



ပထမ မွှေး ပဲစိမ်းမုန်. ကို ရေနဲ.၃း၅ ရောရပါမယ် ... အထုပ်ကြီးတစ်ထုပ်ဆို အိမ်မှာဆန်ချင်တဲ.ခွက်နဲ. ၂ခွက်ရှိပါတယ် ... လူ၄-၅ယောက်စာလောက်ရှိပါတယ် ... တီဆွိတို.အိမ်မှာတော့ ၃ခွက်ကျိုပါတယ် ... ရေက ၇ ခွက်ခွဲထည်.ပါတယ်။
ပြီးရင် ဆားရယ် အချိုမှုန်.ရယ် ဆနွန်းမှုန်.ရယ် နဲနဲစီသင့်သလိုထည်. ပြီး လက်နဲ. ပဲမှုန်.အခဲလေးတွေ ကြေသွားအောင် စိမ်ပြေနပြေ ချေနယ်ပေးရပါမယ် ... ဆနွန်းမှုန်.ကအရောင်လေးလှအောင်ပါ ...
နောက်မှို.ဆို တို.ဟူးကဖြူဖြဲဖြဲနဲ. လူမမာရောင်ပေါက်နေပါမယ် ...
၅မိနစ်လောက်ချေပြီးရင် မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး မီးပြင်းပြင်းနဲ.အဆက်မပျက်မွှေပေးရပါမယ် ...မွှေ ရင်းနဲ. ၄-၅မိနစ်ကြာလို. ပျစ်လာရင် မီးလျှော့ပြီး ဆားအပေါ့အငန်မြည်း လိုရင်ထပ်ထည်.ပါ ... ၆မိနစ်-၇မိနစ်ကြာလို..ညောင်စေးကျရင် အဆင်သင်.ပြင်ထားတဲ. ခွက်ထဲကိုလောင်းထည်.ပြီး ခဲထားလို.ရပါပြီ ... အပေါ်ရံကြောလေးလှအောင် ဇွန်းလေးမှာဆီဆွတ်ပြီးချောအောင် သတ်ချပေးပါ ... တစ်နာရီလောက်ကြာလို. ခဲရင် သုတ်စား ကြော်စားဖို. အဆင်သင့်ဖြစ်ပါပြီ။
တို့ဟူးကျိုတဲ.နေရာမှာ လျှို.ဝှက်ချက်ကတော့ အဆက်မပျက်မွှေပေးဖို.နဲ. မီးအလျှော့အတင်းကို ဂရုစိုက်ဖို.ပါပဲ ... နောက်ပြီး ပဲမှုန်.အခဲလေးတွေကို ကြေအောင်ချေပေး ဖို.လည်း အရေးကြီးပါတယ် နောက်မှို.ဆို တို.ဟူးက ဗြုတ်ကလေးတွေထပြီး ကြည်.ရဆိုးပါတယ် ...လှီးလို.လည်းမကောင်းပါဘူး ...
မဆွီတီတို.အိမ်မှာတော့ တီဆွိရယ် အိမ်ဦးနတ်ကြီးရယ် သမီးရဲ.ကြီးတော်ရယ် အင်တိုက်အားတိုက် တလှည်.စီ မွှေကြပါတယ် ... အားလုံး တို.ဟူးသုတ်ကြိုက်တဲ.သူတွေချည်းဆိုတော့ ပျော်ပျော်ပါးပါးပေါ့...
ေမြးအစိမ္းမႈန္႔ထက္ ခုေစ်းကြက္မ်ာ ေပၚေနတဲ့ (ႏုိင္လြန္ပဲမႈန္႔) က ပုိေမြးၿပီး အရသာ ပုိရွိတယ္အစ္မ၊ စမ္းက်ိဳၾကည့္ပါ။ ထုိ႔ဟူးေႏြးလုပ္စားလဲ ေကာင္းတယ္။
ReplyDeleteစိန္ၿဖိဳးတံဆိပ္ တုိပူးမုန္႔ လဲရွိေသးတယ္။ ကြ်န္မေတာ႔ အဲဒါနဲ႔ပဲ က်ဳိစားတယ္။ ရွမ္းတုိပူးအရသာ လုိပဲ။ အဲ မႏၲေလးက ထုတ္တာထင္တယ္။
ReplyDeleteေၾသာ္ ေခတ္မွီေနတဲ႔ စင္ကာပူပါလားေနာ္... က်ြန္ေတာ္တို႔ မေလးရွားေတာ႔ ဘာမွမရွိဘူးဗ်ာ....ေဖာက္သည္ေပးမလားဟင္...လက္ငင္းေငြေခ်ြစနစ္ေပါ႕...ဟားဟားဟားဟားဟားဟားဟားဟား
ReplyDeleteမမ ႏိုင္းႏိုင္းစေနက တစ္မ်ဳိးေျပာတယ္ တိုဖူးက်ဳိနည္းကို ...
ReplyDeletehttp://www.99sanay.com/2012/08/blog-post.html
အိမ္မွာ တို႔ဟူးလုပ္စားၾကရင္း ဆြိတီဘေလာ့ဂ္ထဲေရာက္လာတယ္ ^_^
ReplyDelete