္ရတတ္လို ့စာမေရးခဲ့ေပမဲ့ အျမဲလာဖတ္ျဖစ္ပါတယ္။
အဲလိုနည္းေလးေတြမ်ွေ၀ေပးလို ့ေက်းဇူးပါ မေရ
Thank u nor...arr pay nay mae...myar myar chat nor
ReplyDeleteT T sweet,,,i can't type myanmar font sorry nor. " kay Ao" also , how to make? post that one also TT. thank
ReplyDeleteေၾကးအိုးဆီခ်က္ နဲ႔ ေၾကးအိုးကို အန္တီဆြိေရးၿပီးတာ ၾကာလွပါၿပီ။ ေအာက္က လင္႔ခ္ေလးကို ကလစ္ၾကည္႔ေနာ္။
Deletehttp://auntysweet.blogspot.com.au/search/label/%28%E1%81%81-%E1%81%81%E1%81%82%29%20%E1%80%B1%E1%81%BE%E1%80%80%E1%80%B8%E1%80%A1%E1%80%AD%E1%80%AF%E1%80%B8%E1%80%86%E1%80%AE%E1%80%81%E1%80%BA%E1%80%80%E1%80%B9%20%E1%81%8A%20%E1%80%B1%E1%81%BE%E1%80%80%E1%80%B8%E1%80%A1%E1%80%AD%E1%80%AF%E1%80%B8
အန္တီဆြိ ခု ေဘးက feed roll ေတြမွာ စားစရာေတြကို ေခါင္းစဥ္အလိုက္ခဲြထားတဲ႔ အၿပင္ တစ္ခုခ်င္းစီ တိုက္ရိုက္ ကလစ္လို႔ရေအာင္ လင္႔ခ္ေပးထားပါတယ္။ အဲမွာ ရွာၾကည္႔ၾကပါဦး။
ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲခေလးေတြသိပ္ၾကိဳက္...လုပ္ေကြ်းဦးမယ္...
ReplyDeleteရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေလးပါတင္ျပေပးလို႔ရႏိုင္မလားရွင့္....ရွမ္းေခါက္ဆြဲ၀ယ္စားလို႔မရတဲ့ေနရာကိုေရာက္ေနလို႔႔ါ
ReplyDeleteThanks for ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ...
ReplyDeleteအမေရ....I saw you'd seprated by title. It would be better if you can add sub-title for individual post. So, we can easily refer with just one clip when we need recipe (no need to clip for older post). I am your regular customer. Your recipes are systematic.(something like Sayar U Thein Htut teaching). If I follow your methods I can get delicious food.
July
ဂ်ဴလိုင္ေရ
ReplyDeleteအစ္မလဲ မေန႔ကပဲ feed roll မွာ ရွာရလြယ္ေအာင္ sub title ေလးေတြ ခဲြေပးထားတာ။ တစ္ပုဒ္ခ်င္းစီက် feed roll က အရမ္းရွည္ေနမလားလို႔။ ဒါေပမဲ႔ လုပ္ၾကည္႔ဦးမယ္။
သႏၱာလင္းေရ
ရွမ္းေခါက္ဆဲြ ခ်က္နည္း ဓာတ္ပံုေလးေတြရိုက္ထားတာ ရွိပါတယ္။ တင္ေပးပါမယ္။ မၾကာမည္ လာမည္ ေမွ်ာ္ ..... .... း)))
ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲက လြယ္သား..ခ်က္စားဦးမယ္..ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ေမွ်ာ္ေနပါတယ္ဗ်ိဳ ့
ReplyDeleteTTSweet
ReplyDeleteဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲေလးအားေပးသြားပါတယ္ကြယ္။
ခင္တဲ.အန္တီေလးေမခင္
Mama Sweet
ReplyDeleteNoodles looks so yummy ! I just checked the oven in Amazon Japan and it was super expensive here.:( it will cost 25900 yen which is similar to 314.94 AUD. What a shame!
Swant ေရ
Deleteအန္တီဆြိထင္တာေတာ႔ ႏိူင္ငံတစ္ႏိူင္ငံနဲ႔ တစ္ႏိူင္ငံ ပစၥည္း သံုးပံုခ်င္းကြာေတာ႔ ပစၥည္းတင္ပို႔တာလဲ ကြာလိမ္႔မယ္။ ေအာ္ဇီလို၊ အဂၤလန္လို၊ US လို အၿဖဴေတြေနတဲ႔ တိုင္းၿပည္က မုန္႔ေတြ အသားေတြ ကင္စားၾကတာမ်ားေတာ႔ အဲလိုပစၥည္းေတြက အဲဒီႏိူင္ငံေတြမွာပဲ ေပၚၿပဴလာၿဖစ္ၿပီး အဲဒီႏိူင္ငံေတြကိုပဲ အမ်ားဆံုး တင္ပို႔တယ္နဲ႔တူပါတယ္။ (ဒါမွမဟုတ္ local ထုပ္ကုန္မိွဳ႔ ေစ်းသက္သာတာၿဖစ္မယ္။ )အဲဒီေတာ႔ ေပၚၿပဴလာမၿဖစ္တဲ႔ ႏိူင္ငံေတြမွာ ပစၥည္းကရွားေတာ႔ ေစ်းၾကီးတာၿဖစ္မယ္ထင္တယ္။
အစ္မလဲ အဲဒီ Aldi က ၂၅က်ပ္ဆိုတာ ေတြ႔ေတာ႔ အရမ္းေစ်းေပါေနေတာ႔ အံ႔ၾသသြားတာ အမွန္ပဲ။ ခု Swant အဲေစ်းကို မေၿပာမီအထိ အဲေလာက္ပဲ ပံုမွန္ေစ်း ထင္ေနတာ။ အမွန္က ဒီမွာ Aldi ဆိုတာ ေစ်းအခ်ိဳဆံုး အေပါဆံုး စတိုးတစ္ခု၊ တစ္ခါတစ္ေလ ပစၥည္းေကာင္းေကာင္းေတြကို ေစ်းေပါေပါနဲ႔ရတတ္တာ။ ဒါေပမဲ႔ ဂ်ပန္နဲ႕ အဲေလာက္ကြာေတာ႔လဲ အေတာ္ အံ႔ၾသမိတာပဲ ။ ညီမရွာတာနဲ႔ brand မတူတာလဲ ၿဖစ္ႏိူင္ပါတယ္။
ေအာ္ဇီ ebay ထဲမွာ ရွာတာေတာ႔ brand new ကို ေအာ္ဇီေဒၚလာ ၃၀ ကေန ၅၀ ေလာက္ပဲရွိပါတယ္။ ေအာက္ကလင္႔ခ္ေလးကို ေကာ္ပီ ေပ႕စ္ လုပ္ၾကည္႔ေနာ္။
http://www.ebay.com.au/sch/i.html?_trksid=p3907.m570.l1311&_nkw=convection+oven&_sacat=0&_from=R40
ဒီမွာ ၃၀ နဲ႔ရတယ္။ ဒါေပမဲ႕႔ လိုကယ္အတြက္ပဲ။
http://compare.ebay.com.au/like/120992669007?ltyp=AllFixedPriceItemTypes
ဒီမွာလဲ ၃၀ ပဲ။ ပို႔ခက (၁၆+၅) က်ပ္ ေအာ္ဇီ လိုကယ္အတြက္ပဲ။
http://www.ebay.com.au/itm/Convection-Oven-and-Multi-Cooker-Express-/120992669007?pt=AU_Ovens&hash=item1c2bb99d4f
ဒီေပ႕ရွ္မွာလဲ ေအာ္ဇီ ၃၂ ကေန ၅၀-၆၀ ေလာက္ဆို ရတယ္။
http://www.shopbot.com.au/m/?m=Convection%20Oven
စကၤာပူ ebay မွာက်ေတာ႔ စလံုး ၉၀ -၁၀၀ ေလာက္ပဲ ရွိတယ္။ ဒါေပမဲ႕ စကၤာပူ လိုကယ္မဟုတ္ပဲ US ကေနပို႔ရမွာဆိုေတာ႔ ပို႔ခကေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေစ်းၾက္ီးေနတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ပစၥည္းလဲ သိပ္မရွိဘူး။
အိမ္မွာ သံုးတဲ႔ brand က Aldi မွာေရာင္းေနက် Lumina brand, 17 litre ၿဖစ္ပါတယ္။
ဒီမွာ ၀ယ္ၿပီး ပို႔ရေအာင္ဆိုၾကည္႔လိုက္ေတာ႔ ဂ်ပန္ထိ ပို႔ခက ေအာ္ဇီ ၂၀၀ ေလာက္ရွိပါသဗ်ာ။ ၃၀-၄၀ ေလာက္ဆိုရင္ေတာ႔ လိုခ်င္ရင္ ပို႔ေပးမလို႔ပါ။ း))
MaMa Sweet,
DeleteThank you for your long reply with lots of information. I agree what you said. I have never seen such style of oven here before I read your post. That's why I want to have it! And Japan and other countries have different Electric voltage too. Here is 110 and I think your is 220. And may be the brand is different too. When I tried to find the convention oven in Amazon, the same style like the one in your post is only one and that is 25900yen. The other convention oven are just like normal ovens. And they are also expensive too. Some are even 30000 yen and above. Well, the cheapest is around 8000 yen which is around 97 AUD. How luck you are! As you can buy good product with so reasonable price. Here almost all products are expensive.
I really appreciate your good saydanar to me, too! you are always the best!
Thank you very much for the recipe. Your recipes are very accurate and easy to follow. Thank for your time and effort for this blog...
ReplyDeleteThank you for all your information
ReplyDeleteနည္းသိေတာ့ခ်က္စားလို႔ရၿပီ..ေက်းဇူးတင္ပါတယ္တီဆြီေရ.....
ReplyDeletethanks ahma look very good n yummy I m ever read ah ma blog ahko chaint is very lucky . thamee ju ju n my daughter r same ages u r daughter is so smart n cute I miss my daughter also aung moe usa
ReplyDeleteၾကာဆံဆီခ်က္ေကာ????
ReplyDelete