Wednesday, April 22, 2009

ကုလား စမူစာသုပ် ...


ကျွဲခေါင်းပဲ (သို့) ဆင်ခေါင်းပဲ (သို့) Chick pea


ပူစီနံ






စမူစာရယ် ကြက်သွန်နီဆီချက်ထားတာရယ်၊ ပူတီနာရွက်ရယ်၊ ကြက်သွန်နီ အကွင်းလိုက်လှီးထားတာရယ် ၊ဂေါ်ဖီပါးပါးလှီးထားတာရယ်၊ ငရုပ်သီးစိမ်းပါးပါးလှီးထားတာရယ် ... သံပုရာရည် မကျည်းရေညှစ်ပြီး အချိုမှုန့် ဆားထည့်မဆလာထည့် နယ်ပြီးသုတ်ရင် သက်သက်လွတ်ဟင်းတစ်ခွက်ရပါတယ်။


ဆိုင်တွေမှာစားတဲ့ ကုလားစမူစာသုပ်ဆို ပဲစိမ်းမှုန့်လေးကိုဆား၊မဆလာ၊ နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီးရေနဲ့ကျို ထားတာရယ်၊ ကုလားပဲအခွံမချွတ်ရသေးတာ (ကျွဲခေါင်းပဲ ခေါ်လားပဲ ... Chick pea) တစ်ညရေစိမ်ပြီးပြုတ်ထားတာရယ်၊ အာလူးအလုံးသေးသေးလေးတွေပြုတ်ထားတာရောထည့် ပြီးသုပ်ပေရော့၊ ရှူးရှဲလေးဖြစ်အောင် ငရုပ်သီးအရောင်တင်မှုန့်လေးပါထည့်ပါအုံး၊ အပေါ်က ပူတီနာရွက် ၊ ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက်ကလေး ဖြူးထည့်ရင် ကုလားမဆလာသုတ် မွှေးမွှေးစပ်စပ်လေးရပါပြီ။ ရေနွေးကြမ်းလေးနဲ့ မြည်းပေရော့၊

သတ်သတ်လွတ်သမားမဟုတ်ရင်တော့ ပဲဟင်းကို ပိုချိုအောင် ကြက်သားလေး မဆလာလေးနဲ့ဆီသတ်ပြီး ချက်ရင် ပိုကောင်းပါတယ်။




ကုလားစမူစာသုပ်

7 comments:

  1. ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး တပဲြေပးပါ။ ခ်ဥ္ပေစ စပ္ပေစေနာ္။ အာလူးမ်ားမ်ားနဲ႔သုပ္ေပးပါ။

    ReplyDelete
  2. အဲဒီကုလားပဲမ်ိဳးေတြပဲ။ အညာကျပန္လာရင္ အမ်ိဳးေတြက လက္ေဆာင္ေပးလိုက္တာ။

    အခုေတာ့ လမ္းထဲလာလာေရာင္းတဲ့ ေစ်းသည္ကို သြားသတိရတယ္
    "စမူဆာသုပ္.. ဗရာေက်ာ္သုပ္.. ပူပူေႏြးေႏြး.. လာျပီေလး..."

    ေနာက္တစ္ေခါက္ ခ်က္စားရင္ ေခၚပါဦး...

    ReplyDelete
  3. သြားေရယုိသြားေၾကာင္းပါ။
    ရွစ္မုိင္က သန္းေဖေလး စမူဆာသုတ္ကုိ အၿမဲစားျဖစ္တယ္။

    ေလးစားလ်က္

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္လုိက္တာ... ပူတီနာရြက္ဆုိတာ ဘာမွန္းေတာင္ သိပ္မေသခ်ာဘူး

    ReplyDelete
  5. စားေတာ့ စားခ်င္တယ္... သို႕ေသာ္ စမူဆာ ကိုယ့္ဟာကိုယ္လုပ္ၿပီး ေက်ာ္ရမွာ နဲနဲပ်င္းေနသကြယ္...။
    NTUC က စမူဆာပဲ ဝယ္ၿပီး အရင္ သုပ္စားၾကည့္ပါမယ္ေလ...
    စေန တနဂၤေႏြ ႏွစ္ရက္ကို ဘယ္ႏွစ္မ်ိဳးခ်က္စားသလဲဟင္...
    ျဖစ္ေသးပါဘူး တရက္ေလာက္ေတာ့ အင္တာဗ်ဴး လာလုပ္အံုးမွပါပဲ... အဟဲ...

    ReplyDelete
  6. ေကာင္းၿပီ ေဘာ္ေဘာ္တို႔... ပူတီနာရြက္မဟုတ္ပါဘူး..ပူဆီနာရြက္ပါ... အဲဒီအရြက္စားရင္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားသတိထားပါ...PUSSY နာတတ္ပါတယ္..
    ကုလားမပါရင္မၿပီးေသာဗမာမ်ား...

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္လုိက္တာ အိမ္ကုိလြမ္းတယ္ ဒီလုိအစားအေသာက္ေကာငး္ေကာင္းေတြ
    ေတ႔ြရင္ ......မမေရ အကုန္လာစားသြားပစ္လုိက္ပီေနာ္။ ဟီးဟီး
    ပူတီနာရြက္က စကၤပူမွာ၀ယ္ဖုိ႔သိပ္မလြယ္ဘူးမုိ႔လားဟင္ မေတ႔ြမိလုိ႔ပါ။
    ၀ယ္လုိ႔ရမဲ႔ေနရာေလးသိရင္လမ္းညွြန္ပါအံုးေနာ္ .........

    ReplyDelete