Wednesday, April 22, 2009
စမူစာေၾကာ္ ...
လိုအပ္သည္႔ ပစၥည္းမ်ား
၁။ အာလူးအရြယ္လတ္လတ္ ၄လံုးေလာက္ကိုၿပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာ ထားပါ၊
၂။ ကုလားမဆလာ (Gram Masala) ၊ ကုလားေလး မဆလာဆိုလည္းရပါတယ္၊(၂ထုတ္ေလာက္)
၃။ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး တစ္ဥ၊ကို လက္သဲခံြေလာက္ အတံုးေလးေတြရေအာင္လွီးၿပီး ခြါထားပါ၊
၄။ ပူတီနာကို၄-၅ခက္ကို ပါးပါးေလးေတြလွီး ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ ၃-၄ခက္ကို ေခြ်ထားပါ၊
၅။ ဂ်င္း ပါးပါလွီးထားတာ ၂ခု ေထာင္းထားပါ။
၆။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာေလာက္ ေတာင္းထားပါ။
ရ။ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း၊
၈။ နႏြင္းမွဳန္႕ အေရာင္လွေအာင္ လက္၂ဆိတ္စာေလာက္ ၊ (2 pinch)
၉။ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႕ သင္႕သေလာက္၊
၁၀။ ဆီ
၁၁။ စမူစာရြက္ သို႔( Spring Roll Wrapper) - ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္လိပ္တဲ႕ အရြက္(Super market ေတြမွာ ၀ယ္လို႕ရပါတယ္)၊ အ၀ိုင္းပံုထက္ ေလးေထာင္႕ကို ေရြး၀ယ္ပါ။
၁၂။ ေကာ္မွဳန္႕နဲနဲကို ေရပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။ (စမူစာေခါက္တဲ႔ အခါ ေနာက္ဆံုးအပိုင္းကို မကြာေအာင္ ေကာ္ကပ္သလို ကပ္ဖို႕ရာၿဖစ္ပါတယ္၊ မဟုတ္ရင္ ေၾကာ္ေနတံုး စမူစာအေပၚဖတ္ကြာၿပီး အထဲကအစာေတြ အၿပင္ထြက္ကုန္ပါ႔မယ္၊)
ၿပဳလုပ္ပံုအဆင္႕ဆင္႕
၁။အထက္ပါပစၥည္း အမွတ္စဥ္ ၁မွ ၉ အထိ ကုိ ဇလံုတစ္ခုထဲထည္႕၍ အာလူးေၾကသည္အထိ ေရာေမႊၿပီး နယ္ေပးပါ၊ အရသာၿမည္းၾကည္႕၍လိုေနလွ်င္ ထပ္ထည္႔ပါ။ (အေပၚက အတိုင္းအတာမ်ားမွာ မွန္းေရးထားၿခင္းသာၿဖစ္၍ ကိုယ္႕ဟာကိုယ္ၿမည္း လိုတိုးပိုေလွ်ာ႕ပါ)
၂။ စမူစာရြက္ ကို အေပၚမွာၿပထားတဲ႔ပံုေတြအတိုင္း င္ၿဖတ္၍ အားလူးနယ္ထားေသာအစာထည္႕ကာ ေခါက္ပါ။ ေနာက္ဆံုးအပိုင္းမေခါက္မီ ေကာ္သုတ္ဖို႕မေမ႔ပါနွင္႕။စမူစာအားလံုးကို ၿပီးေအာင္အရင္ေခါက္ထားၿပီးမွေၾကာ္ပါ၊ ေနာက္မွိဳ႕ဆို စမူစာေခါက္ရင္းေၾကာ္ရင္ တူးသြားတတ္လို႕ပါ၊
(ပံုမွာၿပထားတဲ႔ စမူစာရြက္ရဲ႔ အတိုင္းအတာက 215mmx215mm ၿဖစ္ၿပီး စမူစာရြက္၂ရြက္အထပ္လိုက္ကို ၃ၿဖတ္ ၿဖတ္လိုက္ရင္ 70mmx215mm ရပါတယ္။ ေခါက္တံုးက လက္ကေပ၊ ဓာတ္ပံုရိုက္ေပးမဲ႕သူကလဲ အနားမွာမရွိလို႔ ေခါက္ပံုကို ေသခ်ာ ဓာတ္ပံုနဲ႔မၿပနိူင္တာကို ခြင္႔လႊတ္ၾကပါ။ ေနာက္ၾကံဳရင္ ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပီး တင္ေပးပါ႔မယ္။ ၂ထပ္လုပ္တာက ေခါက္ေနတံုး ေပါက္မသြားေအာင္ပါ။)
၃။ မီးအေနေတာ္တြင္ ဒယ္အိုးတည္၍ စမူစာၿမဳတ္သည္အထိ ဆီထည္႕ပါ။
၄။ ဆီက်က္လ်င္ ေခါက္ထားေသာ စမူစာမ်ားကို စီထည္႕ၿပီးေၾကာ္ပါ၊ ေနာက္ဆံုးေကာ္သုတ္ထားတဲ႔ဘက္ကို ေအာက္မွာထားၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ေၾကာ္ခါစမွာ ေကာ္ကပ္ထားတာမေၿပေအာင္ ဇြန္းနဲ႔ အသာေလးဖိထားပါ။ စမူစာ၇ြက္ အပူနဲ႔ေတာင္႔သြားၿပီဆို ေခါက္ထားတာ မေၿပေတာ႔ပါဘူး။ အေပၚေအာက္လွန္ေပးၿပီး အညိဳေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္လို႕ရပါၿပီ။
(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
စမူဆာ ေခါက္နည္းမွတ္သြားတယ္။ လုပ္စားၾကည္႔အုံးမယ္။ ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteTSwet ေက်းဇူး စမူစာေခါက္နည္းေလး (အထဲက အစာေကာ) မွတ္သြားတယ္။ ေၾကာ္စားတုိင္း စမူစာပံု မၿဖစ္ဘူး။ ခုေတာ႔ သိၿပီ :)
ReplyDeleteတင္ဇာ
အင္ဂ်င္နီယာမ်ား ဟင္းခ်က္နည္း ေရးတာေတာင္ drawing ေတြ dimension ေတြနဲ႔... ဒါနဲ႔ သူမက ယခုပဲ စမ္းသတ္ၾကည့္ၿပီးသြားၿပီ။ ၂ ရြက္ထပ္တဲ့နည္းက ေကာင္းတယ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး စားရတယ္။ တစ္ထပ္တည္းဆို အ႐ြက္မွာ ဆီေတြ စုပ္ၿပီး ပါးလြန္းတယ္။ Thanks for this tip :)
ReplyDeleteရံုးမွာ drawing ေတြ ဆဲြတာ အက်င္႔ပါသြားတာေနမွာ ကိုအန္ဒီေရ။ လာအားေပးတာ ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteTTSweet ေရ...
ReplyDeleteဒီေန႔ စမူဆာ ဒီနည္းအတိုင္း လုပ္စားျဖစ္တယ္။ အရမ္းေကာင္းတယ္။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
Thank you
ReplyDelete