Sunday, April 5, 2009

Ma Po Tofu - အသားအေၾကနဲ႕ ပဲၿပားဟင္း






ဒီေန႔ မဆြိတီတို႕ တရုတ္စာေလး ခ်က္စားၾကဘို႕ပါ ...Ma Po Tofu တဲ႕ ... မဆြိတီ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာပဲ
စားဘူးခဲ႕တာပါ ...ၾကိုက္လို႕ အခုအိမ္မွာ လက္တည္႕စမ္းမလို႕ေပါ႕ ...

လိုအပ္တာေတြက

၁) ၀က္သား (သို႕) ၾကက္သား (သို႕) အမဲသားအေၾက ၂၀၀
ဂရမ္
၂) တို႕ဟူး (Bean Culf) ၂၀၀ ဂရမ္၊ ေလးေထာင္႕အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ ၊
၃)Chili Bean Sauce၂ဇြန္း (ပံုမွာ ၾကည္႕ပါ)
၄)ပဲဆီ ၃ဇြန္း
၅) ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ေရ ၁ဇြန္း
၆)သၾကားဇြန္းတစ္၀က္
ရ) ငရုတ္ေကာင္း မညက္တညက္အနည္းငယ္(Black Papper)
၈ ) ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေရာင္ ၃-၄ေတာင္႕
၉) အသားၿပဳတ္ရည္ -ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ (သို႕) ၀က္ရိဳးၿပဳတ္ေရ သင္႕သလို
(Chicken Stock ဆိုလည္းရမယ္နဲ႔တူပါတယ္)
၁၀) ေၿပာင္းဖူးမွုန္႕ (Corn Flour) သင္႕သလို ေရေဖ်ာ္ထားပါ၊
၁၁) ၾကက္သြန္ၿမိတ္ တစ္လက္မေလာက္အရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ ၊
အေပၚကပစၥည္းေလးေတြ အဆင္သင္႕ၿဖစ္ၿပီဆို ခ်က္ပံုနည္းအဆင္႕ဆင္႕က

၁) ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္၍ ပူလာလွ်င္ ဆီထည္႕ပါ ၊ ဆီက်က္လွ်င္
အသားအေၾကေလးေတြကိုေၾကာ္ပါ ၊ အဆက္မပ်က္ေမႊေပးပါ၊
၂) အသားေလးေတြ အၿပင္က အနည္းငယ္ညိုလွ်င္ မီးနည္းနည္းေလွ်ာ႔၍အသားေလးေတြ ေဘးကပ္ၿပီး အလယ္ဆီစုေနတဲ႕ေနရာကို Chili Bean Sauce ထည္႕ၿပီး စကၠန္႕ ၃၀ေလာက္ေမႊေပးပါ ... ဆီကအနီေရာင္ ေၿပာင္းသြားပါလိမ္႕မယ္ ...
၃) ငရုတ္ေကာင္းနဲ႕ ငရုတ္သီး အနီေလးေတြထည္႕ၿပီး စကၠန္႕ ၃၀ေလာက္ဆက္ေမႊေပးပါ ... အနံ့ေလးေတာ္ေတာ္ေမႊးလာပါလိမ္႔မယ္၊
၄) အသားၿပဳတ္ရည္ရယ္၊တို႕ဟူးလွီးထားတာေလးရယ္ေၿဖးေၿဖးေရာထည္႕ပါ၊
သိပ္ၾကမ္းၾကမ္းမေမႊပါႏွင္႕၊ တို႕ဟူးမ်ားေၾကမည္စိုးရပါသည္ ၊
ဟင္းအိုးကို ကိုင္းကကိုင္ၿပီး အေပၚေအာက္ လွုတ္ေပးပါက ပိုေကာင္းပါမည္ ၊
၅)သၾကားနဲ႔ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ကို ထည္႕ၿပီး မီးေသးေသးႏွင္႕ ၅မိႏွစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ ၊
၆) ကိုယ္လိုခ်င္တဲ႕ အပ်စ္အက်ဲကိုလိုက္ၿပီး ေၿပာင္းမွုန္႔ေရေဖ်ာ္ကို ၾကည္႔ထည္႕ပါ ၊ မီးကို နဲနဲၿပန္ၿမွင္႕ပါ၊
ရ) အရည္နဲနဲၿပစ္လာရင္ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ႕ အပ်စ္အက်ဲရၿပီဆို အေပါ႕အငံၿမည္း ၊ လိုတာထပ္ထည္႕ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး အေပၚကခပ္ၿပီး
ခ်လို႕ရပါၿပီ ၊
သူကအႏွစ္ကေလးနဲ႕ ပ်စ္ပ်စ္ေလးဆိုေတာ႕ တစ္ၿခား ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္လို ကိုက္လံေၾကာ္လို အရြက္ေၾကာ္နဲ႕ ပိုလိုက္ပါမယ္ ...
အင္တာနက္က ပံုေလးေတြေတြ႔လို႕တင္ေပးလိုက္တာပါ။
(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)

No comments:

Post a Comment